Inlägg

Inlägg som glidis har skrivit i forumet
Av glidis

Fel i spelmappen

Hej.

Jag har fått något galet med min spelmapp: jag skulle dra över Left 4 Dead 2-ikonen in dit men den vägrade. Istället blev det nån form av död ikon som varken går att aktivera, ta bort, högerklicka på eller nått annat. Se bilden.

http://i55.tinypic.com/2e58gw6.png

Är det någon som vet hur jag kan ta bort dom två döda ikonerna och få in en fungerande Left 4 Dead 2-ikon till spelmappen?

Tack för hjälpen!

Av glidis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flopper
normalt,
installera drivrutinerna utan crossfire brygga.
dvs med båda korten isatta.
stäng av datorn, sätt dit crossfirebryggan.
boota upp.
Kan kräva 2 st re-boots men nu ska crossfire vara aktiverat.

Om det jävlas,
avinstallera alla ati drivrutiner.
ladda ned drivercleaner,
reboota i safe-mode,
rensa alla ati´drivrutiner med drivercleaner, re-boot, ny installation av ati´s senaste drivrutiner.
följ normal installation.

då bör det funka.

Flopper, jag gjorde som du sa; avinstallerade, använde drivercleaner i safe-mode, tog ut crossfirebryggorna, installerade om alla ati-drivrutiner, satte tillbaka crossfirebryggorna och har startat om X antal gånger nu. Fortfarande inget Datorn känner fortfarande av att det finns två kort dock.

Jag stötte dock på ett problem:
När jag installerade om drivrutinerna så fick jag hela tiden det här felmeddelandet. Det gick inte att installera så jag provade att söka efter drivrutinerna genom enhetshanteraren i Windows, då installerades det, fick tillbaka rätt upplösning osv, så installerade jag CCC efter det. Har försökt att installera igen efter det, men ingen lycka.

Jag har senaste drivrutinerna från ATI's hemsida så de bör inte vara något problem med dom.

Av glidis

Jag har nu köpt adaptrar men fortfarande inget nytt. Nu vet jag att båda korten får garanterat ström, och har kollat i 3D Mark Vantage, där visar den att jag har två grafikkort. Bild

Jag har provat att ominstallera drivrutinerna två ggr samt har provat att installera äldre drivrutiner... Inget funkar, verkar det som...

Någon som har någon idé om vad det kan vara?

Av glidis

Vet inte märket! Det jag vet är att en kille i en datorbutik rekommenderade den när han satte ihop min gamla dator. Tror jag betalade runtomkring tusenlappen för den, 800W. Den klarade min förra dator galant:
Intel Pentium 3.06 ghz
Asus M2N32 SLI-Deluxe
GeForce 7950 1024 mb
Kingston 1024 ram
5xSatahårddiskar (sammanlagt 1,6 TB)
IDE-brännare
ESI Juli@ JULIA PCI ljudkort

Min nya dator: http://www.netonnet.se/index.asp?iid=145082 (INTE det nätaggregatet!!)

Hjälper det här?
Voltvärden:
CPU kärna: 2.22 V
Aux: 3.46 V
+3.3 V: 3.42 V
+5 V: 5.70 V
+12 V: 13.44 V
-5 V: -4.45 V
Debug Info F: 8D 29 FF
Debug Info T: 37 00 00
Debug Info V: 8B D8 D6 D4 DD FF B9 (03)

Av glidis

Istället för att köpa ett helt nytt nätagg, kan jag inte köpa de här två istället?
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=319547
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=100423

Av glidis

Det är det som är problemet alltså? Tycker bara det verkar konstigt eftersom den syns i enhetshanteraren.

Kan man köpa en kabel som gör om 6-pinnaren till två 6-pinnare, likt en USB-hubb? Vart finns dom att få tag på isf?

Av glidis

Flopper, det är dom ju redan.

Tankade 4800-series från ATI:s hemsida (8-11_vista32_dd_ccc_wdm_enu_70229), den ger mig en bluescreen. Morr... Är det fel?

Av glidis

Crusher, jag köpte datorn "i delar", det nätagget som följde med har bara en sån där 6-pinnars kontakt, likaså mitt gamla nätagg (som jag använder i datorn). Det andra kortet får ju ström, den är ju inte bara inkopplad i PCIe-platsen, den får ju ström från agget fast genom en adapter.

Av glidis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JameCa
64 eller 32 bit.

ska länka nya drivare till du.

Vista, 32-bit.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av hunden
Varje gång jag installerar/uppdaterar drivrutinerna försvinner Crossfire-inställningen men det räcker med att starta om datorn så funkar allt igen.

Saknar du för övrigt inte en strömkabel till ditt undre kort? tycker det ser ut som att det bara sitter en kabel i det på bilden.

Ja alltså, en sån kabel som "passar" till grafikkortet som går direkt från nätaggregatet finns det bara en av. Man fick med en kabel som man kopplar in med "vanliga" fyra-pin kablar. Alltså de man använder till de mesta, PATA-diskar, optiska enheter etc... Svårt att förklara. Men det känns som jag kopplat rätt, annars skulle det väl inte synas i Enhetshanteraren i Windows?

Av glidis

Bytte till mitt gamla nätagg, funkar bra nu
Tack för svaret!

Av glidis

4870 CrossfireX-problem

Hallå!
Jag är ny till det här med CrossFireX och verkar ha stött på ett problem.

Jag har två stycken ASUS EAH 4870 (länk) som jag har kopplat ihop med de två medföljande länkarna. Strömmen är kopplad direkt till kortet som sitter i första platsen på mitt moderkort, sen får de andra ström genom en adapter som följde med. Lite svårt att förklara, kolla bilderna nedan. Enhetshanteraren visar att jag har två kort, men i CCC så har jag inget CrossFire-alternativ. Är det nånting som är felkopplat?
Bild 1
Bild 2
Jag installerade drivrutinerna från skivan, vet nämligen inte vilken jag ska tanka från ATI:s hemsida, min modell (4870) står inte med i listan där.

Någon som vet hur jag ska göra för att få det att fungera?

Tack!

Av glidis

Datorn startar om sig själv

Hallå!

Jag har precis införskaffat mig en ny dator som jag byggt ihop, men har stött på problem.
Jag har inte installerat något OS än utan bara varit inne i BIOS. Problemet är att datorn stänger ner sig själv, och sen startar upp (inte som en vanlig omstart, datorn stänger av sig helt, fläktarna slutar att snurra och allt, sen startar den upp igen utan att jag rör strömbrytaren). Detta händer efter typ 2 minuter. Jag har provat att ladda standardinställningar i BIOS men det hjälpte inte. Den klagar också på 5V, se bild
Någon som vet vad det kan vara?

Dator (http://www.netonnet.se/index.asp?iid=145082):
* Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz S775 m. fläkt
* ASUS P5Q Pro S775
* 2st ASUS RADEON HD4870 512MB i CrossFire
* 4st Kingston HyperX 1GB 1066MHz PC2-8500
* 2st Western Digital Caviar Blue 640GB SATA
* Ace Raw Deal 620W

Tacksam för svar!

Av glidis

Jag har samma problem, fast värre... lånar tråden lite:

Jag hittar inte ens NVIDIA Firewall... Den finns inte i Lägg till/Ta bort program. Hur avinstallerar jag det?

Av glidis

Jag har ju redan försökt att uppdatera genom Device Manager och välja just WinXP men inte fan funkar de. Jag skrev ju de innan...

Av glidis

Aqualize;
Jo, jag hade den innan jag formaterade Windows som backup- och nedladdningshårddisk. Jag satte in drivrutinsdisken men vet inte vad jag skulle ta (http://xs101.xs.to/xs101/06235/drivrutiner.JPG). VScomDriver är bara en .ico fil så det är inte den. Det finns inga .exe filer förutom till RAID-utilites program, och i dem så finns de inte direkt nått spännande (ingen av programmen visar att hårddisken är inkopplad).
Jag provade att gå till Device Manager och uppdatera men den vägrar. Det står att en RAID Controller inte är installerad (http://xs101.xs.to/xs101/06235/problem.JPG).

Av glidis

Ja, den syns.

Av glidis

Problem med SATA-hårddisk efter formatering...

Goderafton!
Jag formaterade hela datorn nyss bortsett från mina alternativa hårddiskar... Men nu är det så att jag bara hittar mina IDE hårddiskar, inte min 250 SATA.
Jag har köpt ett instickskort som gör så att jag kan ha SATA-hårddiskar.

Förut hade Seagate ett DiscWizard program, men de funkar inte längre för mig.

Någon som vet hur man kan fixa detta?

HD: Seagate 250 GB SATA150

Av glidis

6800GT på ett 300W?

Hej, jag såg nyss att på boxen av mitt nyinförskaffade MSI GeForce 6800 GT (AGP) så vill den ha ett MINST 350W aggregat.
Nu är det så att jag har ett 300W:are i datorn.

Jag undrar om det gör någon stor skillnad?

Av glidis

Låsa upp regioner i DVD-brännare

Hejsan. Jag har en massa utländska DVD filmer som jag ser på min dator med hjälp av min DVD-brännare. Men nu är det så att jag fick välja att ändra regionen 6 ggr, sen kommer den låsas. Jag kan bara ändra den en gång till, sen låses den fast, ja, ni hajjar...

Nu undrar jag, finns det något hackat firmware eller något program som gör så att mina ändringar är oändliga, eller möjligtvis så att den blir helt regionsfri?

Mvh,

glidis

Av glidis

Hårddisken "mullrar"

Hejsan!

Jag har ett litet problem:

Det är så att varje gång jag går in på min D:/ hårddisk så mullrar datorn som ett monster. Detta händer inte när jag t.ex. spelar BF2, som ligger på min H:/ hårddisk.

Nyligen satte jag in ett nytt grafikort i burken, och eftersom de nya grafikorten är ohumant stora nu för tiden, så var jag tvungen att placera om mina hårddiskar (jag har fyra stycken).

Är det möjligt att jag har skadat min HDD när jag flyttat den? Eller kanske bara vibrationerna gör så att det låter, jag kanske inte har skruvat fast HDD:n tillräckligt?
Jag tvivlar på att den är sönder av "ålder" eftersom jag bara haft denna HD i c:a ett år och har andra som är betydligt äldre.

Någon som vet?

Mvh
/glidis