Inlägg

Inlägg som Senseye har skrivit i forumet
Av Senseye
Skrivet av Neon:

Även om Switch inte har samma kraftiga hårdvara som Playstation och XBOX så får vi inte glömma att de faktiskt inkluderar en handhållen spelenhet också. D.v.s något man kan bära med sig med skärm, batteri och all annan hårdvara som krävs för detta. Självklart kommer det kosta extra.

Ser också en del som menar på att man lika bra kan köpa en XBOX eller Playstation men då har man inte förstått vad Nintendo står för. De gör en helt annan typ av spel, dessutom inriktar de sig mer åt det sociala vilket vi har märkt av i våra kretsar. Det som skiljer sig också är att många av Nintendos spel går inte få tag på via annan konsol eller dator medan de flesta spel till både Playstation och Xbox finns även till PC.

Även om jag har en bra bit över 30 så spelar jag fortfarande Mario och Zelda spel av en rad olika anledningar, en av dem är så klart familjen men en annan är att många gånger finner jag dessa spelen mer avslappnande och positiva.

Synd bara att Nintendo som är kända för lokal multiplayer/coop ska ha såna rövarpriser på tillbehören. Är man fyra i familjen som kan vilja spela tillsammans så blir kostnaden astronomisk om man ska ha kontroller till alla. 799 kr för en Pro Controller eller 795 kr för ett par Joy-Con (349 kr extra om man vill ha Joy-Con charging grip), för att inte tala om de stackare som vill ha en extra dock.

Nintendo hade behövt sänka priset på antingen konsolen eller tillbehören, inträdespriset blir för högt för många av oss.

Av Senseye

Priset, batteritiden, tillbehörspriserna och spelutbudet gjorde att Switch floppar rejält i mina ögon.
3400+ för konsolen, 700 för en Pro Controller, 800 för komplett Joy-Con, 900 för en extra docka.

3 timmars batteritid gör ju att den nästan är lika oportabel som Wii U kontrollen. Hinner knappt utanför dörren så måste man ladda.

Ser heller inte hur en 6,3 tums 720p skärm skulle kosta så mycket att det drar upp priset på konsolen till 3400+.

Av Senseye
Skrivet av dalom:

För övrigt kan du inte (längre) köpa en version av macOS, eftersom det är gratis!

Du kan fortfarande köpa Mac OS X helt lagligt.
Man köper Snow Leopard och uppdaterar den till senaste versionen av Mac OS X, har gjort det själv när jag körde Hackintosh.
http://www.apple.com/se/shop/product/MC573S/A/mac-os-x-106-sn...

Av Senseye

Hittar inte nånstans hur detta skulle vara en lockvara, mellandagsrea eller kampanjartikel. Butiken verkar ju inte ha annonserat denna produkt nånstans, inga annonser, kampanj-/reaskyltar eller överstrukna ordinariepriser. Endast en prisfil som automatiskt skickas ut till bland annat prisjakt.

Att sedan trådskaparen tror att det var mellandagsrea verkar mest bero på att TS missuppfattat hur prisjakt fungerar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Senseye

Jag hoppas att du i alla fall använde antistatisk bubbelplast, hade själv som köpare aldrig accepterat vanlig bubbelplast och ett vadderat kuvert för datorkomponenter. Ska den dessutom ligga i kuvertet och gnidas mot mjukplast så är väl risken att det byggs upp statisk laddning.

Av Senseye

Killer NIC, avinstallera skiten och installera endast drivrutiner.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Senseye

Kom på att det kanske kan vara värt att demontera processorn och kolla så inga pinnar är böjda.

Av Senseye

Hur menar du att datorn startar utan problem när atx12v ej är inkopplad? Menar du 24-pin eller 8-pin?

Om datorn startar utan problem så kan ju inte moderkort vara trasigt?

Lägg upp lite bilder på hur du har kopplat för det du skriver är ologiskt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Senseye

En tanke, testa byta så både switchen och NASen ligger på någon av portarna eth2-eth4 och kolla om det blir någon skillnad.

Av Senseye
Skrivet av Neonodia:

Det var inte vad jag skrev. Men dock så verkar det finnas många som lägger sig i utan att läsa inlägg. Men "ni" har uppenbart mycket ledig tid.

Schysst prick du är som kommer till ett forum, skiter i reglerna som finns och beter dig som ett svin mot andra användare som försöker hjälpa dig.

På tal om att lägga sig i utan att läsa inlägg så verkar du ha missat Inets egna lilla inlägg i den klistrade tråden med rubrik Välkommen till Inets egna forumdel!.
För om du läst det så hade du hittat denna lilla men ack så relevanta information:

Denna forumdel är enligt Sweclockers regler inte till för frågor om enskilda ärenden och beställningar så vi ber er fortsätta ta med oss direkt:
031-65 27 00 / info@inet.se

God Jul!

Av Senseye

Tycker att du borde kontakta Netonnet om det står en sak på kvittot och du fått en annan artikel levererad. Kan ju bli väldiga problem om du måste utnyttja garanti/reklamationsrätt.

Av Senseye
Skrivet av BrottOchStraff:

Nu var det ju dock inte det som var poängen med mitt inlägg. Det jag ville säga är att de kan skala och portera spel, klart de får sämre grafik och/eller prestanda, men det går att göra. Ett roligt spel blir inte tråkigt bara för att man får lite mindre ögongodis. Black Ops till Wii var sjukt roligt fast det såg ut som skit. Sen är det såklart skillnad på låg grafik och dålig prestanda till ett spel som är helt trasigt, men det händer ändå ganska sällan på konsol.

Men ett spel som har sämre grafik och/eller prestanda gör att försäljningen går ner och att förtjänsten för utvecklare/utgivare minskar på den plattformen. Det var därför tredjepart dog ut på Wii U efter första året, och risken är att samma sak händer med Switch om Nintendo sätter sig i samma sits igen.

Av Senseye
Skrivet av BrottOchStraff:

Tror utvecklarna kan skala spelen rätt bra om det finns en marknad för det. Finns många exempel på detta. Switch kommer väl i alla fall vara snabbare än vad WiiU-är. Wii-Us problem var aldrig hårdvaran, utan att de inte fått med sig utvecklare på tåget. När utvecklare säger att "nej det hade inte varit möjligt att göra det med den hårdvaran" så menar de snarare att det inte hade varit lönsamt. Det går nästan alltid.

https://www.youtube.com/watch?v=lDrRuWKbTdE

Analysen av AC4 som gjordes av Digital Foundry sa väl mest att Wii U versionen inte ens var likvärdig med PS3/360.

"The Wii U version consistently falls 6-10fps behind the 360 and PS3 releases, resulting in a jerky, often uneven update and a profound, unsatisfying reduction in controller response."

"With performance so far behind every other version of the game, it's hard to recommend the Wii U game at all, despite its image quality matching PS3 and Xbox 360."

Just för Wii U spekulerades det i att CPUn kan ha varit problemet då GPUn bör klara av prestanda likt PS3/360. För Switch verkar det vara tvärt om, då GPUn kan vara flaskhalsen. Jag hoppas att Nintendo lärt sig av sitt misstag så vi inte hamnar där igen.

Har själv Wii U och är väl därför jag känner mig lite bitter. Ska avvakta med Switch ett tag då nya Zelda kommer till Wii U och det inte finns något nytt som lockar med Switch än så länge.

Av Senseye
Skrivet av Cooling23:

Många tredje part utvecklare kommer göra spel för Swich har Nintendo bekräftat.

Var samma visa när Wii U kom, Nintendo visade ju upp en massa trailers med "vuxna" tredjepartsspel som Batman och Assassin's Creed men det slutade inte så bra.

Av Senseye

Tänk även på att, beroende på butik/tillverkare, så gäller kanske garantin endast för ursprungliga köparen. Därför spelar det inte så stor roll om datorn är 1 eller 13 månader gammal när det handlar om begagnat.

Av Senseye

Kan vara att produkten har längre garanti från tillverkaren än de 12 månader som brukar vara standard i svenska butiker, vänder mig alltid i första hand till återförsäljaren då man slipper stå för eventuell fraktkostnad.

Av Senseye
Skrivet av Alexander7938:

Körde bra, inge farlig körning etc..

Hur kunde du veta det i ditt tillstånd?

Skrivet av Alexander7938:

Jag håller helt med dig! Ung och dum right?

Fan vad jag blir irriterad på attityder som denna.

Dina prioriteringar verkar helt åt h-vete, som det framstår så är du mest orolig för att du ska gå miste om din vistelse i Australien.
Var jävligt glad att du inte skadade eller körde ihjäl någon, månda familjers liv förstörs av människor som dig.

Av Senseye

Ser att du har ett moderkort som kan ha Killer NIC så testa först att ta bort det programmet om det är installerat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Senseye
Skrivet av Mackank00:

Hej.
Min Samsung galaxy s7 Edge stängde av sitt wifi medans jag kollade på Twitch utan att jag visste så jag har typ ingen mobildatasurf kvar.
Någon som vet varför det hände?
Och någon som har haft samma problem?

Omöjligt att svara på utan mer information.

Ditt fasta Internet gick ner, problem i modem, router, telefon, glapp i nån kabel?

Kan vara vad som helst i kedjan från din ISP till din mobil.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Senseye

@Ocicat: Nu har jag en QNAP men det borde ju vara något liknande i ReadyNAS att diskarna använder någon version av ext som standardfilsystem, tror inte att du kan läsa detta som standard i Windows (kan dock ha fel).

När du hade diskarna i NASen, gick det inte alls att logga in på den (själva NASen alltså)?