Inlägg

Inlägg som feffes har skrivit i forumet
Av feffes

http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstalle...

Kör det där, installera om drivrutinerna för Nvidia ordentligt. Installera om, kika om det fungerar bättre.

edit : "Okej... fick hem den mekaniska 3,5". Gick så långt så jag kopplade ur SSD:n helt och installerade om win 10 på den nya mekaniska. Drog ner driver till graffet, steam o pubg/csgo"

My bad.

Av feffes

Var i mitt tycke inte ett fullt så hotfullt brev det där, såg ju till och med ut som om det fanns intresse att samarbeta.

Har det kommit en offentlig kommentar från communityskaparna?

Får hoppas att enda anledningen till att sidan tagits ned är för att ta bort och tänka om hemsidan för att sen lägga upp den igen.

Skulle inte ropa hej för tidigt i alla fall.

Av feffes

Har haft min 840 EVO i snart 4 år, den har hittils skrivit 41.9 TB (dvs långt ifrån tungt använd). Räknade till 10.475 TB/år, vilket skulle göra att disken enligt deras test ska hålla i 868.7351 år, vilket inte känns vidare rimligt.

Men onekligen ett intressant sätt att göra saker på.

Vet någon om dom använde RAPID i samband med testet?

Av feffes
Skrivet av Xaves:

"Vadå låg enkeltrådig prestanda?"

Jo, Ryzen har låg enkeltrådig prestanda, precis som Bulldozer hade, därav mitt argument vid exemplet på jämförbarhet med Bulldozer.

"Du måste ju se det från ett annat perspektiv, Det finns ingen som hade förväntat sig att AMD skulle dra över Intel i enkeltrådig prestanda."

Det har inget med saken att göra här. Igen, det var ett exempel när jag listade jämförbarheter med Bulldozer.

"AMD själv gick ut med 40% IPC förbättring över Excavator och de fick 52%. Till skillnad från 8150 som vart sämre än PhenomII i IPC när den lanserades."

Igen, har inte med saken att göra, du återupprepar här bara saker vi fick veta vid presentationen. Som sagt, jag jämförde likheter vid Ryzen och Bulldozer lanseringarna.

"Spel har de senaste 5 åren varit primärt optimerade för Intel CPUer tack vare AMD's misslyckande med Bulldozer och Intels Dominans på marknaden. Ge det några månader så lär de flesta AAA-titlar blivit uppdaterade och förhoppningsvis så ser vi prestandaskjuts."

Det köper jag, och så kommer det förmodligen att bli, men jag pratar om NU, och inte SEN. Jag jämför skicket processorn är i nu, jämfört med skicket Bulldozer var i när den lanserades. Dessutom har jag redan uppmärksammat exakt det du pratar om i ett inlägg jag gjorde tidigare om du läst i tråden?

"Precis som ALLA Andra cpuer som man övervoltar."

Nej, om du kollar diagrammen igen. 7600k kliver upp med 30 Watt vid OC, 7700K går upp 35 Watt medans 1800X ökar med hela 65W, vilket är nästan dubbelt så mycket i Watt jämfört med Kabylake.

"Hypen är skapat av Media och användare, angående aktier så sker det nästan alltid vid en launch som inte är bra mycket bättre prestanda än motståndaren."

Ja, och vart tror du medias och användarnas hype kommer från? Jo, från AMD och deras presentationer, deras tidiga benchmarks och deras lovord. Ja, aktier droppar när produkter inte representerar hypen. Jämfört med nVidia och deras 1080Ti, hypen var stor, och prestandan därefter, piskar ju Titan X Pascal, du ser inte samma typ av aktiedropp där inte. Igen, det var ytterligare ett exempel när jag jämförde Ryzen med Bulldozer lanseringen, det var mao bara ett exempel och inte underlag för diskussion i sakfråga.

-Hög energiförbrukning
"Den är On-PAR med Intel Broadwell-E Vad gnäller du över på en 8 kärnig CPU? Att dne skall dra 20W i full fart med alla 8 kärnor?"

On-PAR med Broadwell-E? Ska vi ta en titt på diagrammet för strömförbrukning igen kanske?

145 Watt vs 165 Watt vid belasting i Blender, 150 Watt vs 170 Watt vid belastning i x264 Benchmark. Det är fakta, inte gnäll. Jag vet att 8 kärniga processorer drar mycket, men det hör inte saken till. Det var en jämförelse mot Bulldozer lanseringen och det faktum att AMD fortfarande drar mer än rivalen under samma förutsättningar.

"Angående Överklockningspotentialen så härleder jag detta till Samsungs/GF tillverkningsteknik. Vi får väl se vad som händer med Zen 2 och Zen 3."

Men lilla gubben vi pratar inte om Zen 2 eller Zen 3 eller Zen 2020 här. Vi pratar om Ryzen 1700x och 1800x.

"Men sålänge så är du fri till att köpa Intel."

Har jag redan gjort, äger en i7 6800K som tickar på i 4.3Ghz och jag är riktigt nöjd. Förmodligen hade jag var lika nöjd med en 1700x eller 1800x, då det verkar finnas mycket att hämta ur dessa processorer. Tror dock att du missuppfattar mitt tidigare inlägg dock, jag är på AMD sida. Men du attackerar mig som en pilsk pittbull som en fanboy har tränat på sin bakgård.

Skäliga och resonliga svar. Känner att den passivt-agressiva ton många tar i sin argumentation i det här kommentarfältet är bortom all kritig.

OT : Hade det inte varit rimligt av Sweclockers att göra ett pris, contra prestandadiagram mot Ryzen? Då det är en stor selling point från the get go.

Av feffes
Skrivet av Marmoth:

Har nu provat köra med fiber-uttaget rakt in i datorn, då har jag Gigabit.

Jag har även provat att byta portar på min Inteno, inget resultat.

Det är alltså någon inställning i Intenon/att jag inte har ytterligare en router mellan Inteno->dator som är problemet?

Fungerar det direkt genom uttaget så är tjänsten påslagen. Är du säker på att den där routern kan hantera Gbit?

Av feffes
Skrivet av Båbbafett:

Ehm nu är du allt ute och cyklar.. Dagens spel är långt ifrån svåra att få i piratversion, vilken tolvåring somhelst kan sätta sig på en torrentsida och ladda hem piratversioner som endast kräver en mild kunskap för att få igång.

Har du kunskap att montera virtuella dvdrips och vet hur man copy/pastear ett crack och en cd-key så är du i hamn.. Det är minst lika lätt som det alltid varit för enskilda personen, det som blivit svårare är för hackers att knäcka spelsäkerheten så de sedan kan släppa ut en piratversion.

Är ganska säker på att han menade att det inte bara blivit svårare att cracka (Oftast på grund av online auth där "teamet" inte bara måste backwards engineera .exe och .dll filer utan också göra det samma med den krypterade kod som tas emot och skickas av spelet till servern ) utan att onlinetjänster som steam har gjort att (om jag förstod hans resonemang korrekt) folk hellre köper direkt därifrån än att behöva söka upp spelet, tanka hem det ifrån ibland väldigt långsamma klienter och sen applicera cracken som inte ens nödvändigtvis fungerar som den ska. Så there you go

Av feffes
Skrivet av backfeed:

Ju bättre grafik desto bättre spel, men jag förstår självklart vad du menar.

Minecraft är ett ypperligt exempel: om grafiken inte försökte mörda min ögon så skulle jag gilla det betydligt bättre än jag redan gör.

Det finns shader-mods till minecraft som gör att det ser otroligt fint ut Sök på Minecraft GLshader.. eller vänta.. tänker till och med vara gullig och ge dig länken direkt "http://www.minecraftforum.net/topic/940974-125sonic-ethers-un..."

Av feffes
Skrivet av aMp:

*Det

Och nej, det är fortfarande mina åsikter, den utveckling som jag har observerat under åren och information från anställda på spelföretag. Du verkar mer full av BS än något annat som inte kommer med något att säga alls förutom just "bullshit" och en irrelevant länk.

Du får tycka vad du vill, jag kan inte bry mig mindre, men så länge du säger att det jag TYCKER är BS måste jag svara.

Skickades från m.sweclockers.com

Men gubben :/ Du är väll ändå inte rätt person att kommentera grammatiska fel? Läs igenom din mini-novell igen och finn minst 30 fel, i dare you

Allt du skriver är dessvärre -null är jag rädd, du generaliserar och spekulerar till den grad att det du skriver nästan ser ut att vara sant.. för att bli tagen seriöst så var mer specifik. Var mindre retorisk och mer rak på sak.

På tal om tonen, ni har möjlighet att ta dessa diskussioner över vanliga meddelanden, ta en privat konversation istället för att ta upp plats på kommentar fältet, tror många känner att ni bidrar till dålig stämning.

Av feffes
Skrivet av Gender Bender:

Idag går det redan att rendera ray tracing i realtid

http://www.youtube.com/watch?v=oLte5f34ya8
Nästa generations konsoler kommer ha så pass många egenskaper som en PC har att det inte kommer löna sig varken för gamers eller utvecklare att fokusera sig på PC som en spelplattform.

uh, DAGENS konsoller har den möjligheten. Men har Microsoft eller Sony brytt sig? Faktumet är att Sony tlm hade den möjligheten med openOS, som dom tog bort. Så det där tror jag inte en sekund på.

Skulle spel enbart börja utvecklas till konsoller skulle hela industrin gå ner i diket. Utan cutting-edge spel till PC = Inget behov av ny hårdvara, = Inget behov av ny hårdvara = Ingen bättre hårdvara = Inga nya konsoller.

Dvs hela marknaden hade brytits ner till 1/4 av vad den är nu.

Folk som anser att PC marknaden borde slopas bör tänka om, annars kommer vi alla sitta här om 10 år och spela samma gamla spel för att det inte längre går att pressa mer ur konsollerna och det finns inte längre nog med hårdvarutillverkare för att pressa ut nya konsoller.

Av feffes
Skrivet av IceDread:

Du är ju komikern själv.

Du tycker det är helt ok att skipp AA då det kan ge vissa personer sämre prestanda, men använd det inte i så fall då. Själv bryr jag mig inte ett dyft om det hackar för andra, det är deras problem, de får anpassa sina inställningar, vi andra som valt att investera mer pengar i våra riggar skall inte bli drabbade för det. Du låter lite som en kommunist, om inte du har det bra skall inte andra ha det heller.

Lögnare. Jag talar om grafiken i gamla dow2 och att den är mycket snyggare. Spelstilen valde jag att inte kommentera så läs om igen du.

Däremot så sa jag att sc2 kör vidare på gamla koncept och sc2 tillför inget nytt till rts som inte redan finns och det är ju ruggigt tråkigt. Däremot inte sagt att sc2 inte är ett bra spel, av mig får det i dagsläget ~7/10 för att det är välgjort.

Nej, jag tycker att det var ett bra drag att skippa AA för att det hade blivit ospelbart multiplayer om pojkarna med äldre riggar som redan nu måste(!) köra på absolut högsta bara för att. Dom gjorde ju en liten miss där i och med att dom inte lade in bättre resurshantering, verkar lite som att dom underprioriterade nätverksoptimeringen.

Sen måste jag kommentera din lite halvtaskiga attityd, dålig dag eller bara behov av anger management? ;P

Av feffes
Skrivet av Jyhan:

Håller med, trångsyntare och mer enkelspåriga människor får man leta efter när det gäller spel. Själv så spelar jag alla möjliga genrer när det gäller spel.

Om än jag hade den värsta i7an det bästa grafikkortet i sli/crossfire massor med ram och ssd diskar så skulle jag ALLA gånger välja att spela på konsolerna för dem erbjuder så vansinnigt mycket bättre spel och mer spelglädje och spelkänsla. Dessutom så vill jag spela på min Pioneer Kuro LX5090H som har en bild utan dess like som inte någon PC monitor och eller annan tv för den delen kommer i närheten av när det gäller svärta, färger, dynamik, djup och tryck i bilden. Det finns en anledning att den fortfarande är klassad som världens bästa tv av hemmabio entusiaster på forum och recensioner världen över.

Jasså du säger det...

The Legend of Zelda: A Link to the Past - fast till snes. 95% Baserat på 30 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/game-boy-advance/the-legend-of...

The Legend of Zelda: Ocarina of Time - 99% Baserat på 22 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/nintendo-64/the-legend-of-zeld...

The Legend of Zelda: Majora's Mask - 95% Baserad på 27 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/nintendo-64/the-legend-of-zeld...

The Legend of Zelda: The Wind Waker - 96% Baserat på 80 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/gamecube/the-legend-of-zelda-t...

The Legend of Zelda: Twilight Princess - 95% Baserat på 73 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/wii/the-legend-of-zelda-twilig...

Super Metroid till snes. Dock så är det väldigt svårt att hitta recensioner till ett sånt gammalt spel men enligt mig och rankad på bland annat gamereactor som en utav världens bästa spel (tror spelet hamnade på 6e plats).
http://www.metacritic.com/game/wii/super-metroid

Metroid Prime - 97% Baserad på 70 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/gamecube/metroid-prime

Metroid Prime 2: Echoes - 92% Baserat på 60 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/gamecube/metroid-prime-2-echoe...

Metroid Prime 3: Corruption - 90% Baserat på 62 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/wii/metroid-prime-3-corruption

Super Mario 64 - 94% Baserat på 13 recensioner (dock ett gammalt spel) korat som världens bästa spel enligt gamereactor.
http://www.metacritic.com/game/nintendo-64/super-mario-64

Super Mario Galaxy - 97% Baserat på 73 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/wii/super-mario-galaxy

Super Mario Galaxy 2 - 97% Baserat på 88 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/wii/super-mario-galaxy-2

Resident Evil 4 - 96% Baserat på 82 recensioner. (Jag vet att det finns en PC port men den blev inte direkt lyckad om man säger så)
http://www.metacritic.com/game/gamecube/resident-evil-4

Little Big Planet - 95% Baserat på 85 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/littlebigplanet

Little Big Planet 2 - 92% Baserat på 85 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/littlebigplanet-...

Red Dead Redemption - 96% Baserat på 96 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/red-dead-redemption

Killzone 2 - 91% Baserat på 95 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/killzone-2

Uncharted 2: Among Thieves - 96% Baserat på 105 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/uncharted-2-amon...

Halo: Combat Evolved - 97% Baserat på 68 recensioner. (Jag vet att det finns en PC port men den blev inte direkt lyckad om man säger så)
http://www.metacritic.com/game/xbox/halo-combat-evolved

Halo 2 - 95% Baserat på 91 recensioner. (Jag vet att det finns en PC port men den blev inte direkt lyckad om man säger så)
http://www.metacritic.com/game/xbox/halo-2

Halo 3 - 94% Baserat på 86 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/halo-3

Halo: Reach - 91% Baserat på 99 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/halo-reach

Gears of War - 94% Baserat på 88 recensioner. (Jag vet att det finns en PC port men den blev inte direkt lyckad om man säger så)
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/gears-of-war

Gears of War 2 - 93% Baserat på 90 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/gears-of-war-2

God of War - 94% Baserat på 75 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-2/god-of-war

God of War II - 93% Baserat på 70 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-2/god-of-war-ii

God of War III - 92% Baserat på 101 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/god-of-war-iii

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty - 96% Baserat på 42 recensioner. (Jag vet att det finns en PC port men den blev inte direkt lyckad om man säger så)
http://www.metacritic.com/game/playstation-2/metal-gear-solid...

Metal Gear Solid 3: Subsistence - 94% Baserat på 53 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-2/metal-gear-solid...

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - 94% Baserat på 82 recensioner.
http://www.metacritic.com/game/playstation-3/metal-gear-solid...

Därmed har jag bevisat att jag har rätt och ni har fel och därmed har konsolerna världens bästa exklusiva spel.

Nu vill jag har en minst lika lång lista med enbart PC exklusiva spel som har fått lika bra betyg på Metacritic, gärna några spel från denna generation så ni kan styrka att PCn fortfarande är den bästa plattformen när det gäller spel. Gärna innovativa och nyskapande spel också. Make your move.

Du blir trollad lätt du Tar du ärligt tid av din egen dag för att leta reda på länkar och referenser för att ha rätt på ett FORUM?! Läskigt vad lite folk har att göra nu för tiden.

Tänkte faktiskt skriva lite mer, men jag har helt ärligt inte den tid du har att sitta på forum, sorry ;P

Av feffes
Skrivet av Gamers:

Det du kallar nonsens är ren och skär fakta och vad som gäller för att kallas spel som uppfyller standard av idag, inte 20 år sedan, ser all anledning att korrigera skiten från felakiga skribenrter som rapar felaktighet efter varranda och som dessutom är insnöad på konsol.

Har du ens bemödat dig att ens testa skillnaden mellan DX9 och DX11 där det utnyttjas korrekt? 100% säkert inte med din åsikt och därför håller dig med snea uppfattningar och tror fakta är fel.

Du har som så många andra konsolfjollor missat vad det handlar om och det ÄR deras skyldighet att utnyttja teknik som finns tillgänglig och om det då innebär sämre upplevese på lowend riggar ocjh konsol so be it, thats life och är helt i sin ordning och som allitd skall man få vad man betalar för, varken mer eller mindre.
Du har ju missat att DX11 tillför nåt som inte DX9 har och som ger 3D till objekt i förhållande till dom platta DX9 producerar och du rekommenderas att ta en titt i bla. Heaven som inte fastnat i gårdagens teknik så ser även en blind skillnaden vad som kan göras med DX11 och varför det kör över allt vad DX9 kan prestera, om inte är det av ren och skär dumhet.
Resten av ditt inlägg gör dig bara dummare än du nödvändigvis behöver vara om du inser allvaret med slöheten att implementera dagens teknik som dom skyldiga äro.
Mest av allt ligger skylidigheten på att med dina egna ord "att blidka hårdvarufetischisters önskemål om hög siffra på direct X klisterlappen." där DX11 till skillnad från DX11 tillför matnyttiga och vettiga saker. även om jag anser att det inte är fetishister eller enbart en siffra det handlar om när det tillför mera än skadar att maximera urtnyttjandet av teknik. Du visar tydligt att du inte vet ett jota om DX11 om du håller dig med den skrattretande åsikten att det enbart är en siffra.

Som jag sa kan man alltid porta lite heltaskigt till konsolmaffian senare för att tjäna dom grova pengarna på överprissatta spel som konsolmaffian ändå gladeligen betalar både 100 och 200 kr för mycket för jmfr vad man får för pengarna men som alltid piratkopiering är ett mått på hur bra ett spel är och för att få låg andel piratkopiering vilket betyder att köparna anser spelet värt pengarna är bara att ösa på med godis, inte hålla fast vid gårdagen som nu sker.

Att sen konsol på inget sätt kan konkurera med PC vad gäller IQ är ju känt faktum bland finsmakarna så varför babblar du ens om att allt är fult när fult och fult är upp till var och en att bedömma och är man vad vid att det ser ut som konsol så kan man ju inte veta hur det kan se ut när man gjort det rätt från början och utnyttjat teknik rätt. Faktum är att konsol har dagens slöhet att inte utnyttja teknik på sitt samvete.

Orkade ärligt inte läsa allt. Men att du kommer med glåpord mot killen för att han inte håller med dig ÄR onödigt, skämmes pojk.

Sen har du inte mer rätt för att du skriver en kort novell på ett forum. Allt är subjektivt, din åsikt mot hans.

OT : Trist att inte Skyrim renderas i DX11. Det har sina fördelar och inte enbart taket på kvalitetsnivån utan även prestanda.

Men spelet ser ändå jävligt bra ut. Använder dom sig av HighPolly-modeller och vector texturer så bör AA och AF sköta kvalitetsnivån.

Det viktigaste för mig i dom här spelen är gameplay, Oblivion var ett skämt (Dock ganska innovativt för sin tid). Jag blir glad så länge dom släpper ett färdigt spel med genomtänkta spel funktioner (Fightingsystem, rörelser, 3rd person, "fiender"), självklart vore mod-verktyg ett stort plus

Så nu tycker jag att alla slutar tjafsa och beter sig.

Av feffes
Skrivet av kobbe92:

Villka av alla förslag tänkte du på? för det jag testade på den hemsidan fungerade inte för mig

"echo Script to convert MySQL latin1 charsets to utf8.
echo Usage: $0 dbname
echo 060329 yky Created.

echo Dumping out $1 database
mysqldump --add-drop-table $1 > db.sql

mydate=`date +%y%m%d`
echo Making a backup
mkdir bak &> /dev/null
cp db.sql bak/$1.$mydate.sql

echo String replacing latin1 with utf8
cat db.sql | replace CHARSET=latin1 CHARSET=utf8 > db2.sql

echo Pumping back $1 into database
mysql $1 < db2.sql

echo Changing db charset to utf8
mysql $1 -e "alter database $1 charset=utf8;"

echo $1 Done!"

: Exporterar hela databasen, drar upp alla funktioner kopplat till "charset=", drar en null' eller/ och ersätter latin1 till i det här fallet utf8.
Du behöver troligen ändra lite saker i koden, den är som sagt enbart för just hans databas, men det bör fungera utan större problem om den skrivs om rätt.

EDIT.

Av feffes
Skrivet av IceDread:

Galet att blizzard idag kan sakna AA i sina spel. Blizzard har ju aldrig varit en förkämpe när det gäller bra grafik men det här är ju löjligt. Jämför exempelvis nu gammla dawn of war 2 med starcraft 2 så syns det verkligen hur efter blizzard är när det gäller grafik. Grafik är dock inte allt, men starcraft 2 tillför inte strategi-grenen något nytt koncept alls. Det här spelet är till för de gamla entusiasterna och är en fegis satsning på sin sc1 fanbase utan att våga eller kunna införa något nytt koncept alls. sc1 var ju på sin tid riktigt roligt men det känns tråkigt att göra samma grej igen då man redan gjort det så många gånger.

Varför är det galet? Troligen så gjorde dom ett taktiskt drag iomed gameplay. Spelet lider redan nu av pojkar med nya datorer som vill köra "Ultra", problemet är dock att då en spelares FPS sackar (Kan vara vad som helst, fysik, rendering, nätverk) så lider multiplayer av så brutala lagg att det knappt blir spelbart. Själv har jag inte den mest uppdaterade riggen, SP kan man köra ultra på men då det gäller multiplayer kör jag inte högre än Medium då det ofta blir prestandaproblem i långa matcher eller custom maps

Efter alla nötter man spelat med som sitter på halvrisig rigg samt kör ultra på 10 fps och vägrar sänka så är jag nästan glad över att dom skippade AA, snacka om att det skulle bli dropfiesta om AA vore aktuellt vid release och beta, blizzard hade aldrig vetat om det var grafikinställningarna hos clienten eller om det var själva spelet som var problemet (Se Nvidias tidigare drivrutiner som gav texturfel samt random crash).

Haha, men snälla människa. Varför bryta ett vinnande concept? Var nöjd med vad som kommer istället för att klaga över vad det hade kunnat vara. Nya taktiska moment? Originella?.. shit, skriv en krönika om vad RTS genern ska uppdatera och var konstruktiv om vad som behöver ändras i så fall, för jag ser inte att RTS genern skulle kunna bli mycket mer utan att just byta gener.
Du pratar om DOW2 som att det skulle varit nytänkande, men om du kollar på Company of Heroes som kom flera år innan så ser du att, nä, det är det inte alls. Så släpp gnället eller utbilda dig tills du kommer till en possition där du faktiskt kan spela någon roll, att sitta och klaga på forum för att det saknas saker i spel som du hade velat ha är bara arrogant, ignorant arrogans, högfärdigt ovetande osv.

Peace!

Av feffes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Superlight
Får man ingen boost i 4700-serien? Jävligt snålt av AMD.
4770 är ju inget dåligt kort och klarar i princip alla spel på marknaden.

Jag är helt förundrad över din kommentar. 4770 är inget "dåligt kort" men anledningen till att det inte kommer någon "boost" till det kortet är för att AMD redan optimerat det till max. Jag menar hur ignorant kan du vara? Piss.

Av feffes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Nej, hur kan du få ut tex talet 50 000 med enbart 4 siffror.

Det är max 10 000 kombinationer du kan få ut med 4 siffror:

0000 till 9999

Det blir 9999 + 1 = 10 000 kombinationer.
Anledningen är att 0000 även är en kombination.

Sedan är det bara att öka.

0000
0001
0002
0003
0004

osv till

9999

Det blir 10 000 kombinationer.

Mer "4^9 = 262144" blir det väll ändå? (rätta mig den som är helt säker, var ett tag sen jag satte mig ner med matte boken.)

edit : Nä nu blev det nog fel, haha.. ni får den där, febrig och trött

Av feffes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheJerk
Jag blir häpen varje gång jag ser att en diskussion om grafikkort kan göra människor så upprörda. Har ni ett kärleksförhållande med er hårdvara eller? Vi pratar om grafikkort här, GRAFIKKORT! Inte barnporr, massmord, krig, svält och elände. För i h-vete, om någon gillar nvidia eller ATI behöver man väl inte ta det personligt bara för att man föredrar det andra märket.

Och där exponerade jag mig för attacker från båda "lagen". Smart.

Så sant så Jag har faktiskt slutat läsa serierna i tidningen sen grafikkorts debatten började. Startar hellre datorn och sätter mig i en tråd för morgonunderhållning xD

Börja tlm gå så långt att jag går in och läser mellan projekten xD Lägg ner med humorn killar! Jag kommer bli av med jobbet snart ;P
edit : dålig svenska xD

Av feffes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KNI-861
Vad för slags storsatsningar pratar du om? Är själv lite för ung för att minnas.

445 kronor för vilken hastighet?

39kr/månad

Iofs om det var storstan, men ändå. Tror inte det finns en chans i världen att få den hastigheten till det priset här i landet.
Bor förresten i ett egnahemshus ca 20km utanför stan, med fiberkabel ända in till huset. Högsta hastigheten de erbjuder är 10/10, vilket vi också har. Lite konstigt med tanke på att fiberkonverteraren klarar 100/100. Gissa vad vi betalar per månad för 10/10?
http://coinmill.com/EUR_SEK.html#EUR=49.90

Roligt värre må jag säga. Kan tillägga att vi hade 56k fram till våren 2006 för farsan tyckte det var onödigt med snabbare än så när han bara skulle betala räkningarna. När vi ändå skaffade fiber blev farsan förbannad första gången han skulle använda datorn efter att fibern blivit installerad.
"Det blev ju inte snabbare" ropade han, stack dit för att kolla och då visade det sig att datorn höll på och logga in i windows, farsan hade trott att datorn också skulle bli snabbare

hahahaha, min mor sa exakt samma sak då hon fick 100/10

Av feffes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nilsie
haha alltid du med dina flum-kommentarer

Ska man testa win7 fastän man bara har 2gb ram eller är det dumt?

Sitter du på vista så bör du verkligen byta till w7 då det tar mindre ram än vista.

Av feffes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av star-affinity
Jag hänger på Spelklååkkers och vet vad jag pratar om!

Nej, men seriöst. Det finns absolut många fler spel för Windows än för Mac OS X, det är sant. Men igår var vi 10 personer som stannade kvar efter jobbet och körde Call of Duty 4 på Mac Pro-burkarna som retuchen använder. Vi har inte Windows på de datorerna...

En Mac har ett rätt mycket bättre andrahandsvärde än en "vanlig PC".

Du kan ju också kika på vad många som sysslar med musik föredrar för plattform.

Kan ju säga direkt att musik industrin använder mac av ren vana, för kanske 10 år sedan så hade pc en relativt hög delay mellan in och output, det problemet är borta på pc nu.
Så som sagt, anledningen är att det är en vanesak, dom litar på mac som produkt. Men dom skulle garanterat inte märka om det var en pc dom satt på i dagsläget.

En intressant sak jag hittade för någon månad sen var ett företag i usa som bygger "hackintosh"ar och säljer för nära 1/4 av apple gör... En hackintosh är ett mac-hemmabygge. Det strider mot Apples user agreement, men det är pinsamt att behöva betala nästan det dubbla (och ibland det trippla) för mycket av hårdvaran i deras system.

Jag sitter själv på en mac pro (2x 2.66ghz Dual-core Xeon) på jobbet, dom funkar. Men det är ju inget jag skulle få för mig att köpa ur egen plånbok då mac är väldigt begränsade i användandet.