Inlägg

Inlägg som Guzzman har skrivit i forumet
Av Guzzman

jag tror inte du får nån bättre prestanda med dvi->hdmi, men en lite kraftigare processor skulle nog inte skada

codecs/mjukvara är väldigt ofta orsaken när man får lagg på hd-material, men vissa gränser sätter ju hårdvaran.

hur pass väl pixelmappar tvn du köpt?

Av Guzzman

CoreAVC eller CCCP www.cccp-project.net/ brukar funka ihop med mpc/zoomplayer. VLC kör egna codecs så den spelaren kan krångla (för mig i alla fall) när det kommer till hd-material. Får du .mkv-filer att flyta bra? Är det bara wma du testat, för jag har själv haft lite problem med såna där demo-filmer man kan tanka "lagligt".

Av Guzzman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ozz_z
VLC använder sina egna codecs så CCCP paket och CoreAVC kommer inte använda de codecs.
Installera även ffdshow

Så sant så, på min spelburk laggar faktiskt dom flesta mkv-filmer om jag använder vlc.

Av Guzzman

Tanka hem cccp om du inte har det installerat. http://www.cccp-project.net/

Min htpc laggade apa innan jag fixade rätt codecs. Testa spela upp det i mpc eller zoomplayer, vlc brukar också funka.

Av Guzzman

Jag beställde ett mobo, en prolle och 2 stickor minne för runt 10 dagar sen. Såg i mailet att det var problem med leveranserna och efter 4 arbetsdagar hade jag fortfarande bara "bekräftad" som status på ordern. Jag kikade i denna tråd och avbröt ordern, beställde delarna från datorbutiken, men tyvärr fanns inte mobot där (eller på många andra ställen för den delen) så jag la in en ny order, nu med endast 1 produkt. Tog 36 timmar att få hem kortet. Det verkar vara som komplett säger, om man beställer enstaka delar och inte kör processor och minnen på samma order som andra delar funkar det bättre (eller så är det bara ett sammanträffande )

Hoppas att strulet försvinner inom kort, känner med norrmännen...

Av Guzzman

Jag tycker att det är en nödvändighet snarare än ett alternativ att Microsoft inkluderar virusprogram, antispyware osv. När man köper ett expemplar av Windows förväntar man sig ju att den summan man betalat ska ge en så pass klar produkt att man slipper betala massor med extra för att få en säker maskin. Visst, personligen skulle jag nog inte använda Microsofts egna alternativ men det finns väldigt många som varken har råd eller kunskap om den typen av program.

Att man skulle släppa en produkt som helt saknade säkerhetshål och inte behövde anitvirusprogram känns närmast utopiskt. Folk snackar om linux som ett säkert val. Visst, med brandväggar och annat godis för några lakan är det väldigt säkert. Men om alla hemanvändare använde linux skulle snart problemen uppstå där med.

Det har varit mycket snack om Microsofts antivirus och många är av uppfattningen att man ska få någon form av skydd vid köp av en produkt som Windows. Tänk er själva att ni köper en bil men lås på dörrarna ingår inte utan kostar extra.

Självklart kommer inte Symantec eller några andra aktörer försvinna pga detta, de har företagskontrakt upp till öronen. Att de däremot förlorar kunder bland privatpersoner är nog troligt, dock anser jag att det är nåt man får acceptera i fri konkurrens. Om produkten inte kan prismotiveras måste kvalitén öka.

Av Guzzman

Jag hade ett liknande problem med mitt 6800LE. Jag fick helknasiga streck och random tecken/skräp samt fel i färgerna. Detta berodde på att kortet utsatts för statisk ström (enl. rma-protokollet).

Föresten, din garanti borde väl gälla? Tillverkarna brukar ha upp till 3 års garanti.

Av Guzzman

Ah, misstänkte nästan det. Tack ska du ha!

Av Guzzman

Antec Neo Power 430W

Tjo!
Ska köpa ett nytt nätagg till min P180 och funderar lite på ett Neo Power 430W. Kollade Antecs hemsida och kikade snabbt på ampsen. Blev lite förvånad när jag såg att +5V ligger på 14A och +3,3V ligger på runt 20A.

Någon som äger ett Neo Power som har haft problem med 5V-railen?

Av Guzzman

Jag blir lite förvånad över att folk gnäller över priserna. Det är inte så att ATI eller nVidia tvingar oss att köpa deras dyraste kort. Ofta innebär nya lanseringar ett högt pris men också att äldre kort blir billigare. Det är ju inte så att det till slut kommer kosta 10000:- för ett grafikkort för gemene man, marknaden funkar inte så. Däremot finns det alltid folk som kommer köpa det dyraste och bästa och har så alltid varit. Varför vi måste gnälla över något sådant fattar jag inte.

Nån som är ledsen för att deras high-end grejer inte håller måttet eller

Av Guzzman

Det funkade för mig iaf. Jag skar till några ringar från en bit gummi och fäste. Det blev en del mindre ljud från fläkten men det märktes mest på högre varv. Eftersom skruvhålet är större än skruven kommer inte skruven transportera allt för mycket vibrationer till chassit, utan det ligger på själva fästet där fläkten får kontakt med chassit.

Så om du undrar om det funkar är det ett defenitivt ja.

Av Guzzman

VF700CU är tystast men bara om du kör den på lågt varvtal, vilket medför sämre kylning. Jag har testat båda och egentligen är det inte stor skillnad. NV silencern kan låta en del när du spelar eftersom den ställer om varvtalet vid belastning. Dock är det en marginell skillnad.

Av Guzzman

Satt och funderade lite på det här med patentlagarnas eventuella straffändring. Om EU tar beslut om att fildelning ska kunna ge fyra års fängelse strax efter att dom tagit beslut om att få insyn i vad man sysslar med på nätet, så känns det som att fildelningen var det man var ute efter från början.

Det som skrämmer mig mest är att man isåfall ska betrakta fildelning som ett grovt brott, ni vet såna brott som mord, våldtäkt och dråp. Jag vet inte hur ni andra känner det men jag mår rätt illa av att hamna på samma shitlist som våldäktsmän och mördare...

En sak till som ger en mardrömmar är hur otroligt snabbt detta beslut tagits. EU brukar vara ett långsamt maskineri, men helt plötsligt går en lag igenom - som normalt ska ta 3 år - på bara 3 månader. Det luktar illa, väldigt illa. Undrar hur många svettiga fickor skiv-, film-, och spelindustrin måste fylla innan dom helt får makt över den sk "nöjesindustrin".

Av Guzzman

Det känns som ett ganska dåligt val av socialdemokraterna att stödja bodström i det här. De ligger redan brunt till inför valet -06 och detta lär ju knappast ge dom ökat stöd. Det är inte många som vill bli bevakade med töntiga ursäkter om terrorister. Det som gör det hela så väldigt ironisk och ledsamt är att terroristerna (vi vet ju hur många operativa vi har här i Sverige, eller hur?) kan ju i princip skicka vad som helst. De får ju inte se innehållet och även om dom gjorde det skulle det förmodligen vara en rätt fet kryptering på det hela.

Terrorister är inte korkade, de är fanatiker. Däremot verkar EU-parlamentet inte ha alla skruvar på plats.

Inte för att jag tror att förslaget klubbats igenom för att bekämpa terrorismen. En annan grej som gör att jag kliar min skalle är följande:

Om nu Sverige skulle ta steget så långt att vi börjar sätta folk i fängelse för fildelning lär vi bygga många fängelser. Vi skulle totalt rasera vår ekonomi iom sådana lagar. Att bestraffa folket för något brott som majoriteten står bakom kallas väl ändå odemokratiskt?

Bodström har flera ggr sagt att han inte vill ha en situation där vi jagar enstaka filderare, Svenssons med andra ord, han vill åt organisationera bakom kopieringen. Det får en att undra varför han driver igenom sådana förslag. Alla som tror att denna lag kommer användas för att jag fildelare, räck upp en hand!

Av Guzzman

Jag har kopplat mina minitele från ljudsystemet direkt till dvd:ns ljudutgångar via rca-minitele. Det är alltså direkt kopplat till 6-kanalers ljudutgångar. Det är det som gör det så väldigt förbryllande.

Av Guzzman

Logitech X-530 problem

Tjo!
Innandlade nyligen ett Logitech X-530 5.1 system. Jag har kopplat det till min stationära DVD via en del kabelmekkande. Nu är det så att när jag spelar upp film får jag inget ljud ur centern alls. Jag har testat att byta kablar osv. Till slut mätte jag med multimeter på kablarna och det visar att alla högtalarna har kontakt och ska ge ljud. Dock är det helt tyst ur centern. Det enda som låter är fron höger och vänster.

Jag läste en del trådar här på forumet och såg att många haft liknande problem då dom kört via sina ljudkort, men jag kör direkt från min dvd-spelare. Filmerna jag provat har vart både stereo och 5.1. I och för sig borde den ge ljud ur centern även på stereo eftersom den ska simulera surroundljud via 2 kanals ljud.

Nån som vet vad detta kan bero på? Jag ska snacka med butiken som jag köpte det ifrån på måndag. De försäkrade mig innan köpet att det skulle funka så lite pisst är man ju.

Tacksam för svar!

Av Guzzman

Re: Tyst Nätaggregat

Citat:

Ursprungligen inskrivet av cookie
Någon som har denna QTechnology PA-QT-02350G Papst Series, sen länk

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=QT350WPA120

Står att 18-19 dbA, är inte det jävligt tyst?..kan det stämma verkligen. Den kostar bara 729

Det är ett helt godkänt nätagg, dock beror det på vilket system du ska köra det med. Det är inte världens starkaste 12V-rail så ett SLI-system kan nog bli svårt. Ska du klocka mycket osv kan det vara svagt även där. Det är iaf väldigt tyst, sitter papst 120mm fläkt i det. Det är sleevat därtill.
Som sagt, helt ok nätagg om du inte har för höga krav på 12V-railen.

Av Guzzman

Att ha utsuget vid prollen är nog det bästa för systemets temperatur. Att en 200mm-fläkt skulle suga mer luft än 2 120mm är nog sant, men att de skulle vara tystare och dra mindre ström tror jag inte. Framförallt inte dra mindre ström. Om man jämför effekt-förbrukningen och förlusteffekten mellan en 120mm och en 80mm ser man ganska snabbt att 120mm-fläktar drar väldigt mycket mer än 2 80mm. Åtminstone om man vill ha en tyst och effektiv modell. Att det skulle bli tystare är inte helt säkert. De 200mm-fläktar jag har sett är väldigt tunga och kräver mycket mer moment för att drivas på låga varv och spiller förlusteffekt i massor. Det är först på högre varv som de blir effektiva.

Vem vet, kanske får vi se en strömsnål 200mm-fläkt i framtiden men jag tvivlar på att det blir snart.

EDIT: Det finns 200mm-fläktar för industriellt bruk som går på AC. Dock är inspänningen 230V sinus.

Av Guzzman

Varför köra 200mm fläktar när det skulle kräva mer effekt än ett par 120? Dessutom är systemet väldigt tyst. Det enda som hörs är hddn och den är gummi-upphängd.

200mm skulle kräva att chassit skulle bli väldigt brett. Man vill ju helst ha utsug nära processorn och där sitter I/O-plåten som är runt 4cm bred. Med något sånär marginal för chassi-sidoplåtar och skruv skulle det betyda att chassit minst skulle behöva vara 30cm brett och det är ju rätt mycket.

Edit: vattenkylning kyls effektivt med radiator som har minst 1 fläkt kopplad till sig. Vanligast är att kyla med 120mm-fläktar och om jag förstått det rätt menar du att ett sådant system är ljudlöst? Man måste också förse övriga komponenter med luft eftersom mycket av m/b har värmegenerande komponenter och radiatorn måste (om den är mountad inne i chassit) få frisk luft in i chassit för att kunne blåsa någorlunda sval luft till radiatorn. Man räknar ofta med minst 2-3 fläktar för att kyla en vattenkyld dator så nån helt ljudlös maskin i jämförelse med luftkylning får du icke.

Av Guzzman

Anledningen att folk använder torr-is och flytande kväve har att göra med att dom klockar sina prollar och grafikkort till bristningsgränsen. Jag kör min 3000+ på 2.4GHz med en Zalman 7700 på 900rpm och burken är både tyst och sval. Jag har ett par 120mm in och ett par 120mm ut för luftflödet i datorn. Samtliga fläktar arbetar på 900 rpm.

Skulle jag däremot öka spänningen och klocka högre skulle jag nog se mig om efter vattenkylning som dock inte skulle göra datorn tystare, utan bara öka mina chanser till att få kraftfullare system.

Luftkylning räcker gott och väl om man inte ska hardcore-klocka sin dator. Dock räcker det som sagt inte till alla.