Inlägg

Inlägg som CaaL1337 har skrivit i forumet
Av CaaL1337

Kommer det ens finnas grafikkort som det är idag?

Av CaaL1337

Sitter på en Scythe Ninja Mini. Fungerar mycket bra till mig Köpte den mestadels pga. att jag flyttar omkring min dator väldigt mycket, så ville ha en lagom lätt fläkt som kyler bra.
Vilket i mina ögon en Ninja Mini gör alldeles utmärkt!

Av CaaL1337

Processor: 4400+
Vardagsklock: 3025Mhz 275 * 11
Orginal vcore: 1,3
Nuvarande vcore: 1,4
Kylning: Scythe Ninja Mini
Temperatur på CPU efter klockning: Idle ~20c Load ~47c
Minnen: Corsair TWIN2X 2048 MB PC6400
Moderkort: Asus M2A-VM HDMI

Av CaaL1337
Citat:

Ursprungligen inskrivet av heande
15 grader? Du är medveten om att du inte kan få lägre temperaturer än vad du har i rumstemperatur?

Säger bara vad Core Temp säger till mig, kanske borde sagt att Kärna 1 ligger på ett ungefär 16-17grader och Kärna 2 22-23 grader.

http://img175.imageshack.us/img175/5022/proofrg1.th.jpg

Av CaaL1337

Har själv en Ninja mini, är verkligen mycket bättre än stockkylaren var. Sänkte mina idle temperaturer samt ljudnivå radikalt. Klockade även processorn till 3.0Ghz från 2.2Ghz, och har ändå längre idle temperaturer. 15-25 grader på ett ungefär.

Av CaaL1337

Det är väldigt få spel idag som inte stödjer SM2, så det går fortfarande att spela med ett X800.

Av CaaL1337

Skicka tillbaka TRUE och ta en Noctuan? ^^ Eller din försäljare går inte med på det? =/

Av CaaL1337

Eller så testar du att verkligen ta bort Catalyst drivrutinerna, om du inte redan har gjort det. Kan säkerligen skapa ett problem eller två.

Av CaaL1337
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CaptainMike
Byt ut standard kylningen mot en Arctic Cooling VGA Cooler Accelero S1 istället. En helt passiv kylning som kyler bättre än standard kylningen.

Arctic Cooling VGA Cooler Accelero S1
http://www.webhallen.com/prod.php?id=85098

Endast 179kr.

/M

Vad jag har förstått så följer inte Sapphire referensdesignen vilket i sin tur gör att tredje parts kylare inte fungera. Eller?

Av CaaL1337

Jag hade nog utan tvekan installerat något sånt här ^^ Har alltid varit svag för Sci-fi grejer
Skärmen påminner lite om Predatorerna i Predators, eller va filmen heter

Av CaaL1337

Är det någon som har detta chassi äns? Har letat runt på nätet och jag kan inte hitta en recension eller någon som äger chassit. Enligt bilder/text så verkar chassi fungerar alldeles utmärkt, men jag skulle helst vilja ha någons tycke om chassi som äger det redan.

Av CaaL1337

Skulle vilja se en recension om denna mot sin storebror Även alla andra nya kylare som har kommit.

Av CaaL1337

Hur tror ni detta kommer fungerar ihop med HD4000-serien?

Själv hoppas jag att ATI satsar på att få dessa 2 serier att bli kompitabla, då många ATI-användare troligtvis kommer uppgraderar sig ifrån HD3000-serien när HD4000 kommer. Samt hur mycket bättre hade det inte varit för oss kunder att spara vara gamla kort och samtidigt få fräscha kort i en Crossfire lösning.

Om det kommer nya funktioner, t.ex. ny Shader Model så kan fortfarande det nya grafikkortet utföra dessa beräkningar men ta hjälp utav det äldre.

Så, vad tror ni?

Av CaaL1337

Jag är inne på samma spår som dig Bersekar, men jag har ingen aning vilket märke jag skall välja. Fundera även på att köpa till någon tredjepartskylare för att kunna klocka lite.

Dock är jag just nu mest intresserad utav HIS HD3870 IceQ 3, då den redan kommer med bra kylare, tyst och kyler bra. (Tror jag ) Någon som kan bekräfta?

Vad jag vet så följer inte Sapphire referensdesignen, så en tredjepartkylare kanske inte passar utan modifikationer. Inte helt säker.

Av CaaL1337

Som du säger Saint25 så är det lite smått surt att de nya korten saknar sensor, men du sa att det fanns en i GPUn. Vad jag ha hört så stämmer detta iallafall på Asuskorten, då man behöver ett program ifrån deras företag för att kunna läsa av temperaturena istället för t.ex. RivaTuner.

Av CaaL1337

Klab0, tråkigt... Köpte du ditt grafikkort nyligen? I sådana fall hade du otur och fick med gamla kylaren och därmed inga flänsar på voltregulatorerna. Det har dykt upp några 8800GT med egna kylare ifrån tillverkaren, och där sitter det redan kylflänsar Så man slipper oroa sig att modifera och dåna för att det ska fungera. Då jag inte har något emot lite pill så ansåg jag utav bilder jag har sett att det inte såg något vidare ut.

PS. förmodar att du köpte en ny kylare?

Av CaaL1337

Säger som A.N'doja, köp 8800GT ifrån SHG för 1700:- samt en VF-900 kylare. Och klocka sönder eller tillräckligt för att få dem här "10%". Om det nu går vet jag inte

Detta är till alla som är klyvna på vad de ska köpa, både G90(?) och R700 kommer antingen i år eller tidigt nästa år så känns onödigt att punga ut för mycket pengar, enligt mig.

Av CaaL1337

Interessanta kylare må jag säga Skulle verkligen vilja läsa lite recensioner om dem... Men som någon annan sa så verkar det inte finnas några. Ingen som vill offra sig och testa?

EDIT: Tror dock att dem här kylare är rätt bra, ingen aning dock Men de känns som det iallafall. Magkänslan ni vet Sen att det inte finns några recensioner beror nog på att de är rätt ny, skulle jag tro.

EDIT 2: Läst ytterliggare lite mera om dessa kylare, fortfarande ingen recension, kommer kanske om några veckor. Iallafall, så har Nexus HOC-9000 8mm heatpipes, kommer inte ihåg vart jag läste detta men detta fungerade ytterst bra.

Av CaaL1337

Lofen66, Inno3d's nya 8800GT kommer med en ny kylare som också har seperata kylflänsar på voltregulatorerna.
Kolla denna tråden http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=80... för bilder. Saint25, tredje sidan.

Man blir lite glad när tillverkare börjar skicka iväg sina grafikkort med egna kylare

Av CaaL1337
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Saint25
Man tackar för intresset för mina bilder, på Inno3D 8800GT 512MB.

CaaL1337,
Grafikortet har delvis en egen design mot ursprunliga nVIDIA designen, men som jag kan se så följer den ursprunliga planen för hålbild för grafikkortskylare, så de vanligt förekommande grafikkortskylare till nVIDIA, ska gå att använda.

Jag har redan hemma, Arctic Cooling Accelero S1 kylare, som jag ska framöver använda till mitt grafikkort + en 120mm fläkt.

Ja, visst är det mycket trevligt att det finns redan kylning på spänningsregulatorerna/kontrollchip på ett så här billigt grafikkort... men ska man byta ut standard kylaren, behöver man ändå skaffa sig kylflänsar till minnena, om de ska överleva en längre tid, i synnerlighet om grafikkortet överklockas. Oklockat kan de kanske klara sig en tid om luftcirkulationen i lådan är god, men för hög värme, som det gärna blir vid hög belastningsgrad + hög sommarvärme, gör att livslängden blir kortare på dem. För min del, jag har extra kylflänsar hemma redan.

Men, du som tittar på en Zalman VF-900 kylare, så ska extra kylflänsar för minnena medfölja i förpackningen - vilket kan underlätta en del.

Angående temperatur sensor. Som jag skrev tidigare i tråden, att jag har nu för mycket "skräp" med registret, i mitt över 1 år gamla Win XP Pro installation d.v.s. som det är nu går det inte att installera ett annat grafikkort med tillhörande drivrutiner - det blir olika felmedelande. Jag har nu en tenta i kommande vecka att göra och då behöver jag ha min dator igång d.v.s. jag kan inte "riva" ned den nu, men händer det inget oväntat i veckan, så kan det bli av nästkommande helg. Då kan jag få veta om det finns en fungerande sensor eller ej.

lillstrumpa82
Ja, det ska nog bli en markant skillnad för dig om du har haft ett X300 grafikkort tidigare och skaffar dig ett 8800GT 512MB grafikkort i stället. Symboliskt blir det väl som att lämna "bondesamhället" och gå in i nutid, med teknik- och informationssamhället. Hoppas du bli nöjd med ditt grafikkortsval.

/Saint25

Man tackar för tiden du lägger ner! Mycket trevligt Lycka till med tentan och ha en bra helg