Inlägg

Inlägg som Magnetikk har skrivit i forumet
Av Magnetikk

Ett tips är att ladda upp bilden på nåt annat ställe och sen länka därifrån...

Men i regel ska den suga ut luft från datorn eftersom varmluft stiger som bekant!

Av Magnetikk

jo det funkar att snabbt slå den "ON-OFF"! Det funkar med en sån strömbrytare oxå och bara ha den på "ON" och sen slå "OFF-ON-OFF" när du ska slå av den.. men det är mycke mycke bättre med en återfjärdrande!

Av Magnetikk

Det kan man köpa på alla ovannämnda affärer! Finns lite överallt! Va ute på landet som mindre och där sålde dom lödkolvar på ICA! haha klockrent! (Va ju enda affären i sockeln oxå)

Av Magnetikk

Vackert!! Och dessutom är ju tejp moddarens näst bästa vän!! (Smältlim kommer på förstaplats! Det är bra till ALLT!!...och lite till...)

Av Magnetikk

ilstallione, Tack! Kul med ett Forum med angagerade Moderaters!

Av Magnetikk

Reiman, Jo det kommer.. har inte fått tag i nipplarna jag vill ha ännu det är bara det.. det ska vara en säkerhetsventil på "påfyllningshålet" som ska släppa om det blir för högt tryck inne i behållaren så att det pyser ut luft istället för vatten lixom Och dessutom kommer det nipplar till slangarna oxå!

Grappo: Nej du ska inte ljuga, men du kan ju säga _VARFÖR_ den är ful! vad man kan förbättra OSV... Första gången du besöker ett forum eller? Välkommen! =P

Av Magnetikk

p1r, nej jag har varit på jakt efter en rätt länge men inte hittat någon så snubbla jag överdenhär hos en kompis!

Du har dessutom helt rätt angående din "Off topic"

Av Magnetikk

Grappo: Kom gärna med kritik men förklara dig lite bättre så kan man göra ändringar och så vidare... Varför skulle jag inte bli förvånad om du va 12 år och satt vid din morsas HEM-PC??

Av Magnetikk

Hehehe, Ja spårämnet är dött mer eller mindre, bara avlagringar kvar... Men jag får nytt nästa vecka! Och denhär gången är det grönt och inte röd/orangt! Det är sånt som används i fjärrvärmesystem för att hitta läckor!

Tanken sitter fast med "Kattstrypare" och lite smältlim och nuddar aldrig bordet men det ska oxå göras om för att den skymmer vanliga VGA-utggången... och när man kör DVI kan man inte köra TV-outen samtidigt för den ligger på samma krets dåligt nog!

Tack för hjälpen med bilderna!

Stockis: Skitsvårt att ta bilder så dom blir bra men jag kan länka en jag har på slangarna när spårämnet va nytt om du vill

Z0l!d: Varför ens skriva?

EDIT: Och som jag sa innan så är det bara en kul grej för att testa och inget seriöst på något sätt! Den tog 20 minuter att täta och bygga lixom!

Av Magnetikk

Extern vattentank [BILDER]

Har snickrat ihop en vattentank av en plastburk som jag fick av en polare.
Tydligen så kommer Ericssons mobiltelefon R380 (Hajfenan) levererad i en sån... Så jag tätade den bara och borra ut hål för slangarna OSV. Kommer nipplar senare och en bättre hållare för den (Än nuvarande buntband och limpistol)

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload5/Bild_004_resi...

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload5/Bild_012_resi...

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload5/Bild_015_resi...

Kul grej mest! Tanken rymmer Ca. 1,5 liter och sänker faktiskt tempen ett par grader konstant, inte bara ett tag!

EDIT: Om någon undrar varför vattnet är grumligt så är det spårämne som reagerar kraftigt med UV-ljus! Och en hel del avlagringar oxå haha
Hur skriver man för att bilderna ska visas direkt i tråden? Tack på förhand!

Av Magnetikk

Viktigare att jorda Elagget än pumpen eftersom läckströmmen från pumpen går ut i chassit iallafall vid ett läckage... Bästa är en dränkbar pump då klarar den sig

Av Magnetikk

Hej!

Jag har ett liknande kitt.. Men med Nordbrygga och GPU oxå... (Kompletta kittet alltså) men jag har en annan radiator... Pumpen är jag helt nöjd med men börjar sega lite när jag satte på en extra vattentank... (Då på grund av stigningen i höjd inte vattenmängden) blocken kyler bra men "Locken" som är gjorda av plexiglas är för stort på CPU-blocket för dom flesta AMD moderkorten så man får slipa bort ett fäste för P4... (Iallafall på mitt gammla MSI kort.. på mitt nuvaranda ASUS fick jag slipa lite till för att NB-blocket störtte imot CPU-blocket...) Bra startpaket men sen när man väl fattat allt med vattenkylning börjar man vilja ha lite värre grejer!

EDIT: Kan tillägga att min CPU ligger på ca 52 grader vid full load och full fräs på fläktarna (En 120 på radiatorn och 2st 80 fram och bak på burken) och det måste ju klassas som ganska bra med tanke på att min CPU är klockad 500MHz över original...

Av Magnetikk

Jag har ojordat uttag men jag gjordar datorerna i elementet... funkar bra det med.. Bara hoppas på att ingen annan i huset har gjort samma sak!

Av Magnetikk

Köp ett par handtag på närmaste järnaffär eller Coop Forum... säljs överallt kompletta med vrickor och skruv!

Av Magnetikk

Tänk även på att det chassit jag länkade är inklusive ett rätt bra elagg oxå!

Av Magnetikk

Själv använder jag inte längre ordet "Datorbutiken.com" det har gliditöver till Kuksugarbutiken.com..

En vän till mig plocka ihop en dator där av delar som veriferat skulle finnas på lager... går två veckor utan ett ord från dom så han ringer upp dom och frågar.. då va det två fläktar, musen och tangentbordet som saknades... han sa att dom skulle ta något liknande för ungefär samma värde och dom sa att det gick bra.. två veckor till går och han ringer igen. då säger dom att hans grejer är "på väg" YTTLIGARE två veckor senare får han grejerna men då är det mesta fel och dessutom är moderkortet OCH processorn utan tvivel använda!! Och till råga på allt fick han ju betala priset som det va då ordern las! Alltså 6 veckor gammalt pris!! Helt jävla sanslöst! Blir ju helt galen för mindre!! Han reurnerade allting och bråkar nog fortfarande med dom... Tråkig historia!
Själv tjackade jag min DVD-brännare där och det va inga problem.. så dom kan ju inte vara dåliga hela tiden(?)

Av Magnetikk

Helst inte nej... men ett vettigt tips är att spara ihop lite mer pengar så du kan köpa ett bättre chassi! Chassi är så mycke viktigare än man tror när man lägger upp sin "budget för nya datorn"... man ångrar sig bara om man snålar!

Av Magnetikk

Jag skulle rekommendera ett Full Tower! Inget slår en rymlig låda! Mycket plats att modda och dra kablar snyggt!

Bara ett exempel --> http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=112433&cks=PRL

Av Magnetikk

Då är lack det bästa.. hitta bara någon helt transparant med högglans!
Gå till en billackare och fråga

Av Magnetikk

Själv kör jag med batterivatten.. blir en del alger i blocken men nästan varje gång jag uppgraderar något brukar jag skruva bort blocken och blåsa rent dom med högtryckssprutan! Om jag inte orkar det skruvar jag isär dom och gör rent... alger stjäl en del kylningseffekt trots allt!