Inlägg

Inlägg som GoTaLL har skrivit i forumet
Av GoTaLL

jo jag "var"...

Av GoTaLL

Motivet blir självklart lite känsligare ännormalt, de vore fel att säga nåt annat, dock Klarlack som sagt i en del lager som får härda riktigt emellan så ska det ändock Ganska mycke till för att det skall bli skada på det, frågan blir ju hur mycke man misshandlar en laptop.

Det fäster helt otroligt bra på laptops om jag ska vara ärlig.

Av GoTaLL

detta var den första burk jag lekt med på ett tag så på denna kommer det inte fler, dock kommer det mer där det blir fler bilder.

Av GoTaLL

Alltid trevligt bemötande på swec

Av GoTaLL

nej har du en artistisk ådra så skall det inte vara nåt större problem.

Av GoTaLL

tackar man för, det kommer mer så småning om har ett par grejjer som skall kirras till..

Av GoTaLL

hade en d70 funkade kanon och inga problem men dock testade jag en kompis 350 och den var ruskigt skön att hålla, har heller ej små händer, dock så vart det att sälja d70 och köpa en 400d batterigrepp etc och är hur nöjd som helst med den.

dock så är det lite som med andra saker ,, vissa gillar amd och vissa intel, vissa volvo och vissa fiat etc etc lite med smak å tycke, dock "vet" man att de med mer pengar alltid har mer åsikter och kanske köper porshe istället för en volvo inte pga att volvon är sämre men dock för att man får mer blickar med porshen, många vad "jag" kan tänka mig har blivit bitna av att, -jag har en nikon då är den bäst och alldrig testat en annan kamera mer än kanske just hållt i den ett par sec, visst där får man känslan av hur skjön den är och det gör som oskar sa ganska mycke .. då har du taskigt grepp och inte trivs med kameran så blir heller fotona kanske lite sämre, som amatörfotograf kan "jag" bara tänka mig att det gör varken till eller från vilket märke du köper av Nikon eller Cannon men dock om du utvecklar detta på längre sikt så blir kraven högre men då brukar prislappen stiga och man hamnar i en helt annan skala av kameror.

jag skulle nog ta åt mig "lite" av vad folk säger i denna tråd, kanske läsa lite recensioner och sen åka ut till nån butik och känna lite på de kameror du är sugen på.

sen har jag åskit om att köpa begagnad kamera med ,, där lär fler inte hålla med men köper du begagnat se till att åka å titta på den och tänk på priset då den är dock ändå begagnad, missa saker kan man alltid göra när man gör kvalitetskoll, speciellt om man inte är riktigt duktig, då begagnat är alltid begagnat, man kan göra kap men du kan även stå nån månad senare utan kamera.(bara en tanke).

hoppas du hittar vad du söker

Av GoTaLL

jag kör bärbart, kylväska

Av GoTaLL

sweet ska testa,, man är ju hårdvarukille och försöker komma in på mjukare domäner.. då ska tydligen torktummlare vara bra

Av GoTaLL

Ny Säkerhet "scramble" av filer.

Jag har ju moddat "Lite" och har länge funderat på detta med att köra säker Scrambling av filer, har en Wirlpool Torktummlare och har scramlat lite text bara för att se resultatet. problemet som uppstått nu är att jag har problem att Unscrambla dem, nån som har någe tips. har dock märkt att det blir tättare Scramblat om man kör högre grader och därav behövs ingen direkt jätte kylning om man vill ha "HIGH" security. dock låter det lite med tunga dokument men det skulle man kunna lösa med lite ljudkit.. men saken kvarstår hur fasen får jag tebax filerna i orginal format?

Av GoTaLL

kan rekommendera 400d, gillar den skarpt och har en själv, många säger de är små men det har med får man testa å se om man gillar dem, fördel prata om begagnad kamera så har jag själv problem med att köpa begagnade saker då man inte riktigt vet vad de varit med om och hur länge de håller, en ny kamera är alltid en ny kamera.

men dock kanske bara köpa huset och sen ett objektiv annars finns det ju "kit" med väska , batterigrepp, minneskort, 2 objektiv även då de inte är de bästa men kanske fyller dina behov, fotona blir ju inte bättre än den som står bakom oavsett objektiv.

paket.
http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010105166

enbart hus.
http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010098235

Av GoTaLL

hade lite tråkigt så åkte ner i svågerns affär å lekte lite .. dock vart det lite svårt med skitiga ruto etc .. men ett par platta bilder och en snusk bild på en retad spindel som äter..

vart lite smala bilder då jag "råkade" få med blixten i glaset.. "ovana med nya blixten"..

http://www.customengraver.se/bigimages/foto/fisk2.jpg

http://www.customengraver.se/bigimages/foto/fisk3.jpg

http://www.customengraver.se/bigimages/foto/spider2.jpg

http://www.customengraver.se/bigimages/foto/fisk4.jpg

tar med en troligen redan postad bild på "nemo".

http://www.customengraver.se/bigimages/foto/fisk.jpg

tar med en till snusk bild..

http://www.customengraver.se/bigimages/foto/spider3.jpg

Av GoTaLL

Grabben på skattjakt..

http://www.customengraver.se/bigimages/foto/hampus1.jpg

och byggde en "nattlampa" till min äldre son som älskar skelett å döskallar å lekte lite i ps samtidigt så ..

http://www.customengraver.se/bigimages/foto/skalle3.jpg

Av GoTaLL
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ExE
Då återstår det hur mycket du värderar 2000kr?

Jag skulle inte rekommendera varken Canon EF-S 17-85mm f/4.0-5.6 IS USM (megadistorsion vid 17mm, mycket CA, OK skärpa - men sämre än både Tamron 17-50 och Canon 17-40) eller Canon EF 28-135mm f/3,5-5,6 IS USM (ganska intetsägande, inga jättesvaga punkter, men inga jättebra heller, total avsaknad av vidvinkel är kul dock).

värderingen av 2000kr är ovidkommande då jag söker ett bra objektiv .. om det så kostar 2000kr eller om det kostar 7000kr, sen viss fördel är om det är billigare men inget måste då jag lägger gärna dom kronorna extra om det ger nåt.

sen just gällande dom objektiven jag postade så vet jag inte men tror jag hakat upp mig lite på just IS som är på dom och vissa säger att IS funktionen ger ganska mycket " men just de objektiven verkar folk ha massa skit att säga om" , men jag som då inte har erfarenhet av de kan ju inte säga så mycke om det "utom det folk säger".. fast objektiv är inte intressant då jag har 50/1.8 som många och har svårt för fast då jag vet att zoomen behövs till det jag använder kameran till och vill inte backa in i väggar för att fota. vilket gör att jag vill ha ett allround objektiv men "lite" bättre än kitobjektiven.

så jag är totalt tom i skallen gällande vad jag ska ha och därav frågan här bland lite kunnigt folk

Av GoTaLL

jo men blixt har jag .. köpte en sigma EF-500 DG SUPER ETTL II

Av GoTaLL

har kikat lite och vet inte varför jag fastnat för dessa ,.. kanske för IS funktionen .. nån som har nån riktig erfarenhet eller vet nåt mer än just antaganden?

Canon EF-S 17-85mm f/4.0-5.6 IS USM

Canon EF 28-135mm f/3,5-5,6 IS USM

är dom helt kass?

Av GoTaLL

nån kanske kan hjälpa .. kanske inte rätt ställe men det verkar finnas en del med lite koll här .. skall köpa ett objektiv till 400d, gärna IS, skall användas som allround objektiv, produkt fotografering, mycke inomhus men även ute.. har runt 6-7k att lägga, vill inte ha begagnat utan nytt.. så nån som har koll/ erfarenhet kanske kan tipsa lite..

Av GoTaLL

tråd låst

Av GoTaLL

Testat lite i PS och fotade dottern och pillade lite på kamera inställningarna som glad amatör.. men tycker det vart riktigt bra.

http://www.customengraver.se/bigimages/foto/dotter1.jpg

Av GoTaLL

sista bilden = klockren ... gillar den skarpt