Inlägg

Inlägg som Observer har skrivit i forumet
Av Observer

Jag får panik av spindlar. Fruktansvärda saker. Tyvärr brukar det smyga in sig spindlar modellen större på vårt kontor och jag får då snällt be någon kollega släppa ut den (alternativt döda den, mitt förslag, men det brukar inte alltid vara vad andra har i tankarna).

Edit: På tal om det, påminner mig. En gång skickade en polare mig en länk till en tråd som började med ett antal bilder. Första bilden var en vanlig köksklocka, kring 2 dm i diameter. Jag märkte att något svart stack ut vid sidorna av klockan och undrade fundersamt inombords vad det var.

Svaret fick jag vid bild nummer två, då fotografen avlägsnat klockan. Bakom den var en spindel från helvetet, stor nog att alla dess ben skulle synas precis bakom klockan. Tänk er en facehugger från Aliens, fast svart och hårig. Jag skrek rakt ut.

Drömde mardrömmar om den där spindeln i flera dagar sedan. Och då pratar jag inte om en händelse som skedde när jag var 7 år. Jag var 25.

Av Observer
Av Observer

FFXIII

Av Observer

Borde väl inte vara något problem, ditt konto är väl knutet till betalningen medan CD-nyckeln är knuten till att enbart en instans av nyckeln kan vara uppkopplad samtidigt?

Spekulation dock.

Av Observer

Hej på er, jag har tidigare tränat gym i ~5 år och har nu återupptagit tränandet efter ~2 års uppehåll. Även om jag tycker mig ha lärt mig mycket under mina år finns det självfallet många luckor och mycket kvar att lära sig.

Jag har en fråga angående magövningar. När jag gymmade förut så tränade jag ett tag med en friidrottare som gillade en variant där den som tränade låg på golvet och medhjälparen stod vid den tränandes huvud. Medhjälparen "slog" sedan ner den tränandes ben och det gällde då att bromsa in benen och skicka upp dem igen.

Jag minns att jag en gång läste på något träningsforum att detta absolut inte var en bra övning då den var skadlig för korsryggen (tror det var korsryggen, reservation för fel). Har någon av er gamla gymrävar någon uppfattning om övningen? Jag tyckte faktiskt om den, men visar det sig att den är mer till skada än nytta är det inget jag tänker ta in i mitt nuvarande träningsschema.

Av Observer

Hoho 20% Sverigedemokrater... Ni skriver under på Åkessons debattinlägg om att muslimerna är Sveriges största hot sedan andra världskriget också gissar jag?

Själv tillhör jag en minoritet här på SweC och röstar rött.

Av Observer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Anton_Cimex

SKicka med länk om ni skickar skriver något radikalt som om att Ps3an kommer dö

Om det är mig du syftar på så sa jag aldrig att PS3:an skulle dö, enbart att konsolvärldens framtid förändrats och att det inte nödvändigtvis är garanterat att Sony följer upp PS3:an med en PS4:a.

Men givetvis, spekulationer är och förblir just det. Spekulationer. Dock är det tänkvärt och du hittar lite av resonemanget i denna artikel (på sida 5, men börja gärna på sida 4):

http://www.bit-tech.net/gaming/ps3/2009/12/14/is-console-gami...

Lite kontroversiell titel, men jag tror ni förstår resonemanget när ni läser artikeln.

Av Observer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Slimmie
Hmm, jag själv tror inte att PS3 är Sonys sista konsol.
Om inte ps3 gått så bra, kommer dom självklart komma med PS4 som tar igen besvikelserna på dom som inte var nöjda med PS3.

Jag vet inte om det är så enkelt. Sony har förlorat marknadsandelar något kopiöst mot Microsoft denna generation, för att inte nämna att PS3:an fortfarande konkurrerar med PS2:an. Att utveckla en ny konsol kan inte vara helt gratis och detta är något man måste fundera på, överväger de potentiella vinsterna risken av ännu ett finansiellt misslyckande? 2009 var det år Sony gick med förlust för första gången på ~15 år, jag tror Sony kommer att vara mycket eftertänksamma innan man ger sig in i en ny generation konsolkrig.

Jag är ju lite "pro"-Sony så jag hoppas de kan kämpa sig tillbaka på marknaden, men jag tror inte det är självklart att kriget fortsätter mellan Sony och Microsoft som vi känner det.

Av Observer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sennebring
Känner igen både namn och avatar men kan inte säga vart jag sett dig.
4/10

Nej dig har jag inte sett förrut. Men så har jag knappt suttit på det här forumet på länge annat än hållt koll lite i Hårddiskforumet och köpguiden.

2/10

Av Observer

Braid till PC och Assassins Creed 2 till PS3. Båda är riktigt bra!

Av Observer

Tack Knakmupp!

Jag använde
LSst2s2xLR2CMXZm

Av Observer

"Nej men inte starkt" lät roligt. Är det ett annat uttryck för "agnostiker"?

Av Observer

Jag är lite inne på samma spår som många andra här i tråden. En ny generation konsoler kommer troligen dröja ett bra tag, nuvarande generation känns inte nämnvärt daterad grafikmässigt och prestandamässigt (vilket tidigare var vad som motiverade nya generationer) och uppdateras även med nya "gimicks" från både Microsoft och Sony, gimicks som annars kunde vara dragplåster för en ny generation konsoler.

Det ryktas ju lite om att PS3 kanske är Sonys sista konsol i konsolkriget då PS3 inte gått så bra som man hoppats, men det är ju givetvis rena spekulationer. Är själv nöjd ägare av en PS3.

Av Observer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
Bara trycka upp dubbelhagelbössan i nyllet på de

onej det är ju Sverige vi bor i

Om Sverige känns lite för stelt för dig finns ju alltid lite mer vapenliberala länder som Somalia eller Burundi tillängliga. Riktiga mönsterländer jämfört med Sverige om man vill vifta med puffran.

Av Observer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av stayl88
Haha, satt och tänkte hur länge det skulle ta innan nån kalixare skulle svara Ni sprider er fort

När jag tänker efter så får jag nog hålla med, många är vi som tagit första bästa chansen att lämna tryggheten i Kalix för nya äventyr.

Ska dock inte driva tråden Off-topic nu...!

I de dialektala diskussionerna kan jag även passa på att uppmärksamma er på Övertorneå-dialekt. Den är riktigt "fulsnygg" och väldigt olik vad man annars uppfattar som norrlänska.

Av Observer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av stayl88
Tycker personligen att norrbottens dialekterna är praktiska, är inte så mycket onödigt svammel och man förstår alltid, om man nu inte räknar med dom där kalixborna ;P

Bah!

Inte helt opartiskt gillar jag norrlänskan. Jag är själv kalixbo som efter några år på universitet och boende i södra Sverige börjat tappa min kära dialekt. Får dock även slå ett slag för göteborska som låter så mysigt.

Minst vackert, östgötska. Jag bor i Sörmland så många av mina kollegor talar östgötska och det har ju sin unika prägel, minst sagt.

Av Observer

Har inte använt Steam i någon större utsträckning, lade först in det när jag tvingades tack vare Left 4 Dead 2.

Köpt:
Left 4 Dead 2
Braid
Audiosurf

Braid rekommenderar jag verkligen, skön stämning och kluriga pussel.

Av Observer

Ålder: 27
Plattform: PC & PS3
Spelar: Dragon Age och lite CoD: Modern Warfare 2. Lade av med WoW för ungefär 4 månader sedan.

Av Observer

Jättebra, tack för er feedback grabbar! Känns iaf som om jag inte gjort något fel vid installationen, samt att differensen mellan moderkortets temperaturangivelse och Core Temp är förklarad med.

Då återstår bara att se till att han beställer en fungerande kylare.

Tack!

Av Observer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Merlinen
Felet många tror är att CPU'n är i "idel" i biosen, speedstep m.m. är ej igång i biosen samt att den ligger på ca 30-50% load.

Okej det kan jag köpa, men låter inte temperaturen orimligt hög ändå? Eller är det helt enkelt så att orginalkylarna inte är bättre än så?

Från vad jag kan minnas ligger min Core i7 860 på kring 30-35 grader i bios med en Cooler Master Hyper 212+, så det var egentligen den kraftiga differensen som fångade min uppmärksamhet.