Inlägg

Inlägg som Purgatory har skrivit i forumet
Av Purgatory
Skrivet av Mizccc:

Precis som jag skrev, att det handlar om att utöka biblioteket med några PC-spel, och inte om att göra headsetet kompatibelt med PC, som rubriken antyder. Tro mig, ingen blir gladare än mig om PSVR2 får fullt PC-stöd. Men det verkar ju inte vara vad det handlar om.

Hur tolkar du själv meningen?

Om PC-spel portas till PS5 så är det PS5-spel. ”Additional games on PC” = spelen körs på PC.

Av Purgatory

Största problemet med laddning på långresor med elbilar är att laddstationerna sällan är vid den där spännande lunchresturangen jag vill besöka etc. Det går inte heller att lämna bilen en längre stund vid en snabbladdare (pga straffkostnad) för att hinna gå iväg en längre bit och käka så då får det bli McDonalds. Upplevde det nästan hela resan jag gjorde genom Californien 3 veckor i en Model Y. Laddningen i sig var inga problem men det blev ofta att slösa 30 min i bilen istället för att tanka full tank i 3 min och sen åka till det där stället vi hade spanat in.

Av Purgatory
Skrivet av Bjirn:

Låter ganska standard om hela sträckan är motorväg (120) och det är kallt och skitväder. Är väl inget "nytt" i EX30 som skulle förbättra de siffrorna?
*EDIT*
Detta var performance varianten också som gör 0-100 på 3.6 sekunder så knappast WLTP optimerad

Ja det är vad det är men i Sverige är den typen av väder rätt vanligt så hoppas på att Volvo ska ha lite hemmafokus och försöka optimera för det. Med tanke på relativt blöt snö så var det inte kallt, närmare 0C snarare. Han sa att det var blåsigt men ingen storm med tanke på hur snön faller, sa också att vägarna var relativt välplogade. Vad händer när det är -20 till 30C (vilket är vanligt i norr)? Då är det iofs hårdare snö, vindstilla och fritt från nederbörd.

Nu är det en sommarstadsbil kanske men får hoppas dom får till förbrukningen för EX90/EX60.

Av Purgatory

https://www.youtube.com/watch?v=RzC37axGrTY

Volvo EX30, 80% till 30% på 11 mil i snö, inte jättebra?
Farthållaren funkade inte då radarn blockerades, känns som att den bör ha värmeslinga runt.

Kan ni kanske ta ytterst tveksamma elinstallationer i en annan tråd?

Av Purgatory
Skrivet av Svensktiger:

Wait, päronen glor på skidor dagligen och det är ju på SVT tror jag (?).
100% säker på att dom inte har nånting utöver basutbudet på deras abb.

SVT har skidskytte och långlopp men inte vanliga världscupen i längd.

Av Purgatory
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Väl satsade skattepengar..

Jag gillar inte alla inlåsningar, exklusiva rättigheter till olika saker. Det bästa vore fler privata aktörer fick rätt att sända och konkurrera.

SVT har en budget som ska fördelas och då går min röst till Vinterstudion som vad jag förstår är relativt populärt bland svenska folket.

För mig är varken Melodifestivalen eller dokumentären Anal Extas särskilt välinvesterade skattepengar men förstår att det är för vissa och respekterar det.

Av Purgatory

Hoppas dom konkar så SVT kan snappa upp rättigheterna till längdskidor!

Av Purgatory
Skrivet av vinylens:

Tror du missa mjölken om du inte gömde den under allt

Mjölken hamnade i en egen påse för att undvika en massa frågor när jag kom hem 😇

Skrivet av Edvin-89:

De uttagen de har i butikerna nu, är det modell HG08673 eller HG06337?

HG06337 tyvärr

Av Purgatory

Skulle handla mjölk på Lidl...

Av Purgatory

Jag har väldigt svårt för mura har jag märkt, tycker inte att det någonsin känns riktigt skarpt heller så det blir alltid att jag fipplar med inställningarna.

Av Purgatory

Så förvånande att Primulas säkerhet är lika kasst som gränssnittet…

Av Purgatory
Skrivet av Reotheras:

Proshops preliminära pris för 4080 S ligger på 12999 kr för TuF.

Juste det skulle ju sänkas i pris dessutom. Då hamnar 4080 i en väldigt märklig sits, om det sänks lägre än 13k kommer det finnas 3070 Ti Super som kostar mer. Har funderat på om jag ska behålla ett 4080 jag köpte för under 12k men känns som att det var ett rimligt pris även som det ser ut nu med Super-korten.

Av Purgatory

Det blir intressant att se om priset på 4080 sänks nu när 4070 Ti Super inte är alltför långt efter. 12-13k rimligtvis? Eller så säljer dom slut på 4080 i byggen där priset inte framgår lika tydligt.

Av Purgatory
Skrivet av Dreijer:

Det är en bot, kolla tidigare inlägg, rätt kul att den får vara kvar 😁

Av Purgatory

Tefal riskokare, har funkat klockrent i 10 år. Jasminris för 20kr/kg gärna, sköljer aldrig. Dör man så dör man.

Av Purgatory

Det är ett jäkla gnäll på priserna men PC och gaming är fortfarande en relativt billig hobby. Allt handlar om prioriteringar, ett 3060 Ti eller motsvarande kan som nämnt spela alla spel som finns ute idag. Duger det inte så får man spara någon månad extra. Jag har 3050, 3060 Ti och 4080 i olika datorer men har lika roligt när jag spelar på alla.
Kan tillägga att min lön är under medianlönen i Sverige så jag är ingen verklighetsfrånvänd krösus.

Av Purgatory
Skrivet av Yoshman:

"Roligt" kanske är fel ord, säg "engagerade" istället då. Och är exakt det du pekar på jag menar: det finns elbilar (och även ICE) med totalt onödig mängd kraft och jag håller med dig om att man kan inte utnyttja den kraften i vanlig trafik utan att vara en direkt farlig rövhatt.

Så lite svårt att se poängen med en elbil med väldigt hög prestanda. En ICE med "hög prestanda" har typiskt andra egenskaper som en ljudbild och känsla i up-shift/down-shift som inte existerar (eller som jag i alla fall inte än upplevt) i elbil. Som videon ovan: "there is always something to do" när man kör, elbil är något jag mycket hellre åker (de är bekväma) än kör.

Finns ju biltillverkare och bilmodeller vars hela identitet bygger på att det ska vara en "drivers car" (rent generellt alla GT-typ bilar). De är "roliga" att köra även om man inte har några som helst ambitioner att nöta bana. Personligen är jag "klar" med tävling-körning efter att tävlingskört motorcykel under 12 års tid, men tycker ändå att "köra bil" kan vara mer än att bara ta sig från A till B.

Men i.o.f.s. kan man alltid se det som "glaset halvfullt". Att köra för nöjes skull är rent krasst dåligt för miljön, så att helt ta bort det "roliga" ur bilkörning är det bästa som kan hända för just aspekten.

Edit: så det jag kanske borde fråga är: vad tycker folk här poängen med högpresterande elbilar är? Är de "roliga" och hur använder ni dessa i vardagen i så fall? För en ICE går det inte att komma ifrån att ljudet och känslan i växellådan i en högpresterande bil är en väldigt stor del av upplevelsens, båda saknas helt för elbilar.

savagegeese har en intressant diskussion om körglädje eller bristen på när det gäller Kia EV6 GT och sportiga elbilar generellt.
https://www.youtube.com/watch?v=RCu59W36beY

Av Purgatory

Några höjdpunkter, tror jag slog förra året som ändå var riktigt bra.

4080, 11700kr
B650-Plus, 1500kr
7800X3D, 4390kr
Canon EOS R8 för 13500 (17000 rea + 3500 cashback)

Av Purgatory

Letar efter obundet och har hittat Bredband2 500/500 för 385kr/mån eller Bahnhof 500/500 för 429kr/mån..
Vad hade ni valt? Eller kan det finnas bättre?

Av Purgatory

Lyckades inte hitta till streamen..nu skiter jag 5800X3D och köper 7800X3D istället.