Inlägg

Inlägg som anon52343 har skrivit i forumet
Av anon52343

Kan folk vänta på Star Citizen så kan dem vänta på Cyberpunk...

Hade en del jobbiga buggar när jag spelade igenom Witcher 3 på release. Efter main quest spawnade sånna där frost-mobs överallt på kartan och dödade NPC'er i städerna. Det blev... ganska intressant.

Av anon52343

5500M på Windows bootcamp lämnar en del att önska, AMD har inga "riktiga" drivrutier utan man får nöja sig med vad Apple bundlar ihop. Går att spela på medium-high om man kör i typ 1080p...

Av anon52343

Upplever själv att det är oseriösa köpare som är problemet och inte säljare, men nåja.

Av anon52343

Haha... Högskolan i Skövde kräver flash för att kolla på videoföreläsningar, men så kör de ju Win 7 fortfarande på campus...

Av anon52343

Starta om routern. Kan datorerna pinga varandra? Nätverket först. Dvs. ping X.X.X.X. Funkar det så testa DNS, funkar DNS-uppslag mot Internet? Testa radera cachen. ipconfig /flushdns

Annars söka på "win 10 win 7 homegroup" och relaterade resultat.

Även ipconfig /renew. Annars finns det (förhoppningsvis) DHCP inställningar i routern. Kan vara lite allt möjligt. Själv har jag inte använt homegroup sen XP-tiden, finns säkert någon som har bättre koll. Att IP-adresserna skulle krocka sker dock inte via DHCP, utan bara om du har t.ex. satt dem manuellt till samma eller kanske fel subnet.

Av anon52343
Skrivet av kotz:

Vid samma ögonblick pengarna är på kontot har deras personlighet förändats.
Giriga och paranoida.

Även om de blir giriga och paranoida, så betalar de ju rejäla summor i skatt. Bor de kvar i Sverige och spenderar/investerar sina pengar bidrar de både till konsumtion och välfärd.

Finns ingen logik i att vara avundsjuk på andras framgång. Dessutom gör personer med stort kapital ofta investeringar i onoterade bolag (läs = tar höga risker) och bidrar till att utveckla nya företag.

Av anon52343

Något som jag kräks lite på är 3D-renderingar av produkter. Det är inget koncept, det ä en färdig produkt. Ändå visar man en 3D animation.

Verkar bli mer och mer standard, och de flesta ser väl inte skillnad på verklighet och 3D heller så ja... maybe I'm just old and grumpy.

Av anon52343
Skrivet av Savage_Gray:

Vad är anledningen till att de flesta börserna backade med 5-6% idag?
Har det kommit någon nyhet som fick folk att sälja i panik? Vad har hänt?

Normal korrektion i samband med massiv uppgång. Se det som ett köpläge.

Sen kan det vara slagigt ett tag framöver, upp/ned/sidledes osv. Men det mesta pekar ju på att vi faktiskt får ut fungerande vaccin. Då kommer börserna bli höga, och ta dessutom alla stimulanser som injiceras i ekonomin. Så även om det kan gå ned med (det kan det alltid) så skulle jag säga att trenden är väldigt tydlig bull just nu.

Elefanten i rummet är relaterat till det monetära systemet, men det utspelar sig över en längre tidsperiod. Vi har ju t.ex. ingen inflation ännu, trots att alla trodde det när QE började efter finnanskrisen. Jag är bear makroekonomiskt men bull på börsen. Ha dock lite guld också, det finns sytemrisker.

Av anon52343
Skrivet av Litenskit:

Avanza World Tech by TIN vad tror folket?

Jag gillar förvaltarna och har mycket pengar i TIN.

Risken som jag ser det är att det blir kaka på kaka, och att dessa två är riktigt bra på svenska bolag (bara kolla på deras historik med Robur-fonden). Att denna nya fonden är ett resultat av deras "fame" och kommer prestera sämre. Men, det är förståss spekulation.

Får se på innehavet sen, om den liknar Öhman global growth kanske den kan vara ett alternativ för vissa, men som sagt jag tycker det blir för mycket risk om man redan sitter med TIN. edit: Kollade på interview, låter som den blir liknande Öhman.

Av anon52343

Ironin med deras bounty-program är ju negativa artiklar i media. Bara kolla upvotes i denna tråden, att säkerhetsbristerna är svåra/orealistiska att utnyttja i verkligheten spelar ingen roll, Intel får ta stryk ändå.

Vore komiskt om det dyker upp ett riktigt massivt hål i AMD CPU's. Men förmodligen inte, eftersom det krävs rätt hög nivå för att ens upptäcka dessa buggar (även om det säkert finns forskare som har joinat den mörka sidan och letar säkerhetshål.)

Av anon52343

Studie: 4 procent i USA har druckit blekmedel

https://omni.se/studie-4-procent-i-usa-har-druckit-blekmedel/...

"4 procent av det amerikanska folket har druckit eller gurglat sig med blekmedel för att försöka undvika att bli sjuka i covid-19. Knappt var femte svarande ska ha använt hushållsrengöringsmedel på sin egen hud och lika stor andel har satt blekmedel på frukt eller grönsaker, enligt undersökningen."

Även om man kan göra sig lustig och säga only in America, är det ju inte ovanligt att läsa sådant här. Har de en stor andel lågutbildade som t.ex. aldrig gått gymnasiet?

Eller vad beror denna typen av tilltag på? Känns ju spontant som att ha lågutbildade föräldrar i generationer leder till folk som gör... lustiga saker. Någon rimlig förklaring måste finnas.

Av anon52343

Kan inte Sweclockers göra en foliehatt-relaterad produkt med 5/6G tema? Typ en t-shirt med "Snart är 6G här!" och Swec-gubben med foliehatt. Instant buy!

Av anon52343

Nu blir jag förbannad faktiskt. Det här är ett exempel på vad som händer när personer on the top får bestämma innehållet. "Sånna där mini-konsoler vekrar sälja bra, gör såhär och såhär så blir det bra grejer".

Helt värdelöst med så liten skärm, man har bara gjort samma konsol i mini format fast fulare, och ser dessutom extremt billig ut. Man förlitar sig på retro-kunder som ska tycka det är en "kul grej" utan att leverera något sorts content.

/bitchslap på Sega här.

edit: Skön kommentar på youtube: "This needs my down-vote. I'm trying to save Sega from themselves."

Av anon52343

Även om man kan tycka att folk som köper får skylla sig själva ska vi komma ihåg att det finns en poäng med t.ex. Konsumentverket. Det finns individer som har låg mental funktion (men ändå tillräcklig för att inte vara omyndigförklarade) och inte kan avgöra vad som är bra och dåligt för dem själva.

Anna Grochowalska lär nog få byta namn i framtiden om hon finner sig i en situation där hon behöver skaffa ett riktigt jobb...

Av anon52343

Perfect Dark Zero är längst fram

Av anon52343

akg k701 har näst intill perfekt ram som passar alla huvuden med minimal vikt:

https://cdn.head-fi.org/a/3726251.jpg

Viktigaste är just passformen, att även oss med stora huvuden + glasögon kan bära, här är utbudet på marknaden dåligt. En riktigt bra mic (som är löstagbar) är viktigt, tyvärr har de flesta gaming-headsets kass mic men t.ex. Asus ROG Delta är en bra utgångspunkt för hur ljudet bör låta.

Av anon52343

Linus med skägg ser ut som en noob-Jedi

Hade varit coolt om de OC'ade en kraftfullare miniräknare som redan kör spel

Av anon52343
Skrivet av Nyhet:

Ja, primärt av annan anledning än ovan (kommentera i tråden)

I protest mot Internets utveckling och att det för varje år som går känns som att "den aktuella snackisen" om anonymitet/demokrati på nätet glöms bort lika fort som den dök upp.

Lite förvånande att hälften av Swec inte kör VPN, trodde alla tech-savvy människor hade det! Fördommar™

Av anon52343
Skrivet av Nightbubble:

Sagan sued a second time, lost and began a lengthy appeal process. Sagan and Apple settled the suit in 1995. Apple engineers then changed the codename to LAW, for "Lawyers are Wimps."

Haha, verkar stämma efter lite googlande. Carl Sagan sjönk precis i mina ögon till avarage och Apple steg en bit!

Av anon52343

Har så jävla blandade känslor kring Intel.

Dom kan sina grejer men snålar, sätter höga priser, tvingar oss att uppgradera & beter sig som dagisbarn gentemot AMD. Sedan har jag tyvärr inga positiva erfarenheter av AMD heller, så känner mig typ "lost in no-man's land".