Inlägg

Inlägg som Rizz Ovstel har skrivit i forumet
Av Rizz Ovstel

Ok..tackar för alla tipsen. Jag har fixat färgen nu. Men liksom Nova, har jag problem med att få rätt storlek på TV:n. Jag kör TV-tool som nån rekommenderade. Jag har två upplösningar att välja mellan. 800x600 och 680x640. Men under bägge dessa, blir bilden för liten för tv:n ändå - det fyller inte ut hela tv skärmen. Och när jag klickar på FÖRSTORAT som nån rekommenderade...blir bilderna FÖR stora för skärmen och man kunde inte se hela bilden på skärmen. Hur kan man anpassa bilden till skärmen så man kan utnyttja full skärm?

Det måste bero på skärmarna. Vissa kanske är anpassade för 800x600 som är den vanligaste upplösningen - tror jag - för en tv. Med min förra var det iaf inga problem. Men men man måste väl ändå kunna göra nåt åt det än att behöva köpa en ny. Har ingen råkat ut för samma sak? Kanske man ska använda nåt annat program för att rätta felet?

Av Rizz Ovstel

Tänkte lägga in bilden på problemet så ni förstår mer.

Bilden kommer upp varje gång datorn startas alltså (direkt efter själva installationen av Norton Internet Security

http://home.ripway.com/2004-12/221123/NortonAntivirus2005erro...

Av Rizz Ovstel

Windows fildelning strular sig som fan

Jag har två datorer och vill att bägge ska kunna dela med sig filer. Använt Hemnätverksguiden på bägge datorerna som kör Win XP Pro. Det går bra att dela på internet anslutningen (en klient får internettillgång via en server som har 2 NIC:s) men fildelningen strular alltid sig. Det gick så bra när jag hade Win 2003 Server på klienten ...då sa det bara KLICK på direkten. Men när bägge har Win XP Pro är det jobbigare.

Men när datorerna väl kan hitta varandra så kommer det upp en ruta som ber mej att ange lösenord. Det funkar inte fast jag anger rätt lösenord till maskinerna.

Har sett till att inaktivera alla brandväggar på bägge datorerna så det borde inte vara dom som ställer till det.

En sak till: det tar så jävla lång tid för windows att ladda klart fönstret HELA NÄTVERKET när jag försöker hitta den andra datorn under MSHOME. Vad är problemet egentligen. Verkar som den strular sig mer än gör nytta.

Blir så pissed of snart.

Nån som har nån steg för steg guide som ALLTID funkar som man kan följa?

Av Rizz Ovstel

Nån som har prövat Norton Ghost 9.0? Med den kan man ju säkerhetskopiera såg jag. Men ett råd är att inte ta HIGH COMPRESSION för det tog mig 6 timmar för att säkerhetskopiera 120 gig och jag tjänade bara på 10 gig (i vanligt fall när man kopierar C: kan detta vara bra, men inte när det gäller att kopiera mp3, filmer osv för de är redan högt komprimerade).

Men annars, nårra kommentarer om Ghost som backup program?

Ps. Nån som vet om man kan ta bort enstaka filer i BACKUP-filen om man finner sig inte behöva den? Ds.

Av Rizz Ovstel

Nåt bra TV IN Program

Hej

Har ett GeForce 2 kort som stödjer TV OUT+IN. Använder TV Tool för att spela ut filerna till TV:n men har än så länge inget TV IN program som jag kan kolla på TV med samt spela in det som visas.

Vet nån vilket bra program (helst ingen udda utan mer eller mindre välkänt) som gynnar mitt syfte?

Av Rizz Ovstel

Det är sant. Märkte också att det inte kändes bra att inte ha nåt antivirus ikon längst ner till höger på systemfältet

Av Rizz Ovstel

Men jag har ju inga av dessa spywares alls. Konstigt att jag drabbas ändå

Av Rizz Ovstel

Behöver klienten antivirus?

Hej

Har en dator (klient) hemma som får tillgång till internet via en annan dator (server) som har två nätverkskort och kör norton internet security med antivirus. Jag undrar således om klienten också behöver ett antivirus program eller checkar servern detta när filerna transporteras till klienten?

Av Rizz Ovstel

För Norton känns stabilt på ett sätt
En annan anledning är för att jag har använt den sen en lång period tillbaka så att byta antivirus nu kommer skapa panik!

Av Rizz Ovstel

Tycker att lyckegards uttal av Suse låter bäst om man ska få en engelsk variant.

su:z

Ska nog hålla mig till det.

Linux kommer jag nog uttala som

Lainöcks - med kort ö

Skulle vilja höra hur amerikanska IT administratörer uttalar dessa termer på sina föreläsningar. Nån som vet var man kan ladda ner olika Linux seminarier. Vet ju att Microsoft har en hel del för deras egna produkter på hemsidan så tänkte att Linux communityn kanske också hade släppt ut såna.

Av Rizz Ovstel

Att spegla hårddisken med RAID är ju inte att säkerhetskopiera direkt. Jag har bara en intern hårddisk och en USB-hårddisk. USB:n slår jag av så fort jag säkerhetskopierat så att inget virus eller annat skit kan formatera innehållet. (Råkat ut för det en gång nämligen).

Av Rizz Ovstel

Bästa BACKUP Program

Hej

Så är det jag igen som tänkte ställa en fråga gällande säkerhetskopiering. Vilket är det bästa säkerhetskopieringsprogram för Windows XP ni vet?

Så här är situationen. Jag har ca 100 mb av personligt material i hårddisken (D:). Det rör sig om musik, filmer, arbeten m.m. Har under en period kört med att bara kopierat över allt till USB-hårddisken men efterhand började det bli jobbigt. Jag kanske ändrade nån fil som jag var tvungen att leta upp motsvarigheten till i USB:n för att uppdatera den. Och som ni förstår gällde det inte heller bara en fil, utan en massa.

Så jag letar nu efter nåt bra backup program som kan göra jobbet åt mig. Men saken är att de flesta backup program jag sett kopierar filerna till en enda stor fil (som dom kanske även komprimerar). På detta sätt vill jag helst inte göra mina backup på eftersom det ska vara effektivt och enkelt att öppna mina säkerhetskopierade filer i USB:n, lika enkelt som om det var orginalhårddisken jag arbetade med. Filerna ska alltså inte vara inpackade, utan helt obearbetade.

Saken är programmet ska bara vara som en klok robot som kopierar allt "för hand" till USB:n, medveten om att vilka filer som är oförändrade och vilka som är förändrade, varefter de sistnämnda säkerhetskopieras/uppdateras. Nårra fiffiga finesser till skulle inte skadats.

Nån som känner på sig att han/hon vet vilket program jag behöver till detta syfte?

Av Rizz Ovstel

Varför ska jag maila dig. Kan vi inte ta det här?

Av Rizz Ovstel

WOL-starta samtliga datorerna i nätverket

Hej

Har 3 datorer i hemnätverket som stödjer WOL. Allt avklarat hårdvarumässigt men hur går man tillväga för att starta SAMTLIGA samtidigt?

Har laddat ner ett program som heter wolcmd.exe. Här är syntaxen:

wolcmd [mac address] [ipaddress] [subnet mask] [port number]

Det jag undrar är om man kan skita i att ta reda på samtliga nätverks-mac-adresser och bara skicka ut en broadcast signal som väcker var och en den når till. Hur skriver man det isf.

Av Rizz Ovstel

Jag formaterade om hårddisken. Nej har bara en hårddisk. Jag kör Windows XP. Tror inte att man kan på nåt sätt komma fram till vad som är fel med mina futtiga förklaringar.

Min kompis fick liknande problem när han installerade 2005:an. Är det nån allmän bugg eller..Nån måste ha kommit i kontakt med felet förutom jag och min kompis....

Av Rizz Ovstel

Norton Internet Security 2005 SKUMT PROBLEM!

Hej

Har installerat Norton Internet Security 2005 men varje gång jag startar datorn kommer en ruta upp som säger att repareringsprocessen inte fungerar och ber mig att installera om programmet. Prövat att formatera om datorn med den kommer gång på gång fram efter varje uppstart så fort jag installerat den.

Nån som har samma problem och vet hur man löser?

Av Rizz Ovstel

Hmm tror jag fått rätt på det men skulle varit bättre om du skrev det i djurspråk. Men det är inte säkert du kan?

Av Rizz Ovstel

Hur uttalar man SUSE på engelska?

Stött på ordet SUSE ett antal ggr då jag läst nån engelskt skriven artikel om Linux. Retar mig lite smått att jag måste skifta accent och läsa just det ordet med min svengelska när pekfingret råkar kommer över det.

Nån som kan uttala det rätt (Antar att man inte använder akronymet som uttal)?

Ps. Ni kan antingen förklara med djurspråk eller bara försöka så gott som det går att bokstavera det som det låter Ds.

Av Rizz Ovstel

Kalle Anka spelar du BW?

Av Rizz Ovstel

Den bästa hjälpen är att låna en bok för linux nybörjare. Det är den smartaste och snabbaste sättet att komma igång.