Inlägg

Inlägg som kaktuz_ har skrivit i forumet
Av kaktuz_

Haha det är lungt, är nog fösiktigare när jag vet vart gränsen går

Av kaktuz_

Jaja, ska testa min polares 5200+, så visar det sig ^^

Av kaktuz_

Det är så att ett stift är borta men processorn blir varm iaf.

Av kaktuz_

okok hur skulle man kunna rädda det isf? :0

Av kaktuz_

ok :0

Av kaktuz_

haha , jarå

Av kaktuz_

Jadu, jag test körde allt så hårddiskarna, nätagregaten och cd spelarn var utanför chassit :), och jag har kikat igenom kablarna ett antal gånger men jag hittade löd loppor på ovan sidan på ledningarna mellan cpun och nordbryggan så det kan vara det : / , men ska inte cpun låta rätt mycket när man drar igång ?

Av kaktuz_

Funkar min 6000+?

Hej, jag har nylig fått hem mina nya dator delar. Jag satt ihop dem och körde igång, efter ett tag så slocknade den när jag jag kom åt en av hårddiskarna. Men när jag skulle på med den igen så går allt igång men skärmen är svart och datorn värkar inte gå vidare. Men det jag jag funderar på är att ett av stifften på processorn har gått av, men den blir varm men den låter inget, så därför undrar jag om den skulle kunna vara trasig eller om det är moderkortet som spökar?.

processorn är alltså en 6000+ och moderkortet ett asus m2a-mx.

Av kaktuz_

ok skönt att höra

Av kaktuz_

Trasig processor?

Hej, jag köpte ett nytt moderkort, processor och ram minnen. Jag satt ihop allt och test körde med ett äldre grafikkort och en IDE hårddisk. Det funkade flytande tills när jag råka komma åt hårddisken så att datorn slockna. Efter det så startade jag om den men det hände ingen till förutom att fläktarna snurra. Jag starta om flera gången och tryckte lite på vissa komponenter och kablar, men de funkade ej. Jag testad med ett annat nät agregat. Och då funkade det helt plötsligt. Så jag bytte tillbaka till det andra nät agget och körde igång och det funkade. Men då kom texten "operativ systemet kan ej startas" och då stängde jag av den och försökte sätta i CDn på samma kabel som hårddisken. Men då fick jag samma problem som förut att datorn startar men inget visas på skärmen. Så jag tog ur processorn och titta om det var något fel, men jag hittade inget. Men när jag skulle sätta tillbaka den i sin socket så gick den inte riktigt i, så dum som jag var så pressade jag i den. Men det hände forfarande ingenting, bara svart på skärmen. Efter många om starter så fick jag igång den så jag installerade om windows och drivrutiner. Sedan så stängde jag av och slog av ström knappen och sov. Dagen efter när jag vaknade så visade skärmen bara svart. Så jag har inte fått igång den sedan dess och nu när jag tittade på processorn så var ett stifft böjt, så jag böjde tillbaka och stifftet gick av Men jag stoppade tillbaka processorn och prov körde. Men det hände forfarande inget. Processorn blev iaf varm. Men det ända fel som jag skulle kunna tänka mig är att det är jord fel. Men jag vet inte vad som ska jordas. Det är inget fel på grafikkortet har jag konstaterat för jag har provkört det med ett annat kort.

Nya komponenterna:
Amd x2 6000+
Asus M2A-MX
Corsair

Gamla:
Maxtor 200gb
Geforce 6500

Av kaktuz_

Fint bygge, men jag hoppas du inte har dammigt hemma för den där fläktarna funkar som en dammsugare.

Av kaktuz_

Nej tyvär så är det inte så , moderkortet är 23x23 cm och mAtx har en standard på 24 x (18+) cm så det passar inte

Av kaktuz_
Av kaktuz_

Hjälp med chassi

Hej jag har nyligen köpt en Abit digidice begagnad för att uppgradera. Men det finns inget moderkort som passar som har socket 775, 1333 buss, 2xddr2, pci express x16. Och därför hade jag tänkt moda om lite för att jag ska få plats med ett mATX moderkort. Men problemen blir att jag måste göra nya distanser, göra om kylningen för den nuvarande är ledad med heat pipes till en stor kylfläns utanför chassit. Jag måste även såga i cd racken och en bit där moderkort plattan ska sitta. Det nuvarande moderkortet är ca 23x23 cm.

Datorn uppifrån
http://www.thg.ru/howto/20031112/images/abit_chassis2.jpg

Datorn från sidan
http://www.matbe.com/images/biblio/art_comparatif-9-barebones...

Kylaren:
http://www.nordichardware.se/skrivelser_img/104/Digidice.kyln...

Så det jag har tänkt är att vända uppochner på nät agget så att den passar i det fyrkantiga hålet och såga ut en bit ur CD racken så jag får under moderkortet där nät agget satt förut.

Tipsa gärna om ni har några andra lösningar så det inte blir lika mycket krångel.

/dan

Av kaktuz_

Aha surt men tack för svar iaf

Av kaktuz_

Moderkort till barebone

Jag lästa på forumet att shuttle skulle sälja moderkort separat. Och då kan man ju uppgradera den gamla :). Men jag hittar ingen sida som säljer dem :<

Kanske någon annan vet mer om det ?

Av kaktuz_

Moderkort till Abit digidice

Hej jag har köpt en begagnad Abit digidice för att uppgradera den. Men jag kan inte hitta ett moderkort som passar. mATX korten värkar ha ett standard mått på 24.5 cm på bredden (där alla utag sitter) men moderkortet som sitter i är ca 23 cm och det är max storlek. Men jag behöver tips om det någon som vet ett moderkort som är högs 23 cm bred och max 22 cm djup med buss hastighet på 1333 mhz, socket 775, PCI express 16x och minst 2xddr2 ram slots.

/dan

Av kaktuz_

design av framtidens mobil

Hej,

Under vårat projekt på gymnasiet har vi fått i uppgift att designa en mobiltelefon och vi bestämde oss att rikta vår produkt till båtfolk av olika slag. Så nu behöver vi er hjälp för att denna produkt skall bli så bra som möjligt. Vad skulle ni tänka er för funktioner som skulle kunna ingå i vår produkt.

Vi har några exempel på funktioner som skulle kunna vara aktuella i detta sammanhang

Följande:
• Flyta
• Normal storlek
• Komradio
• Synlig (som en typ utav räddningsfunktion)
• Fullständigt vattentät
• Gps-funktion
• SoS signal
• Automatisk väderleksrapport som uppdateras beroende på var du befinner dig.
• Den ska kunna användes i vardagen också
• Brusfilter
• Funktion för satelit-telefoni

Tyck till och kom med egna idéer, vi är mycket tacksamma för svar. Tack på förhand,
MvH fyra elever på Polhemskolan i Gävle.