Inlägg

Inlägg som Mineralvatten har skrivit i forumet
Av Mineralvatten
Skrivet av Oliver91:

kul att läsa om alla som tycker denna utbildningen är meningslös när det finns så mycket annat värdelöst som t.ex. filmvetenskap på högskolan som gör dig till "filmkritiker" kom igen..

hur många jobbar som det i sverige? 5 personer?

alla kan inte bli Hans Wiklund och sitta i tv4 soffan, i det perspektivet är denna linjen rejält mycket bättre

Så anledningen till att den inte är meningslös är för att det finns andra meningslösa utbildningar?

Det håller inte vatten.

Av Mineralvatten
Skrivet av Marticus:

Jasså, jag trodde det handlade om någon speciell lösning i pumphuset. Detta är ju klart värre.

1. A cooling system for a heat-generating component, comprising:
a double-sided chassis adapted to mount a pump configured to circulate a cooling liquid, the pump comprising a stator and an impeller, the impeller being positioned on the underside of the chassis and the stator being positioned on the upper side of the chassis and isolated from the cooling liquid;
a reservoir adapted to pass the cooling liquid therethrough, the reservoir including:
a pump chamber including the impeller and formed below the chassis, the pump chamber being defined by at least an impeller cover having one or more passages for the cooling liquid to pass through;
a thermal exchange chamber formed below the pump chamber and vertically spaced apart from the pump chamber, the pump chamber and the thermal exchange chamber being separate chambers that are fluidly coupled together by the one or more passages; and
a heat-exchanging interface, the heat-exchanging interface forming a boundary wall of the thermal exchange chamber, and configured to be placed in thermal contact with a surface of the heat-generating component; and
a heat radiator fluidly coupled to the reservoir and configured to dissipate heat from the cooling liquid.

Detta är krav 1 som bestämmer det bredaste skyddsomfånget på patentet. Inte titeln som många swecare verkar tro.

Av Mineralvatten
Skrivet av Marinlik:

Pinsamt att se hur många som förespråkar att ta andras material utan att betala för det. Kan förstå varför folk gör det ibland. Men det är omöjligt att rättfärdiga det som något som skulle vara lagligt.

Men... Fri information.. Demokrati... Något blaj... Folk vill inte betala, resonemanget kommer i form av efterhandskonstruktioner.

Av Mineralvatten

Jag fick för mig att 60fps bara var för PC?

Av Mineralvatten

[QUOTE=Sir. Haxalot;14968801]Okej, Jag är ledsen att behöva komma in med fakta i cirkelrunkningen, men det finns ett antal punkter som är värda att tänka på och jag är fullt medveten om att folk kommer att tycka att jag är en jävla idiot för att jag försöker påverka deras världsbild, men here goes.

  • Det är väldigt tydligt specificerat vad som ska lagras i lagen och EU direktivet. För internetuppkopplingar så gäller detta när du kopplade upp dig och vilken IP adress du fick. Det gäller INTE innehållet i kommunikationen (det är specifikt förbjudet att lagra enligt direktivet), det geller INTE heller vem du kommunicerat med. [1] kap: 6.11

  • Anledningen till att EU-direktivet blev underkänt är att det specifierar att man ska logga avsändare och mottagare för telefonsamtal och sms (samt aktiv mast för mobila enheter). Detta ansågs vara för enkelt att kartlägga vem som hade kommunicerat med vem med denna information och på så sett ha för stor inverkan på den personliga integriteten

  • Den svenska versionen specificerar att uppgifterna enbart får uthämtas om ett domstolsbeslut finns [3]. Vilket kraftigt begränsar eventuellt missbruk. Att, som Urban legend påstår, massövervaka, är inte möjligt med stöd av den Svenska varianten. Åtminstonde inte utan att bryta mot lagen men i det fallet så är ju problemet knappast lagen i sig utan att myndigheterna bryter mot den.

[1] http://www.regeringen.se/content/1/c6/09/15/21/2f8c7424.pdf
[2] http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2014-...
[3] https://lagen.nu/2003:389#K6P16cS1

Så varför går Bahnhof ut med sensationella uttalanden rörande lagen? Well, läs tråden. De har lyckats dra igång en så stor cirkelrunk att många förmodligen skulle tänka sig att betala det dubbla för samma tjänst hos en annan leverantör. Sen kommer ju hela VPN marknaden där leverantörerna är helt beroende av att deras kunder tror att de vinner någonting och såklart all media som vill skriva nyheter som lockar klick.[/QUOTE]

En bra sammanfattning som står i motsats till alla vars enda analys är "OMG SWEDEN = NEW FOURTH REICH? 1984 WAS NOT MANUAL".

Av Mineralvatten

Det är la ingen som är förvånad iom de mycket större kostnaderna för att leverera 4K-tjänster.

Av Mineralvatten

Får la se då, men än så länge verkar det inte ge några fördelar över Win 8 som redan har lite bättre prestanda och funktionalitet än 7an (bortsett från skräp Metro)

Av Mineralvatten
Skrivet av tcntad:

Galaxy S3 har/hade en mycket bra batteritid, 2100 mAh.
S5an har 2800 mAh.

Mängden mAh i ett batteri är det enda som bestämmer hur länge batteriet varar.

Eller vänta nu...

Av Mineralvatten

Det krävs ju mer förbättringar över win 8 än en startskärm för att man ska byta, finns det någon insikt i fler fördelar med Win 9?

Av Mineralvatten

Jag hör absolut ingenting från min vare sig pumpen eller fläktarna.

Av Mineralvatten

Den är helt ok i 3D, inte massa skit som flyger mot en. Rymden är bra jävla häftig i 3D...

Av Mineralvatten

De blir la billigare nu när de nya ska annonseras i september

Av Mineralvatten

Hade gärna köpt en iphone 6 i samma storlek som 5an, börjar bli dags att uppdatera sig, men om de bara släpper telefoner som är större får vi se... Spännande iaf

Av Mineralvatten

Fick slut på min surfmängd idag. Till skillnad från vanligt så kan jag nu inte längre surfa/kolla GP-appen/lyssna på spotify vilket gick även om det gick långsamt förut. Dock fungerar fortfarande e-mail och iMessage...

Av Mineralvatten
Skrivet av illya_:

Det är tyvärr inte så enkelt som att säga att EU domen gäller eller inte. Domen gäller helt klart, men hur den påverkar oss är lite halvkrångligt. Det hela beror på hur direktivet blev implementerat i sverige.

Direktivet är inte direkt tillämpligt som lag i sverige utan har införlivats i sverige genom att sverige stiftat en egen lag (FRA). Denna lag är inte per automatik ogiltigt iom EU domen, men om den skulle vara identisk med, eller iaf tillräckligt lik, direktivet så kommer domstolen finna att den är ogiltig (pga den kommer i så fall innehålla sådant som EU domstolen underkände).

EU-domstolen underkände direktivet med (om jag minns rätt) hänvisning till mänskliga rättigheter och att det var oproportionerligt att massövervakningen i det syftet (eller så menade de att det alltid var oproportionerligt att massövervaka... dock för lat för att kolla).

Därför kommer vår svenska domstol komma fram till att lagen är kass, pga den svenska lagen genomför massövervakningen på ett sådant oproportionerligt sätt som beskrivs i direktivet.

Kan tyckas bökigt med detta system men det handlar om maktfördelning, politik mm.

Svenska polisens hållning verkar vara något i stil med 'vi har implementerat direktivet på ett sätt som är proportionerligt, eu domen träffar därför inte vår lag och den är fortfarande giltigt'. Fast tror knappast många håller med om det...

Sant, det gäller i princip först när det prövats i domstol, vilket är precis vad det ska göras nu

Av Mineralvatten
Skrivet av Komplett:

Här kommer pudeln.

Som ni märkt har vi haft stora problem med Komplett.se de senaste timmarna på grund av enorm belastning på våra servrar.

Vi jobbar stenhårt med att komma igång igen och satsar på att lägga upp HELA REAN med alla erbjudanden klockan 21 eller så fort sidan fungerar igen - fram till midnatt.

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/10310...

Tack för uppdateringen!

Av Mineralvatten
Skrivet av Smurfn:

Patent: http://assets.sbnation.com/assets/1701443/USD670286S1.pdf

Exempel (wow, vilken innovation):

Sen om det håller i en rättegång är en annan sak

Detta är ett designpatent, för att du ska göra intrång måste du vara lik på ALLA sätt, det är inte så att de uppfunnit en platt baksida, utan vad bilden visar är bara generella formen, som bara är en DEL av designen.

Det är precis den här typen av missuppfattningar som gör alla patenttrådar lika underhållande. Precis som med tron att en Titel == Skyddsomfånget för ett patent, så bygger sig vad du tror är en klipsk kommentar om patentlagen på fullständig okunskap om hur patentlagstiftningen fungerar.

Av Mineralvatten
Skrivet av Boss302:

Fast om du inte har miljarder på banken o ett hus fullt av advokater så kommer de använda din uppfinning utan att betala o väljer du att bestrida detta så kommer du få hålla på hela livet o spendera varenda krona du har och kommer förmodligen inte få något för det iaf..

fel

Av Mineralvatten

Det låter ju som om den började brumma för att det blev för varmt, den kanske inte satt riktigt bra över CPUn? Det kan såklart vara fel på den också.

Av Mineralvatten
Skrivet av Commander:

Bättre såhär? De går redan runt och stämmer, och säger vi har en lång lista på patent men säger inte vilka utan måste läcka som det gjorde här. Dessa patent är vare sig testade i domstolen eller ens granskade.

Vad är detta:
"System for displaying a list on a display screen" Så nu får ingen annan mobil visa en lista på sin skärm för då blir man fan stämd av Microsoft eller krävd på licenspengar?

Tyvärr bygger många av kommentarerna i tråden på en missuppfattning om hur patent fungerar. Exempelvis: En titel på ett patent bestämmer inte skyddsomfånget. Det finns patent som bara har titeln "Device". Det betyder självklart inte att de har patent på alla DEVICES.

Apple har inte heller skydd på "rundade hörn". Men detta är såklart ett väldigt iögonfallande påstående som kan t.ex generera klick a la aftonbladet. Tyvärr så skapas omedelbart en inflammerad diskusion som baserat på okunskap endast slutar i: PATENT ÄR HEMSKT, DE HAR PATENT PÅ ATT PRATA, HAHA JAG TAR PATENT PÅ ALFABETET.