Inlägg

Inlägg som coolerfreak har skrivit i forumet
Av coolerfreak

$$$ mindre/kort är inte lönsamt. Mycket har hänt senaste tiden och med de beslut som tagits och kraftiga marknadsförändringar som skett så skiter de sig. Tråkigt på en sån era med EVGA.

Av coolerfreak
Nytt bud: 500 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av coolerfreak

(2014)Node 202 + IN och UT för vatten. Ska påbörja övergång till mitt Sentry, jag ska bara...i vanlig ordning

Skrivet av tormentor:

Aopen HX08. https://www.overclockersclub.com/reviews/aopenhx08/#&gid=1&pi...

Gammal trogen soldat. Dock målat den svart.

Den är dock lite "nasty". Fick nästan en tå kapad av den när jag gjorde hål till fläkt med plåtsax och senast hoppade hon/han/det på mig när jag gjorde en liten uppgradering.

Har kvar min som OCKSÅ är målad svart - ack vad man ångrar moddandet! Ett projekt skulle väl vara att återställa allt förutom fötterna - en vacker dag då.

Av coolerfreak

Är prisen skäliga enligt säljarna eller finns de utrymme att pruta ner 10K på dessa BEASTS ?

Av coolerfreak

Dom är aldrig på för jag kör Raintec. Försöker att slappna av istället, de brukar bli bäst så Folk har så mycket för sig

Av coolerfreak

Dump från mitt moderkort; Version 0802. Mitt moderkort återfinns även här

Likadant gäller för din Maximus VII Hero

Du kan ladda ner cpu-z här https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html och fastställa vilken version som körs

Av coolerfreak
Av coolerfreak

Haha! De där soprummet - bra skit

Av coolerfreak

Okej, låter ju rimligt isf. Startsignal verkar ske i tid och otid så en ny PSU kan ju ta dig vidare. Har du ingen pejl på din nuvarande PSU så är de nog läge för en ny och fräsh. RM750X duger fint.

Av coolerfreak
Nytt bud: 550 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av coolerfreak
Nytt bud: 300 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av coolerfreak

G700S som ny och K400 - slitet och välanvänt men de funkar och gör de jag vill

Av coolerfreak

Förstår inte hur dessa idéer införlivas egentligen. 239 extremt dumma idéer men vi måste plocka en idé " Jajemen! Den ska innefatta fiskar som vi inte kan ett jävla dyft om än mindre bryr oss om" Jag är för vattenkylning på alla tänkbara sett men de blir bara tragiskt.
Men sen är de ju lite så också att somliga bryr sig väldigt mycket medan majoriteten tenderar att inte göra de. Detta fiskakvarieproblem är bara en fisk i havet i jämförelse med annat dock.

Av coolerfreak
Skrivet av Lassard:

Nu vill datorn starta igen (utan jag har gjort något), men numlock (jag antar på tangentbordet?) lyser inte själv. Antingen lyser hela tangentbordet (trots jag inte startat datorn) eller inte alls.

Med tanke på hur jag klantat med pc-bygge tidigare vet jag inte om jag vågar mig på gem-tricket. Hur pass sannolikt är det att felet ligger hos nätagget?

Skrivet av Lassard:

Avskyr att installera CPU, men skruvar alltid åt tills jag inte kan fysiskt dra åt mer.

Okej. De är helt rätt i vissa fall för specifika kylare men gäller inte för alla.

Vad du kan göra endera om moderkortet fortfarande sitter kvar i chassiet eller ligger fritt utanför på din lilla testbänk är helt enkelt att koppla in CPU-fläkten som vanligt och sen placerar du bara kylaren ovanpå, inte fastspänd eller nånting.

Nu vill du se till att ingen bygel eller nåt hänger ner från kylaren, eller lösa skruvar för den delen som kan toucha moderkortet. Du vill också hålla allt vad gäller familj och djur borta för att inte riskera att kylaren stöts till av någon. Fördelen är att du inte lägger något som helst tryck mot värmespridaren precis som @chessen är inne på med att få bort trycket. De är en bra början för att komma vidare.

Ett kretskort som bågnar pga att det är så mycket belastning och stresspåverkan i materialet är aldrig bra.

Ett grafikkort som hänger eller har fraktats hängande eller med mycket belastning kan påverkas negativt OM ett grafikkort-minne sitter såpass nära PCI-EXPRESS-anslutningen. Brytning på minnet blir så kraftigt att du får no signal

Av coolerfreak
Skrivet av Lassard:

Kan du förtydliga hur PWR-SW triggas samt gemtricket?

PWR-SW = POWER SWITCH. 2 av pinnarna PW+ och PW- finner du längst ned i högra hörnet - uppmärkt F-Panel. Dessa pinnar för man en skruvmejsel mot och då startar varpå startsignal plockas upp.

Gemtricket; 16 = PS ON eller *green* byglas ihop med valfri Ground *black*. Nån enkel kabel bara eller ett *gem* därav namnet. Koppla in strömkabeln och kör igång PSU'n. Bara för att fläkten snurrar nu betyder inte att PSUn fungerar korrekt.

Av coolerfreak
Skrivet av Lassard:

Har typ testat en CMOS (visste inte att det hette så), dock endast genom att ta ut batteriet. Gjorde som du sa, men nu vill inte datorn starta alls medan tangentbordet fortfarande lyser. Jag har svårt att släppa nätagget..

Nä, den är jag säker sitter som den ska. Stoppet som "klammern" ska gå över sitter på ovansidan och pinsen har asymetrisk form för att förhindra att sätta i dem fel. Har dubbelkollat och den går inte in på andra hållet (fan va den jäveln sitter...).

Ja, 8pin/4+4pin kan sitta rejält hårt likaså 24pin men de är viktigt. Men de är ju bra att du säkerställt att haspen ligger åt rätt håll och passformen stämmer.

Om du inte vet status på PSUn sen innan och du dras med startproblem (psu-fläkten) inte startar ja då kan de vara ett grundläggande problem. När du flippar på PSUn ska Numlock tändas i 5+ sekunder släcks därefter. När PWR-SW triggas - rekommenderar att dessa pinnar sluts så ska numlock tändas.
Även om gemtricket där anslutning 16 och 18 sluts och aktiverar uppstart när PSUn är frånkopplad all annan utrustning så kan nätagget vara defekt.

Av coolerfreak

Mest lagat och återupplivat. Euforin när de funkar xD

Av coolerfreak

Gissar rent spontant att en BIOS-flashning är att vänta via programmerare. Låter inte som PSU-problem. Kakerlackan/BIOS postionerad ovanför ena SATA-anslutningen blir dålig med tiden. Typisk scenario är att du försöker göra uppåt 100 startförsök och kontentan blir 1/100 att de startar till slut. Många har nog gett upp långt under 50.

Av coolerfreak
Skrivet av Lassard:

Har testat att dra ut och sätta in på nytt. Vore väldigt typiskt mig om jag missat sätta in en kabel någonstans, dock

<Uppladdad bildlänk>
ASUS GTX 1070.

Okej. Jag ser inte att du nämner någon om CMOS-reset försök är de något som görs under felsökningsprocessen?

Ponera att du plockar bort ALLT inkopplat mot moderkortet inkl slutligen GPU'n och en minnessticka och lämnar CPU'n som den är och drar en CMOS-reset/ur med batteriet 15 sekunder i med de igen samt trycker i ett minne närmast CPU'n och startar datorn - Vad händer? Vid de här läget kan CPU'n endera gå i 3 olika lägen: 1. Väldigt trög uppstart med X antal träningsförsök där moderkortet försöker få till en post, 2. Fläkten spinner upp i 2-3 sekunder för att sedan hamna i oändlig bootloop pga en mängd olika faktorer som hindrar uppstart eller 3. Fläkten varvar upp men går oavbrutet och noll försök till startförsök görs.

Har du försökt dig på Q-FLASH?
Q-Flash Plus allows you to update the BIOS when your system is off (S5 shutdown state). Save the latest
BIOS on a USB thumb drive (FAT32)and plug it into the dedicated port, and then you can now flash the BIOS
automatically by simply pressing the Q-Flash Plus button. The QFLED will flash when the BIOS matching
and flashing activities start and will stop flashing when the main BIOS flashing is complete

Av coolerfreak

Vilket grafikkort har du monterat?