Inlägg

Inlägg som _Ibanez_ har skrivit i forumet
Av _Ibanez_

Har läst lite till, kan vara att Samsung teven inte stödjer 1280X1024 pga att det är en 4k tv, men lite kostigt om den har visat biosen förut, ska göra ett suppert ärende med samsung och se om dom kan fixa detta med en fw update

Av _Ibanez_

Vet ej vad skumt fel det är, men det fungerar med min gamla tv, med HDMI, men då är UEFI:n lagd åt höger på skärmen, och den även för högt uppe på skärmen, precis som det var med HD7950 kortet med mitt gamla moderkort, var dock inte det med denna rigg, med den gamla teven vill säga, den nya har det vart rätt upplösning på bilden. Men nu är det skevt iaf. Och trots reset cmos så är mina inställningar kvar av någon skum anledning. Har ingen förklaring till varför bios fungerar i denna tv men inte på min nya, har ju gjort det hela tiden fram till för några dagar sedan. Så än är det egentligen inte löst, men en tillfällig lösning är det iaf.
Tack för hjälp, och har ni nån ide eller förklaring så hojta bara till 😃

Av _Ibanez_
Skrivet av Gurk:

Du har inte snabbstart igång med UEFI, att det inte ska visas? Det är inte så enkelt?

Stängde aldrig av biospostning helt med den config som var, för även om jag aktiverade fast boot så var det signal vid postning. hade på typ 3 sek, men efter clearning av cmos och batteri uttag, borde ju allt vara i legacy mode igen, och typ 7 sek postning, problemet är att ingen bild visas överhuvudtaget vid bios, inte ens TUF bilden kommer upp. Inte ens om bioset stannat upp för att nåt är felinställt så man måste trycka F1 för att gå in i bioset så får jag bild. Det blir no signal, så jag ser inget i bios än hur jag gör.
Hoppas ju att det är nåt med bioset som bara ställer till det, tex att det är cmp som har ställt allt i UEFI läget , men då ingen bild bilr ens inne i bioset så är det lite svårt att göra nåt åt saken. Har ju tyvär ingen gammal monitor som kan testas med heller, ifall det nu skulle vara en lösning.
Provade biosflashback också, men utan större framgång. Har även provat utan ssd:n ikopplad men samma resultat, ingen bild vid bios uppstannande.

jag är tacksam för alla svar

Av _Ibanez_

Tack svar
Jag kör nu bara med en ssd, cpu, ram, gfx, cooler master 120XL, och samma problem kvarstår. 2 av flläktarna är då inte påkopolade.
Det var även så innan vattenkylningen blev ditsatt. Men då visades bios postningen efter auto omstarten, auto omstarten försvann när pipen försvann.
Och nu startar den direkt in i windows, men med det valiga bios pipet i början som är vid postning. Och detta om dom andra diskarna är ikopplade och urkopplade. den vägrar att visa biosen helt enkelt.
Kan det ändå vara psu:n?

Har testat båda biosarna på gfx, utan större framgång
Tack för svar

Av _Ibanez_

Ingen bild i bios, no signal, men i windows är det bild

Hej, har ett problem
Moderkort : 990fx R2, Bios 2501
CPU FX8350
Grafikkort R9 290X, Bios 015.041.000.002

PSU Corsair TX750W
1 SSD och 5 vanliga diskar,
Fläktar 3st 80mm, 2st 90mm, 1st 120mm, plus coolermaster 120xl vattenkylning

Ingen bild vid postning, men när windows laddar och då blir det bild, och det fungerar normalt vad jag kan se iaf. det går att spela och se film utan problem.
Datorn har innan detta blev, för ca en vecka sedan, vid kallstarter alltid avgett pip i postningen, i ca en månad, med ett långt pip följt av tre korta (vissa säger att det är vga, andra ramminnena, ) för att sedan starta om och ladda windows. Har testat ram minnena i memtest åtskilliga ggr utan fel. Hade detta fel med ett annat kort också, men det var DOA, detta kortet var ju så när jag först installerade det, men lyckades ju åtgärda det iom att jag såg ju bioset då och efter cmos reset. Det har ju gått att se bios med, bara för 10 dar sedan.
Måste ju in i bios och ställa in klockan och div andra saker iom att det clearat, men bilden är ju borta så det skiter sig kan man ju säga.
Jag har återinstallerat cpu, gfx, alla kablar, minnen, blåst cpusockel ren, blåst pciexpress porten ren med tryckluft på burk, regjort grafikkortet, det man stoppar in i pcie porten.
VGA Led lyser konstant rött, men varför blir det bild i windows? har läst en massa på nätet om detta, men dom har inte kunna komma in i windows heller.
Har hard resetat moderkortet, tagit ut batteriet clearat cmos, åtskillliga ggr.
Verkar som bioset har ställt in allt i UEFI läge, då kan ju inte bios visas iom att grafikkortet inte gop UEFI enbaled.
Men man kan ju inte famla inne bios utan att veta vad man gör, för in i bios kommer jag, iom att jag kan trycka F10 och return, då startar datorn om och laddar windows.
Ha läst om att det verkar ha varit mykcet problem med asus sabertooth korten och röda lampor, inte rolig läsning alls.
Men har ni nåt förslag, annars måst jag ju göra en RMA på moderkortet.

Lång tråd, men bättre med mycket info än ingen alls.

Tack på förhand.

Av _Ibanez_
Skrivet av Pudeln:

Jag gillar inte vad Swefilmer gjort, framförallt för att detta långsiktigt kommer användas av "the powers that be" som ett argument för att kunna strypa yttrandefriheten. Det handlar inte bara om pengar alltså utan går långt längre. Det kommer antagligen sluta med att man inte får använda varken videosnuttar (delar av material) och liknande för att framföra en viss åsikt. I ett nötskal: Om du framför ett meddelande på internet som inte passar in i den riktning samhället "är tänkt att gå åt" så kan de stänga av ditt meddelande och hänsyfta till upphovsrättslagen och i realiteten så kommer du inte kunna göra något åt detta beslut.

Samma sak nu med Politisk korrekthet (som vi även hade i Nazityskland, där de enda man hörde var att allt var judarnas fel och andra åsikter valde att vara tysta pga av rädsla). Det skall alltså räcka med att någon tar illa upp av ditt meddelande och gormar om det så kall det alltså räcka för att kunna ta bort det. Väldigt många har ju redan börjat självcensurera sig på nätet för länge sedan.

Fascismen är slug och kan anta många ansikten och har inga problem att ta omvägar genom HELA det politiska spektrum för att slutligen komma till sitt slutgiltiga mål (totalitär stat). Det är många som snart kommer bli förvånade för det är inte så långt kvar innan vi är där.

Äntligen någon som ser längre än vad artikeln visar på. Detta händer och har pågått i några år, vi blir konstant censurerade i tv/tidning/internet/radio, det som inte är politiskt korrekt censureras på direkten, även i live sändningar numera, vissa som är för kritiska mot tex EUs högkvarter får sidorna nedstängda, men detta tas aldrig upp i västerländsk media. Så allt man gör på nätet som kan vara emot en viss uppfattning om några år kan komma att användas emot en själv vid senare tillfälle, inte konstigt att folk börjat att självcensurera sig.
Internet är inte så fritt som folk vill få det till, fritt till en viss gräns.

Ont:
Självklart är det fel det den/dom har pysslat med, och jag har bara sett nån enstaka film från denna sida, hemma hos någon polare, och det var ju skitkvalla som heter duga, skulle aldrig ha orkat kämpa mig igenom den på min utrustnig som kräver bra bild och ljud. Och när ska storfräsarna lära sig att öppna streaming tjänster med full Blu-Ray kvalitet med både full bild och vad det innebär med DD TrueHD och DTS HD-MA ljud? när dom gör det och INTE till en peng av 1500:- / mån, utan 150:-/300:- /mån beroende på hur tjänsten skulle vara utvecklad. Och utan regionsblockningar, och nya filmer, då tror jag dom ror hem en större peng än den utdöda metoden med att stämma allihopa hela tiden, som dom egentligen aldrig får igen så mycket som dom vill ha av. Det är inte bara vi i Sverige som sitter med feta 100/1000 Mbit fiberlinor längre, andra länder har hunnit ikapp, kanske nästa om oss. Så bandbredden finns det så det räcker till att streama om dom bara vill. Men dom vill ju statuera exempel, fast till vilken nytta. Om en liten sketen svensson klarar av att öppna en sida med dålig bild och ljud kvalitet, så bör väl dessa bolag med enorma börsar som dom köper rättssalana med kunna öppna det kunderna efterfrågar, helst en gemensam plattform för alla filmbolag för streaming av filmer med högsta kvallitet på både bild och ljud, och som man kan välja kvalitet efter vilken bandbredd man har, till en rimlig peng, 200:- / 300:- /mån om det skulle vara en gemensam för alla filmbolag så skulle jag tänka mig att betala en ansenlig summa om kvaliteten var därefter också, men det klarar dom inte (eller vill inte), för utustning för det finn det iaf. Kolla kvaliteten hos vissa IPTV leverantörer, jag hade lika bra eller bättre bild hos BBB på många av HD kanalerna än vad mina föräldrar har via parabol hos Viasat (jag hade också viasat ska tilläggas, så det var samma paket). Pga av BBB körde konstant bitrate på 17 Mbit på HD kanalerna så hade jag bättre flyt och märkbart bättre bild.

Av _Ibanez_

Tackar, jag fann det inte när jag sökte 😊
Tack igen,😃 då vet jag
Trevlig natt 😊

Av _Ibanez_

Är BBB fiber nere i Umeå (Tomtebo)

hej
Det har legat nere i över 1h nu, stendött, ingen info på hemsidan heller, det tvärdog bara
Någon som har mera info, min dator är kopplad rakt i uttaget
Skriver detta från telefonen

Av _Ibanez_
Skrivet av apelipell:

Eller bara köra displayport? Typ bara tvapparater som använder HDMI men det finns en uppsjö monitorer som har 4K.

Skickades från m.sweclockers.com

Tänk lite tack 😊, vi som har gamer dator via hembiorecievern har ju just kopplat till uhd tv, med Hdmi 2.0, och jag tror inte det är så liten skara längre som det var för några år sedan som kopplar dator via reciever>tv och AMD marknadsförde ju korten som livingroom kort, korkat av amd att både säga och skriva det. Och ingen hembioreciever dom närmsta åren kommer att ha displayport, dessa är inga livingroomkort med deras uttänkta målgrupp = 4k htpc. Vi som har denna uppsätning blir tvugna att köpa nvidia ännu, pga detta fel från amd, och någon dp>Hdmi 2.0 4k @60hz med 4:4:4:4 chroma adapter finns ju inte på lång sikt framöver, så dom gjorde en fet miss, tycker jag iaf. Sen kan jag hålla med dp's mera bandbredd osv, men den har väl problem med a/v sync fortfarande? Och dp bitstreamar väl inte dts hd, dolby truehd heller? Gjode inte det förut iaf pga licenser och dyl. Korten i övrigt skulle jag gärna ha, men utan Hdmi 2.0 får det vara.

Av _Ibanez_
Skrivet av Niklad:

Det här kortet blir ju faktiskt ett bra 4k kort med rätt pris

Bra för 4k med DP, men inte om man ser vad dom lanserade kortet som="livingroom card " inge nytta med hela deras nya serie av kort då dom inte kommer med HDMI 2.0, inge 4k@60hz för hembiobyggare. Där har dom tappat ganska många kunder skulle jag tro. Tyvär,
Men kortet är ju bra i sig självt annars.

Av _Ibanez_

Det är fortfarande inget "livingroom" kort som dom marknadsförde att det skulle vara. Så länge det inte finns Hdmi 2.0 så är det inget alternativ för htpc med hembioreciever, för det är väl syftet med livingroom?

Av _Ibanez_

Tycker dom gjorde det dummaste valet att utesluta HDMI 2.0, även på Fury X, och lanserar det som livingroom gfx card, ingen hembioetusiast har ju nytta av hela deras nya serie av kort iom avsaknaden av HDMI 2.0, displayport kan mig veterligen inte bitstreama tex Dolby TrueHD, eller har också andra problem med ljud/bild synk, så mig lär dom inte få pengar av iaf, Nvidia satte dit på sina kort, synd, för dom verkar vara bra dessa kort

Av _Ibanez_

Står inget om HDMI version på korterna, men dom måste ju ha fattat at dom måste ha v2.0 om 4k ska vara möjligt för alla konfigurationer, för displayport finns inte på någon reciever än på ett bra tag, och att konvertera DP>HDMI 2.0 verkar lysa med sin frånvaro både från Accell/Bizlink, paradetech mfl. Och med tanke på problemen som verkar finnas med ljud/bild sync med dp så lär det inte hända än på ett tag att tillverkarna sätter in dessa ingångar i sina hembio recievers/processorer. Och jag skulle nog tro att det är rätt många, mig inkluderat som som kopplar dator via hemmabioreciever /processor till big screen tv, och som har moderna prylar.

Av _Ibanez_

Hoppas dom trycker dit HDMI 2.0, då hemmabio recievers inte har displayport måste ju Hdmi 2.0 sättas dit av AMD, annars går jag över till Nvidia

Av _Ibanez_
Skrivet av Ratatosk:

Varför finns höljet inte i kork? kork är ett betydligt mer naturnära material än plast.

Kan ju bero på att kork är utrotningshotat, bara dom mest exklusiva vinflaskorna har det idag, resten har nåt helt annnat material, nåt plastaktigt som håller tätt

Av _Ibanez_
Skrivet av anon233172:

Jag kan bekräfta att problemet fortfarande kvarstår.

Bredbandsbolagets extremt usla support vet inte vad de pratar om heller för den delen.
En väldigt tråkig utveckling hos detta företag som tidigare var så uppskattat.

Lite överdrivet att säga att deras support är helt usla, jag har då fått all den hjälp jag behövt bara man är trevlig och beskriver problemet så ingående som möjligt brukar deras tekniska avdelning fixa det fel som uppstår, hade problem med både iptv(kanaler som inte fick kontakt med boxen) och fiberanslutningen(fick bara ut 100/100 efter uppgradering till 250/100), men det fixade dom på mindre än 5 dar, dom skickade ut en tekniker två ggr vid olika tillfällen, så ibland undrar jag hur folk bemöter dom som sitter inne på supporten och inte får hjälp, gäller inte bara BBB's support, utan rent generellt.

Av _Ibanez_
Av _Ibanez_

Det blev Asus kortet, som dessutom hade gått ner ett par hundra kronor
Har inte hunnit prova det ännu, men det verkar då fungera, tom med cmp support avstängd

Av _Ibanez_

Jo, och tack för svaret :), är väl medveten om detta, men har ju inte en intel haswell, så det faller ju ut ändå, men vilket av dom två frågade är ett bättre val för filmtittande från BD remuxar, 25-50Gig, iom att Nvidia hade ju mer problem förut(ungefär 7800gt serien) därför jag köpte ett 4870x2 + ettt Xonar HDAV Slim vid den tiden. Men har Nvidia fått till de problem som var då, att det inte öht var rek. att köpa deras kort för filmttittande från blu-ray för som jag minns så var det ju inte bra alls då(2010). Jag tror ju att dom fått till det, men vill vara säker.

Av _Ibanez_

AMD eller Nvidia för 1080p/24 film

Hej
Undrar om det idag är någon skillnad i hur korten spelar upp BD remuxar i 1080p@24fps, när man ställer in 24hz i drivrutinen.
Jag vet att Nvidia hade problem med det för några år sedan och att det berodde på att drivrutinerna inte gick att ställa in i rätt 23hz utan hacka drivrutinen, därav att jag har kört på AMD's grafikkort senaste åren, för dom lät en välja 23hz native, och det fungerar klockrent med mpc-hc +madvr och ffdshow för ljudet.
Men är det samma problem hos Nvidia idag som det var då?
Och har Nvidia samma support på alla ljudformat i alla samplingsrates som AMD har? Jag har läst att det inte verkar vara så, men vill veta säkert, den infon är ju rätt svår att få fram verkar det som.
För valet är mellan ett R9 290 (X) och GTX780
Man kan ju få dom till rätt bra kurs hos NetOnNet
Köpte ett Sapphire R9 290 OC Tri-X men det pajjade under ångerrätten så jag fick ett tillgodo kvitto, så nu står det mellan att lägga mellanskillnaden upp till ett ASUS R9 290X 4GB DirectCU II 4399:-, 800:- i mellanskillnad
eller MSI GeForce GTX780 OC 3GB DDR5 3790:-, 100:- i mellanskillnad mot tillgodokvittot. Vilket av korten är tystare, bättre prestanda?
Tack på förhand