Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Mocka har skrivit i forumet
Av Mocka

Kul att läsa när det löser sig! Kan vara värt att köra stabilitetstest för dina minnen för att vara på den säkra sidan

Av Mocka
Skrivet av IcenovaSwe:

Hej Mocka,

Det lutar mer och mer åt att jag inte försöker underklocka, känns som jag kan göra mer skada än "Göttigare temp".

Mvh Icenova

Hallå.

CO är snarare "underspänna" (om det nu finns ett sådant ord) Men absolut, jag förstår.

Lycka till!

Av Mocka

Curve Optimizer + PBO är bästa lösningen men tycker personligen att CPUn redan går hyfsat svalt att det kanske inte är värt att köra CO. Har bara testat lite, dock med dåliga resultat så måste gjort något fel. 5800X3D var superenkel att köra CO på så blev förvånad att det inte blev samma bra resultat denna gången.

Höjer dock ett varningens finger för Ryzen Master. Slängde in några värden, lät RM köra som tyckte allt var tipp topp. Startade om datorn som vägrade boota. CMOS reset hjälpte inte utan fick slutligen dra ur CMOS batteriet. Skitjobbigt!

Av Mocka

Innan man tränat, satt på Memory Context och Power Down så kan det ta 30-60 sekunder men längre tid än så är definitivt ett problem. För mig är DRAM LED Gul och LED lyser så länge moderkortet inte kommer vidare.

Att köpa stickor som inte är med på QVL är riskfyllt. Ja, du hade eventuellt kunnat köra dem i default eller eventuellt köra manuella timings så de går fortare men det känns lika bra att köpa något 6000MHz CL30 kit som är på QVL och slippa huvudbry.

Av Mocka

En sådan order hade AMD verkligen behövt. Synd att de inte har något liknande kort att kontra med.

Av Mocka

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/efter-hackerattacken-oklar...

- Jag skulle beskriva vår säkerhet som mycket bra och hög i våra system, säger Venke Bordal,

Alltså...hur kan man ens säga något sådant när den uppenbarligen inte är det. Tror knappast Filmstaden på sitt möte med Tietoevry kommer att säga "Aja, några system gick ner, iiiiingen fara. Vi kör på som vanligt eftersom säkerheten är bra".

Av Mocka

26€ kändes inte som en större slant varför jag föll för hajpen. Måste säga att jag är positivt överraskad trots att detta inte är min typ av spel. Det är relativt buggfritt och flyter på riktigt fint. Kul att göra aktiviteterna även om jag inte riktigt förstår allt än (som sagt, inte min typ av spel). Även om jag bara får ut 15-20 timmar var det värt slantarna tycker jag.

Av Mocka

Så jävla bra. Fortsätt göra personuppgifter otillgängliga för allmänheten.
Bort med skitsajter som Mr.Koll osv.

Av Mocka
Skrivet av Elgot:

Det finns väl många tänkbara anledningar? "Alla andra har ju en" innebär ju inte nödvändigtvis att man längtar efter status; kanske är man bara nyfiken på något som många andra tydligen gillar, eller också ser man fördelar med en gemensam referens?

Mycket möjligt.

Skrivet av DasIch:

Vi kan ju vända på frågan: Varför tror du status är anledningen till att Apple säljer så bra?

Jag har inte den blekaste, därför frågar jag.

Av Mocka
Skrivet av DasIch:

Verkligen sjukt vilken otrolig status jag får av min Iphone. Bara hala fram den och alla kvinnor i närheten kastar sig nakna på en.
Dessutom står man över lagen och kan göra vad som helst. Blev stoppad i tullen med 25Kg kokain i bilen. Drar fram min Iphone ur byxfickan, som en riktig revolverman, och alla fryser till is: ”Oj, jävlar! Förlåt, vi visste inte att du var en Iphone-bärare. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för att vi stoppade dig!”

När jag går till banken kastar de pengar på mig när jag visar min Iphone. Jag behöver inte betala i butiker och jag äter gratis på restauranger. Vill jag ha en ny bil går jag bara in hos närmaste bilhandlare och får nycklarna direkt.

Lustigkurre.

Varför tror du att Apple säljer så bra då? En granne köpte en iPhone häromdagen och hade haft Android innan. Jag frågade varför men han hade inget bättre svar än "alla andra har ju en".

Skrivet av Eclipse:

Ganska ofta undrar jag på allvar om majoriteten av dom som är negativa och ifrågasätter Apples produkter ens har satt sig in i produkterna och provat dom.

På jobbet är iPhone det enda alternativet så jag är tvungen att ha en som jag som tur var slipper använda särskilt ofta. Tycker den är ruskigt knepig att använda då den är så olik min Android-telefon, plus att den inte kan användas med en hand.

Av Mocka
Skrivet av draanexle:

Nja, om 3080 o 4080 var i någorlunda samma prisklass så jovisst. Men nvidia drar ju iväg med prislappen som fasen för att mjölka folk så.

Jo men det är ju fortfarande generation mot generation Prislappen är en del av ekvationen isf.

Av Mocka

Apple har verkligen lyckats få en stor del av världen att tro att deras telefon är den ultimata statussymbolen. En otrolig bedrift i sig må jag säga.

Av Mocka
Skrivet av talonmas:

Så var fallet för 10 åt sedan. Resebolagen har uppdaterat sin teknik sedan länge. Kanske funkar på några mindre sidor fortfarande, men jättarna hållet koll på dig på andra sätt. Tyvärr.

Går det att gå runt problemet? Stör mig ofantligt på detta.

Av Mocka
Skrivet av Thomas:

Jo, jag tänker bara på pris där. 4080 kostar fortfarande nära dubbelt så mycket vilket är helt absurt i mina ögon.
8000 kr var egentligen över smärtgränsen för mig då, men det lär dröja innan jag lägger 14000+ på ett grafikkort.

Ja, 8000kr var ett bra pris för 3080, åtminstone för de som lyckades norpa ett vid release. Priserna några månader senare var allt annat än låga.

Av Mocka
Skrivet av joakim99:

Detta har nämnts ett par gånger i tråden redan.

Jaha, skummade väl igenom tråden lite för snabbt då.

Av Mocka
Skrivet av Thomas:

Omkring 10% snabbare än mitt 3080 som jag köpte för samma pris för drygt tre år sen... jag vet inte jag.

Fortfarande ett rätt bra kort relativt alla alternativ tyvärr.

Blir det inte mer prestandamässigt rättvist att jämföra 3080 mot 4080?
Prismässigt däremot känns jämförelsen korrekt ("vad får man för samma pengar idag").

Av Mocka
Skrivet av Magnus303:

Fast den i Nordstan (i Femmanhuset) har dom väl inte annonserat att den ska läggas ned?
Sueveränt om man vill hämta saker samma dag och det blir ungefär samma pris som en billigare butik med frakt...

De GBG butiker jag känner till:
Femmanhuset (enda som finns kvar idag)
Sisjön (stängde igår)
Västra Frölunda (stängde för ett tag sedan)
Ekelundsgatan (stängde för flera år sedan)

Av Mocka
Skrivet av cyklonen:

Kanske är därför YT varit extremt laggigt och bråkigt för mig senaste veckan. Jag har ändå Premium, men använder blockerare för att få bort idiotiska grejer som såna där klickbara element i videon som puckovideoskapare envisas med att lägga in. Plus en del annat.

Jag har också Premium och upptäckte att när jag tittar på en video i fullskärm på datorn så är det inga 60fps utan avsevärt mindre (stutter). Jag nedgraderade nVidia drivrutinen från 546.33 till 537.58 vilket löste problemet.

Problemen började med 546.29 men 543.31 Hotfix skulle lösa detta: Intermittent stutter may be observed when V-SYNC is enabled [4379096] dock inte för mig. (https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5507?=&li...)

Av Mocka

Det finns mycket poänglöst i världen men NFTs måste en av de värsta.

Av Mocka
Skrivet av Lasse62:

Sisjön är ju lite tråkigt, där fanns det alltid parkering till skillnad mot i Nordstan som är mycket pyssligare att besöka billedes

Nordstan är nästan omöjlig att köra till nu när centrum knappt har några bilvägar kvar. Nästan krav på att åka kollektivt till Nordstan.

Skrivet av BergEr:

Bor i Göteborg och skulle aldrig åka till Sisjön för att handla. Flesta jag känner här nere skulle hellre aldrig åka dit.

Webbhallen där hade faktiskt inne produkter jag ville köpa, men inte värt besväret att åka dit.
Beställde istället. Tar fyra dagar extra men slipper lägga några timmar på en bussresa.

Butiken i Nordstan hade jag åkt till direkt om den hade produkterna.

Om de öppnar en ny butik får man hoppas den blir på Hisingen. Alla techbolag är där men inga butiker alls.

Göteborg är stort så det beror väl helt och hållet på var du bor? Kan tänka mig att de flesta Mölndalsbor åker till just Sisjön för att handla, vissa kanske åker till Västra Frölunda (där det förövrigt också fanns en butik ett tag).

Skrivet av edson:

Skapas det cheevos om man handlar i de butikerna som stänger?

Ja, men för Gbg butiken är det försent då den redan stängt. Cheevon för Sisjön var att handla minst tre gånger innan den stängde.

Skrivet av Kaninjägarn:

Inet har ju legat på ringön senaste 20 åren

Det om något är ett konstigt läge Ligger otroligt off i ett sletet industriområdet. Har svårt att förstå hur den butiken går runt men de kanske överlever på företagsköp? Har själv varit där några gånger men bil är nästan ett krav. Åkte kollektivt en gång och det var inte kul att gå hela vägen till/från spårvagnshållplatsen.

Skrivet av BrutalSwede:

Tråkigt då Sisjö-butiken brukar vara min goto för upphämtning

Samma här, har varit där många gånger de senaste 7-8 åren. Tyvärr blev det allt mer sällan efter att Komplett köpte upp webbis och håller med många om att det blev dyrare och sämre lagersaldon.