Inlägg

Inlägg som Evil Peter har skrivit i forumet
Av Evil Peter
Skrivet av LarssoN:

Inlärning? Det är ju ett tänkespel som är "simpelt" att spela då man har kommit på hur man ska göra.
Det är ju roligt att det ska vara lite klurigt, sen finns det ton av videos på youtube som visar hur man gör

Jag tror du totalt glömt hur det är att spela ett FPS första gången när man är helt ovan att använda händerna samtidigt på det sättet. 60-åriga personer torde också ha en sämre inlärningskurva än unga personer.

Portal är inte bara klureri utan en del pussel måste definitivt lösas med snabbhet och precision i rörelserna.

Av Evil Peter

Utseendet spelar inte så stor roll i mina ögon för en datorlåda med fönster är så otroligt tacky att komponenterna inuti inte kan påverka så mycket.

Av Evil Peter
Skrivet av Azoicer:

Har hört väldigt olika från Witcher spelare. Spelar inte det själv.
Men många har sagt att det inte var så jäkla bra story-mässigt.
Men det var alltså riktigt bra?

Jag skulle säga att storyn i The Witcher 2 var den bästa på mycket länge. En story som faktiskt vågade vara så komplicerad att man var tvungen att tänka lite för att hänga med på vilka alla karaktärer är och vad de vill. Det händer inte så ofta i spel. Några riktigt bra karaktärsporträtt var det också.

Av Evil Peter

Vad gäller det visuella så är den artistiska designen otroligt mycket viktigare än den tekniska implementationen i mina ögon.

Dock är det visuella överlag rejält underordnat story och gameplay. De flesta spel jag spelat av de som verkligen satsar fullt ut på grafik har varit ganska dåliga spel som inte direkt utmanat intellektet. Därför är grafiken för mig en bonus, något som de får tillägna den tid/manskraft som blir över efter att ha fulländat de viktiga bitarna.

Fast folk får såklart tycka olika. Alla måste inte tycka om samma ratio mellan djup och yta.

Av Evil Peter

Har både FF och Chrome installerade och de är båda bra, fast för mig faller det alltid tillbaka på att FF skulle behöva Chromes Omnibar-funktion (främst hanteringen av sökmotorer) för att det ska bli ett riktigt öppet val. Hoppas de fixar det så konkurrensen blir riktigt intressant för min del.

Av Evil Peter
Skrivet av Nanae:

Du citerar själv mitt svar på den frågan:

"Du missar så mycket på vägen bara för att du ville komma fram en timme tidigare. Problemet är att under den timmens resa till destinationen till fots, så skulle du hitta så mycket mer som kan göra resan värd mer än en hel speldag."

Funktionen finns i Skyrim. Men aktiveras först efter du har hittat en position. Du måste med andra ord gå dit & besöka området före du kan använda fast-travel dit.

Skulle det inte också finnas vagnsresor mellan vissa städer som man kan ta utan att ha varit där först?

Av Evil Peter
Skrivet av Oldskool:

Dataspel är en felskrivning / felsägning. Det heter datorspel. Som datorspel räknas till exempel konsolspel, spel för telefoner, PC-spel med mera.

Svenska Akademiens Ordlista håller inte med dig.

Av Evil Peter
Skrivet av optimuz:

Ser inget vidare ut men det har å andra sidan GTA aldrig gjort. För mig handlar inte GTA ö.h.t. om grafiken, det hade kunnat få se ut som GTA 1 och hade fortfarande varit nästan lika roligt, även om 3D gör det ytterligare lite bättre. Jag tror det här kommer vara precis lika kul som alla andra GTA och om det går att köra stridsvagn igen så får det 5/5

Jag håller med, fast skulle nog gå så långt att inget spel som faktiskt är riktigt bra handlar om grafik. Om grafiken är en riktigt stor bit, snarare än en bonus, är spelet nog inte speciellt bra i grunden.

Av Evil Peter
Skrivet av Senseye:

Förstår mig inte på förändringsprocenten.

Tabellen verkar ju få det att se ut som om 50% fler av Swecs besökare använder sig av Chrome nu, när det egentliga talet är 12% fler.

Du blandar ihop procentenheter och procent.

Den nya användarandelen är en ökning på 50,4%, eller 12 procentenheter, jämfört med föregående mätning.

Av Evil Peter

För att jag ska byta från Chrome behövs det att de andra hanterar sökmotorer lika enkelt (dvs kortkommando för öppna ny tab, och skriver sökningen direkt med ett prefix bestående av en enda bokstav som representerar motorn). Har dock inte hållit koll den senaste tiden om någon härmat den funktionen. Det är dock den mest tidsbesparande aktiva funktionen jag använt i en browser och avsaknaden av funktionen skulle störa mitt normala arbetsflöde.

I övrigt är det lite lustigt att vissa tror att Chrome ökar versionsnumren bara för att det ska vara tufft och inte inser att det är en del av utgivningsstrukturen. Vilken siffra en browser har torde vara irrelevant för nästan alla.

Av Evil Peter

För mig blir det definitivt Wizard. Har alltid blivit mest underhållen av casters (Sorcerer i ettan, Necromancer i tvåan) så det känns ganska givet. Skönt att de gjort kön valbart då det sänkte sorceress för mig i tvåan.

Av Evil Peter

Samma oerhört trötta kommentarer från grafikfantasterna. Tur att inte de som fokuserar på bra story fokuserar på att gnälla så fort de kan.

Av Evil Peter
Skrivet av Videoapan:

Ajdå, trist att du inte känner så mycket egenvärde, kanske ska gå någon självförverklingskurs? Alternativt spela Skyrim och få slakta drakar, that would do it!

Ser faktiskt inte fram mot just den delen, tycker drakar har tappat sin status efter att de får stryk i spel efter spel. Som super-onding som är svårdräpt som en Wolfensteinspelare med knapparna ILM nedtryckta, då vore det bra.

Och håller helt med föregående skribent om att Morrowind kände större då det var mer varierat. Tror inte på så stor variation i ett bergs/slättlandskap nu, men hoppas ha fel.

Ha! Fint syftningsfel av mig där. "För mig" ska såklart stå innan "en bonus".

Jag kan hålla med om att drakar lätt får en lite för vanlig roll i spel och att det vore mer intressant med fokus på något annat.

Av Evil Peter
Skrivet av Baxtex:

Tråkigt, men jag bryr mig inte särskilt mycket om grafiken i RPGs.

Jag har samma inställning. I rollspel så är karaktärerna nummer 1 och storyn nummer 2. Grafik är en bonus för mig som inte har alltför mycket egenvärde.

Av Evil Peter
Skrivet av w1ngd3:

DX11-stödet kanske kommer senare? Och... hur vet du att alla bilder är från xbox?

Och varför envisas "alla" på sweclockers att stava konsol med två l?!

Kanske för att båda alternativen är nämnda i SAOB. Ska man klaga på stavning bör man se till att man har koll.

Skrivet av Schnitz:

Det börjar bli lite löjligt när spelen ser likadana ut och har samma systemkrav år in och år ut. Vad hände med att spelutvecklingen går framåt? Det kan väl inte bara finnas ett enda spel som för utvecklingen vidare?

Att grafiken inte utvecklas i rasande takt betyder ju inte nödvändigtvis att spelutvecklingen står stilla. Visst är det en smaksak men jag säger ändå att grafik är en ytlig komponent som inte ger speciellt mycket till djupet av ett spel, även om det såklart inte är irrelevant. Jag tycker nog fokuset på grafik över andra punkter är en av anledningarna till att vi får en mer och mer förenklad och korkad spelmarknad.

Grafiken får gärna utvecklas, det finns inget inneboende negativt i det, men så länge folk eftersträvar spel som inte utmanar dem intellektuellt kommer det ändå vara ganska platt.

Skrivet av LeVvE:

Kanske för ett konsolspel 2011

Det kan ju bero på att det var konsolversionen som visades upp.

Av Evil Peter
Skrivet av Skillz:

Vad är en programutvecklare/skapare utan ett program som skapats av denne? Ingenting, finns inte ens någon grund, så givetvis är det relevant att se vem som tillverkade detta, och för att kunna låna någon annan's ide så måste där finnas en annan skapare av programmet, det kan inte bara dyka upp ur tomma intet, för det köper jag inte.
Nu pratar jag om ett helt program inte om enskiljda funktioner som man kan hitta lite här och var och sätta ihop till ett program som ditt påstående verkar härleda ifrån.

Det jag skrev var ett svar till att en postare från början skrev att han inte såg några likheter mellan notifikationslisterna förutom att de dras ner från toppen av skärmen. Jag ser definitivt mycket mer likheter i idé och design än att något dras ner från toppen och därför skrev jag det.

Skrivet av Skillz:

Jo jag vet att google kan användas med flera, men frågan är hur personliga dina personligheter får vara?

Det kan man aldrig veta 100%. Fast det gäller även Apple som också sparat en massa användarinformation så den biten är knappast unik för Google. Man kan bara hoppas att tillverkaren man valt följer lagarna.

Skrivet av Skillz:

Ja det beror väl helt på hur man ser att folk använder sitt utrymme, vissa fyller ju alla 32+GB med spel men för de flesta så är det musik/filmer.

Jag försöker inte vara defensiv i den ära att försvara något, utan jag försöker bara få upp ögonen för andra och inse att det faktiskt finns fler val där ute som har mer med andra saker att göra än dom kanske ser, för vad man inte ser, finns inte för folk.
Valet man har med iphone är att man byter upp sig helt enkelt, eller helt enkelt väljer efter smak. Behöver man mer, sälj, få pengar, köp en lika beggad lur med mer minne, så är det avklarat för den "lilla" kostnaden, i och med hur enkelt allt är att återställa (genom en knapptryckning i princip) så är det inga problem för någon att byta lur så sätt.

Ett sd-kort eller dylikt kommer oftatst vara slött när det är billigt så skall man synka 32-64GB som du säger annars att man använder allt utrymme till, så lär det ta ganska lång tid att fylla ut. allt från 40minuter upp till 2 timmar.. Istället för säg, 10-20minuter.

Ja, därför skrev jag just att det i de flesta fall handlar om musik/filmer, jag skrev inte alltid.

Allting involverar något val men vissa produkter ger mer val än andra, vilket är grunden för diskussionen.

Och jag har redan skrivit att överföringstiderna är det som påverkas med långsammare minnen så det behövs inte tas upp igen. Återigen handlar det om att ha valet mellan två alternativ eller att bara ha ett av dem tillgängligtr. Är din poäng att inbyggt minne alltid är bättre till den grad att man alltid lägger mer pengar för att få det eller inte skaffar mer minne öht? Det är den enda poängen jag kan se som gör det du skriver relevant, och det är en poäng jag verkligen inte håller med om.

Detta är heller inte bara något jag tycker Apple varit dåliga med utan även de två senaste lurarna i Nexus-serien har haft samma brist. Ju fler val jag får göra i hård- och mjukvara desto mer tjänar jag på att inte vara en inkompetent användare. Även med val går det att göra alla default-alternativ enkla att använda så man tappar ingen användarvänlighet med smart design. Som sagt har alla något att sträva efter där.

Av Evil Peter
Skrivet av Skillz:

Ditt argument att det blir för kluddigt, kom igen nu.. gå in i inställningar och ändra det till ditt egna tycke så är det avklarat.
Du får upp all info även på iOS om du vill, inga konstigheter..
Widgets för att hantera mail, meddelande etc i android? Vadå, funkar det inte i notifikationslistan på android? I iOS5 kan du få upp vad du vill som stödjer detta och det är redan en hel del du kan välja att få upp där, bara lägger ut det så du är medveten om det, eftersom du inte anstränger dig för att vara partisk som du säger..

Vad jag läst så är notifications i iOS5 något från skaparen av intelliscreen (vilket kom ut för flera år sen via Cydia) till iOS.

Jag sade inte att man får mer info på Android, jag sade att man får utförlig info med enskilda notifikationer (dvs något som personen i videon inte tog upp). Det är när man har en bunt av samma typ som man bara får reda på mängden, istället för att få t ex 10 separata notifikationer. Kan man få det så att iOS bara listar mängden i en enda notifikation per typ, samt att man kan ta bort alla notifikationer med ett enda tryck är det dock såklart positivt och då har de fått till alla grundläggande funktioner. Och jo, man kan sköta det i notifikationslistan men min poäng var att om man har specialbehov kommer widgets ge ännu mer alternativ i form av vad man vill se, hur länge man vill se det, hur det ska vara designat osv. Notifikationslisten ser i grunden ut som den gör på båda systemen, man gör inga radikala designändringar där.

Vem som skapade den känns inte som det påverkar faktumet att dess grundfunktion och -design är precis som den hos Android. Om du inte ser det vet jag inte hur du ser på programuppbyggnad. Som en mycket saklig iPhone-anhängare sade i en diskussion i tråden; alla bör inse att alla har lånat av varandra och inte bara peka på att någon annan gjort det.

Skrivet av Skillz:

Många androidanvändare har kört med att android haft röststyrning som är på pricken likt siri i flera år och att de inte är något nytt, stämmer detta? För dom kör med det argumentet rätt ofta tycker jag..

Förövrigt, är inte den största skillnaden mellan google och icloud - att google inte är lika privat? Alltså, det kan väljas att lämnas ut allt som finns på ditt google "moln" när som helst?

Fel person att fråga eftersom jag sade att jag inte varit intresserad av funktionen och därmed inte läst på vilka skillnaderna mellan de två företagens röststyrningar är.

Det jag syftade med skillnaden var att Googles molntjänst har fler funktioner som är användbara på alla plattformar och därmed inte blir unika för Android-användare.

Skrivet av Skillz:

Tja, lika mycket som en dator har användning av en snabb hårddisk, så har även en smartphone det! Ladda spel på flera hundra MB går bra mycket fortare när det är lagrat på en snabb disk än något som är begränsat till 10-20MB/s (läs billiga minneskort). Jag vet inte om du någonsin kännt skillnaden mellan en SSD och USB-sticka, men ungefär sån skillnad..

Sen så spelar det ingen roll att största utrymmet används till musik/filmer, det har inget med hastigheten på disken att göra som du säger, utan man måste tänka på för program/spel som nyttjar detta istället så förstår man fördelarna.

Nej, det handlar helt och hållet om det stora lagringsutrymmet eftersom enheter med plats för SD-kort alltid har det och inbyggt minne. Ingen enhet har endast en kortläsare, speciellt inte en i det översta segmentet. Min poäng var att det som man tjänar på att ha på ett snabbt minne (utöver rena överföringstider) extremt sällan behöver 32 GB på en telefon eftersom program och spel är så små på den plattformen. Har man en enhet med 8 eller 16 GB inbyggt minne och kan bygga på med upp till 64 GB externt minneskort så har man fler alternativ. Alternativ var ursprunget till denna deldiskussion. Du behöver inte vara defensiv för det är inte en attack utan en rent logisk nedbrytning av standardbehoven.

Av Evil Peter
Skrivet av Rawet:

Och nej, jag fick inte nån Steve hysterik när han gick bort, jag kunde de mesta om Steve Jobs långt innan han ens avgick från sin post.. såg Pirates of the Silicone Valley för typ 4-5 år sen..

Du vet uppenbarligen mer än jag då jag inte hade någon aning om att han var med i sådana filmer.

Av Evil Peter
Skrivet av mahasj:

Se fetmarkerad text. Tack för det erkännandet! Jag kan ju tycka att det känns ganska bra om man kan erkänna både brister och bra egenskaper, oavsett om det gäller Apple, Samsung, Google, Microsoft etc, än att bara sticka huvudet under sanden och inte faktiskt se likheterna, och självklart även skillnaderna. Jodå, Apple kopierar också, precis som många andra företag. Och det är inte direkt något fel i det, enligt min åsikt. Men jag tycker att Samsung har gått lite väl långt i vissa avseenden. Att kopiera lite här och där kan jag tycka är ok, men när man börjar kopiera (eller efterlikna för mycket) en stor del av en annans företags produkt(er) tycker jag det är att gå till överdrift. Och där tycker jag att Samsung har gått lite för långt.
Angående bildappen så var det väl mer den studsande effekten som Samsung blev beskyllda över att ha kopierat från Apple, inte att man kunde bläddra till höger och vänster?

Ja, jag försöker så gott det går att vara saklig för båda sidor. Jag föredrar ju en produkt över den andra då den passar mina behov bättre, precis som alla andra hittar sin rätta produkt, men den har sina brister precis som alla andra produkter. Jag skulle nog dock önska att företagen var lite bättre på att samarbeta med patent då det gynnar kunderna, men nu får vi se hur det går.

Vad gäller bildappen så var det inte så jag uppfattade den artikel jag läste, men den behöver ju inte ha beskrivit det helt korrekt. Jag antar att jag också utgick från den bildapp som funnits på Galaxy S-serien och där är det ingen studsande effekt, men har jag haft fel kan det ju ha rört sig om en annan app ifall de använt olika på tableten.

Av Evil Peter
Skrivet av Tanax:

Skillnaden är dock att han inte sa att de som köper android är dumma i huvudet så som många android-fan säger att de som köper iphone är.

Han sa att han inte gillar android och förklarade varför. Vad är det för oresonligt med det?

Skickades från m.sweclockers.com

Han jämför Android-telefoner med en buffé som blivit hälsovådlig och kallar det också "skit på tallriken" och jag har svårt att se det som så väldigt mycket mer sakligt. "Full av buggar" är svårt att tolka som korrekt eller fel då det inte säger så mycket.

Skrivet av Gender Bender:

Det var lite påfluget, men det var ingenting som var riktat specifikt mot han/hon utan mer mot alla som bara kommer in hit för att klaga på Apples produkter och hur dyr dom är, och som jag i alla fall får en känsla av, mest för sakens skull. Jag kunde ha hoppat ett stycke efter första meningen, för det var egentligen bara första meningen som var konkret riktat mot han/hon, så my bad.

Okej, då ska jag inte dra det vidare, fast jag vidhåller nog att lite mindre negativt målande ord lätt håller diskussionen i vänligare ton. Vi kan iaf enas om att det är tråkigt med de som idiotförklarar folk pga märkesval.