Inlägg

Inlägg som Seabazz har skrivit i forumet
Av Seabazz

Någon mer än jag som har problem med att Telenor-försäljare inte vill sälja en 3GS 32GB utan abonnemang?

Det är ju inte så att jag vill blåsa dem på några pengar. Är kund hos Telenor sen innan och vill använda det abonnemanget till telefonen. Men nej det verkar inte som om de bryr sig om befintliga kunder.

Förbokade 2st telefoner tidigt på Telenor på Södra förstadsgatan i Malmö. Går dit dagen efter lanseringen varvid de säger att de inte kunde hålla bokningarna av någon anledning. Går bort till Hansa Compagniet och de säger att de tyvärr inte kan släppa de telefoner de har i lager p.g.a förhandsbokningar. Snacka om att de tillämpar olika sätt att hantera sina kunder.

De hittar på en massa ursäkter för att inte sälja telefonen kontant så fort man nämner att man inte vill ha nåt abonnemang, riktigt dåligt.

Jag är ju kund hos er!!!! Jag vill betala hela 7800kr för er telefon!! *suck* vad trött man blir

Av Seabazz
Av Seabazz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CyberVillain
Nu snacka jag igen med kund, framför allt vill inte bildbyrån att bilderna ska komma i omlopp bland allmänenheten.. så kunden (posh24) anser att högerklicks hack borde stoppa de flesta..

Men vilket högerklickhax är bäst, det jag hitta validera varken w3c eller funka i FF

Hehe i omlopp bland allmännheten? Då ska dom nog inte lägga ut det på nån webben. För det är väl hela idén med att lägga ut dom?

Nu förstår jag att det inte är du som inte fattar detta utan kunden. Mitt förslag är också som andra i tråden nämner, lägg ut sämre upplösning på bilderna.

Av Seabazz

Det handlar inte om vilken teknik man använder utan vad man kan göra med tekniken.

Finns både bra och dåliga exempel i alla tekniker man använder.

Flashsiten i början av tråden var fräsch! Den var dock dåligt optimerad, laggade rätt bra i filmerna osv. Någon annan som upplevde detta?

Av Seabazz

Men herregud, man lär väl inte sig något för att klara en kurs?

Man lär sig för livet! Okej något cheesy men aja ni fattar. Jag rekommenderar att du gör något du tycker är kul och skiter i vad läraren tycker. Sålänge de krav för kursen finns med i ditt projekt.

Under min högskoletid gjorde jag och en polare en rad "överdrivna" om man säger så projekt. T.ex ett projekt där man skulle göra en enkel valfri applikation, där gjorde jag en applikation mot databas osv och det var absolut inget krav. Sen kom nästa kurs efter ett år där man skulle göra en applikation med databas, gissa vem som redan kunde det då ;).

Så mitt förslag är gör vad du vill, bara det uppfyller kravet för projektet. Sen om det som i mitt fall alltid bara lett till ett G på projekten (vi kunde inte få högre) så är det skitsamma. Det märks vem som jobbar med vad numera :).

Av Seabazz

Re: Ärva saker i SQL / PHP?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=fredrik=-
Jo, det är så att jag tänkt bygga en databas med diverse produkter, i detta fall möbler. Databasen har en tabell som heter "produkt". Produkt innehåller id, namn, pris, info som fält.
Produkttabellen ska också innehålla mått på produkterna och det är här mitt problem kommer.

Jag hade då tänkt mig en tabell eller något till, där alla sorts mått finns;
längd, bredd, djup, diameter, höjd o.s.v.

Alla sorts möbler har ju inte alla dessa mått utan alla möbler har ju bara ett fåtal av dessa mått, så jag hade tänkt försöka mig på nånting i form av att produkttabellen kan ärva mått som behövs beroende på vilken produkt det är.

Hur gör man detta?

Jag tycker personligen att du borde bryta ut måtten till en separat tabell. Dvs du har din produkt t.ex bord i en tabell. Vi säger att bordet har ID 1. Om det handlar om ganska unika mått räcker det att du har en annan tabell med måtten där du sedan har ditt produkt id dvs t.ex ID 1 B 100 H 70 D 70, samtlig information naturligtvis i olika kolumner.

Handlar det däremot om ganska många standardmått så kan du ha en tabell med produkterna och en med måtten som i exemplet ovan men att du sedan har en kopplingstabell med ID och Mått ID. Denna tabell innehåller då relationen mellan mått och produkt.

Att "ärva" som du nämner i första inlägget går inte. Men du kan skapa relationer, i phpmyadmin har jag för mig att det är lite småklurigt. Jag har på senare tid användt Mysql GUI (som är ett program) för databas-hantering som finns att ladda ner på www.mysql.se.

Men annars är det i korta drag bara att sätta t.ex i produkttabellen ID som primary key och i mått-tabellen som foreign key. Detta innebär att inga andra ID i mått-tabellen kan matas in än dom som finns i produkt tabellen.

Hoppas denna något långa förklaring hjälper. Citera om jag ska följa upp :).

Av Seabazz

Jag kan heller inte komma åt deras sida numera. Kan vara att något har blivit knas i nån DNS. Jag har iaf telia och det fungerar inte.

Av Seabazz

Bläh det fungerar fortfarande inte med x800GT kort under Vista.

Av Seabazz

Precis håller med packe på den punkten. Sen kommer inte microsoft att göra nån revision hemma hos dig privat så du behöver inte oroa dig om det inte följer licensavtalen till punkt och pricka.

Frågan är väl mest om din OEM-nyckel kommer fungera med en annan version av XP (som inte är oem förstås).

Är du osäker hur du ska göra hade jag ställt exakt samma fråga till Microsoft då med hänsyn till licensavtal.

Av Seabazz

Nope Atlas som numera heter AJAX 1.0 måste vara installerat på servern där det körs. Den måste alltså finnas i GAC:en.

Av Seabazz

Vilken databastyp använder du? InnoDB? Myisam?

Lättaste tycker jag iofs är att exportera ut databasen till sql-script och sen köra dom på den andra servern.

Av Seabazz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av darkmoon
Jag skulle vilja veta när den här framtiden kommer? Visserligen håller jag med om att man inte ska använda frames, men just argumentet att vara förberedd för framtiden... tja... det har jag hört i snart fem år. Så jag undrar när den framtiden kommer, nån som har nåt datum?

2008-09-23 släcks framesnätverket ner och man behöver en liten box till datorn för att kolla på gamla framessidor.

Nä men seriöst:
1. Använd CSS till layout och inte tabeller.
2. Använd inga frames utan använd includefiler.

Av Seabazz

Tjo,

Har precis börjat knega igenom första boken till Microsoft Certified Professional Developer (MCPD). Har tyvärr ingen aning om vad det kostar då jobbet står för det.

Man kan köra vissa tester online och det medföljer cd-skivor med träningsmaterial i vissa böcker. Själva certifieringen genomförs i en övervakad datorsal hos t.ex cornerstone.

Kurser kan du kolla på www.cornerstone.se.

Av Seabazz

Re: Re: .net??

Citat:

Ursprungligen inskrivet av bedlam
Vad heter företaget?
*söker .net jobb, gärna med inriktning: WPF*

Kolla www.monster.se finns sjukt många jobb inom .NET i dessa tider.

Av Seabazz

Har du provat använda typ SELECT MAX(u.`userid`)?

Av Seabazz

Jag hade samma problem.

Gå in på inställningar/video output (kryssa i avancerade inställningar) och testa dig fram, jag valde direct X output och det fungerar fint. Du måste stoppa filmen och starta den igen för att se nån skillnad.

Av Seabazz

Kan hålla med om mycket av det som sägs. Själv hade jag tokigt svårt för Matte A och B. Resten av de mattekurser jag läst ända in i 4:e universitetsåret har inte varit några större problem.

Jag läste Samhälle i gymnasiet för att sedan välja en Utbildning till högskoleingenjör inom datateknik där man läste basåret inbakat.
Blev lite slitsamt men det gick vägen, nu 4 år senare har man jobb som utvecklare.

Lycka till!

Av Seabazz

Kan tipsa om http://www.browsercam.com/ där kan man få testat sin sida i en massa webbläsare. Finns en 24h trial.

Av Seabazz

Vad jag har hört så ska hyperisland som det heter vara grymt om man vill lära sig design osv. Dock kräver dom nog arbetsprover osv.

www.hyperisland.se
Tror det är den rätta länken. Rätta mig om jag har fel.

Av Seabazz

Är du säker på att koden "antal = connection.Execute" är rätt?

Vilket språk kör du?

Citera mig gärna om jag ska följa upp denna tråden