Inlägg

Inlägg som Qwarkman har skrivit i forumet
Av Qwarkman
Skrivet av Lindahl:

Jag har tappat angel eyes modden.
Kan du vara snäll o länka den?

Glömt av var jag hittade den, men här har du den.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/15406009/ets2/TC_Mega_Mod...

Av Qwarkman
Av Qwarkman
Skrivet av Tinardirith:

Ööh, är inte säker men tror att jag precis blev påkörd bakifrån av en AI lastbil :S ska det ens vara möjligt? Det var mitt på motorvägen dessutom :S Det var 3/6-filig motorväg, en lång seg uppförsbacke, gick rätt långsamt på slutet. Precis innan jag kommer över krönet så skakar hela hytten till som att jag hade krockat men kom inget crashljud. Tittar i backspegeln och en lastbil står stilla och blinkar en bit bakom i samma fil. Hade inte kört om någon. Dafuq? Fick avdrag för skada vid leveransen också och hade inte krockat på nåt annat sätt än möjligtvis det här. Fyllekör AI:n i natt?

Kör du moddade trailers? Har läst om några som har problem med att AI'n inte kan se moddade släp ibland.

Själv blev jag T-benad i en ljuskorsning av en buss för några dagar sen. Blåste rätt in i mig trots att han hade rött ljus. Jag tror AI'n behöver lite mer jobb. Knepiga omkörningar och inbromsningar, stannar och försöker släppa förbi en i vissa korsningar trots att man har väjningsplikt, struntar i sin egen väjningsplikt i andra korsningar och bara gasar rätt ut. Sen kör dom så jäkla nära hela tiden, lämnar knappt något manövreringsutrymme alls.

Av Qwarkman
Skrivet av myrre01:

Någon som har en länk till sidopaneler till Scania och Volvo?

Antar att du menar för 6x4 och 6x2.

Här är en för Scania iallafall.

http://www.ets-2.com/euro-truck-simulator-2-mods-sides-for-sc...

Av Qwarkman
Skrivet av Justbecause:

Du förstår absolut inte det jag säger, jag meddelar dig när jag skrivit boken "Högtalarkabel för Dummies" i lågstadienivå

Här, jag ritade ett schema du kan ha i din bok.

https://dl.dropbox.com/u/15406009/ljud.png

Av Qwarkman
Skrivet av Justbecause:

Jag tänker inte alls på dessa

http://www.familjeliv.se/uimg/gallery/anonymous/5064681/phpxi...

Men om du tar en kik bakpå din förstärkare så ser du en röd och en vit ingång där dessa

http://www.kjell.com/images/Product_130399837775171171/full/1...

ska in och röd = right, vit (ibland svart) = left (detsamma gäller på högtalarna).

Som du ser på följande bilder så finns det en uppsjö olika märkningar på högtalarkabel

http://www.sumo.se/bilder/artiklar/zoom/815SPH500N30_1.jpg

Väldigt enkel, går inte att missförstå

http://www.nordiskmusik.se/Global/Produkter-bilder/tasker-pro...

Inte denna heller

http://shop.datagubben.se/shop/6080/art80/h7846/2097846-origp...

Lägg märke till det svarta strecket

http://www.kabelbutiken.com/media/catalog/product/cache/2/ima...

Här är det blått

http://www.kjell.com/images/Product_130399941003113847/full/1...

Här är det rött

Den du skickade bild på är det text på endast på ena kabel...ja du förstår nu hoppas jag

Märkningen sitter där för att du enkelt ska hålla reda på vad du sätter vart

Nej, när det gäller högtalar kabel finns det inget höger och vänster. Det är plus och minus som gäller, där plus vanligtvis markeras med röd färg och minus med svart eller vit. Men kabeln bryr sig inte om vilken färg den har, sålänge man kopplar likadant i båda ändar.

Av Qwarkman

Multona's bättringsfärger brukar vara bra. Finns vanligtvis på mekonomen och välsorterade mackar (typ statoil och ok). Om jag inte minns helt fel kostar dom runt 90kr/400ml burk. Dom är mycket bättre än biltemas vattniga färger som bara rinner. Se bara till att inte slarva med underarbetet, 80% av resultatet ligger där.

Av Qwarkman
Skrivet av Bananas2thebeat:

Och att jailbreaka surfplattor är olagligt i USA. Ett par år till, sen blir det olagligt att jailbreaka desktop-PC.

Nej, det är inte olagligt att jailbreaka (det kan dock strida mot eula). Däremot är det olagligt att utan tillstånd låsa upp enheter som är låsta till en specifik operatör (AT&T, Verizon m.m). Dvs dom flesta uppkopplade enheter som säljs i USA. Om ditt kontrakt med operatören gått ut kan du be om lov att få låsa upp din enhet för att byta leverantör.

Av Qwarkman
Skrivet av LinusNeuman:

Någon som vet hur det gick med Sundes nådansökan?

Nekad såvitt jag vet.

http://blog.brokep.com/2012/07/27/nekad-resning/

Av Qwarkman

Frikoppla hårddiskarna från chassit. Lägg dom löst på en bit foam i botten eller häng upp dom i någon sorts slunga. Finns många olika lösningar. Hur avancerat du vill ha det beror på hur mycket tid du vill lägga ner. Finns en del att läsa på spcr.
Hittade de här artikeln efter en snabb sökning, lite daterad men fortfarande aktuell. http://www.silentpcreview.com/article8-page1.html

Av Qwarkman

Kul Jul och go palt-koma!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Qwarkman
Skrivet av Zizoor:

En fråga isåfall.

Använder du fortfarande glödlampor forfarande med eller? För alla vet ju att det nyaste och modernaste där är LED och lågenenergi lampor.

Jag förstår vad du menar, men som talesättet går: If it ain't broke, don't fix it. Touch kommer inte KUNNA (inom ett par år minst) byta ut den taktila känslan av ett tangentbord, inte heller kommer apple vara "först" med saker... Vad har apple "uppfunnit"? Alltså då pratar vi faktiskt uppfunnit. Nämn EN sak som inte redan fanns i andra former som detta "företag" kommit på.

I challenge you, utan google. En. Sak.

Alla vet ju att Apple uppfann rektangeln med rundade hörn. De har patent på det, så de måste ju ha varit först...

Av Qwarkman
Skrivet av Wolfclaw:

Så du menar att inom en ganska snar framtid kommer inga program eller spel göras som fungerar till något äldre än W8?

Senaste DX (11.1 om jag inte minns fel) kommer enligt MS bara till Win8, WinRT och Server2012. Kan ju iofs bli som med 10.1 att utvecklarna helt enkelt struntar i det, men det berodde nog mer på att dåtidens konsoller bara hade stöd för DX9. Iom att MS snart kommer med sin nya konsoll som med största sannolikhet levereras med senaste version av DX. Detta betyder att spel kommmer skeppas med detta och därav även pc-portningarna.

Av Qwarkman

Bah, skattefinansiera SR, skrota tv-licensen och gör SVT till betalkanaler. Public Service intakt och dom som inte vill titta på SVT men vill äga en TV kan göra det, resten kan fortsätta som vanligt. Alla nöjda.

Av Qwarkman

Om vi pratar om en vanlig dammsugare för hemmabruk skulle jag vilja säga att det är en 230V AC allströmsmotor med kol i 99% av fallen. 12V är nog ovanligt om vi inte pratar om en laddbar variant eller någon sorts minidammsugare.

Av Qwarkman

Det är bara att testa. Börja med att montera med insug, anteckna temperaturer under drift i ett par timmar. Byt till utblås,testa och anteckna. Jämför resultaten, et voila!

Edit: Låt datorn idla ett tag mellan testerna så att temperaturerna stabiliserar sig.

Av Qwarkman

Du kan inte flytta hela biblioteket på en gång, men du kan flytta mina dokument, musik, bilder mm var för sig. Länken i biblioteket kvarstår.

Högerklicka bara mina dokument och välj egenskaper, under location (osäker på den svenska översättningen) kan du sätta ny plats.

https://dl.dropbox.com/u/15406009/Capture.JPG

Av Qwarkman

Hade en MX510 (blå) som jag köpte runt 2005. Fungerar fortfarande utmärkt, bytt pads på den några gånger. Lackade om den till samma färg som min bil jag hade då med en burk original bättringsfärg (Silvergrön volvo, kommer inte ihåg färgkoden). Numera har jag en G500 som jag haft i runt 2½ år. Otroligt nöjd, älskar scrollen. Kullagrad och går att växla mellan steg- och steglöst läge.

Innan min MX510 hade jag en Logitech Mouseman M-BA47-1 som min bror gav mig, tror den var ett par år gammal då och välanvänd. Jag hade den ett par år tills den tyvärr slutade fungera.

Hade en VX-Nano till min laptop som jag gillade mycket, men den dog. Fick en MX Anywhere på garanti, som är helt suverän. Kan läsa på alla ytor jag prövat, t.o.m på glas och batteritiden är grym. Liknande scroll som på G500, klarar mig inte utan den.

Av Qwarkman

Tanken är väl mer att folk som inte kan eller vill ha egna barn men ändå vill starta familj i framtiden lättare ska kunna hitta en likasinnad partner. Bra initiativ, även om jag inte tror det kommer få ett enormt genomslag kan det få en del att tänka till lite iallafall.

Av Qwarkman
Skrivet av Gulbanan:

hmmm jag köpte blå glykol från maxi som är till bilar, lär jag ha sönder min ek 150ml reservoar om jag använder det? jag använde inte någon reservoar utan T-koppling, så vet inte, men har 12%glykol i vattnet.

Svårt att säga, du har ju en relativt svag blandning, men risken finns alltid. Olika plast reagerar olika men generellt brukar plexi och akrylplaster vara ganska känsliga. Skicka iväg en fråga till supporten på EK, dom har säkert egna rekommendationer. Angående din maxi-glykol, se till att den är avsedd för motorer med aluminiumblock framför allt. Färgen på glykolen har inte så mycket att göra med vad den innehåller. Man får helt enkelt läsa på flaskan vad den är avsedd för. Generellt brukar röd glykol vara long-life, blå är vanlig etandiol och grön propandiol (inte lika giftig) men det kan variera stort mellan tillverkare.

Edit:
Kollade runt lite i EK's shop, dom säljer ett färdigblandat kylmedium som dom säger är avsett för system med blandade komponenter som också ska vara snällt mot plast. http://www.ekwb.com/shop/accessories/water-additives-coolants...

Finns garanterat koncentrat att få tag på någon annanstans som man kan blanda själv. Har en känsla av att det kommer bli dyrt i längden att köra med färdigblandat.