Inlägg

Inlägg som ZaInT har skrivit i forumet
Av ZaInT

Ligger konstant på 99 vid minsta lilla load, idag är skydden så bra att det inte är något att oroa sig över

Av ZaInT
Av ZaInT
Skrivet av Sveklockarn:

Kommer inte påverka frameraten överhuvudtaget tyvärr. DDR3 är det, första med DDR4 var Skylake/6:e generationen. Vi snackar om en CPU som kom ut för 12½ år sedan, inte lönt att kosta på någonting överhuvudtaget. Bättre att sälja hela datorn som en komplett enkel speldator på Blocket för ett par tre tusen och sen köpa en annan bättre begagnad för ett tillägg på några tusenlappar om man inte vill köpa en ny.

Det finns gott om folk som vill ha något billigt och enkelt till barnen som fungerar att spela Roblox och Minecraft på, så det är inga problem att sälja den komplett och fungerande.

Kan garantera att GTA V kommer att fungera bättre med mer RAM, mer än proportionerligt vs. kostnaden.
RDR 2 är inte något att hoppas på oavsett vad man gör med den där plattformen, bland annat för att det är grymt krävande sett till vad det faktiskt är för spel, det är ett spel som kräver stabil och jämn FPS, låg och jämn input latency och frame time (med andra ord dåligt optimerat IMO) så i det väldigt specifika fallet kan jag hålla med, men den där datorn duger ändå till de flesta spel så länge det inte kräver peak performance - speciellt till en ung person.

Exempel:
För sådär 2½ år sedan hade jag en situation där jag fick sitta med en hotroddad 1U SuperMicro-server (dubbla E5-2609, ingen turbo), 96 GB DDR3 1066 MHz, ett 280 och två Intel DC S3700 i R0 över SATA 2. 2609 är ~två år yngre, rejält mycket långsammare var för sig även i full flås, allt annat än gjorda för spel och skalar allt annat än linjärt. Dessutom kan de inte överklockas heller.
Fungerade ändå utmärkt till GTA V & Dying Light och jag körde den maskinen med tre monitorer varav en på 144 Hz - det var inget som rullade under 60 FPS där, långt ifrån.

För 1 år sedan nödade det sig på ett annat sätt, då blev det en 3770K och ett nerklockat 980 (trasig fläkt), 24 GB RAM & 4 x Intel 320 i R00 (proprietärt, minns ej kontrollerkortet men återigen SATA 2). Den rullade Cyberpunk 2077 1.31 i 1080p i medium 45+ FPS utan att svettas. 3770K är ett år yngre.

Antingen är du extremt kräsen eller så gör du något ordentligt fel med dina burkar skulle jag säga. Med tanke på hur du eldade på i Starfield-tråden känns det iallafall som att det förstnämnda är väldigt sannolikt.

TL;DR: Lagring och internminne gör skillnad. Inte ska det spenderas fyrsiffriga belopp, men några hundringar kan göra märkbar skillnad.
Formatera datorn och se till att bara installera så lite bakgrundsskräp och andra applikationer som möjligt.
2600K klockar dessutom bra, så om du bara dragit upp den "lätt" kanske du ska peta lite till förutsatt att kylningen är adekvat.
Vi pratar inget revolutionerande, men klart värt att skippa en halv krogrunda för.

Av ZaInT

Jag måste ge hatten av för hur smidigt du skapat tre trådar om samma sak

Av ZaInT

Mer RAM säger jag, kostar nada med en pinne 8/två pinnar 4 GB DDR3 idag. Eller om det nu var 4 som 2xxx körde, prisbilden är ungefär likadan.

Av ZaInT
Skrivet av Millikin:

Problemet där ligger då att Valve måste göra dubbel, trippel eller ännu fler checkar på spel när dem närmar sig full release för att säkerställa att alla assets bytts ut korrekt.

Och även om det är placeholders så måste folk betala för early access (så vida det inte är f2p och inte innehåller mtx) vilket betyder att utvecklaren fortfarande tjänar pengar på vad som nu kan vara material denne inte äger och det tar oss tillbaka till det initiala beslutet.

Ah, hade inte en tanke på Green Light, jag jag aldrig använt mig av det. Håller med dig helt om det du skriver då.

Av ZaInT

Jag förstår verkligen inte hur både recension och folk i tråden kan skriva saker och sedan "...men priset är högt..." som om det inte är något att ta i huvudsaklig beaktning både vid review och diskussion. Priset är väl för fan minst topp 3 ur varenda vettig människas syn på en produkt så länge hen inte är ekonomiskt oberoende.

Av ZaInT
Skrivet av Fulci:

Såg att hockeylaget Carolina Hurricanes hade rekommenderat deras fans att följa dem på MySpace för att få uppdateringar om alla trades. Humor : )

https://i.redd.it/qkym64s84d9b1.jpg
Källa https://www.reddit.com/r/hockey/comments/14nwa2g/carolina_hur...

90-talet/00-talet är ju inne som fan så pleeeease låt MySpace ta över igen
(Not even /s)

Av ZaInT

Jag håller med om det initiala beslutet, men att de inte ändrade det när de fått förklaringen att det rörde sig om placeholders tycker jag däremot inte är helt rätt.

Av ZaInT

Deras egen fiber eller i stadsnät? Stadsnäten brukar vara långsammare på det mesta.

Av ZaInT
Skrivet av FrizzFps:

Jag har nu hittat Arctic Freezer 34 eSports DUO Svart/Vit den verkar vara bra för ett bra pris.

Den ser rätt klen ut för ändamålet får jag säga. Snåla inte för mycket på kylningen.

Av ZaInT

Köp AMD please, nVidias senaste kort behöver verkligen inte fler köp

Av ZaInT

De skickade iallafall mina gratis reflexer efter bara nån timme, lol

Av ZaInT
Skrivet av MatteN:

Från "dom" en Raspberry Pi Engineer & forum moderator:
"Thu Aug 27, 2020 1:17 pm
The "warranty" bit was added as a way of pacifying suppliers who were nervous that allowing overclock may result in a large number of dead Pi's being returned. But since the first Pi was released we've never seen a Pi that appears to have died through overclocking.
We don't even set the bit on Pi 4, so feel free to experiment. "

TIL!

Av ZaInT

Kolla efter HDMI till VGA, det bör ju gå bra med en passiv omvandlare i det fallet?

Av ZaInT

Holy shit, en så här toxic tråd måste det vara åratal sedan jag sett på Swec.
Ta en bunte Xanor och chilla för fan.
nVidia behöver inte mer pengar, det finns inga konkreta bevis på aktiv utelåsning från AMDs sida och det är dessutom ett spel från Bethesda vi pratar om så är det verkligen relevant med den här typen av diskussioner? Det spelar ingen roll om det blir lite visuella artefakter när det blir crash to desktop varje kvart så skiten måste ändå moddas för att bli spelbar den första tiden - så det kommer självklart att implementeras DLSS på ett eller annat sätt ändå.

Steve uttrycker det väldigt bra i videon som nyss länkades, gå till 8:03 och kolla några sekunder

Av ZaInT
Skrivet av Thunde:

Samma här, de har inte kommunicerat det alls till sina kunder, förutom blogposten. Och sen ingen kommunikation på hemsidan sedan dess. Hade jag vetat om det hade jag inte förlängt min prenumeration.

Har inte fått något svar eller ens livstecken på det meddelande jag copypastade här för typ 6 veckor sedan så jo det talar väl för sig själv - att de inte vill prata om det.
Jag ger inte upp än, men det känns tråkigt.

Om Mullvad dessutom tar bort port forwards (...och vart i hela fullkornsvete fick de tanken att ändra på det från...) finns det ändå inte något värt för mig att byta till då jag behöver en statisk publik IP och/eller forwardade portar - helst både och precis som OVPN kör.
Men det kanske går att gå runt med Mullvads proxytjänst? Jag kan inte mycket om SOCKS, oavsett löser det inte mitt IP-problem vilket är missionskritiskt.

Att då antingen byta till en ny leverantör som är mindre beprövad även om den är lovande, eller stanna kvar hos OVPN som har varit bra men nu har en oviss framtid blir lite pest/kolera för mig.
Kanske skulle det finnas en leverantör för min IP-tjänst och en annan för de klienter som behöver forwardade portar men inte behöver ha statiska IP mot WAN? Då är det ju ovan gånger två dessutom :/
Då kan jag ju lika gärna göra som man är tvungen i alla andra oligopol och bara hålla käften och fortsätta betala eftersom det inte finns något uppenbart bättre alternativ.

This is literally why we can't have good things...

Av ZaInT

Sitter med ett liknande problem men har varken USB-C->HDMI eller någon som helst extern monitor.
Min förhoppning är att kunna låsa upp skärmlåset med ett USB-tangentbord och sedan koppla in den till datorn och hoppas att MTP-läget är förvalt så att det iallafall går att få ut bilder.
Det är så jävla irriterande att man inte kan få igång adb/developer mode genom t.ex. fastboot och bara ta en dump av hela skiten, jag är bortskämd med att ha det på som standard men det är ju inte direkt att rekommendera för "vanliga" människor som kopplar in mobilen i bussen och sånt men ja... tacka vettja olåsta bootloaders och hot bootade firmwares när det begav sig...

Av ZaInT

Vad jag förstår det som så gör du inte detta för något annat än att leka runt, så texten är skriven utifrån det perspektivet

Om du inte redan satt force_turbo=1 så skit i det, den flippar en bit som inte går att ändra på efteråt vilket innebär att återförsäljaren kan välja att inte ta in pajen på garantiärenden efteråt. Jag vet inte hur noga de är med det i Sverige men jag har aldrig använt den av just den anledningen och jag ser inte något scenario där det skulle behövas med resterande text i åtanke.
Detsamma gäller over_voltage=6 eller mer, så sätt over_voltage=5 i config.txt

Sätt scaling_governor du i princip samma effekt som force_turbo=1 men utan någon sån fara
* I en terminal, bli su med sudo su
* Skriv in echo "performance" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor
Den inställningen försvinner efter omstart men kan läggas i t.ex. /etc/profile för att utföras varje boot.

Du kan piska på lite till genom att även överklocka GPU med gpu_freq= men jag minns inte vilka frekvenser den bör gå att köra på.
Det finns mycket att hitta på en snabb googling gällande de här sakerna https://github.com/raspberrypi/documentation/blob/develop/doc... är rätt matig t.ex.

Jag tar för givet att du kör i 64-bitsläge annars borde du göra det, arm_64bit=1 läggs i configen och det bör räcka med att bara boota om efter det.
Bra saker att slänga in är även
arm_boost=1
initial_turbo=60
temp_limit=85

Vad har du satt för klockfrekvens på pajen just nu? 2-2.1 GHz är inte alls omöjligt, börja på arm_freq=2000 och om du sedan vågar efter att ha kört t.ex. ng-stress ett tag kan du ju öka 20 MHz till i taget.

Av ZaInT
Skrivet av Sveklockarn:

Priserna på AMDs kort tyder ju på att de säljer allt de tillverkar.

Det är ju precis det jag menar Eller var det inte du som gjort memet? Det var det jag syftade på; med originalscenen ur Rick & Morty i åtanke skulle AMD här bli nedstämda för att det skulle vara en hopplös/meningslös syssla att försöka få nVidia att verka dyra, men det är ju instället något de lyckas med och är väldigt stolta över till skillnad från roboten som får dödslängtan av att den existerar enkom för att passa runt smör vid matbordet.

Skrivet av DevilsDad:

Vill bara påpeka att det faktiskt är relevant dyrare att tillverka kretsar med en bredare minnesbuss. Chip på moderna noder har typiskt svårt att få plats med all IO när all logik tar mindre och mindre plats. Detta kanske är något mindre relevant för högpresterande GPUer än många andra kretsar, men det är säkert en del av orsaken till att de snålar.

Självklart är det så, men den kostnaden skulle nVidia utan att blinka kunna absorbera med sina vidrigt höga marginaler. Det är ju inte direkt som att det kostar flera tusen spänn mer per enskilt kort i tillverkning.