Inlägg

Inlägg som spacedebree har skrivit i forumet
Av spacedebree
Skrivet av walkir:

Det är två olika inställningar, precis som i Windows 10.

Det du kallar gamla inställningarna är lättare att finjustera.

Ja...fast ändå inte väl? Det SKA vara samma presets, men i "gamla" kontrollpanelen så kan man gå in och tweaka varje inställning för sig (vilket är det du pratar om). Men väljer jag "Balanserad" på ett ställe så vore det väl logiskt att det var samma på den andra. Men vad vet jag... =P

Av spacedebree

Okej.

Har testat lite nu. Den "nyare inställningen" i Win 11:s systeminställningar gör inte ett skit. Den vare sig ändras när jag ändrar den klassiska inställningen, och den ändrar inte inställningen när man ändrar i den nya. Känns som en "dummie". Men kan detta verkligen ha gått under radarn så länge?

Alternativ 2: Är den "nyare inställningen" nåt annat? (varför den nu skulle vara det)

Av spacedebree
Skrivet av bärplockaren:

Kan det vara så enkelt som en bug?

Kan vara! Att inställningen finns på två ställen är ju inget nytt, så har det ju varit med inställningar tidigare.
Klurar bara på vilken det är som "gäller", eller om de har två helt olika funktioner?

powercfg /list fick mig i alla fall att se vad jag kör (balanserat i mitt fall).

Men märkligt...

Av spacedebree

Energiläge i Win 11 - Två olika inställningar på två olika ställen?!

Det kan vara total okunskap från min sida, men sånt här gör mig rätt trött. Noterade först att den "gamla" kontrollpanelen plötsligt stod på höga inställnignen, så jag ställde tillbaka till balancerat. Sen hittar jag den här vänstra inställningen på annat ställe i Win 11 - och den står på hög och ändras inte när jag ändrar den andre och vice versa. Fattar nada.

Någon som kan förklara?

https://i.imgur.com/2FJ3S9Q.png

Av spacedebree

NU har jag det. Gick rätt smidigt. Klurar mest på om detta med HAGS gör skillnad i Win 11 mot 10, då det är standard i det förstnämnda men inte i "tian". Sen hade det varit najs om man snabbt kunde ändra storleken på aktivitetsfältet utan att gå in i regedit. Men annars - tja, kom lite skräp men det var snabbt avinstallerat. Ska ev ändra i Bios (asus) då jag nu kör något hybridläge som ska vara kompatibelt med både w10 och w11, men detta Kan väl helt sättast till UEFI gissar jag.

Av spacedebree
Skrivet av jnsson:

Det är bara att hämta hem Windows 11 antingen via iso avbildning eller via ett program i så fall välj " Skapa installationsmedia för Windows 11" här https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows11

Tack. Har fasen ingen koll länge... 😬

Av spacedebree
Skrivet av Thomas:

Det är rätt enkelt att uppgradera till GPT åtminstone.
https://learn.microsoft.com/en-us/windows-server/storage/disk...

Sköts det automatiskt om jag installerar Win 11 från scratch?

Av spacedebree

Kanske idiotiskt att bara uppdatera rätt över win 10. Borde kanske göra ren installation. Då får man väl inga val utan formatteringen görs i rätt format, partitionstabell osv? =P Hur var det nu, skulle man ta hem nån tool och på så vis få win 11? (men då måste väl först datorn känna att jag kan köra win 11)?

Av spacedebree
Skrivet av jnsson:

För att officiellt ha stöd för Windows 11 måste följande finnas: Ditt moderkort måste ha UEFI aktiverat. Ditt moderkort måste ha stöd för Secure Boot, men du behöver INTE ha det aktiverad. TPM 2.0 måste också vara aktiverat. Och din CPU måste vara med över godkända CPU:er. Kan vara så att du kör med MBR på din nuvarande installation. Jag har för mig att med UEFI så måste man köra med GPT dock ej 100 på det.

Jag har MBR på den SSD:n. Kan man konvertera det på något vis (säkert) ?

Ok, så vilka steg är det som behövs göras - och något särskilt jag måste tänka på mer? Har sett att jag kan välja secure boot i Bios. Sen kunde jag ändra så man körde på uefi, men det var då jag fick upp nån info om att jag måste kolla om en pci-e enhet stöds..något..att den har rätt fil eller info (???).

Trodde inte det skulle vara så...ja...mkt olika steg att byta till win 11.

Av spacedebree
Skrivet av tBiorrith:

Har du TPM 2.0? tryck win-key + R och skriv "tpm.msc". Så står det där.

Ja, 2.0

Asus B450-F och AMD 5600X så det ska inte vara några problem hårdvarumässigt tror jag.

Av spacedebree

Steg att gå över till Win 11? UEFI...? Secure Boot...?

Nej, jag har egentligen ingen lust. Men känner att nu passar det ändå rätt ok för mig.

Fick info i win-verktyget att jag inte kunde installera Win 11. Har inte secure boot. Var inne i bios och kikat på mitt ASUS b450-f och där fanns valet för secure boot, men det verkar vara bara en av flera saker man skulle ändra. Skulle man även ändra disken på något sätt? Såg att när jag skulle pilla med detta så får jag upp en varning om att jag måste vara säker på att "uefi...något ska finnas på min pci-e enhet". Har mitt os på en Samsung EVO 860, och jag fattar inte om jag ska ta ner något särskilt eller om min win 10 installation redan lagt något där.

Måste jag även på något vis konvertera min hårddisk i win eller i bios...? Många olika bud jag hittat på nätet...

Känns krångligare än jag trodde detta (eller så är det inte krångligt alls).

Vilka är stegen "rätt upp och ner" ?

Av spacedebree

Åh, vad jag inte kommer sakna mina screens och videos från min Xbox One X.

Av spacedebree

Såg att grafikinställningen "model...något" var satt över det som rekommenderades för systemet, och då hackade lite för mig (3060 Ti), men när jag satt denna till snäppet under (dvs till det rekommenderade) så blev det smooth. Märkligt nog verkade sambons dator (laptop med 3050 ti) ha exakt samma rekommendationer i spelet som på min dator. Vi har även olika CPU'er (5600X vs 5600H), Men kanske "same same" ? Däremot har jag noterat att vsync "in game" funkar rätt trevligt. Men visst, ska latency ner än mer så kanske NCP-pill är att föredrag. Men reflex finns ju i spelet och skall väl för DX12 göra vad Low latency Ultra gjorde för DX11 vad jag jag förstått. Tycker dock att spelet känna lite "tecknat" i stilen på något vis...lite för smooth, på något vis...eller så är man bara van vid gamla :GO. Någon som kollat om senaste Geforce Experience (med senaste Nvidia drivare) gett några vettiga förslag? Brukar inte använda den funktionen, men kul att höra...

Men tusan vad jag hoppat till av min egen skugga många gånger. Ovant! =P

Tjo!

Av spacedebree
Skrivet av jimet:

Något annat som är värt att tänka på är att slänga den routern åt h**** och köpa en ordentlig.

Jo, tack... Host... Gjorde det i förra bostaden. Inte orkat mecka här.

Men alltså, jag har inte haft några direkta problem (som jag märkt av iaf).

Vad brukar problemen med denna router vara? Vet att den är ganska låst osv, men ja...vad är de stora problemen? Hastigheten (är bra för mig), stabiliteten (är bra för mig)...eh...sen vet jag inte om jag de facto saknar nåt. Men nämn lite saker så kanske jag hittar nåt jag med...

Av spacedebree

Finns det NÅGON fördel med att ha dessa två på samma liksom? Har aldrig riktigt förstått, utan jag har valt att dela upp. Finns det någon fördel i fråga om prestanda eller..ja, vad som? Hur funkar algoritmen där en av de båda väljs av routern? Som sagt vissa produkter kan bara hantera 2.4. Sen vill man ju inte ha en massa byten mitt i användningen heller (vilket jag förmodar kan ske per automatik).

Av spacedebree
Skrivet av skraecken:

Vad jag kommer ihåg när jag hade trassel med min så fick jag göra en fabriksåterställning
och sedan skulle den hitta alla uppdateringar själv enligt Telia.

Ah, okej. Då får jag ta och göra precis så.

Bonusfråga: Ger det någon skillnad i att köra auto på 2.4 ghz och 5 ghz? Jag delade upp dessa då jag ville kunna välja vad som ska ansluta till vilket nät. Finns det någon nackdel med att ändra som jag gjort? (prestanda-wize). De flesta kanske väljer att ändra.

Något annat värt att tänka på med den här routern, någon inställning eller annat för att få ut det mesta av den?

Av spacedebree

...måste jag "nolla routern" "mekaniskt-penwize" tro? Ska den ta hem senaste firmware då? Har för mig att jag testat detta tidigare + att Telia själva heller inte lyckades lösa det. Men ska väl ge det en chans till... Tar annars mer än gärna tips.

Av spacedebree
Skrivet av Prelatur:

Har SG4T1E100180C på min.

Det fattades bara det! Skratt.... =P
Men hur tusan får man den uppdateringen, tro?

Av spacedebree

Saknar senaste firmware!! (Telia Sagemcom F@st 5370e)

Hardware Version Fast5370e-01
Software Version SG4T1E000630C

Är det senaste? Hur sker uppdateringar för denna router?
Vet att Telia skulle uppdatera på distans, men att de inte kunde vid tillfället.

Har ni samma eller nyare? Står det någonstans vad som ska vara senaste, hos Telia eller s

Av spacedebree
Skrivet av JonasT:

Något jag uppskattade på de äldre Quiet Comfort-lurarna var att de hade fysiska knappar för volymregleringen. Nu har man gått samma väg som Sony med touchkontroller istället, vilket jag verkligen avskyr.

Nej, nej, nej... =( Hej, regn och fukt - Hallå tvångslyssna igenom låten, podden eller vad det må vara.