Inlägg

Inlägg som crash_M har skrivit i forumet
Av crash_M

antaglien codeigniter, laravel eller symfony.

Av crash_M

Du lyssnar på din mamma och lägger av med att spela. Det är ett jävla slöseri med tid och totalt värdelöst.

Av crash_M

Ett snake spel där man styr masken med hjälp av mobil gyro. Kanske redan finns men ni kan aksnek göra bättre.

Av crash_M

Jag föreslår att du börjar med att göra enkla databas applikationer. Börja med en todolista, många har gjort detta men du kan ju ha som mål att anpassa det efter ett visst område som är specifikt för just dig.

Strunta i allt runt om utan fokusera bara på det som du behöver för att slutföra uppgiften. Det var så jag lärde mig. Ett alternativ är att kanske ta några kurser?

Av crash_M
Skrivet av JesperT:

Beror ju som sagt lite på vad man menar med programmering.
Jag är matematiker och programmerar en hel del i jobbet. Däremot skulle jag nog inte titulera mig som programmerare, då jag är mer specialiserad på matematiken och ingen expert i att göra programmeringstekniskt smarta lösningar med en massa olika programspråk.
Programmering är ett verktyg som används i väldigt många olika områden.

Antar att hela beror på om man tolkar programmering som "kodapa" eller om man ser det i lite vidare betydelse där kodningen bara är en del av jobbet.

Det är just därför jag skriver programmerare och inte ingenjör eller något annat. Just nu är det lite av en bubbla anser jag, var enda jävle ska jobba med programmering och det är tydligen där jobben finns och alla som går diverse yrkesutbildningar och liknande går runt i en värld där dom förväntar sig ingenjörs löner efter sina 1.5 år i yh skolan.

Som tur är så blir det allt lättare att utveckla för varje dag och detta inser arbetsgivarna. Programmering är inte så mycket mer än ett digitalt fabriksjobb, man gör inget avancerat eller nytänkande. Snart så är det så lätt att utveckla 70% av alla applikationer och det finns så många programmerare att lönerna hamnar på en rimlig nivå för alla.

Av crash_M
Skrivet av Lokso:

Utifrån din lön och åsikt om att programmering är lätt så känner jag spontant att du inte vet vad programmering är. Antingen sitter du o gör appar eller så är du webbdesigner i wordpress...

Jag utvecklar system som används av privata sjukhus inom psykiatrin. Jobbar främst i backend med asp.net webapi men även ibland med angularjs med typescript. Gör inga appar men uppdaterar en wordpress sidan lite då och då, anser att jag kan programmering rätt så bra och är omtryck av andra utvecklare och har haft mina kunskaper erkända av tidigare kollegor.

Jag bara tycker att programmering är över hypat och i en "bubbla" många utvecklare inklusive mig gör inte så värst avancerade saker, extremt få innoverar och dom som gör det är oftast inte programmerare utan matematiker eller ingenjörer. Programmerare är dagens fabriksarbetare som bara sitter hela dagarna.

Av crash_M
Skrivet av Tino:

Programmering kan vara lätt, men det skiljer sig oerhört mellan dåliga programmerare och duktiga systemutvecklare.

Saker som

  • Hur självgående personen är

  • Hur snabbt en person löser en uppgift

  • Hur bra personen förstår och kan sätta sig in i problemet

  • Hur bra lösning personen tar fram (Förvaltningsbar, arkitektur, clean code etc)

  • Hur bred personen är. Kan den bara back-end? Front-End? UX? Arkitektur? Krav?

  • Hur bra personen är på att stödja kollegor (Mentorskap)

  • Hur bra personen är på att fronta kunden

Så ja om du bara ser programmerare som någon du låser in i källaren med en extremt tydlig kravspec utan att ställa högra krav på lösningen så är det inte så svårt. Men det finns en anledning till att duktiga utvecklare är svåra att hitta.

Dom flesta av dom punkterna är ju relevanta för alla yrken och är egenskaper man ska ha oavsett vad man jobbar med och vilken lön man får. Jag anser att anledningen till att det är "svårt" att hitta utvecklare är att många har en bild av att man får en hög lön som utvecklare som gör att företagen är rädda att anställa en, mellan 18k till 25k är rimligt.

Dock så anser jag att en riktig ingenjör som utvecklar nya saker och tar fram lösningar på riktiga problem som kräver mycket logik och matematik för att lösa är förtjänta av en hög lön.

Av crash_M
Skrivet av Dalton Sleeper:

Dock är det nog ganska många programmerare som inte jobbar med visuell representation, om det är din uppfattning så vill jag gärna höra vad du tycker om ett par år. Får jag fråga vilken typ av programmering du gör?

Jobbar med backend utveckling i asp.net webapi som sedan används av en angularjs frontend skriven i typescript. Händer ibland att jag hjälper till med frontend utvecklingen.

Av crash_M

Är 26 och jobbar som programmerare får 24k innan skatt.

Helt ok tycker jag. Jag anser att typ nästan alla programmerare är överbetalda, det är inte några svårigheter att visa data på ett gränssnitt. Sedan så är alla verktyg och språk lättare än någonsin, snart så kan man ersätta alla programmerare med människor som bara behöver klicka lite med musen.

Av crash_M

En drink som en kompis lagade till mig som var väldigt god fast fet.

ta fyll ett litet vinglas med grädde inte hela glaset det ska finnas plats till dom andra ingredienserna

Ta sen och fyll halva mängden grädde med smält honung och blanda

sen så toppar du det hela med valfri smaksatt vodka, mängd och sort bestämmer du själv,

Jag tycker att det är godast med vanilj vodka eller vodka raspberry

Av crash_M

en sak som jag hatar är när man ser fjortis brudar och gbs med sin stora feta pitbulls och tror att dom kan kontrollera dom.

Av crash_M

Jag vet faktiskt inte någon asiatbutik i malmö jag har letat men inte hittat =/

Av crash_M

Jag är högerhänt men jag när jag var yngre så var jag vänsterhänt. Vet inte hur det gick till men efter en viss tid så blev jag högerhänt.

Av crash_M

Nissin ramen?

Hej nu så ska även jag skapa en klago tråd över mat produkter som är borta från butikerna. Det jag vill ta upp är Nissin ramen. Den själs knappt längre och den har blivit ersatt av den koreanska samyang ramen vilket som smakar skit.

Nissin ramen är den ända som har den rätta ramen smaken och den är svår att hitta här i malmö. Det ända stället som säljer nissin ramen som jag vet är 7eleven på kalendegatan. Men i mat butikerna så envisas dom med att sälja samyang ramen som har en konstig eftersmak och dåliga nudlar.

Om någon vet en bra sida där man kan beställa nissin ramen så snälla säg till.

Av crash_M

Det jag gjorde var att tunnla wow över en ssh tunnel det funkade bra, vet inte hur bra det funakr i cs och andra spel.

Fast när administratören såg att det var en jävla massa med trafik på port 443 så blev han inte glad, jag var tvungen att gå och prata med rektorn och sånt, dom sa att jag kunde bli reglerad om jag fortsatte.

Jag går andra året på JB i malmö

Av crash_M

Jag sover för lite är alltid trött, men så fort jag ligger i sängen så är jag hur pigg som hälst och ligger och vrider mig till klockan 4 för att senare gå upp 7:40 trött och sur.

Av crash_M

Jag har nästan alltid haft svårt för matte och kommer nog alltid att ha det. Jag fick kämpa för att få g i matte a och jag vet inte hur jag ska göra för att klara matte b. Jag försöker att ha två gånger i veckan där jag räknar minst en halv timma. Men ändå så är det så jävla svårt. Jag har även extra undervisning hemma.

Jag vet inte om det bara är jag som är korkad eller om det är sättet dom undervisar i skolan. Killen som jag har extra undervisning med är riktigt bra, han lär mig så jag förstår och undervisar på ett roligt sätt. Men ändå så vill det inte fastna i huvet på mig.

När jag räknar själv hemma så sitter jag alltid och är skit irriterad på mig själv för att jag inte fattar och plågar mig själv igenom en massa med tal. Efter det så är jag på dåligt humör resten av dagen.

Jag minns att när jag gick i ettan så var jag en av dom bästa på matte, det gick bra fram till trean där allt bara stupade. När jag gick åttan så räknade jag
i årskurs sex matte och jag fick kämpa mig igenom alla dom andra årskurserna tills jag slutade nian. Vilket jag lyckades med.

Men matte har alltid varit jobbig, irriterande, svårt, tråkigt, ologiskt för mig.
Jag hoppas att någon dag så slår det slint i skallen på mig så jag fattar men just nu så känns det som något sånt inte kommer att hända.

Av crash_M

Jag värkligen älskar rage dom är lätt en av dom bästa banden. Fett najs att dom nu ska återförenas.

Av crash_M

buhuhu varför finns det inga brudar i min klass som jag kan fantisera om. Vad har jag gjort för att gud ska straffa mig så här.

Av crash_M

Gaahh! när jag tittade igenom denna tråden så kom mamma just in när jag kollade på en sådär lagom sexig bild. Mycket pinsamt för min del