Inlägg

Inlägg som Joemon har skrivit i forumet
Av Joemon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yorii
Min GPU klarar 675, dock vill inte minnena gå över 774, kanske går med lite voltmod.

Jag tror det är så att XTX och XTX Toxic har lite lösare timings på minnena vilket medger högre frekvenser. Sök på toxic på xtremesystems.org där finns en del användare som kunnat klocka högre med nytt bios. Själv kunde jag klocka i toxic nivå redan med XT bios, men kan man inte det så testa...

Av Joemon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaLo
Jag är inte så säker att minnena på alla X1900XT klarar den klockningen som det bioset ändrar till.

nej det stämmer. Man bör ha 1.1ns minnen, har hört att det skall finnas XT med 1.2ns, dessutom är det ju bra att testa att överklocka i de nivåerna innan man flashar bioset. Jag klockade innan med Rivatuner (och kollade dessutom temperaturerna mycket noggrant...)

Av Joemon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yorii
med XT-bioset hade du klockat då ?

nope, helt orginal både vad gäller GPU och CPU (2,4GHz)

Av Joemon

Om detta kan vara till någon vägledning. Med min usla cpu (venice @ 2,6GHz) toppar mitt x1900xt (flashat tilll XTX Toxic 675/801) ungefär 11000 poäng, samma om jag har ett vanligt XTX bios, helt i orginal med XT bios fick jag 10154 poäng.

Av Joemon

Bra att du tog upp frågan, jag har samma problem. Det klickar (konstant)och viner/piper (emellanåt). Detta har uppstått sedan jag använt Zalmans Fanmate2 och skruvat ner hastigheten till lägsta (5v). Trodde att fläktarna höll på att ge sig, men så kanske det inte är då, skall testa med signalfiltret.

Av Joemon

NB47J passar, men det är tätt inpå grafikkortet så en vf900 är ett bra val då den tar mindre plats än stockkylaren (iaf på mitt x1900xt kort som inte fick plats med stockkylaren)

Av Joemon

mitt modstream orkar med x1900XT som är en strömslukare så det funkar säkert med ett par nvidia kort i SLI, testa så får du se!

Av Joemon

Ja det gör det, det sitter även "nät" som enkelt går att ta loss, både fram och bak.

Av Joemon

Lian Li PC7, helt i aluminium, 2 x 120 Adda fläktar medföljer, kvalitet, många fina tillbehör.

Edit: surfa in på Gtek och kolla, de har hela sortimentet av chassin och tillbehör!

Av Joemon

Har du mycket damm i luftfiltren, igentäppt?

Av Joemon

Jag kompletterade min vf900 med en blower fan från Lian Li som suger värmen ut ur chassit. Den sitter rakt över grafikkortet och det finns färdiga hål för den i de flesta Lian Li chassin, går nog att montera efter lite moddande även i andra chassin. Den sänkte tempen med lite drygt 3 grader på grafikkortet och chassitempen, inte så mycket som jag hoppats på... men kan kanske vara något?

edit: att den "bara" sänkte tempen med 3 grader kan ju bero på att jag redan hade bra chassiventilation (2 x 120 + 1 x 80 utöver nätaggets fläkt).

http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=2106&session=97d4ed...

Av Joemon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robbyboy
Jag har 2fläktar fram och 2 st bak så ventilationen är det inget fel på!
Jag har som sagt testat min vf900 typ 5 ggr och varge gång vart det samma sak, tempen rusade upp i 80-90 grader, och nu när jag kör med orginal kylningen håller jag mig på ca 70 med fläkten på 50%.
Säger ju en hel del tycker jag.

Joemon: Du menar ett x1900xt va?

jäpp, ett x1900xt

edit: du har höga temps med vf900 helt klart. Det är lite väl högt, själv kommer jag upp i max 70 grader i load (jag har spelat in temps både i 3DMark och i BF2 för att se max temperaturen). Jag kör vf900 100% på 12v.

Av Joemon

Jag har vf900 på mitt X900XT och det funkar fint. Hur har du det med chassiventilationen i övrigt? Varmluften måste ju komma ur chassit.

Av Joemon

Zalmans passiva funkar fint, och är inte svår att montera. Kan dock vara ivägen om du har ett stort grafikkort/grafikkortskylare och då får man såga i den eller byta grafikkortskylaren till en mindre som tex zalmans 900.

Av Joemon

ja det kommer det att bli, min 3800 är en flaskhals för x1900XT

Av Joemon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Airfixer
joemon, vet inte om det nätagget räcker

Det är kanske lite osäkert om det gör, testa får du se. 7900 serien drar inte så mkt ström som tidigare kort.

Av Joemon
Av Joemon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SCORPIUS
Du bara MÅSTE få ut precis allt då??
Om din förmodade nya prolle gör att grafikkortet blir en flaskhals, köper du ett nytt då?

Nä, inte MÅSTE, men vill gärna optimera för maximal prestanda med det jag har just nu. Kommer inte köpa ny CPU/grafikkort närmaste året. Däremot ville jag få bekräftat om det är värt att överklocka CPUn eftersom jag inte överklockat CPU "manuellt" tidigare är det trots allt lite jobb att sätta sig in i hur det går till.

Hoppas faktiskt att burken skall hålla ett tag... vet att det inte blir så...

EDIT:

Så nu har jag testat lite mer:

Grafikkort CPU Poäng i 3DMark05
650/775 2400 10286
650/775 2640 10843
670/790 2640 10883

Tyder ju på att CPUn är en flaskhals. Jag får helt enkelt börja läsa in mig på CPU överklockning.

Kommentarer? Hur högt måste man klocka CPUn för att eliminera flaskhalsen för X1900XT/XTX?

Av Joemon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MultiMan
Det beror helt på i vilken upplösning du spelar. Under 1600x1200 är processorn en flaskhals i många/de flesta spel med det kortet.

Vilka spel och i vilken upplösning spelar du?

Spelar bara BF2, i 1280x1024.

Jag är själv lite fundersam, hade hoppats att en 3800+ skulle räcka ett tag. Sitter på jobbet nu men skall testa lite mer när jag kommer hem.

Av Joemon

Hur snabb CPU för X1900XT?

Jag har ett X1900XT som jag flashat till XTX och som jag börjat klocka lite. Utökad klock ger inte mer poäng i 3DMark 05 med CPUn i standardläge (2400MHz). Jag har inte gett mig på att klocka CPUn mer än att jag använt ASUS eget klockprogram som ger 2640MHz som mest, vilket ger en ökning i poäng. Jag tror jag måste klocka CPUn mer än så. Finns det någon här som har erfarenhet av vilken klock som CPUn minst bör ligga på för att inte "flaskhalsa" grafikkortet?