Inlägg

Inlägg som Bingolotto har skrivit i forumet
Av Bingolotto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xtimmyx
Jo jag noterade att det funkade sen. Faan vad stört asså. Nån som har nån aning om varför deras DHCP gör så egentligen? En annan grej som är lite irreterande är att när jag äntligen fått det att funka så ska man köra Windows update (notera att jag inte rört internet innan jag körde Windows update förutom att uppdatera dom tre(!) antivirusprogrammen jag installerade, men detta görs ju inte via Internet Explorer). Sen när man kör Windows Update får man virus, trots 3 antivirusprogram. Starkt jobbat Microsoft!! Är det nån gång man inte borde få virus är det faan när man kör Windows update tycker jag. Och inget av antivirusprogrammen kunde ta bort det heller. Så nu ska jag försöka få tag i alla updates standalone. Var kan man hitta dom?

Kanonsmart att den låser sig. På detta sätt spar man på kraft i DCHP servern. Man har även chans att behålla sitt ip även fast man bara startar om datorn. Och det har du väl inget emot?

/S

Av Bingolotto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Malm
Dra en kabel, såå mycket bättre. Brukar gå att fixa i de flesta lägen efter lite bök.

Önskar det vore så lätt som att bara dra en kabel. Detta är stamrustat samtidigt som ethernet istallerades i huset så alla dragningar är dolda. Där jag bodde innan gick det längs väggen i en skena vilket gjorde att det inte skulle ha varit några problem att dra ner ännu en till.

Men vad för utrustning krävs det för att kunna köra igenom allt då?

Av Bingolotto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kilroy
Du kan under inga omständigheter få bra trådlösa hastigheter dit ner...

eller, jo, med sånna fär krigsmatkats förstärkare kanske, men dom är jätteolagliga att använda...

Njae så omöjligt kan det inte vara.

Bor alltså på våning två. Eller rättare sagt våning ett. Förråden ligger halvägs ovan jord och alltså en våning i mellan.

Tycker att det inte ska vara helt omöjligt. Har förut lyckas köra genom en våning och här handlar det alltså om en till plus en vägg till. Ska det verkligen vara så svårt?

Av Bingolotto

Trådlöst med lång räckvidd

Bor på andra våningen och har i källaren ett förråd med eluttag, riktigt dörr och riktiga väggar. Alltså inge hönsnät.

Tänkte att jag kunde böka bort lite maskiner ner dit istället men problemet är bara vad jag ska använda mig av för Trådlöst alternativ.

Använder mig just nu av Belkin 802.11g men den punkten klarar inte av att leverera nät till källaren. Har tittat lite på antenner för D-Link. Hur pass bra är dessa?

Självklart vill jag komma undan hyfsat billigt. Inga lösningar a lá 10.000kr och uppåt.

Så vad finns det att välja på? Som hastighet är 802.11g minimum.

Tyvärr går det inte att dra vanlig ethernet kabel dit.

Tacksam för svar.