Inlägg

Inlägg som Qwarkman har skrivit i forumet
Av Qwarkman
Skrivet av Marquzz:

Faktum är att zink är oädlare än aluminium. Man använder nämligen zinkanodrar på aluminiumbåtar.

http://www.corrosionist.com/galvanic_corrosion_table.htm

Ja, det var jag som gjorde en liten tankevurpa, kollade på potentialskillnad i vätgas istället för vatten. Men jag rekommenderar ändå inte att ha zink i ett färskvattensystem, det blir lätt täckt av ett tjockt oxidskikt och slutar fungera. I saltvatten fungerar det bättre. I färskvatten brukar man använda magnesium-anoder som har en mycket större potentialskillnad mot aluminium, dock gör detta att som tar slut snabbare, och bör därför inte användas i saltvatten.

Skrivet av Cooling_Stuff:

det finns olika glykol, därför kolla noggrann att den är fri från alkohol, det är alkoholen som påverkar plexi och den spricker vid kontakt med den

Nej, alla glykoler innehåller alkohol. Glykol är en alkohol. Däremot finns det frostskydd och korrosionshämmare som inte innehåller alkohol. Är man ute efter detta kan man kolla på vattenbehandling för värmesystem. Kan vara svårt att få tag på som privatperson dock.

Av Qwarkman
Skrivet av Gulbanan:

ja det tyckte jag också. Men hur gör man rent slangar? in med tråd och en liten svamp i slutet? måste var,a upp slangarna för att få fin form på dem så palla inte byta, om du fattar mej ;D

det där hade jag i ettan ^^ men intressant läsning. coolt det där med zinkbiten på blocket

hmm ange att låta kallvatten rina genom loopet känns lite fel...(att låta vatten bara rina ner, får byta eller så
vattenblocket gör jag rent genom att ha ketchup och citronsaft och radiatorn med kalkson

tack så mycket för tipsen:)

Zink ska du inte sätta på aluminium, det är järn och stål du har det till. Zink är ädlare än aluminium och kommer därför påverka aluminiumet negativt. Med ädel och oädel metall menar man på en potentialskillnad mot vätgas, vilket ger en så kallad oxidationsskala, dvs positiv potential oxiderar dåligt och negativ oxiderar bra. Guld ligger högst på +1,5V och litium lägst på -3,045V. Zink har -0,763V och aluminium -1,66 V. Koppar ligger förövrigt på +0,34V.
Eftersom aluminium ligger så långt ner på listan är det svårt att hitta något du kan ha som offer-anod, då dom flesta metaller med så låg potential är antingen radioaktiva eller exploderar i kontakt med vatten. Magnesium är ett alternativ dock.

Men istället för att leta offermetaller bör de se till att galvanisk korrosion inte uppstår till att börja med. Det uppstår genom att du har en ädel metall med hög galvanisk potential (koppar), en oädel med låg (aluminium) och en elektrolyt, i detta fall vatten. Destillerat vatten är inte en elektrolyt, och kommer således inte ge upphov till korrosion. Dessvärre har destillerat vatten en tendens att bli joniserat efter en tid (snabbt i ett öppet system, långsammare i ett slutet). Det man kan göra är att byta vatten med jämna mellanrum, vilket jag skulle rekommendera, eller så kan du ha någon sorts korrosionshämmare. Bäst är ju att ha samma metaller i hela systemet, men det är inte alltid det går.

Glykol (etandiol/propandiol) är i sig inte korrosionshämmande, utan detta är en tillsats. Oftast fungerar den så genom att förhindra syresättning av vattnet (syret är det som reagerar med metallen och bildar rost) eller helt enkelt isolerar komponenterna genom att bilda en hinna på ytorna, oftast en kombination av dessa två. Glykol innehåller också en smörjande komponent för att smörja vattenpumpen. Denna kan också lägga sig som en hinna och lämna avlagringar. Denna hinna är det som påverkar kylförmågan mest.

Om du nu ska ha i glykol, se till att använda en avsedd för aluminium. Har du i fel kan du förvärra korrosionen.

Att tänka på är att glykol är en alkohol. Långt ifrån alla plaster och gummi (o-ringar/tätningar) tål alkohol. Plast kan bli sprött och spricka, packningar likaså med läckor som resultat.

Som sagt, jag skulle rekommendera att du har rent destillerat vatten och byter oftare än att du blandar i massa tillsatser. Tror du sparar dina komponenter mest så i långa loppet. Får du problem med alger eller bakterier kan du alltid lägga i en liten bit rent silver i tanken, det tar död på det mesta.

Av Qwarkman

Jag är med i ett helsvenskt highsec corp som främst ägnar sig åt industri, men vi kör även en del missions ihop och åker ut i 0.0 för att panga och dö lite då och då. Vi är lite drygt 15-talet aktiva spelare och vi växer stadigt. Vi jagar inte efter stora siffror utan personligheter som passar. Vi är just nu mitt uppe i en flytt och planerar att slänga upp en POS i highsec för copying, research och invention. Vårt mål på lång sikt är att bli ett corp att räkna med, därför stressar vi inte och bygger en stabil grund att stå på.

Vi är nybörjarvänliga och har inga krav på skillpoints. Vi kräver inte heller att du ska hänga i ett asteroidbälte hela dagen, det ska vara roligt att spela också, inte ett extraknäck. Vi har dock två corp mining ops i veckan, men kan man inte hänga med av någon anledning är det bara att säga till i förväg så är det lugnt, IRL går före. Dessa följs ibland av lite lowsec eller nullsec roaming.

Jag ansvarar inte själv för rekrytering, men jag kan skicka vidare till rätt person. Intresserad? Skicka ett PM.

Jag har även 21-dagars buddy invites om någon är intresserad av det. Erbjuder 250miljoner ISK om du aktiverar kontot.
Skicka ett PM med din mail (du måste skapa ditt konto med denna adress).

Av Qwarkman
Skrivet av demon_speed:

Jo visst :), men vanligaste är ju att folk köper AM2+ - Am3+ där i mellan och då räcker de ju med o ha en am3+ moderkort och ALLA passar o de hade väl inte funkat med intel?

Intels styrkretsar är generellt bakåtkompatibla. Köper du t.ex ett 1155 moderkort med Z77 styrkretsen kan du utan problem sätta i en 1155 Sandy Bridge.

Sen hur vanligt det är att folk köper ett nytt moderkort men sätter i en gammal processor vet jag inte, men vanligast är nog ändå att folk köper en ny processor och uppgraderar moderkort i samma veva.

Av Qwarkman
Skrivet av Zeuxlarsson:

Dator och Data är två skilda saker.

Han kanske är född på 70-talet när dator och data(maskin) var detsamma?

OT

Spelet blir mycket stabilare av att köra i windowed mode.

Det finns ett program som kan starta i windowed fullscreen (windowed mode men utan ramar och täcker startmeny).
http://fallout3.nexusmods.com/mods/16001/

Förbättrar möjligheten att alt+tabba också.

Av Qwarkman

I tidigare versioner var världen i princip oändlig (förutsatt att du har lagringsutrymme att spara på). Kommer inte ihåg när det ändrades, tror det var första betan.

Av Qwarkman

Låter mer som glappkontakt än drivrutinproblem.

Av Qwarkman

Det är som sagt polisanmälan som gäller, så får dom reda ut om det är slarv och allmän slöhet som gäller eller om det gäller något brottsligt (dvs bedrägeri). Om inte annat så får väl snubben tummen ur när farbror blå kommer och knackar på.

Av Qwarkman
Skrivet av tvedberg:

jag har ingen aning. då sitter väl dom fel?

Titta i ditt moderkorts manual hur minnena ska sitta i dual-läge.

Av Qwarkman
Skrivet av RagnarSickan:

Gillar idén. Problemet är väl att de asen som röstat igenom detta knappast har med internet att göra i några större sammanhang.

Nä fy fan för er jävlar som röstade igenom detta! Lyssnar de överhuvudtaget på den genomsnittlige svensken? För en majoritet lär garanterat ställa sig emot detta beslut.

För min del blir det Sverigedemokraterna 2014... hoppas ni andra också gör ett klokt val då det är dags.

Mvh

Men Sverigedemokraterna var ju för förslaget, men gillade inte hur det utformades och avstod därför från att rösta. Är det inte bättre att rösta på något av partierna som faktiskt röstade mot?

Av Qwarkman

Har du kollat vilken sata-port du kopplat till? Oftast löses dessa problem genom att se till att disken är kopplad i styrkretsens sata-portar och inte en diskret krets (typ marvell el. liknande).

Av Qwarkman
Skrivet av halsduk:

Jag går på gymnasium, gäller det samma där?

Ett tips är att kolla upp vilka källor wiki-författarna använt (står längst ner på sidan) och kolla upp dessa själv. Mycket går att hitta på biblioteket, och om biblioteket inte har dom inne kan man oftast beställa in utan kostnad. Sedan citerar man från dessa istället för wiki. Detta ger ett mycket mer seriöst intryck (istf copy/paste) samt lämnar mer utrymme för egna tolkningar, vilket är mycket uppskattat hos lärare i allmänhet.

Lärare är oftast inte speciellt intresserade av själva ämnet i texten utan hur du samlar fakta och bearbetar information, oftast med stor tyngdpunkt på källkritik. Det är viktigt att du lägger stor vikt på egna slutsatser, inte bara fakta-babbel, som ofta gör att läsaren (läraren i detta fallet) tappar intresse. Hade läraren själv varit intresserad av fakta hade denna lika gärna kunnat letat upp den själv, det är dina åsikter/slutsatser som räknas, och hur du för fram dom.

Av Qwarkman

testat att göra en fixmbr?

Av Qwarkman
Skrivet av cracko:

Får emballage vara skadat? Kablar etc ligger ju ofta i slutna påsar, svårt att testa utan att ha sönder sånt.

Man behöver ju inte tugga upp påsarna eller, utan klippa upp dom i en kant så att det går tejpa ihop dom igen.

Av Qwarkman

Mus: Logitech G500
Musmatta: Steelseries Qck (Har dock en SweC-matta påväg)
Tangentbord: Logitech Ultra-X Premium Black
Hörlurar: Sennheiser HD202
Mikrofon: Zalman ZM-MIC1

Av Qwarkman
Skrivet av jocke92:

Låter som om personen som stal grejorna endast har nytta av dem själv. Elektronik har dåligt andrahandsvärde och pengadensiteten är liten på sådana produkter. Att ta enkronorna var även det korkat.

Att ringa polisen ger ju inget i det här fallet, de har ingen brådska precis. Känns som det bästa hade vart och gått ner själv. Det är inga mördare som utför brottet, en lätt misshandel är nog max vad förövarna hade gett sig in på?

Att ringa polisen är ett måste för att ens kunna anmäla till försäkringsbolaget. Så det är klart att man ska ringa, det ska man alltid göra om man blivit utsatt för brott, oavsett hur litet eller hur liten chans det är för att ta fast någon.

Jag inte hemma när inbrottet skedde, hade jag varit hemma hade inbrottet med största sannolikhetet inte skett alls. Men hade det skett ändå skulle jag väntat med kökskniven i en hand och diverse tillhygge i andra.

Enligt polisrapporten hade grannen sett tre personer springa iväg. Enlig loggen kopplades datorn ur 23.40 och polisen fick samtalet 23.55, så 15-20 minuter är allt dom behöver får att plocka åt sig allt man har av värde.

Av Qwarkman
Skrivet av mw3gamer:

rent prestanda så är det bättre än 7970 precis som gtx 580 och amd 6990 är eftersom de korten använder sig av dubbla gpuer men 7970 är fortfarande det bästa single gpu

GTX 580 har INTE dubbla gpu'er.

Av Qwarkman
Skrivet av TheFreak:

Stulen ? Åh, det var då ett ovanligt slut...

Bröt dom sig in eller ? Något annat som blev stulet ?

Japp, krossade en ruta och hoppade in. Dom stal datorn, två 22" skärmar, min laptop, en 500GB 2,5" extern disk, ett 8GB usbminne, en leatherman fuse, en karambit, en maglite, min ryggsäck (förmodligen för att bära stöldgods i) och en glasburk med ca 250 enkronor i.

En granne såg dom när dom sprang ut och ringde polisen men då var det redan försent. Lär aldrig återse mina prylar igen. Egentligen bryr jag mig inte så mycket om sakerna i sig, det går alltid att ersätta. Men det är all jäkla tid man lagt på att konfigurera och få det precis som man vill ha det, och all information på hårddiskarna som är borta för alltid, alla gamla skolarbeten, foton, projekt mm. Dom stal ju min externa där jag hade backupen. Man ska fan ha kassaskåp till sånt eller lägga i bankfack.

Av Qwarkman

http://eu.blizzard.com/store/details.xml?id=221003397

Den enda officiella jag känner till. Ofta trycks posters för att enbart säljas/ges ut på konvent och mässor. Dessa har man nog inget val än att rota runt på t.ex ebay för att hitta.

Av Qwarkman

#1 var snyggast, men jag röstade på #5 pga Benny.