Inlägg

Inlägg som Joemon har skrivit i forumet
Av Joemon

jämförde med mina resultat, exakt samma på cpu, men som du säger tokhögt på SM 2.0 Score och lägre på alla andra värden då jag har ett 1900 kort. Fel eller fusk, vet inte hur men det är inte rimligt på något sätt.

Av Joemon

jag har moddat om kontakten och anslutit alla tre benen, funkar finfint. Har även ställt in fläktstyrningen i grafikkortets bios så det är tyst och fint i idle och varvar upp när det är dags för BF2.

Av Joemon

Min X2 3800+ ligger på ca 38 grader i idle och 57 grader i load med Scythe Ninja Plus tempreglerat via Asus Q-fan vilket ger en fläkthastighet på ca 600rpm i idle och ca 800rpm i load. CPUn är klockad till 2500MHz @ 1.35v. Mätt med Speedfan 4.29 och core-värdet. AS5 kylpasta. Tempen stiger snabbt men aldrig över 57 grader (efter dual prime och BF2).

Av Joemon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av UsEd
med hårddiskchassit menar du hdd-racket?
Isf ställde du bara racket på chassigolvet? Allltså det sitter inte fast på något sätt eller? Tänkte på ena "foten" när man ska stoppa den under den där metallbiten

jäpp menar hdd racket. rakt på golvet limmade fast det på isoleringen som sin tur ju har en klistersida som fäster i golvet. enkelt, snabbt, billigt och tyst.

Av Joemon

har oxå ett PC7 chassi och gjort följande:

1. tagit bort gallren för fläktarna
2. monterat fläktarna med gummistroppar
3. tejpat igen alla hål och springor
4. Biltemas ljudisolering
5. Ställt hårddiskchassit på dubbla lager ljudisolering -> tyst!
6. gjort egna gummifötter till chassit

övriga saker för att få tyst på PCn

7. tempreglerat VF900 på grafikkortet, moddat kortets bios
8. fanmate på 120mm chassifläktarna till ca 900 rpm
9. bytt fläkt i nätagget till papst 120mm samt tagit bort fläktgallret
10. tempreglerat Scythe Ninja via moderkortets Q-fan -> 600 rpm idle

Hade jag valt chassi idag hade jag inte valt PC7 med tanke på ljudet, snarare ett Antec Solo, annars är PC7 ett nice chassi!

Av Joemon

Western Digitals 500GB rekas av SPCR

Av Joemon

se sign

Av Joemon

fick tips här på swec tidigare att isolera diskarna från chassit och det funkade fint, tog bort väldigt mkt ljud, tom min raptor tystnade! Ytterst lite knarr hörs numera. jag ställde mitt "diskchassi" på ljudisoleringsmattor, men har även sett att andra hängt upp chassit i "resårband", eller helt enkelt och kanske vanligast hängt själva disken i "resårband" eller liknande.

knarret förstärks genom resonansen i chassit.

Av Joemon

Core. Jag har en likadan cpu som du och har 38 grader i idle och 57 grader efter en hel del pangande i BF2...

Av Joemon

du har inte funderat på att styra fläkthastigheten automatiskt/tempreglerat via moderkortet istället?

Av Joemon

http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=2106&session=c4bcbc...

har jag testat, sänkte tempen en del, men låter sedan jag börjat tysta min dator för mkt. Men i en redan högljudd spelburk gör det inte så mkt.

Av Joemon

jag håller med xphaze, om man är ute efter tyst dator så kanske inte lian-li är första alternativet, men de är snygga!

Du har inte kollat på Antec Solo? skall ha bra luftflöde, riktigt bra diskupphängning och kostar inte mkt heller.

Av Joemon

ju mer du tystar ner övriga komponenter dessto mer låter nätagget i jämförelse, så var det för mig iaf. så det sista jag gjort för att tysta min burk var just att byta fläkten i nätagget och visst det blev ytterligare lite bättre men ändå inte helt tyst (om man nu kan förvänta sig det). Det går att tysta en burk rätt rejält men om man inte valt komponenter från början som är tysta så kommer man inte ända fram. Jag har gjort "allt" som går för att tysta min burk (med mycket god hjälp från många här på swec) men funderar ändå på att sälja burken och börja om från början...

Av Joemon

instämmer, q-fan e nice! dock så är mitt gamla asus kort lite sunktigt då det bara är cpu fläkten som regleras av q-fan... och mer och mer inser jag att möjligheten till bra fläktstyrning kommer att bli viktigt för mig vid nästa uppgradering.

Av Joemon

CNPS7700 börjar bli lite gammal, kolla på Scythe Ninja och jämför!

Av Joemon

Ja.

Av Joemon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av soa
hej.
har jobbat lite för att få ner ljudnivån ville även ha en låg temp.tycker att jag lyckats rätt bra. ingen vattenkylning .
byggde en ny skåphurts till skrivbordet.dubbla sidor samt golv ca 5cm mellanrum
fyllde dem med sand.(mycket tungt) inga vibrationer. 120mm papsfläkt i ena sidan.(utblås) kanal till baksidan av skåpet på andra sidan.(fram med borrmaskin )borrade ett 90mm hål i ytterväggen rör igenom in i kanalen
120mm papsfläkt för att blåsa in kalluft i skåpet. datasidorna är bortagna samt isolerat runt om så att det är helt tätt runt lådan endast fronten syns när man öppnar skåpet ut med hårddiskarna
spec. ställning som är försed med fläkt.
alla fläktar går att ställa hastigheten.
kör nu pentium 3.2 på 3.6 moddat upp volten
temp just nu när jag surfar cpu 19 moderkort 27 gpu 34 nordbrygga 32 cpun brukar öka ca 15 gr vid hård bellastning
alla fläktar med lägsta varvtal.(mycket svårt att höra datorn)

Ett annat sätt att göra det på! Har du bilder att visa?

Av Joemon

niklas brandin: den skall jag definitivt ha i åtanke till nästa PC, Reserator 2 verkar vara riktigt bra!

Ackelind: har isolerat enligt tips ovan med ljudisolering och har redan satt samma ljudisolering på chassisidorna, dock den varianten utan "asfalt" i så det går nog att förbättra "dödheten" ytterligare!

Så nu har jag isolerat hårddiskarna och dessutom precis bytt fläkt i nätaggregatet till en Papst 120mm 26db. Det blev sammantaget en helt annan burk. Mycket låg ljudnivå. Den i särklass tystaste PC jag ägt. Hade jag som jag tidigare sagt planerat för låg ljudnivå redan från starten så hade komponentvalet till stor del sett annorlunda ut, men nu vet jag till nästa bygge att det går att bygga tyst men ändå med hyffsad prestanda.

Tack alla för ert engagemang och många bra tips!!!

Av Joemon

lite snabb feedback; jag hade köpt lian li 6070 chassi och ett par nexus fläkter, tystare och snyggare (subjektivt tyckande), seasonic m12 600w nätagg med mera kräm i och tystare samt modulära kablar, 6600 cpu och klockat istället, samt nån bra cpu kylare typ ninja med en nexus fläkt. sen så grafikkorten, vad spelar du på för skärm, det är ju overkill om du har en liten skärm. sen så hade jag tagit en sata dvd för snyggare kabeldragning, diskett hade jag hoppat. Samt den WD500GB disk då den är både tyst och snabb.

edit: moderkortet och crossfire?

Av Joemon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zEm
Förstår inte riktigt hur ni kan bry er så mkt?
Jesus christ, stäng av datorjäveln på natten. Då blire både knäpptyst och du gör inte av med några watt.

Sitter själv med Antec Neopower 480w, Zalman 7700CU, Zalman VF700, Nexus 120mm och en Coolermaster LED fläkt.
Detta 1meter ifrån örat med öppet chassi.

Datorn stör mig inte alls nattetid för den står i vårt arbetsrum...

Vi är ju alla olika, jag stör mig på oljud, du verkar inte göra det.

Har man väl börjat tysta burken så är det svårt att sluta, ljud man inte hört tidigare framkommer allt eftersom andra försvinner. Nördigt kanske men rätt kul samtidigt