Inlägg

Inlägg som cybo har skrivit i forumet
Av cybo

har den ca: 1 m till vänster från mina fötter...kanske ska ställa den som min förra rakt under data bordet, men som jag nämde förut har basen bara på 50% på handkontrollen. Ioförsig jämfört med mina gamla högtalar så skulle det låte KRRREERPPEREEEEEE vid nuvarande ljud volymen men jag vill bli liksom frälst med "WHOPPPPPPPPPPP" "WHOOOOOPPPPPPPPPP!" men då får jag antagligen maxa sub basen....men det vågar jag inte riktigt

visst väggen till den vänstara grannen vibrerar (trä vägg) men jag vill få den högra granes vägg o vibrera som är gjord av cement

Av cybo

för det priset får du säkert ett begagnat GF4 4200ti var nämligen för så mycket jag tänkte sälja mitt för

Av cybo

min låter lite "tssssssss" men så har den alltid gjort....och för att få den helt tyst är jag tvungen o dra ut kontakten.

Av cybo

Som en noob jag är så gick jag bara på Watt:en.....

Får fean bli en riktig förstärkare och ett par 1 m höga högtalare till sommarn, så som det låter nu är jag inte alls nöjd

Av cybo

Logitech Z-2200

Så jag köpte mig dessa högtalare tillsammans med ett SB Audigy 2 men det stora "WoW" uteblev.
Visst låter dom bra och så man hör mer ljud i spel (fast det e nog ljudkortet) men basen e obefintlig.

Jag hade ett par Soundworks 2.1 högtalar inköpta 1999 för 500:- och basen kändes riktigt räjält fast den var bara på 15 W (RMS).

Jag har dock inte fläskat på med basen men har den nu i mitten på "handkontrollen" och det hörs inget riktigt "whooooppp" som med dom gamla högtalarna. Vill inte höja ännu mer för folk säger att man ska spela in högtalarna först innan man fläskar på.

Men antingen är det så att "allt annat förutom basen" låter mycket så att själva basen känns inte av.

Jag vet inte......

Av cybo

Jag greppar alltid cpu:n med fingrarna och använder mina stora muskler, tappar den nästan på golvet varje ggn jag gör det men har än så länge inte försötört något

Av cybo

P4 fläkt, värme......

Köpte mig en EKL Radial 80 Controlled http://komplett.se/k/ki.asp?sku=119069&cks=PRL
till min P4 2400 men är mycket besviken.
Förutom att den är så jädra phet och nästan inte gick att montera så fick den min CPU nästan att smälta.
Körde upp prossesorn upp till 2700mhz och pang boom reboot och så är tempen uppe i 70 grader (aldrig haft mer än 55 med orginal fläkten).

Vad som förvånar mig är att själva kylfläns ytan (som är rund) täcker inte hela prossesorn...kan det kanske vara det som fick den o nästan koka? Tänkte inte ens tanken när jag beställde en P4 fläkt att den kunde vara för stor att montera och ha en för liten kylfläns yta mot prosesorn.

Eller så är det kanske så att jag bara monterat den fel...

Någon som har en sån fläkt och kanske kan ge mig nåt råd?

Av cybo

MD vs Mp3 spelare

Tänker köpa mig en bärbart ljud pryl som ska spela upp mina mp3's men vet inte riktigt vad.

Hur fungerar en Minidisk? Måste man göra om mp3's till wav innan man lagrar dem på MD? hur stor lagrings kapacitet brukar skivorna ha?

Fördelar/nackdelar som jag har hittat mellan MD/mp3

MD har oftast längre uppspelnings tid 40+ h medan mp3 spelarna bara 10-20h.

Ljudkvaliten är bättre med en MD än mp3 spelare.....men det kanske beror på att man lagrar wav filer på MD? (ingen aning)

Den enda fördelen med mp3 som jag har hittat är att den är lite mindre än en MiniDisk. Så om ni kan ge mig fler fördelar/nackdelar om både MD/mp3 blir jag väldigt tacksam.

Av cybo

Hittat dessa settings i biosen:

CAS# = 2.5 går o välja 2
RAS# = 3 går att välja 3
RAS# to CAS# Delay 3 går att välja 2
Presharge Delay 7 går att välja 5 och 6
Burst Lenght 8 finns också 4

Så jag vet inte vilken du menar med "Inställningar där du kan välja fast turbo medium skall ändras till långsamaste" chansar på "Presharge Delay "

Men jag är lite osäker om det kan hjälpa med corrupta filer eller om du pratar om att få minnes testet o vaa säkrare. :/

Edit: läste lite i Motherboard guiden att om jag ändrar dessa värden så får jag ett stabilare system men performensen kommer att minska. Kan jag bara testa mig fram här och ändra lite hur jag ville eller finns det risk att jag kan skada något?

Av cybo

Jag kommer ihåg att jag skickade moderkortet cpu:n och minnen tillbax till komplett för jag fick det inte o fungera. Dom hittade ett fel i moderkortet och skickade allt tillbax med ett nytt moderkort. Så där kanske nån var oförsiktig med minnen, men som sagt jag orkar inte skicka och förhandla fram o tebax. Räcker med att det har hänt 2 ggn förut.

Men om jag då köper en ny 512 mb modull (vilket märke somhelst) och det visar till 100% att mina nuvarande minnen är boven till corrupta filer, kommer det vara möjligt och ha båda minnen inkopplade i datorn (1024mb) fast ändra på något sätt så att filer jag laddar ner går genom den minnes modulen som är felfri ?

Av cybo

Hmm jo så där jätte snäll och försiktig är jag kanske inte när jag installerar så jag kan ha skadat minnen när jag försökte trycka in dem, men någon stött har jag aldrig get min dator

Men du får mig att undra om det finns något sätt o ladda ner filer direkt till Hd:n? så de inte går via minnen.

Av cybo

Det är så att jag har nämligen samma problem, de flesta filerna som jag laddar ner blir corrupta.
Har kollat nästan allt, HD:n, nätverkskortet, uppkoplingen men filerna blir corrupta varje gång.

Så efter att ha läst "fruXos" tips till "definition" om att testa minnen med det där programet så gjorde jag det. Tog jädrans lång tid och efter 40 min tröttnade jag o stänge testet. Men vad jag fick veta var att mina minnen hade 27 fel i test 3 och 4. Så nu börjar jag nästan bli glad över att äntligen ha lokaliserat felet med corrupta filer.

Men det jag skulle vilja ha svar på är hur kan fel i ram minnen störa filer som lagras på Hårddisken, och hur i fasiken kan dataföretag sälja såna minnen. Jag köpte sakerna för nästan 1 år sedan så att börja tjafsa om utbyte orkar jag inte med.
Men om någon kan rekomendera vilka minnen jag ska köpa för o slippa såna här fel så blir jag tacksam.
Jag använder:
MSI 845PE MAX Moderkort S478/533mhz I845PE, ATA/100, ATX, USB2.0, DDR333
Med en P4 2400mhz
Sen så kör jag med den billigaste 512 DDR-ram (333mhz) modullen som jag hittade för 1 år sedan, vilket jag nu ångrar starkt, om jag bara viste vilket skit jag köpte.

Så vilken typ av minne ska jag köpa för att få garanterad felfria filer? Max 1000:- för 512mb är jag villig att betala.

Av cybo

Hjälp med Packet Loss...

Yo folk!!

Har ett jävligt irriterande problem, nämligen hög packet loss i spel 6-20% och att varenda jädra fil över 50 mb blir corrupt.

Har laddat ner massor med filer (zip, rar, exe, filmer etc.) tiotals gånger men varje gång jag ska unzippa/installera/se dem så är de corupta :/

Blir hur tokig som helst!!

Kan börja med att jag har Telias Gruppanslutning. Den delar jag mellan 2 datorer med en router DL-604. Det blir samma problem på den andra datorn också.
Har även testat att köra bara med en dator kopplad direkt från väggutaget (utan routern) men det blir samma strul.
Bytte nätverkskorrten, stängde av firewallen (zonealarm) ändrade drivrutiner till nätverkskorten men inget hjälper, filer blir corupta varje gång :/

Så vad annat kan man hitta på? vill vara 100% säker att jag har etstat allt innan jag ringer o klagar.

Av cybo

när a7v-e kom ut fanns inte morgan utan bara spitfire, möjligheten att köra Duron 1300 på ett A7V-E kom först med 1.003 biosen.

Du säger att du har testat 1011 ????
Den senaste är 1009, problemet är kanske att du uppgraderar fel bios.

Iallafall om man tittar på http://www.a7vtroubleshooting.com/info/bios/index.htm

Sen kanske sidan inte har uppgraderats på länge

Av cybo

du kan köra med senasate biosen fast då kommer den gå kraftigt underklockat typ 1533@800

Av cybo

men när man läser att folk har fått upp sina 2400mhz 533 till 3600-4000 så är det bättre att satsa på 533

Av cybo

1003 var den första med stöd för Duron 1100-1300

Av cybo

Ljudkortet på MSI845PE max2

Hur bra är den integrerade ljudkortet "Audio C-Media 8738MX 6-channel audio" på MSI:s 845PE max2 moderkortet?

Har redan ett SB Live 5.1 men ska bygga en dator till, så jag tänkte flytta SB kortet till den andra datorn och använda MSI:s inbyggda ljudkort.

Men frågan är om den är något bra? Kanske bättre och köpa ett Creative Soundblaster 4.1 Digital för 200:- och skita i den inbyggda?

Stora krav har jag icke, lyssnar bara på mp3:s och lirar lite spel och då används hörlurar och ibland 2 högtalare med baslåda.

Av cybo

hjälper inte

Av cybo

Bilden hamnar utanför skärmen

Har haft detta problem i 1 år nu, var ganska irriterand i början men har vant mig.
I upplösningar 640*480, 800*600, 1280*1024 kan jag se hela bilden på skärmen, men i 1024*768 så hamnar en stor del av bilden utanför skärmen.
Detta händer bara i spel för på skrivbordet hamnar hela bilden korrekt.

Vad kan man göra åt en sådan sak?