Inlägg

Inlägg som _Ibanez_ har skrivit i forumet
Av _Ibanez_
Skrivet av Ozzed:

Hade varit bättre för Microsoft att bara uppdatera Windows 10 tills företaget lägger ner. Hur ska man någonsin kunna lita på företag som säger en sak och sedan gör en annan.

De här meningslösa kraven på TPM och secure boot och skit ör de ju dessutom inte seriösa men då de själva har instruktioner för hur man kringgår möget, så vad är poängen? Det finns ju ingen. Det skapar bara irritation.

Om Windows 12 har samma sak så lär det ju inte heller få ett särskilt varmt mottagande. Så får hoppas de skärper sig.

Har nu tvingats till Windows 11 på jobbdatorn och upplevelsen är väl typ som att sitta med Windows insider. Idel buggar och prestandaproblem. Känns inte direkt som en produkt som är genomtänkt och färdig.

Precis, har kört utan Secure Boot väldigt länge nu, utan större problem, har inte ens kört något reghack, eller annat hack vad jag vet. Jag tog visserligen bort det i ett syfte från bios, det kanske har att göra med att jag kör i test signing mode med integrity check på off. Men har då inga problem alls vad jag känner till. Tpm är dock på.

Av _Ibanez_
Skrivet av Hillzing:

Samma här. Testade radeonkort för ca 20 år sen och det var en massa problem med deras drivrutiner...så pass att jag bestämde mig för att inte välja ett radeonkort igen.

Själv körde jag 9700pro på den angivna tiden du verkar antyda på (ca 2002-2005) och hade då aldrig något problem vad jag minns med det kortet och drivrutin, men dom senare åren har varit lite dribbel, men tycker ändå AMD fått till det hyfsat bra nu för tiden. Och efter 9700 pro:et har jag använt både 7950x(tror det hette så), 4870x2, r9 290x, rx580, och nu 5700xt. Har där emellan använt nåt nvidia 780gt. Har haft lite problem med drivarna, men inte mer än vanligt mot vad nvidia användare skulle ha haft om man slår ut det på samma tidsspann (ca 20 år), man skulle kunna tro att jag är AMD/ATi fan på grafikkorten, men dom har varit billigare, och hade bättre HDMI version stöd i början/mitten av 2000-talet, och bättre uppslpelning av film på den tiden. Jag hade hembioförstärkare och surround från ca 2008 fram till förra året (sålde min sr7010 då, till favör för två-kanals trevägs aktivt delat bygge)
Nästa kort blir nog ett Nvidia, men korten börjar bli så fruktansvärt dyra, man måste ju spara i en evighet för att motivera ett köp av den högre ligan av kort.
Men att kortet skulle brännnas av en driuvrutin har jag också svårt att tro.

Av _Ibanez_

Jo, man är född på 70-talet, och gick i skolan med dessa gamla datorer, Compis var en rolig manick på den tiden, jag var bara 10 år första gången jag använde den 1990. Äger själv en Amiga 500, och har en hos föräldrarna, men dock använder jag inte dom alls. Jag emulerear faktist spelen på dator i sign emelllan åt, med en specialgjord för Amiga dsub > usb converter som faktist fungerar rätt bra tycker jag, man måste tänka på att dessa gamla enheter (Amiga, Nintendo 8bit > N64, Atari mfl) var anpassade till bildrörstv med dess begränsningar i grafiskt visande, så kontollerna respondrade till berörd grafik och upplösning i rätt tidsaspekt, även om vissa spel till Amigan hade lite krångligare styrning än vad som kanske var nödvädigt ibland kan tyckas ur en spelares perspektiv. Så man upplever kanske ibland vid emulering att Tac-2 inte svarar som man minns alla gånger, men tycker att det känns likadant faktist om jag ska vara ärlig, provade Tearway Thomas som är ett rätt snabbt spel, och fann det faktist attt vara likadant att styra som på en Amiga 500, har fatiskt det köpta originalet också i kartong. Det var en rolig tid med Amiga 500 vs Atari ST 1080 vs Nintendo och Sega.

Av _Ibanez_

Lätt bästa streaming enheten, med Kodi så kan man t.o.m välja streaming kvalitet och Atmos ljud utan att måsta ha en HDR tv.
Jag fick min gratis av Philips 2015, då jag köpte en PUS8809 där dom skulle släppa en tillhörande UHD spleare (som aldrig släpptes), och vi fick då Shielden gratis.
Detta 8 månader efter att teven inköptes och hann återkallas (skrotas) p.g.a fel på skärmen, men Philips höll sitt avtal.
Så den har använts flitigt av mig.

Av _Ibanez_

När aktivering av Windows misslyckas även med troubleshoooter (0xc0000022)

Hejsan gott folk.
Jag fick den koden ut ur ingenstans på Windows 11 Pro (2021-11-09), med watemark om att aktivera Windows.
Då började felsökning och jag kom då rätt snabbt fram till att det var System Platform Protection Service som var problemet, för den styr aktivering av programvara rent generäellt verkar det som i Windows miljön, alltså inte enbart MS produkter. Slutar den att fungera så slutar även Office, Adobe Photoshop mm att fungera.

Jag startade en chat med Microsoft support, och blev dirigerad till en till level2 tech (fick det gratis), men han kom bara fram till att det var att ominstallera. Vilket jag vägrade i mitt inre att acceptera, så jag fick nåt mail med steg hur jag skulle processera efter att jag ominstallerat, har inte läst det, det fungerar mest troligt.
Mina egna efterforskningar gav förljande resultat:
Hittade nåra guider om att ta ägandeskapet över en registerfil, med mitt admin konto =fail
DSIM image restore alla tre kommandon, = No Error = Fail
Scannow /sfc gav nåt fel, reparerade =Fail

Hittade denna guide som löste problemet helt, allstå en komplett guide med att ge rätt användare (Network Service) behörighet till denna tjänst i registret på två ställen, och skapa en mapp som troligen systemet verkar ha raderat, eller att den aldrig funnits (mest troligt).

Man behöver inte ens skapa ett nytt Admin konto, som nästan alltid fungerar i många fall när windows hittar på att inte vilja fungera som tänkt.

Här är guiden

https://scottiestech.info/2020/07/28/fix-windows-activation-failed-due-to-software-protection-service-error-code-0xc0000022/comment-page-1/

Jag hoppas det kan hjälpa för den som får problemet.
Ser att det finns nån enstaka tråd om detta här på forumet, och på andra ställen via google sök, men inga riktiga lösningar som fungerar, och det var bara tur att jag fann denna guiden.
Nu påstår jag inte att den är den definitiv på något sätt men den är mer komplett än dom andra.

Av _Ibanez_
Skrivet av Vangen:

Hoppas Linus arbetar på en uppföljare just nu.

https://www.youtube.com/watch?v=gShRBsahzXg

Tack för denna, dagens skratt

Av _Ibanez_
Skrivet av DavidtheDoom:

New USB Forever. No numbers, ever!

Haha, den va ju riktigt bra. Nästa USB standard borde ju heta det.

Av _Ibanez_

Yes, Nat is open just by opening ports 3544, 3074, 88, 500, but teredo server connection is blocked and cant get it to open.
I have telenor, and Edgerouter X as router.
I have folllowed some guides and enabled firewall in windows to no avail, i have had it disablesd for ages.
And i considered to start paying for XBOX live premium, or what's it called., seems like a good deal.
And it started with having both blocked, but NAT was pretty easily fixed.
I hope they fixed it, and that i only have some misconfiguration in my ER-X.
I tested forwarding port 3544 to 3074 and see if that opens up the teredo as per suggestion, but that did not helped.

Av _Ibanez_

Detta var ju bra att dom genomförde.
Nu fattas ju bara att Amazon släpper Music HD i Svergie också, så vi får lyssna på musik i High-Res från dom också, börja ju bli på tiden attt dom gör det. När t.o.m Qobuz har dragit sig hit som ändå är en betydligt mycket mindre aktör än jätten Amazon.

Av _Ibanez_

Det har funnits stöd för det i UWP drivern för Windows 11 ett tag, ca 1-2 månader v30.x.x (förmodligen Beta/Dev insider drivrutinen).
Detta til 5700xt.
Den kan hämtas på Guru3d

Av _Ibanez_

Och fortfarande verkar HDMI ljudproblem finnas i kombination med att usb mus används.

Jag har kopplat datorn i sign in PC > Marantz SR7010 > HU7205 TV, bara hdmi.

Och ljudet hackar och skrapar när man använder tex Tidal, Foobar, Qobuz vid scrollande och övriga rörelser med musen, och även tangentbordet.
Och har provat alla USB portar, utan större framgång.

Trodde detta skulle fixas med AGESA 1.2.0.2, men tydligen verkar det vara nåt slags designfel i på både CPU och GPU på både 5800x och 5700XT i kobination med varandra som ger detta ytterst irriterande fel.

Och många andra verkar ju ha detta problem med samma kombo av cpu familj och gpu serie. Så jag drog tydligen en nitlott som Hifi och musikälskande person som vill ha rent och klart ljud.
Detta verkar inte AMD kunna ge med så pass nya saker som detta faktist är. Vilket är tråkigt på annars väldigt kapabla prylar

Och att ändra UEFI alla PCIe inställningar till Gen3 tar inte bort problemet, bara lindrar det i bästa fall.

Av _Ibanez_
Skrivet av magkliarn:

Spelade detta en ohygglig mängd, ett av de roligare multiplayer jag spelat

https://i.imgur.com/O5sEhrA.jpg

V8, Eller Vilgilante 8, är det tom N64 versionen som var den bättre med mer special bilar och vapen?

Av _Ibanez_

När ska dom på drivrutinsnivå implemtera DSD 1-bit uppspelning via HDMI, det är ju ändå en del i HDMI standarden. bara en implementering från deras sida behövs. DSD har ändå blivit så popuärt nu, och alla tillverkare av AVR:s har ju stöd för det via HDMI, så varför inte.

Av _Ibanez_

Om era mionnen inte vill boota moderkortet i 3600 Mhz D.O.C.P med x570 / B550 Moderkort, prova detta.

Jag är kanske inte den mest pålästa på senaste Ryzenbrädorna och hur man konfigurerar dessa brädor.

Och jag har sett otaliga trådar på flera forum om att minnen inte vill fungera i rätt angiven frekvens n'r den överstiger 3200mhz.

Jag köpte nyss :
5800x
Asus Strix X570E-Gaming
Corsair Vengeance PRO SL RGB 2x16 3600Mhz CL18 (nån ny modell)
Noctua D15S.chromax
Allt monterat i mitt über gamla Cheitech Mesh Ca-01B full tower.

Jag googlade nog 4-5 dagar innan jag fann en komplett UEFI inställnings lista från en användare som faktist fungerade.
Och jag tror att detta bör fungera på alla märken i dom högre serierna av moderkort med X570 / B550.

Obs, jag ser bara detta om en start som måste testas fram till stabilitet har uppnåtts med stresstestning av minnena. Vilket jag inte haf ork att göra p.g.a jobb.

Och att sätta minnena i slot A2 och B2 när man kör i dual channel på ASUS moderkort framgår även av manualen, detta hade jag själv missat.
Men följ dennes inställningar så kommer det säkert att boota.
Nu råkar ju jag ha samma CL och Mhz på minnena som han har så det blev ju lite enklare för mig.

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?112717-Asus-ROG-CROSSHAIR-VIII-HERO-(Wi-Fi)-x570-won-t-POST-Q-Code-quot-8d-quot-intermittent/page6&s=5bc2e2f40e515a4d1c0707c1d51ad7b1

Av _Ibanez_

Har du resettat Cmos?
Gör det isådana fall.
Och det viktigaste med dual channel:
Sätt stickorna i A2 och B2 slotten, detta enligt manualen.

Jag har nyss köpt följande
Moderkort :Asus x570-E Gaming
CPU: AMD 5800x
Kylare: Noctua D15S.chromax (jag har monterat en extra 120mm fläkt)
MInne: Corsair Vengenace 32GB (2x16) Pro Sl 3600 Mhz
M.2 Samsung 980 Pro
Allt monterat i mitt über gamla chassi Chieftec Mesh CA-01B-BL-B, full tower

Jag hade samma problem med att minnen inte ville starta moderkortet med 3600mhz i CL18.
Moderkortet bootade inte ens.
Så jag googlade i ca 4-5 dagar och fann lösningen.
Men detta ser jag bara som en start som jag kanske måste tweaka och testa om minnena fungerar med angivna värden.

Jag följde denna persons iställlningar i bioset till pungt och pricka, förutom fläktkurvor och det som inte berörde cpu och minnen, och vissa inställningar finns inte ens på Strix korten.
Och för mig har det fungerat, men jag måste förmodligen stresstesta minnena och se ifall nåt måste tweakas.
Men datorn bootar i rätt minnenhastighet och hat inga instabliitets problem vad jag vet.
Jag ändrade till precis samma värden som han hade gjort.

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?112717-Asus-ROG-CRO...

Av _Ibanez_

Jag håller mig till att lägger du tex låt säga 20000 kr på högtalare
Lägg då ungefär lika mycket på källorna, DAC och streamer, och slutsteg (där kan ju 2 st Nuprime STA-9:or i mono läget fungera till rätt högtalare. Eller 2 styckna Nord Acoustic NC500, kanske dessa passa bättre till de flesta passiva högtalare än Nuprime stegen gör)
Denna metod har fungerat för mig i billjud.
Huvudenhet (stereon) 3500 kr (P88RSII på rea)
Slutlsteg för baslåda och framsystem 4000 kr/st
Högtalare ca 2000-4000 Beroende på om dom varit demo eller nypris
Kablage 50kvm ström
RCA trippelskärmad
högtalarkabel, 10-15 meter rullar köpta på elgiganteen/mediamarkt, inte alls dyra rullar.

Jag tycker att priset bör ligga i samma prisnivå på Dac och streamer som högtalarna om amn handlar i den prisklassen. Men skulle jag köpa dyarare hörgtalare (typ i 100k klasesn) så kanske DAC, streamer och slusteg kan stanna kvar eftersom dom ändå kan passa ihop med dom högtalarna.

Har själv:
Monitor Audio Silver 10
2 st Nuprime STA-9 i mono.
DAC: Håller på att spara ihop till en, driver med en Marantz SR7010 för tillfället. Låter si sådär.
Streamer: Ska spara till en SOtM sMS-200Ultra NEO
Kablage, samma rulle från elgiganten som i billjudet.

Av _Ibanez_
Skrivet av TijY:

Åtta tusen på en DAC med 10x upplösning vid uppspelning av musik som har 44.1khz och 16/24bitats sample rate? Haha fett värt. En topping D50s går på 2000kr där har du senaste chippet av högsta klass.

Det som fattas om han köper passiva är DSP. Det är där skillnaden ligger, samt att högtalarna anpassningsbara med digitala delningsfilter. Har själv S300 och de kräver utrymme för att låta bra.

Fast senaste DAC chippet (AKM, Sabre mfl) i billigare prylar behöver inte betyda superljud.
Implenmenteringen av chippet är det som splear roll.
Nu vet jag att Topping gör rätt bra saker vs pris, så jag hackar inte ner på märket specifikt så, men man får vad man betalar för, i både ljud, konstruktion och implmentation, och nu menar jag inte att man måste köpa Devialet för 300 tkr.

Av _Ibanez_

Höga priser är ju som tex dessa hutlösa telefon priserna.
Det beror på att vi kunder accepterat dessa abnorma prishöjningar med att faktist betala dessa sjuka priser.
Skulle vi sluta att betala så skulle dom tillslut självdö eller måsta sänka priserna.
Det är vårat eget fel som kunder att det blivit så.
Även om nu wafferrpiserna verka ha ökat så tror jag inte det är så stor ökning som vi betalar.

Av _Ibanez_

Minns deras halvstora annonser från DMZ (Datromagazin) ca 92 och framåt. Dom var nog rätt stora under Amiga eran från 1990-1995, vill jag minnas. Och då hade dom inte så rejäla överproser som det vart efter ca 2005. Grundaren av bolaget var nog säkerligen seriös och hade sina fasta storkunder, men tråkigt när skojare tar över och bolget blir helt puts väck, som bortblåst i en handvändning.

Av _Ibanez_

Sönder komprimerade ljud och bildformat, det är inte 4k UHD eller bra ljud på Atmos spåren, både ljud och bild är märkbart sämre än motsvarande på UHD Blu-ray.
Och där Atmos är borttaget är DD5.1 ljudet förstört något så kopiöst just i mittkanalen, och stereo spåren av Atmos/DD5.1 är ju rena katastrofen.
Och deras egna producerade filmer och serier är det ju mest bara ondska/hat/okultism mm mm, vad är det att titta på egentligen?
Det du tittar på blir du förr eller senare även påverkad av, och du börjar tillsut att anamma det omedvetet. Eller så mår du dåiigt av det, i bästa fall. Än om du inte tror det så påverkas du.
Jag säger inte att man blir mördare av att titta på Dare Devil, men påverkad av ondskan blir man till slut, på ett eller annat sätt.
Varför vill man betala för denna ondska som dom förmedlar?
Jag har betalat för detta senaste året, men nästintill inte använt tjänsten.
Tittat lite sporadiskt på F1 serien, men inget mer än så.
Jag kommer nog att säga upp det.
Och att säga tt Spotify har monopol på musiksidan är inte hela sanningen, där har dom flesta tjänsterna i stort sett samma utbud.