Inlägg

Inlägg som Purgatory har skrivit i forumet
Av Purgatory
Skrivet av MacAllan:

MEB bilar har frirullning som standard, sen har dom möjlighet att ställa in typ en pedalsläge via växelväljaren genom att sätta den i läge B.
Utöver det har, i alla fall vissa, möjlighet att ställa in regenerering i 3 nivåer via paddlar när man släpper gasen i vanliga D läget.
Så mycket lättare än det att komma åt kan det inte bli.

Det låter som en utmärkt lösning!

Av Purgatory

https://www.theverge.com/2023/10/27/23934691/hertz-tesla-uber...

"repair costs are about double what the company spends on gas car fixes, Hertz CEO Stephen Scherr told Bloomberg"

Lite förvånande? Vore intressant att se vad det handlar om för typer av reparationer och om det hade varit samma för andra märken än Tesla som dom har.

Av Purgatory
Skrivet av Dunde:

Alla MEB-bilar är samma, samt vissa andra märken.

Skrivet av sweborn:

Rimligtvis har du en viss tid på dig innan regenereringen kickar in hårt. Men alla kanske inte programmerar bilarna så.

Tesla Model Y är den jag har kört mest och den var inte rolig i det avseendet. Men vad jag förstår går det att köpa DLC med frirullning eller åt det hållet så kanske löser det.

Har MEB bra anpassningsmöjligheter för det? Alla märken kanske har det i någon form, bara att det är mer eller mindre svårt att komma åt.

Av Purgatory
Skrivet av dealerovski:

Det jag älskar mest med bilen är frirull läget som tillåter att man kopplar bort motorbroms och rullar utan motstånd. Pedalerna bakom ratten styr enkelt nivå på motorbromsen efter behov. Plus när man använder bromspedal så aktiveras först motorbroms innan dom fysiska bromsarna tar över till full stop. Så bilen sparar så mycket energi som möjligt hela tiden.

Frirullning är ett krav för min del, tycker det är väldigt skärrande när man slår av farthållare på motorväg för att glida inför en avfart och bilen bromsar in hårt. Lite jobbigt att behöva möta upp exakt med gaspedalen för att undvika det. I stan funkar enpedal helt ok. Låter som att Kia har många vettiga lösningar jmf med andra elbilstillverkare.

Av Purgatory

Produkt: Xiaomi 4K Monitor 27"
Länk: https://www.amazon.se/dp/B09ZBHCMZ1
Kategori: Bildskärm
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=6476046
Pris: 3576 kr

Brukar ligga på ca 5k, jag beställde en. Tror att den saknar VESA (Edit: Den har VESA) och läst att det var något märkligt med bilden men minns inte vad och hittar inte nu. Bra specs på pappret iaf. Edit: 60hz, ej 160hz som Amazons specs påstår. // MOD

Av Purgatory

Snälla gör inte reklam för skiten.

"Då vi inte har någon ekonomi i parkeringskostnaderna, tar vi ut en serviceavgift (på 15% av parkeringsbeloppet, dock minst 4,95 kronor) för att kunna underhålla och utveckla vår tjänst."

Svar från kundtjänst om mitt missnöje att deras avgift ofta höjer parkeringskostnaden med 50-100% (måste stå på deras parkering för att hämta ut beställningar på Kjell)

Av Purgatory

https://alltomelbil.se/overkansliga-bilar-utgor-en-sakerhetsr...

Hoppas verkligen att det hittas en bra balans här 🙏 Om Euro NCAP skulle dra av stjärnor för invasiva säkerhetssystem lär det ske förändring snabbt.

Av Purgatory

Jobbade på Facebooks SOC under studietiden. Mycket tråkigt arbete men kunde plugga och surfa under tiden så på det sättet var det grymt.

Av Purgatory

Hoppas verkligen att Microsoft fortsätter med Surface. Har haft ett flertal Lenovo inklusive Yoga X1 med OLED. Just nu använder jag iPad Pro + Macbook och en Surface Laptop Studio, den senare är arbetshästen som jag använder i 95% av fallen. OneNote och Microsofts penna är för mig bättre än iPad och Apple Pencil med tillhörande appar.

Av Purgatory

Önskemål:
Moderkort för 1k? Till mina DDR5 minnen från förra Bonanzan som väntar ivrigt på en kompis
4070 Ti
27" 4K skärm
24" 1080p för under 1500kr?
5800X3D eller riktigt billig 5600?
Buget GPU för HTPC/Old-school LAN hade varit fint
ITX-moderkort av något slag
Philips Hue Motion Outdoor

Av Purgatory

Det blev ett 4060 Ti, vad jag nu ska med det till.

Av Purgatory

https://www.svd.se/a/WRK9X2/vw-drar-ner-elbilsproduktion

Svettigt, dom får nog ta och börja bygga bättre och billigare bilar.

Av Purgatory
Av Purgatory
Skrivet av MP-Jan:

Latest Study Finds Tesla Autopilot in a Class of Its Own Outshines Competitors
https://energy5.com/a-study-of-teslas-autopilot-capability-co...

Sant, åtminstone i USA.

Rent objektivt spelar det ingen roll vad du eller jag tycker. OK, bro?

OTA uppdateringar är ju något som många tillverkare fortfarande kämpar med, för att inte tala om UX.

....

Återigen: i dagsläget är mjukvaran för Tesla Vision, oavsett om det är HW3 eller HW4, långt ifrån perfekt eller ens lika bra som när bilarna hade UL-sensorer. Men UX, OTA och dylikt fungerar fortfarande bättre än för de flesta biltillverkare. Och vad gäller Auto Piloten - den är bäst, i USA, enligt Consumer Reports.

Säkert en jättefin studie men för min egen del är autopilot ointressant. Det var inte speciellt intressant innan (oavsett biltillverkare). Efter att ha testat det i 500 mil runt Kalifornien och fått rycka in nog många gånger för att undvika kollision eller att den ballar ur för att det kommer en påfartsfil som den tror är filen den ska ligga i så har dom totalt tappat mitt förtroende gör det ännu mindre intressant. Det var i perfekta förhållanden i Maj/Juni ska tilläggas. Samma med Adaptiv farthållare, har aldrig varit med om dom problem som Tesla lyckats trolla fram.

Sen är UI subjektivt vilket ingen studie kan svara på vad som är bäst, det är därför jag frågade om dina synpunkter för att få ditt perspektiv. Jag personligen saknade mycket som fanns i andra bilar, men det fanns annat som var bättre också. Om någon vill ha Android Auto eller Apple Carplay så kan knappast Tesla ha den bästa lösningen som ett exempel.

Av Purgatory

Trevliga uppgraderingar, kör föregångaren på jobbet. Batteritiden är lite kass och den hade gärna fått vara lättare annars är jag väldigt nöjd. Vissa tveksamheter till gångjärnen där det knakar och gnisslar men inget som brakat ihop totalt än.

Av Purgatory
Skrivet av FatherOfThree:

Vad är problemet med Teslas adaptiva farthållare?

De MY-ägare jag känner, säger att den fungerar bra.
(men de kanske har Tesla-tatueringen på insidan av ögonlocken, vad vet jag.)

För mig så har det varit problem dagtid med värmereflektioner i vägen t ex när man passerar en backe så verkar den tro att det står en bil parkerad och får panik, det kan hända flera gånger på en åktur. Det problemet hade förmodligen inte förkommit då radar ser rakt igenom reflektionerna vilket en kamera inte gör.

Skrivet av Lidodido:

Tror det brukar klagas på att den ligger onödigt nära framförvarande bilar eftersom kamerasystemet inte klarar att bedöma avståndet på ett bra sätt när avståndet blir för långt, och att den då är lite för aggressiv med att ligga baki kofångaren innan den pallnitar när avståndet börjar krympa. Men jag har inte provat själv utan bara läst diverse kommentarer runt FSD och autopilot i allmänhet, det är ju förmodligen de som klagar värst som jag har läst synpunkter från.

Ja det är också ett problem, onödigt aggresiv med acceleration och inbromsningar ofta. På natten kan den ha problem med att se ordentligt verkar det som och ballar ur pga det.

Ett annat relaterat problem är att det det inte går att inaktivera regenerativ bromsning vilket gör att jag måste möta upp med pedalen om jag vill slå av farthållaren. Kan alltså inte glida ner långsamt i hastighet (coasting) på det sätt som jag gillar inför en rondell eller vad det nu kan vara, det är ett mjukvaruproblem.

Av Purgatory
Skrivet av MP-Jan:

Det spelar ingen roll vad jag tycker. Den är det.

Är den perfekt? Nej.

Kan den slås av exempelvis Google? Ja.

Är vi där ännu? Inte riktigt, men kanske snart.

Haha ok bro.

Det är klart att det spelar roll vad man tycker vad gäller det rent subjektiva delarna, vilka är många.
UI, funktioner, integrering med mobila OS osv.

Sen kanske dom har bäst mjukvara för t ex parkeringssensorn och farthållning, men blir omkörda av bilar med enklare mjukvara som har bättre hårdvara anpassad för uppgiften. Den adaptiva farthållningen i Model Y är nog det sämsta jag har varit med om personligen, men det kanske inte är mjukvarans fel?

Av Purgatory
Skrivet av MP-Jan:

- Model Y med spartansk interiör med världsledande mjukvara.

Vad är det som gör att du tycker att Teslas mjukvara är världsledande?

Av Purgatory

StandBy är en tyvärr en besvikelse på iPhone 12 då den släcks direkt men vaknas vid små vibrationer ibland. Så om jag har den på skrivbordet vaknar den lite slumpmässigt vilket gör att jag tror att jag fått en notis eller bara distraherar i ögonvrån, väldigt störigt.

Av Purgatory

Textextraherare via win + shift + T finns i powertoys, väldigt användbar.