Inlägg

Inlägg som Devinant har skrivit i forumet
Av Devinant

Mycket riktigt.

Dock undrar jag en sak till nu då. Kan jag "få tillbaka" min garanti om jag köper ett nytt batteri och visar upp bevis på att varan verkligen inte är fuktskadad? Det låter rätt ologiskt men det är värt att fråga eftersom jag inte är säker på svaret. Frågan är egentligen ifall garantin redan är åt skogen då jag har tappat den ...

Av Devinant

Hej allihop!

Kommer med en liten uppdatering.

Jag fick telefonen fixad idag. Killen som jobbade i serviceverkstaden var jäkligt sjysst, han visade mig hur man ser efter ifall en telefon är fuktskadad. Genom att dra ur batteriet och titta på en klisterlapp (ligger på änden av batteriet) ser man ifall telefonen har utsetts för fuktskada. Då klisterlappen är röd har telefonen utsatts för vatten, ånga, eller något annat flytande/gasformigt ämne. Detta klistermärke behöver inte vara någon exakt indikator på att självaste telefonen är fuktskadad. Det kan likaväl hända när man tar ut batteriet i 30 graders hetta (då det finns ångor i luften).

Den goda nyheten är att några fuktskador på telefonen hade han inte sett till av, - alls.

Tydligen hade den förra serviceverkstaden enbart öppnat telefonen och tittat på batteriet vid ett senare tillfälle.

När jag då frågade kille vad som egentligen var fel svarade han att displayen var åt skogen. Dessa problem som jag har upplevt är högst ovanliga enligt honom och jag har en viss mån att tro på det han har sagt eftersom han hade jobbat på det förra servicestället. Stackarn hade säkert sett hur kunderna behandlas och har nu startat eget.

Nåja, slutet gott, allting gott! Vill också passa på och tacka alla som har svarat i tråden. Jag trodde verkligen inte att så här många personer skulle svara. Jag har fått lära mig mycket av er, dock så vill jag bara säga att ni bör vara mer kritiska mot olika serviceställen. Folk är lata och det är naturligt.

Av Devinant
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Scalp
En verkstad FÖRLORAR pengar på att konstatera fuktskada. Tillverkaren betalar inte något för en sådan undersökning och verkstaden har lagt tid på obetalt arbete.

Att en del inte kan läsa...

Ja, men det får man räkna med om man är i den branschen. Låt oss anta att "Sven" inte vet att hans telefon är fuktskadad. Sven lämnar in telefonen till verkstaden i "Svenstad" och hoppas på det bästa.

Då Sven återkommer och skall hämta upp sin telefon får han höra att hans telefon är fuktskadad och att inget kan göras åt saken. Vems fel blir det då? Både personalen och Sven var omedvetna om problemet.

Eller är jag helt ute och cyklar nu?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tayano
Men varför konstateras det att så ofta att en mobil är fuktskadad när t.ex en display är trasig ?

Kanske för att displayen är dyr att ersätta. De kostar ju allt ifrån 600-1 000 SEK (enligt priserna på nätet, men de får ju sakerna billigare antar jag).

Av Devinant

Jag har läst Sony Ericssons garantivillkor och jag vill minnas att det inte står något om fallskador. Men jag antar att fallskador räknas som "yttre åverkan" i dessa fall.

Jag har bestämt mig för följande:
Skicka telefonen till en annan verkstad. Bara för att se vad de har att säga om saken eftersom jag har lite svårt att tro på våran lokala verkstad.

Om de också anser att telefonen är fuktskadad så köper jag nog en ny SE K750i display och alla skruvmejslar som man behöver för att öppna den (om någon vet vad några av dessa heter så skulle jag vara ytterst tacksam)

Vad jag har sett på vissa öppnade K750i så verkar det inte vara särskilt svårt att byta ut en display. Om jag misslyckas med min telefonmeck så är det ju inte hela världen, då vet jag att jag i alla fall har försökt.

Av Devinant

Tack för alla svar.

Jag förstår nu varför verkstäder inte reparerar fuktskadade telefoner.

Men det verkar fortfarande ologiskt att fuktskadan uppstår samtidigt som jag hade tappat telefonen. Kassörskan har själv sagt att det enbart är skärmen som är fuktskadad. Finns risken att detta kan ha spridit sig?

Men faktum kvarstår; telefonen slutade fungera då jag tappade den, alltså är det omöjligt att fuktskadan kan ha orsakat problemet. Men låt oss anta att verkstaden hittar en fuktskada på telefonen, skiter de i att reparera det de har blivit tillsagda att reparera i såna fall?

För alla er som undrar: Jag betalade inte ett öre eftersom undersökningen gick på garantin. Telefonen är inköpt 2005-10-10.

Av Devinant

Hur kommer det sig?

Av Devinant
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jaomi
Du borde ju inte behöva betala något om de inte kan fixa det?

Nej det är sant. Men kassörskan sa att hon tar 495:- för att försöka fixa problemet. Det spelar ingen roll om hon fixar den eller inte, hon ska ändå ha sina 495:- "för jobbet" som de har lagt ner på telefonen.

Kom ihåg att detta inte täcks av garantin. Personligen tror jag att de bara vill lura mig på ~500 spänn. Sanningen är att jag vet att jag _aldrig_ har haft telefonen nära en flytande vätska.

Av Devinant

Tappad mobil ger en fuktskada?

Visste ni att en tappad mobil kan ge en fuktskada? Inte jag heller, det fick jag reda på idag från en prisbelönad serviceverkstad!

Min historia började för cirka en vecka sedan då jag tappade min Sony Ericsson K750i från en meters höjd. Jag kan erkänna att den har ramlat från mycket högre höjder tidigare, men den sista smällen var nog det som spillde vattnet över kannan.

Jag tittade ner på min älsklingspryl som om ingenting hade hänt, för jag menar, det var ju vanligt och tappa sin mobil. Jag böjde mig ner och plockade upp den och tittade stumt på displayen. Hela telefonen var intakt men displayen visade bara en konstig bild som liknade en kanalsökning på en analog TV.

Jag stängde snabbt av telefonen, tog ur batteriet, satte tillbaka den och slog på den igen. Jag möttes av ingenting mindre än en vit display. ”Jävla juletider”, tänkte jag och knappade spontant in PIN-koden. Telefonens små högtalare bekräftade att koden var rätt och jag knappade in mitt hemnummer bara för att se ifall telefonen fungerar som den ska, utan display. Som väntat fungerade allting fint, jag tog till och med några kort och tittade på dem via datorn.

Mardrömmen började då jag gick till den lokala serviceverkstaden. Skylten visade "Lunch 13-15", klockan var då ca 14:00. "Satan", mumlade jag och gick till donken för att dämpa min smärta. Jag spenderade en timma på att äta och titta på fulklädda fjortisar som gick förbi. Helt plötsligt kom det en hel hjord av fjortisar in på donken, jag anade då att klockan var 15:00 eftersom de slutar skolan vid den tiden. Jag hade dock ingen tid på att slösa på dem, jag var tvungen och få min mobil fixad så att jag kunde slippa höra flickvännen klaga på att jag aldrig svarar när hon ringer.

Jag travade mig tillbaka till serviceverkastaden och gick in genom tröskeln. "Schysst ställe, de har en massa priser att stoltsera sig med!", tänkte jag medan jag gick till kassan. Där stod en ung tjej i sina bästa år.

Jag förklarade läget, visade garantin och gav över telefonen. "Tack, välkommen och hämta ut din telefon på fredag eftermiddag!", stolt gick jag ut ur serviceverkstaden och begav mig hemåt.

På vägen hem mötte jag en kompis som berättade att någon serviceverstad i Malmö hade försökt lura honom på 1000:- då hans display gick åt skogen. "Äh, såna där saker händer inte mig" svarade jag. Vi hade en djup diskussion om nya telefoner och alla nya prylar till dem.

Tre dagar hade passerat och det var fredag. Jag väcktes av min gamla Motorola-signal, hoppade in i duschen, klädde på mig och begav mig ner mot stan. Den här gången visste jag att de hade lunch från 13.00-15.00 så jag kom dit i god tid (ännu en gång har jag lyckats lura tiden!). Väl inne i verkstaden stod en massa dryga människor, deras tankar var nog främst ”Åh, överlevde min mobil?”, ”Hoppas de har fixat mobilen som jag lämnade in...”

Efter en exemplarisk kö var det min tur. Jag gav servicelappen till damen i kassan och inväntade min mobiltelefon. Jag väntade i cirka 3-4 minuter, jag märkte hur de andra människorna i kön började tröttna på mig, men det var ju trots allt inte mitt fel att damen tog tid på sig. Jag började också undra över hur det möjligtvis kan ta 3-4 minuter att hämta ut en mobil som redan har blivit "lagad"?

Kassörskan stiger ur och berättar för mig att min telefon inte gick att laga. Den var fuktskadad, "såna saker täcker tyvärr inte garantin" sa hon. "Jag har inget minne av att jag har utsatt telefonen för en flytande vätska eller något liknande" kontrade jag med. "Tyvärr, men det finns en lösning. Det kostar 495:- att få bort fuktskadan, metoden är dock inte 100 procent säker".

Det uppstod en pinsam tystnad i butiken, alla andra kunder som köade var nyfikna på att höra hur min telefon klarade sig. Jag såg på henne med sluta-ljuga-blicken, men det hjälpte inte. Förbannad som bara den tog jag telefonen och gick ut därifrån.

Nu sitter jag här, helt förtvivlad över på svaret och lösningen som jag fick. Jag förstår inte hur en tappad mobil kan ge en fuktskada överhuvudtaget?

När jag kom hem märkte jag också att telefonen inte var klarmonterad, höljet på min K750i (precis vid minneskortet) var helt öppen, jag var tvungen att trycka ner höljet för att få den tillbaka på plats.

"Metoden är dock inte 100 procent säker" sa hon. Det får mig verkligen och tänka till. Om hon nu tar 495:- för att reparera en fuktskada med hjälp av en metod som inte är säker betyder det då att jag kastar 495:- i toaletten för att hon inte kan fixa telefonen? Det låter inte vettigt eller lagligt i mina öron.

Vad tycker ni om min situation överhuvudtaget? Låter hennes lösning vettig? Jag funderar faktiskt på att skicka telefonen till en ERFAREN serviceverkstad för att höra vad de har att säga om min telefon.

Om de nu fixar telefonen så funderar jag på att skicka min story till den lokala tidningen för att få företaget ur marknaden eftersom de gör mer ont än gott. Sånt här ska inte behöva hända här i Sverige.

Har någon av Er utsatts för liknande händelse? Har något välkänt (eller som i det här fallet prisbelönat) företag försökt att lura er? Berätta gärna hur ni upplever min situation och hur ni behandlades, jag skulle väldigt gärna vilja höra från er...

MVH.

Av Devinant

Jag försökte uppdatera min K750i idag, vill bara säga det att SonyEricssons uppdateringstjänst är så himla dålig. Det gick inte att uppgradera mobilen överhuvudtaget även fast jag gör allt som de säger att jag ska göra.

Fy för en webbbaserad uppdatering! Vore mycket enklare att ladda ner en firmware och uppdatera mobilen via SonyEricsson File Manager som finns med på CDn.

Av Devinant

Jag orkade inte vänta mer faktiskt, jag beställde en K750i. Går att ringa, skicka sms, fota och lyssna på musik med den också..

Av Devinant

Jag pratade med en kille på ThePhoneHouse idag.

"Det finns en liten chans att jag får in telefonen överhuvudtaget i år" sa han. Det tycks vara något fel med Sony Ericssons produktion av W800i, det är åtminstonde så jag betraktar det som.

Jag hade även fått ett intressant telefonsamtal från en kompis som studerar i Tokyo. Telefonerna är slut där med, - något är på tok.

De som beställer från Katshing.se kommer nog inte få telefonen i nästa leverans ändå, jag kan nästan tippa på att det är mer än 300 personer (en siffra enligt Katshing själva) som är uppskrivna i listan och köar. Titta bara på det underbara priset - 3 598SEK.

Av Devinant

Faktum är att det inte finns några W800i till salu. Helt slut överallt!

Av Devinant
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
http://www.davinciteam.com/ jag använde 13.7 clienten o orginalkabeln till att uppdatera. de nyare clienterna ska oxå funka.

tack för hjälpen!

Av Devinant
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
man kan utföra det själv hemma, dock så får man betala lite för det, 10 pund. och självklart äre en större risk än att lämna in den, men SÅ svårt är det inte.

man kan även lämna in den, men en vanlig serive verkstad lär inte utföra det även om de kan det rent tekniskt. utan man får hitta nå butik som låser upp olika mobiler, de kan ofta även uppdatera.

Kan man få en länk till sidan som säljer detta?

Av Devinant

Jag köpte en K750i nyss. Avbeställde W800i eftersom att jag inte orkar vänta mer, jag behöver en ny mobil!

Det finns en sak jag undrar över dock.
Kan man uppgradera sin K750i till W800i manuellt (hemma) eller måste man besöka någon verkstad för att få den uppgraderad? Om ja, då letar jag efter en sådan verkstad i Norrköping, tips?