Inlägg

Inlägg som ZaInT har skrivit i forumet
Av ZaInT
Skrivet av Sweedland:

Jag är bara intresserad av att föra över pengar till en person m.h.a Blockchain. Ingen handel...mer än att köpa BC så han kan hämta summan. (Om jag nu fattat allt rätt)

Även om du har helt lagliga avsikter kan det vara bra att veta att svenska exchanges samarbetar med polis och myndigheter, så tänk på att deklarera dina vinster/förluster med exakt exchange-rate när du gör samtliga transaktioner/handlingar då det skattesmitning eller vad det nu heter annars. Risken är säkert mikroskopisk, men det är så det är enligt lagen.

Skrivet av nu1mlock:

Jag menar inget illa, men det låter inte som att du är redo att överföra pengar via någon Blockchain. Om någon du inte känner har bett dig överföra pengar så måste du låta bli!

Om du på riktigt är intresserad av Bitcoin, Ethereum, Litecoin och liknande så finns det nog många medlemmar här på forumet som gärna bidrar med länkar.

Man "registrerar" sig inte på Blockchain. Eller menar du hemsidan blockchain.com? Gör du ett enda misstag kan du bli av med alla pengar du skickar, så var tydlig och förklara vad det FAKTISKT är du har gjort och vad eller vem du ska skicka pengar till och varför.

Jag utgick från att han menade exchangen, det finns alldeles för många sidor/tjänster som heter Blockchain och för att röra till det driver exchangen Blockchain även en blockchain explorer (som är långsam). Jag har aldrig fått något seriöst intryck av Blockchan varken som exchange eller explorer, därav min rekommendation av Binance som är en erkänd och seriös exchange som har hållt på ett bra tag och även ersatt kunder vid hack/scams som inte varit deras fel.

Skrivet av Sweedland:

Jag är lite okunnig inom detta men har viss hjälp. Tänker prova först med liten summa, typ $10. Mottagaren ifråga är väl känd av mig så det är ingen risk i detta.
Jag har alltså inte gjort nåt mer än att reggat mig på BlockChain (appen) dvs skapat ett konto där. Inte angett några personliga bankuppgifter eller liknande. Sen har jag försökt förstå hur det hela fungerar.
Jag kan diskutera mer via PM....

På ett forum ska saker inte diskuteras via PM när det gäller allmäna frågor, det tar helt bort poängen med att vara just ett forum.
Du ska inte behöva ge ut några privata uppgifter för att få svar på detta, så oavsett vilket är det en onödig risk du funderar på att ta.

Av ZaInT
Skrivet av routernisse:

Någon annan som har problem med OVPN nu på morgonen? Har Bahnhof och kan inte koppla upp mig, kommer inte ens åt ovpn.se. Funkade felfritt igår.

Nope, har fungerat oavbrutet för mig sedan vet inte hur länge.

Av ZaInT

Nej.

Av ZaInT

Mediaspelare utan märke är sällan en trevlig upplevelse

Av ZaInT

Skulle rekommendera Binance istället om du inte redan har kommit igång med att sätta in pengar osv.
Paypal brukar fungera, men som nu1mlock skriver kan det bero på din bank huruvida du kan sätta in pengar med ditt kort; det fungerar bra från Revolut och Länsförsäkringar Bank iallafall.

Av ZaInT

Heh, jag har tiotusentals spammail i min gamla Hotmail, var många år sedan jag gav upp den.
Får inte så jättemycket på GMail men visst är det några i veckan.
Kan varmt rekommendera https://fastmail.com - väl värt pengarna och har fungerat fläckfritt för mig i typ två år. Det är i princip ingenting oönskat alls som kommer in trots runt 10 olika domäner med wildcard, jag kollar spamfoldern ibland och där är det en hel drös.
(...kan ge dig en referrallänk om det låter intressant...)

Av ZaInT

Detta är inte nyheter, och det gäller samtliga webläsare som tillåter plugins/addons av fullständigt självklara skäl.

Av ZaInT
Skrivet av mpat:

Undantaget statuskänsliga tonåringar (som reagerar på vad fan som helst, så varför inte färgen på pratbubblor?) så handlar det mest om gruppkonversationer som går som SMS om en deltagare inte har iPhone. Det har en del effekter när folk skickar "tumme upp" på ett specifikt meddelande, att det kommer som ett separat SMS istället för att visas på meddelandet. Där vet jag att en del surnar till.

Jag ställer alltid in det manuellt (att varje svar skickas som ett individuellt SMS till varje deltagare). Man kan lita på att ett SMS kommer fram iaf.

Av ZaInT

Perfekt, bevakar

Av ZaInT

Absolut intresserad, är du närmre Göteborg då och då eller är det Torslanda som gäller?

Av ZaInT
Skrivet av GuessWho:

Hade varit kul att se Intel ARC på listan.

Inte för att jag har något själv.
Men kul om konkurrensen ökar och bidrar till fler alternativ för konsumenter.

Jag är lite förvånad över att det inte finns med, men det är visserligen en rejäl klump "Others".
Har en känsla av att det inte kommer att ta så lång tid innan de korten hittar in på listan, efter jul kanske. Håller tummarna iaf

Xe är ju iallafall iGPU-versionen av Arc och där är jag förvånad över att det på kort tid hoppat upp nästan 2% användare där jag är en av dem, för att vara en integrerad krets är det i princip revolutionerande även om det självklart vore roligare med en dedikerad sådan.
Jag kan iallafall spela på kontorsdatorn, innan Intel kom in i matchen trodde jag inte att det skulle vara möjligt utan att ha en Ryzen i burken (och det var inte direkt så att jag fick välja dator själv)

Av ZaInT

Det hade nog varit bra om ni hade sorterat efter antalet användare istället för ökningen av användare, det var väldigt jobbigt och fullständigt onödigt att använda den här layouten.

EDIT: Varsågoda

https://i.imgur.com/KrVNFKz.png

Av ZaInT

Det har blivit alldeles för mycket GPF den senaste tiden och jag skäms inte så jättemycket längre

Av ZaInT
Skrivet av Fackamatoo:

Nu maxar väl Netflix ut vid 19mbps så 4k och slösurfa med 50/10 lär funka utan problem för flera personer på samma lina.

Det finns andra tjänster än Netflix, och scenariot var uttryckligen att spela, streama & surfa samtidigt.
Men vill man spara in typ 20 spänn i månaden och få en dålig upplevelse så kan man ju göra det så att man kan vara dryg på internet med gott samvete...

Av ZaInT

Det är ju billigt, om sidan ska rensas från hack bara en gång i veckan i 100 år blir det bara $7.3 för den stackars teknikern.

Av ZaInT

Som flera andra skrivit är det Telia som gäller om det är lägsta möjliga ping man är ute efter. De är trots allt en Tier 1-leverantör och det märks. Man får vad man betalar för.

Vad gäller bandbredd kontra ping är det ingen skillnad om man ser det rent teoretiskt, men om du har så pass låg bandbredd att ni i hushållet tar upp 100% kommer det att bli problem - beroende på hur din router hanterar detta scenario blir det antingen högre ping, packetloss, avbrutna sessioner eller andra problem.
Ska det spelas, streamas i 4K och kanske slösurfas samtidigt skulle jag välja mer än 100/100.
inte under 50 Mbit/s upload oavsett om det bara är streaming i 1080p och spel som är tanken; marginalerna är för snäva.

Av ZaInT

Paywall? Jag tänker inte ens göra nån research utan tar det som att Empress har gått loss som hen utlovat...

Av ZaInT

Både nyfiken och skeptisk; skärmen och dess upplösning lär både sluka mycket batteri och få hårdvaran att svettas lite väl mycket. FSR i all ära men att behöva köra på 50% är lite väl, då skulle jag hellre sett att skärmen låg på 1080p.

Priset är ju också som det är; jag menar inte att hårdvaran inte är värd det utan att produkten är lite väl tilltagen. Men det var visserligen bara en av modellerna som pris angavs på.

Det vore intressant att veta om det är en m.2-disk som man kan byta ut själv, samt om APU-alternativen är bundna till mängden lagringsutrymme.
Det vore nice att kunna spara in lite på disken och byta den själv för att dra ner priset lite och lägga det på varianten med starkare APU, men det skulle nog inte förvåna någon om icke-extreme t.ex. kan fås med 256 eller 512 GB och Extreme med 512 GB eller 1 TB. Mardrömsscenariot är förstås fastlödade minneskretsar...

Vi får se, jag är väldigt intresserad över hur den färdiga produkten är även om jag inte tillhör målgruppen ekonomiskt.
Det ger mig lite hopp att det är mellanmodellen som listas, då kanske vi får se den billigaste modellen ligga runt 6000 spänn med tur. Det är hård konkurrens så...

EDIT: @CrispVanDahl Priset som angavs är ju inte för basmodellen, pris "från €799" borde ändras till "prisexempel" eller liknande.

Av ZaInT
Av ZaInT
Skrivet av raz0r21:

Jag bytte till AzireVPN ett bra tag sen. Dom har publika ip adresser med öppna portar.

Jag vet inte vad du menar med "publika" IP-adresser men man kan inte få en egen statisk IP om det är det du menar; det står tydligt och klart "Shared IP addreses
All our IP addresses (IPv4 and IPv6) are behind NAT for improved privacy."
så det är snarare tvärtom - om det nu var det du menade

De kan inte ha många kunder om de har tänkt att fortsätta med sin hårdvara;

"A kit of SuperMicro servers and a Juniper EX4300 switch are brought and installed by our team on all our offered locations.
The switch is connected to one or two 10 Gbit/s uplinks which can be upgraded to 40 Gbit/s QSFP uplinks when needed. Each server is connected with two 1 Gbit/s links towards the switch."
"Our SuperMicro servers are equipped with a quad-core Intel Xeon CPU, 12GB of RAM"
Dvs. om 20 pers på en server belastar 100 Mbit/s finns det ingen bandbredd över för användare 21.
Och varje server har 1 CPU med 4 kärnor? Jag vet inte hur de tänkt där men det är ju underdimensionerat som fasen.
Och varje switch har alltså 20 Gbit/s att dela på sina 48 portar? Det blir då ~417 Mbit/s per server i teorin.
(Det ser ut att vara 48T-versionen på bilden men länken ger 404 vilket inte heller känns så seriöst)

Hur har de tänkt här egentligen?
Hur kan man som VPN-provider inte ens sätta NIC med 10 Gbit/s i sina servrar, eller inte ha 40 Gbit/s SFP-moduler i standardutförande?
Det är som att de budat hem hårdvara som sålts på konkursauktion och smällt upp den. Klart att de kan stoltsera med att äga hårdvaran när den bara kostar en halv genomsnittlig månadslön per "set" som de kallar det.
Företaget grundades visst 2012 och om de köpte hårdvaran runt den tiden så är det logiskt...