Inlägg

Inlägg som hybris6 har skrivit i forumet
Av hybris6

Problem med 2080?

Hej,

hjälpte syrrans kille att bygga ny dator med ett 2080 kort. Datorn gick igång på första försöket och allt såg bra ut.
Nästa dag sa han att datorn hade stängt av plötsligt när han spelade.
Nästa dag hade datorn stängt av flera ggr när han lirade wow.
Drog dit och körde 3d mark..
VR mark eller vad den hette funkade fint och likaså PC mark men när 3d mark började rendera stängdes datorn av
Upprepade med samma resultat.
Sänkte klockningen (via mjukvara) och då kom den mycket längre i renderingen innan den stängde av.

Frågan är om det är fel på kortet, fel på PSUn eller om kortet bara får för lite ström (kan ju öka detta lite via mjukvaran samtidigt vill jag ju inte bränna hans nya kort..)

(Jag misstänker att kortet får för lite ström men samtidigt har man ju hört att det varit mycket strul med dessa kort och vi har ingen extra PSU liggandes så för att testa det måste vi köpa en ny så det blir lite extra bök..)

Någon som haft liknande problem eller har ideer om vad detta kan bero på?

Av hybris6

Kanon, e sugen på nytt kort. Någon som vet om man kan köra dessa i SLI?

Av hybris6

Jag fixade en vägghängd dator till mitt VR rum för att slippa snubbla på burken. Orkar inte lägga upp en bild men kort tog jag en backplate ur ett gammalt billigt chassi som jag skruvade fast på en något större plåt dår jag hade förborrat 4 skruvhål att fasta anordningen på väggen.

I varje hörn på underplåten borrade jag dessutom hål för gängade stavar som jag använde för att fästa en plexiglasskiva i. Så sedd från sidan (helt öppna sidor) är det: underplåt-mobo platta-dator-plexiskydd.
PSUn fäste jag på grundplåten bredvid mobo

Inte jättesnygg men utmärkt för ändamålet. Har haft den uppe i drygt ett år (huvudhöjd) och det är knappt något damm i komponenterna heller..ser ut som ny.

Av hybris6

Du har inte funderat på att sätta in lite LED-lights i cykeln...?

Tråkigt att höra om datorn, såg sjukt snygg ut. Ta det inte så hårt. Du kan ju ha med det i ditt CV om du senare söker ett kreativt jobb. Inte ditt fel att komponenterna strular och det är ett sjukt imponerande bygge. Kommer garanterat ge dig en edge när du söker jobb sen oavsett bransch.

Jobbar inom livsmedel och har gjort lite rekryteringar och detta hade fångat min uppmärksamhet eftersom det vittnar om out of the box tänkande och att du är villig att plöja ner tid i sånt du tror på.

Lycka till i framtiden.

Av hybris6

Fan vilken besvikelse. Jag tillhör fåtalet som länge velat se ett Fallout MMO och jag var även en av de få som tyckte att FO4 var rätt ok.

MEN så som Bethesta gjort med detta är under all kritik. Använder en gammal motor som inte är byggd för MP för att spara pengar, orkar inte göra om kontrollerna så de passar pc, orkar inte ens fixa spelet innan release.. Jo visst köp det bara vi lovar att fixa det...sen..kanske..eller ja vi har ju inte fixat fps buggen på 20 år..

Djävla skitföretag. Kommer inte köpa mer därifrån. Tyvärr, gillade dem förr men nu är de bara giriga. Tänk om de lagt lite energi på FO mmo med en motor med dagens teknik.. hade kunnat bli ett av de bästa spelen någonsin. Men men, som tur är finns det andra företag som iofs vill tjäna pengar men de levererar också.. Rockstar tex.

Av hybris6

Tror absolut det blir klart. Folk är griniga för att det tar tid men hittills har det inte tagit mer tid än många andra mmo. Sen blir folk obstinata om de får stryka något ur en patch men om man istället väljer att fokusera på vad de faktiskt släpper så ser man att utvecklingen går framåt.

Robert har ju redan från början sagt att han vill göra spelet enligt hans vision och slippa en Publisher som stressar fram skit.. Största anledningen att jag backat spelet är för att jag är trött på Fifa 37 med uppdaterade skins...

SQ42 kommer helt klart att släppas och bara det är värt 700 kr. Får de till sc som de vill blir det en grym bonus..

Skickades från m.sweclockers.com

Av hybris6
Skrivet av htbtoma:

Om TV4 eller någon annan gör en tillräckligt bra produkt är det redan bevisat att de flesta väljer det lagliga betalalternativet även utan censur och blockeringar, titta bara på Spotify tex.

Saken är den att Spotify konkurrerar mot piratsiter (gratis material). Utan piratsiter hade vi aldrig fått se spotify och andra bra tjänster. Då skulle det blivit som filmindustrin är på väg mot. Flera operatörer med sitt egna innehåll till ockerpriser.

Piratsiterna har drivit utvecklingen av BRA billiga legala tjänster det hade aldrig skett annars. De har ju monopol på varan så tjänsten kan de skita fullständig i och ändå dra in sina pengar..

Av hybris6

Konstigt att vapen och ammunitionstillverkare inte blir dömda för medhjälp till mord enligt denna logiken. Tycker mord är värre än om en fattig student laddar hem en film...

Av hybris6

Tror SQ42 kommer släppas runt 2021 eller 2022 och vara helt sjukt bra.

Angående SC så är det mer osäkert, men de som skriver att det är vapourware osv så tror jag ni är helt fel ute. OM ni följt utvecklingen och inte är dampungar så inser ni vilka enorma framsteg de gjort. De håller fortfarande på och jobbar på själva kärnfunktionerna i spelmotorn men har redan massa system man kan testa i alfa stadiet. Vissa klagar på flightmodelen osv men det är alldeles för tidigt att göra klart alla sådana finesser. När kärnan är på plats och stabil då kan man börja tweaka saker och lägga till massa mer gameplay saker.

De har på relativt kort tid byggt upp en helt ny studio och producerar 2 stora spel samtidigt och folk skriker att himlen faller för att de inte släpper spelen på kortare tid än vad stora redan inkörda studios klarar av..

Men visst, skulle SC gå åt h-vete så har de iallafall lärt upp massa sjukt duktiga talanger och tagit fram ny banbrytande teknologi som kommer slå igenom i andra spel längre fram..

Av hybris6

SQ42 såklart
Starcitizen (men det är några år bort...)
FO 76
Mutant
Cyberpunk

Skickades från m.sweclockers.com

Av hybris6

Tydligen bara jag som väntar på Fallout med MP...

Av hybris6

Gött, har väntat lääääänge på ett Fallout som jag kan lira med polarna.

Blir nog bra det här...

Av hybris6

@Jaw_B: Jag drog ut alla kablar och startade om datorn och satte i allt igen. Då fungerade det ett tag men plötsligt kom prickarna tillbaka :/

Av hybris6

TS: Prova en mildare whisky som t.ex Speyburn 10årig.

Den är väldigt len och en bra inkörsport. Prova att ta det till lite mörk choklad 80%. Smutta lite på whiskyn och försök identifiera de olika smakerna. Efter en flaska eller 2 så är jag säker på att du kommer vilja prova lite kraftigare doningar.

Jag har gillat whisky sen första glaset. Min kompis avskydde det men tyckte det var macho så han tog en kapsyl om dagen i ett par månader och nu är han värre whisky freak än mig.

Av hybris6

Röda prickar brus efter patch.. Vive

Hej laddade hem en steamuppdatering till VR och efter det har jag fått ett brus av röda prickar i mitt headset. Prickarna brusar slumpmässigt över skärmen generellt och formar även ett eller två horisontella band som brusar lite upp och ner över skärmen.

Har någon varit med om detta eller har någon ide vad man kan göra för att bli av med detta?

Av hybris6
Skrivet av beardedpear:

Blir så förbannad när jag läser sånt här.
om inte EA hade pushat sönder för att få ut Warhammer Online ett år tidigare så hade vi haft det spelet kvar (förhoppningsvis) så, jävla, BRA! <3
RIP WAR

Jo WAR var helt ok, likaså DAOC som nämndes ovan.

Asherons call, EQ och UO var också grymma. AO var kul i början men de släppte det helt utan highlvl content vilket gjorde att många HC spelare lämnade strax efter release.

Jag tror nästa stora grej kommer bli StarCitizen om de bara får ordning på prestandan. Har lirat alfan i flera år till och från och om man tror att de kommer få in ens hälften av de saker de vill i spelet kommer det bli sjukt bra.

Sen finns ju alltid Path of Exile. Inte direkt MMO men helt fantastiskt bra.

Av hybris6

Jag tror det finns en inbyggd paradox i MMO spelen och att utvecklarna gått i fel riktning.

Denna paradox är grinding. Nästan alla hatar att grinda (exp eller loot) MEN när man nådde högsta leveln efter att ha stått i en zon i 120h och slaktat goblins eller whatever så hade man bondat med sin char och man fick en känsla av att blivit belönad. Samma när man äntligen efter 20 raider fick den där trinketen man suktat efter..

Tyvärr gick spelen MTV där 40 mannaraider blev 5 mannaraider, där RNG försvann från loot. Döda denna bossen 3 ggr så är du garanterad att få item X. Ingen expgrinding, gör questsen så får du mer exp än du behöver för att lvla till högsta leveln osv osv.

Att man ska kunna spela 5 minuter och få något gjort vs förr när man var tvungen att ha en 4-6 timmar session för att få någonting (vettigt) gjort. Visst det sög ibland men du var tvungen att lägga timmar på spelet och i väntan på en raid så tvingades du umgås med dina guildies..och blev bra kompisar när man goofade runt innan en raid. Nu kan man logga in sätta sig i kö, bli teleporterad till en 5 manna raid som man springer igenom för loot och sedan teleporteras tillbaks.. Hinner knappt prata med varandra innan slakten är slut.

För PvP - gått från open world PvP till specialicerade BG som blir ett spel i spelet och separation av PVE och PVP items. PVP i vanilla wow var fantastiskt roligt, det kändes som en naturlig del i spelet som påverkade världen man var i. BG (trots att de var väldigt lyckade och populära) förstörde mycket av känslan i wow. PvP flyttades bort från världen och gömdes undan.
I vanilla så gjorde man sig ett namn på servern om man var bra i pvp. Jag kommer fortfarande ihåg namnen på de duktiga horde pvparna på min server från vanilla men jag kommer inte ihåg några namn från battlegrounds.

Denna fördummning av spelen öppnar för en mycket bredare spelarbas men samtidigt tar de bort longlivety från spelen.

Jag har inte lirat MMO på länge nu men skulle gärna köra igen om det kom något intressant.
För tillfället hoppas jag på Ashes of creation samt Star Citizen. Blir något av dem bra kommer både jag och mina gamla vapendragare börja lira igen.

Av hybris6

Hej igen,

det var nät aggregatet som strulade. Köpte ett nytt så nu är datorn som n.... gammal igen

En liten del av mig hade hoppats att det var moderkortet och CPU:n som haft härdsmälta så jag kunde köpt en 6 kärnig I7:a... Men å andra sidan väntar jag gärna ett tag till med att uppgradera tills spectre och meltdown och allt det där fixats på hårdvarunivå...

Tack alla för hjälpen och alla tips

Skickades från m.sweclockers.com

Av hybris6

@[¿]Gangster: Jo så jag letar efter en utländsk affär från något land som inte blivit Miljöpartiet förstört...

Av hybris6

Bra dator affär utan vitvaruskatt?

Någon som har någon bra utländsk affär som inte har vitvaruskatt? Skiter egentligen i om priset blir detsamma jag vill bara av principskäl inte betala extraskatt..