Inlägg

Inlägg som Guzzman har skrivit i forumet
Av Guzzman

Vad jag vet finns det inget sätt att få upp den på väggen, du kan ju alltid McGyvra upp den men det känns skakigt.

Av Guzzman

Alina Systems bygger burkar åt folk. Om du ringer till någon av butikerna kan du t o m bara specca pris och ungefär vad datorn ska klara av så brukar dom kunna fixa det åt dig. 595:- för installationer och test, har du en windowslicens tar dom 695:- totalt för installera hårdvara samt installera och konfigurera mjukvaran (win, drivrutiner etc).

Av Guzzman

Köp samsungen

Av Guzzman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dr brandt
dom i butiken sa att jag inte skulle bry mig så himmla mycket om responstiden. har dom rätt?

Ja, som jag skrev tidigare är det inget att stirra sig blind på. Kolla på inputlag istället.

Av Guzzman

Panelens responstid är inget att stirra sig blind på. Det som är viktigt är hur mycket input-lag tvn har. 9632:an har 118ms eller nåt sånt vilket gör att den känns jobbig vid interagerande (dock sjukt bra på film/tv).

Av Guzzman

Upplösningen på spelen är 720p men xboxen klarar full hd om man nu vill köra så högt. Fördelen med att köra något annat än 720p till monitor är att man kan skicka bilden pixelmappad och scalea bilden i xboxen istället för monitorn vilket oftast är mycket bättre då monitors saknar skalning som tv-apparater. Det är ingen skillnad mellan vga och dvi vad gäller upplösningen. Om man har ett tränat öga kanske man skulle kunna se skillnad i färgkvalité men jag tror skillnaden skulle vara försvinnande liten.

Av Guzzman

Den kommer nog funka prima. Du kan antingen köra på kabeln du postade eller så kan du köra med hdmi->dvi och sen ljudet via rca. Bra pris för vga-alternativet så det verkar ju vettigt.

Av Guzzman

Ja det finns http://www.mountsandmore.com/asp/show_detail.asp?sku=GEF1091&...
Frågan är väl varför i hela friden man vill göra om hdmi till svideo... Det mesta som har hdmi ut har ju också svideo ut. Det kostar ju rätt svettigt också, 300$ för de billigaste.

Av Guzzman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Urq
Jo det finns cool1,cool2,warm osv men inget hjälper till för brunheten..

Har du gått in i de mer avancerade inställningarna och ändrat de individuella färgnivåerna där? Om du vill få en annan ton på specifika färger hjälper det inte att bara ändra färgtema, du måste ställa in vilken färg som ska ändras.

Av Guzzman

37pfl3312 är en av dom sämsta apparaterna som philips har så den bör man akta sig för. Om du vill ha philips som är billig är 37PFL5522D helt ok. Samsungs M86 är också helt ok.

Av Guzzman

Ja det är ju inte bättre kvalité på 1080i så 720p lär vara tillräckligt.

Av Guzzman
Citat:

Enligt vad jag har hört så är det _sämre_ om en tv har stöd för 100 Hz. 100 Hz hade man på de gamla tjocktv för att få en skarpare och stabilare bild då bilden ritas varannan linje för sig.
I dagens plattv så ritas hela bilden upp direkt och därför 100 Hz skulle vara sämre så är det för att det är svårt att inplantera tekniken och kan ge dåligt resultat. Jag har för mig att det var något sånt. någon får rätta mig om det är fel.

För att klargöra lite. 100Hz gör skillnad på plasma eftersom det reducerar eventuellt flimmer. Detta är dock inte fallet med LCD. 100Hz på LCD och plasma är inte något negativt. Det vore ju käckt om de flesta lyxmodeller skulle säljas med medvetet dålig teknik. Det man bör söka efter om man är petig är 120Hz eftersom denna frekvens är jämt delbar med alla signalformat (24, 25, 30). Det som kan vara jobbigt är att köra 100Hz på LCD (typ motion plus, natural motion och allt det heter) eftersom detta försöker återskapa bildrutor som inte finns och resultatet kan bli instabilt, dock är det ju bara att stänga av dessa funktioner.

Citat:

FullHD är nästan lika meningslöst. För det första går det inte att se skillnad på 768 och 1080 liniers upplösning på ett tittavstånd över 2-2,5m. För det andra så har panelens fysiska upplösning enbart betydelse vid stillbilder. Vid rörliga bilder (film/spel) är det responstiden i panelen som avgör hur hög upplösningen är och då vinner alltid Plasma mot en LCD.

Är inte riktigt med på vad du menar här. Hur kan responstid avgöra upplösning? Menar du hur snabbt pixlarna kan vända sig och byta färg? För i så fall ska du ha en ordentligt dålig panel för att inte klara av 50-60Hz. Fullhd kommer till realistisk skillnad vid omkring 46", då har pixlarna ungefär samma storlek som på en 32 hd-ready (grovt uppskattat). Dock måste jag hålla med om att det är väldigt liten skillnad på 720p och 1080p, fördelen med en 1080p-panel är väl att man kan pixelmappa högupplöst material och slippa scaling i vissa lägen.

Till trådskaparen: det är båda bra paneler och kommer förmodligen tillfredställa dina syften. Du får se över vad du prioriterar, oavsett tror jag du blir nöjd.

Av Guzzman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gräs-Mannen
Tricool på lägsta är faktiskt inte speciellt tysta alls.

Jasså? Mina 7 jag har i datorerna hemma är då tysta på lägsta.

Av Guzzman

Det finns vga-adapter att köpa från microsoft, så ja, det går att använda en vanlig crt-monitor.

Av Guzzman

Angående chassit skulle jag starkt rekommendera http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=197159
Lite tystare nätagg och stilrenare, framför allt med avseende på optiska enheter.

CPU och moderkort ser bra ut, kommer klara både hård- och mjukvaruavkodning. Jag skulle rekommendera att behålla den boxade kylaren om du ändå ska sitta på äldre, slitna hårddiskar som kommer vara det som drar upp ljudnivån.

Den kylning du länkade är i mina ögon ovärd att använda då du får med 2 st antec tricool-fläktar som är duktigt tysta på lägsta inställning.

Har själv det moderkortet du länkade och det är riktigt bra, du kommer inte bli besviken

Av Guzzman

Jag antar att du menar .mkv och inte WMK. Såvitt jag vet finns det ingen dvdspelare som klarar av .mkv. Det enda som pallar med det är media extenders såson popcorn hour och tvix, alternativt en htpc.

Av Guzzman

Dynamisk kontrast är inget du ska titta på som referens för kontrast. Ta Samsungen, den är bättre

Av Guzzman

Och vilken källa är den sk triggerlistan tagen ifrån? Skoj med källkritik

För övrigt, helt sjuk lag, helt stört om Sverige ska tillämpa den eller ens låta den träda i kraft. Slippery slope...

Av Guzzman

Du får ingen skillnad i bild om du kör hdmi->hdmi jämfört med dvi->hdmi. Vid 2 meters kabellängd är kabelkvalitén inte en faktor, duger med billigaste från kjell&co.

Av Guzzman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av patrikringdahl
Processorn du har och minnena samt dvd brännare och hddisk kommer funka alldeles utmärkt i en htpc. 1gb mer minne skulle kunna vara nått o satsa på om spelar upp högupplöst material.

Man behöver absolut inte mer än 2Gb minne för att spela upp högupplöst material. Det som krävs är antingen hårdvaru-avkodning eller en stark prolle för mjukvaru-avkodning.

En 4000+ kan räcka men inte för mjukvaru-avkodning när det gäller 1080p, då bör du köra hårdvaru-avkodning. Det mesta nya 1080p har stöd för hårdvaru-avkodning (4.1) vilket gör att din nuvarande burk kommer funka prima i de flesta lägen. Skulle du märka att många filmer du vill se laggar bör du uppgradera din processor. Det bästa är att läsa in sig lite på hur man bäst spelar upp den media man avser bruka.