Inlägg

Inlägg som Anderch har skrivit i forumet
Av Anderch

Tror jag lyckades få den att funka nu. Plockade loss den igen och böjde ännu mer på bygeln. Nu startade datorn iaf en gång, och jag sträckkörde massa HD-flashfilmer så att CPU:n gick på 100% hela tiden, och den har inte lagt av ännu. Så förhoppningsvis kanske den är stabil nu. Har dock inte hunnit kolla tempen ännu.

Kylaren sänkte ljudnivån från sidan från 73dB till 69dB (mätt med telefonen) ca en halvmeter ifrån chassit vilket är klart märkbart. Kylaren jag hade innan var en Zalman (dock några år på nacken).

Måste vara ett riktigt måndagsexemplar jag fått, för det finns verkligen inte en chans i världen att den kylaren passade på min Socket (som funkar med iaf fyra andra kylare).
____________________
|.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,. |
Här diffade ca. 7 mm. ^ från fästet som är markerat med en punkt. Böjde överdelen på mitten så att den fick en spets ner på runt 170 grader (var helt rak från början), och vinklade in högersidan så att vinkeln ändrades från att vara runt 100 grader till runt 80 grader. Sen passade den bättre.

Av Anderch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Saint25
Det var då illa Anderch och jag lider med dig,

Är det ett så kallat måndags exemplar du har fått eller är ditt moderkort som är konstigt/dåligt med utrymme kring sockeln?

Det där med monteringsbeskrivningar kanske inte alltid stämmer för alla moderkort och ibland får man klura ut monteringen själv d.v.s. ibland får man vända kylaren åt ett annat håll eller vinkla om fästanordningen (eller tillgripa andra ändringar i nödfall). Har man ett äldre datorsystem som du har kan det uppstå en del problem när man köper nya delar som i ditt fall.

Så det är tre saker jag nu tänker på:
1. det är en felaktig produkt.
2. köparen har monterat kylaren fel på sitt moderkort.
- du skriver att datorn är inte stabil och lägger av efter ett tag när du sedan skriver att den klockar ned sig vilket kan tyda på att kylaren inte har god kontakt och som skyddsåtgärd i Bios, klockar processorn ned sig när den bli för varm.
3. en kombination av ovanstående fel tillsammans med något hårdvarufel t.ex. processor eller moderkortet.

Att finna nya kylare som passar på ett Socket A och som är bra, är inte det lättaste. Har man ett Socket A moderkort med hål genom moderkortet kring processorn (4st) kan man lösa det rätt smidigt men är det ett moderkort utan hål i moderkortet så att man bli hänvisad till sockelns egna fästen blir det svårare att finna en ersättningskylare idag utan att försöka bygga sig ett eget fäste i någon form.

OT. Hade vi kanske bott nära varandra (?) hade jag kanske kunnat titta till saken åt dig och kanske ge dig lite hjälp på vägen gällande kylaren om det är/var möjligt.

/Saint25

Tack för svaret!

Jag har fyra fungerande kylare hemma, både med standardmontering och som sätts i fästen som monteras i hålen på moderkortet (som alltså också finns på mitt moderkort, ASUS A7V600). Dock är alla mina kylare alldeles för högljudda (gamla).

Den nyinköpta kylaren skall passa till Socket A / 462, och min processor (AMD Athlon XP 2800+). På lådan står att den skall passa "All AMD Athlon XP".

Jag tror inte heller att den blir för varm eftersom att den kan stå ett bra tag, och sen när man startar den så dör den efter 2-3 sekunder direkt. Och om man lyckas komma in i BIOS så hinner den hamna som mest på ca 55 grader C.

Känns som man har prövat allt nu...

Av Anderch

Köpte en Arctic Cooling CPU Cooler Copper Silent 3, och det var det sämsta skit jag har varit med om:

1. Skruven som skall hålla kylaren på plats är för lång (och går till och med i CPU:n om den är skruvad i botten, vilket den måste vara om man ens skall komma i närheten av att den passar). Tur att jag hade en kortare med samma gänga.

2. Hela fästanordningen är HELT FELKONSTRUERAD. Den passar inte alls på en Socket A / 462. Om man sätter på den som vanligt (precis enligt instruktionerna) och böjer ned sista änden för att fästa i hakarna på socketen, så fattas det ca 7 mm när den är nere i botten på moderkortet. Dvs. hela fästanordningen är ca 7 mm för lång. Jag höll på i nästan en timme med att plocka isär, böja lite, montera, plocka isär böja på annat ställe, montera osv. innan jag fick den till att sitta (om än VÄLDIGT klent).

3. Kylaren får datorn att gå några sekunder, sen dör den så att man måste stänga av nätdelen tills dess att lampan på moderkortet slocknar innan den går att starta igen. Om man har tur (d.v.s. att den inte dör direkt vilket den gör 75% av gångerna) så kommer man direkt in i BIOS där det står att datorn har stängts av p.g.a. felaktig klockfrekvens(?). Försöker stänga av allt i BIOS som rör detta, t.ex. Kontroll av varvtal på CPU-fläkten som man även kunde göra enligt fläktens bruksanvisning, men ingenting fungerar. Kopplade om fläktarna som man också kunde göra enligt samma bruksanvisning till PWR_FAN, och sedan till min frältkontroller som jag testade på full fart, men fortfarande samma fel.

Vad skall man göra nu liksom?

Av Anderch

Hmm.. Blir lite sugen på Arctic Cooling CPU Cooler Copper Silent 3.. Men den ser som sagt verkligen inte mycket ut för världen... Någon som har testat den?

Av Anderch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av carlssonn
Tyst: Ja
Kyler: I toppklass
Billig: Nej
https://www.inet.se/artikel/6308699/corsair-cooling-hydro-h50...

Billig? -Nej.
Rätt socket? -Nej.

Suck... Kom gärna med förslag på kylare som passar kraven.

Av Anderch

Ny CPU-kylning

Hej!

Jag tänkte köpa ny cpu-kylning till min AMD Athlon XP 2800+ (Socket A / 462), som numera står som HTPC men låter alldeles för mycket.
Jag vill ha en billig och riktigt TYST. Någon som har några bra tips?

mvh. Andreas

Av Anderch

Tack för alla svar!

mannen99, har du någon länk till exakt den du köpte? DiNovo verkar ju i övrigt riktigt nice.

Jag har fortfarande inte köpt någon, och skulle gärna vilja ha fler förslag/rekommendationer.

Jag vill nog inte gå över tusenlappen för det här projektet..

Av Anderch

Köp av trådlöst tangenbord och mus

Jag är på jakt efter trådlöst tangentbord och mus till min "NAS/HTPC-kombination" som är inkopplad till TV:n, men har inte hittat så mycket när jag letar. Nu hoppas jag att ni kan hjälpa mig med det!

Krav:
- Trådlöst
- Räckvidd: Minst 5-6 meter utan störningar (Kommer använda prylarna i soffan)
- Platt tangentbord (typ ett http://www.webhallen.com/prod.php?id=84216 som jag har till min stationära dator, och är sjukt nöjd med)
- Lång batteritid
- Pris: Så lågt som möjligt

Någon som har eller har testat någon bra variant?

Tack på förhand!

Av Anderch

Mmm.. Har läst det testet redan. Det lutar nog åt att jag åker och köper Samsungen imorgon.
Ingen som har den i sin ägo redan, eller kan tillägga något annat intressant?

Av Anderch

Oj, det låter konstigt. Jag har sett den igång i butik, och det där med skärmen var inget jag lade märke till iallafall, även om jag inte kollade så noggrannt.
Men det låter skumt när det faktiskt är Samsung vi talar om, och vilken kvalitet de i övrigt har på sina TV-apparater t.ex.?

Av Anderch

Samsung R580-JS02?

Hej!

Jag är nu på väg att slå till på den här skönheten, och tänkte höra om det är någon som har eller har använt den? Vad har ni för intryck isf.? Den ligger på 7690 kr på NetOnNet just nu...

Jag skall dock tillägga att jag inte vill ha AMD, varken på CPU eller GPU. Har ingen tillit för dem längre.

Finns det något bättre förslag om man vill ha minst 1GiB dedikerat grafikminne, minst 4 GiB DDR3-RAM samt en core i-CPU, eller är det Samsungen som gäller?

Jag skulle t.ex. gärna ha FULL-HD-upplösning på monitorn, men de verkar springa iväg så extremt i pris då.

Min budget ligger väl på runt 8000-9000...Hej!

Jag är nu på väg att slå till på den här skönheten, och tänkte höra om det är någon som har eller har använt den? Vad har ni för intryck isf.? Den ligger på 7690 kr på NetOnNet just nu...

Jag skall dock tillägga att jag inte vill ha AMD, varken på CPU eller GPU. Har ingen tillit för dem längre.

Finns det något bättre förslag om man vill ha minst 1GiB dedikerat grafikminne, minst 4 GiB DDR3-RAM samt en core i-CPU, eller är det Samsungen som gäller?

Jag skulle t.ex. gärna ha FULL-HD-upplösning på monitorn, men de verkar springa iväg så extremt i pris då.

Min budget ligger väl på runt 8000-9000...

Av Anderch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av godspeed
---------------------------------------------------
Japp, precis som jag trodde

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=s33786651&o=produkt_pri...

Tack godspeed. Men kan jag inte lika gärna då köpa ett som klarar SATAII-hastighet? Eller kommer moderkortet inte klara av det? Eftersom disken är SATAII så blir den ju prestandamässigt bättre om man skulle få det att fungera.

Av Anderch

har inte lyckats ännu. verkar dock som att mitt moderkort inte stödjer automatisk "nedklockning" till SATA150, och det verkar vara det som är problemet. har läst massa andra forum om folk med samma moderkort som INTE lyckats med HUTIL, så problemet verkar vara moderkortet. funderar dock på att köpa ett sata-kontrollerkort nu istället. någon som vet något billigt som fungerar bra till PCI (ej PCIe)?

Av Anderch

Hittar ingen inställning för SATA i BIOS. Har povat jumpern på alla ställen nu, och inget fungerar (har bara 2x2 pins). Har även testat ny SATA-kabel, och det var ingen framgång. Kanske skall prova den där mjukvarufixen då. Skall man köra helt utan jumper då tros?

Av Anderch

japp.. satte dit en jumper idag enligt de "universiella" anvisningarna på hemsidan, men det gjorde ingen skillnad alls. fortfarande inga livstecken (mer än att den snurrar så klart).

känns konstigt att det skulle funka med mjukvarufix när varken BIOS eller OS ens kan se disken.. någon som vet mer eller har provat?

Av Anderch

Problem med installation av Samsung SpinPoint F1

Hej!

Är lite ovan på detta med hårddiskar nu för tiden, men så här är iallafall fallet: Har köpt en SpinPoint F1 1TiB, och satt denna i min dator på en kontakt som heter "sata1" på moderkortet, och i nätdelen. Jag har en IDE-disk som systemdisk, och den här nya SATA-disken skall användas för lagring. Dock så får jag inte disken att synas i varken BIOS eller i något operativsystem. Mitt moderkort (ASUS A7V600 VIA KT600) stödjer endast SATAI, men det skall tydligen den här disken klara av också. Dock finns det väldigt dålig dokumentation för just detta. Det finns möjlighet att sätta på jumpers (som inte skickades med till disken, så det har jag inga), eller någon slags mjukvaruändring som gjorde så att disken kördes i SATAI-läge. Nu undar jag, om någon har fått det att fungera, och isåfall hur du lyckades få det att fungera. Alla tips välkomnas.

mvh. Andreas

Av Anderch

mjo. hittade det sen, och provade. kan dock meddela de som tyckte det såg läckert ut att det inte var något att hänga i granen ännu direkt. Jag fick inte fotoalbumet och musikspelaren att fungera i alla fall. sen hänger det sig väldigt ofta. hoppas dock de kommer med en stabil release snart, för det gick rejält mycket snabbare på TC:n än vad jag hade trott.

Av Anderch

Touch Flo 3D på HTC Touch Cruise!

Är det någon som vet hur man fixar det och har lyckats? Hittar inte någonstans att ladda ner det.. Men det verkar ju flyta på ännu bättre än det gamla vanliga gränssnittet.

Video 1
Video 2
Video 3

Vore ju hur nice som helst...

Av Anderch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zelaxe
Aluminium är inte att rekommendera om du vill ha det tyst. Det är lätt och sprider vibrationer och resonans väldigt mycket.

Jo jag har hört det. Dock så går plast bort ur estetisk synvinkel, och borstad stål verkar ju inte så vanligt...

Någon som har lyckats ljuddämpa PC-B25B på något smidigt sätt?

Av Anderch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Typhonos
Kollade du på A70B? Tycker den var stilren.

mja.. inte min stil direkt. Det börjar nog luta åt PC-B25B. Synd bara att den kostar nästan 2000 kronor... Och att sidorna inte kunde se lite mer normala ut. Ingen som har några mer tips?