Inlägg

Inlägg som ralmqvist har skrivit i forumet
Av ralmqvist

Ok. Så hon kommer inte märka något egentligen? Skillnaden mellan Home och Pro kan hon definitivt klara, jag var mest orolig för att det har extra skillnader med Media Center. Men går man aldrig in i Media Center läget är det ingen skillnad alltså?

Av ralmqvist

Media Center vs Home

Jag ska köpa en ny dator åt min moster (som hon betalar förstås) och har tittat på en Dell.

Det är en Dimension 3100. Så långt allt väl. Men när det gäller val av operativsystem så har de bara Media Center 2005 eller XP Pro. Inte XP Home.

Hur skiljer sig Media Center från Home? Förutom det uppenbara med Media Center funktionaliteten förstås.

Hon kommer verkligen inte använda Media Center delen så det är overkill.

Varför kan man inte välja vanliga XP Home? Kommer hon märka skillnad i hur operativet funkar med Media Center versionen? Det är inte så bra isf eftersom hon nätt och jämt lärt sig hantera basfunktioner i XP.

Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Genome
Verkar bli den tionde.

Och inte kallar de den för MacBook ännu. Kommer förmodligen ändras.

Jag gillar delen med "most affordable iBook ever". Låter lovande.

Detta seminarie sägs ha funnits där sedan länge och gått flera ggr tidigare. Det är alltså för iBook G4.

Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Capeman
Det var ett löst rykte. Förvisso försvann Firewire 800 på 15"-aren, men inte mer än så.

Det var ett ohyggligt löst rykte som inte nån borde gått på för långsökt var det.

När det gäller FW800 är det få människor som verkligen kan ha nån praktisk nytta av det men nog hade det suttit fint med det även på 15"aren. Jag lär aldrig köpt nåt tillbehör för FW800 men det hade känts bra och ha det.

Det som "stör" mig mest med nya 17" är att den har 1h bättre batteritid än 15" (5,5h isf 4,5h). Brännaren och upplösningen går det bra utan men batteritid är alltid fint. Dumma Apple

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Strukt
Men det är ju rätt konstigt om man tar en 15" macbook och uppgraderar den till samma spec så blir den dyrare?

Känns ju lite -_-

Håller med. Känns jättefel. En prissänkning eller specökning på 15"borde komma rätt snart tycker man.

Av ralmqvist

- Windows Media® Components for QuickTime: http://flip4mac.com/download.htm
Gör det möjligt att spela upp de flesta icke drm-skyddade windows media filer i Quicktime och program som använder sig av Quicktime.

- DivX plugin: http://www.divx.com/divx/mac/?hp3macmoreinfo
Precis vad det låter som.

- iLife 06
Följde med datorn (som du redan märkt). Det rockar.

- Toast 7: http://roxio.com/en/products/toast/index.jhtml
Bästa brännarprogrammet till Mac. Kostar en slant men det är det värt!

- Handbrake: http://handbrake.m0k.org/
För att rippa dvd-er till olika format

- Stuffit Expander: http://www.stuffit.com/mac/expander/index.html
För att packa upp .sit och .sitx t ex.

- UnRar X: http://unrarx.sourceforge.net/
För att packa upp rar-arkiv.

- Real Player 10: http://software-dl.real.com/120e2c3be795bfe98920/mac/RealPlay...
Inte en personlig favorit men den behövs trots allt ibland.

Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DanTheMAN!
Ok. Kunde dock svurit på att 2 år var minimum enl. lag. Har det ändrats relativt nyligen?

Nej och nej. Garanti är och har alltid varit frivilligt för tillverkaren att lämna. Däremot har du enligt svensk lag 3 års reklamationsrätt

"Under de första sex månaderna efter köpet är det säljarens sak att bevisa att felet inte fanns från början. Annars räknas felet som ursprungligt. När det har gått mer än sex månader efter köpet är det du som köpare som måste kunna bevisa att felet fanns från början. "

Av ralmqvist

Det bästa du kan göra är att gå till läkaren, prata med försäkringsbolaget och sen kontakta tillverkaren. Börja inte härja med media förrän tillverkaren fått en chans att komma med ett utlåtande.

De flesta tillverkare tar personskador på mycket stort allvar. Kör du ett varv med media först är risken stor att det bara får dig att framstå som girig och problemet kommer aldrig bli riktigt utrett eftersom tillverkaren bara kommer göra minsta möjliga för att komma vidare.

Blir du däremot dåligt bemött så självklart ska du göra vad som känns rätt för att få ersättning. Men som sagt, tro inte media är rätt väg att börja gå.

Av ralmqvist

Jag har mailat en fråga till er kundtjänst men inte fått svar än så då kanske jag kan få det här istället?

När kommer ni ha Nokia 6270 i lager?

Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MOrKiz
Inget fel på billiga porrskådisar.. de har säkert förgjylt mången swecare in på små timmarna

Nej definitivt inget fel på porrskådisar. Har en känsla att 99,99% här sitter med ett antal gigabyte med porrskådisar på hårddisken för att lätta upp på småtimmarna. Så varför hyckla nu och moralisera runt det hela?

Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Q'aman
de flesta andra såg ut som billiga porrskådisar. :S

Det kan ju bero på att det ofta är porrskådisar som "används" i såna här sammanhang....

Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
för mitt inlägg var allt annat än seriöst, bara för att klargöra det för föregående talare som postade ovan detta inlägg

Härligt med efterkonstruktioner.

Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
Och du tror att jag är seriös eller? Vad är era problem...
Du och nillon har precis som de där dryga pecenissarna. Ni har tappat bort humorn och glädjen och allt som är kvar är en tråkig stel pinne.
Är det inte bara skönt att vakna en dag och känna att allt är så bra, slippa bry sig om trista frågor och bara älska det som är roligt. Att försöka se det intressanta i vardagen.
The Apple lifestyle. Det är en sådan sak, tänk hur många som verkligen länktar till keynoten på tisdag, hur många som har räknat dagarna sedan första decemeber. Är det inte kul att vänta på något tillsammans med folk, att bänka sig framför datorn för att se vilka nya intressanta produkter som kommit och diskutera dem. Det är glädje och gemenskap.

Men så kommer du och dina trista stela pinnar och ska förstöra allt, för ni tycker att ni står över allt sådant, du vill säkert ha baren och andra dokusåpor istället för monty python på tv. Du är säkert en sådan person som spolar vatten på grannens katt om han kommer för nära dig, för du finner ingen glädje i livet. Get i life, a funny one, and stick with it.

Steve Jobs for President!

Men herre gud. Snacka om att ta sig själv, sitt liv och sin hobby på lite väl mycket allvar.... Snacka om att komma med trista stela pinnar och att stå över allt...

Av ralmqvist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av appoc2013
hmm, så man kan ställa in att iTunes inte krävs vid filöverföringen?

hmm, om man inte har iTunes tillgängligt, kan man t.ex. göra så att man lägger in filerna från nanon till en dator med iTunes för att sedan lägga in dem på nytt för att de ska fungera? eller måste de föras in med iTunes med en gång?

hur är det med vanliga filer, kan man lägga in t.ex. iTunes-installen på den, lägga in installfilen via nanon till en dator utan iTunes och installera?

bara en sak jag kom tänka på, om man nu behöver iTunes för att föra in filer, kan man installera iTunes på nanon för att slippa installera det på datorn för att föra in filerna?

Du ställer in i iTunes att iPoden ska använda som "hårddisk". Sen behövs inte iTunes mer just för den övningen. Sen kan du flytta över vilka filer som helst.

All musik du vill kunna spela upp i iPoden eller bilder du vill kunna kolla på måste däremot flyttas över med iTunes (eller tredjepartsprogram).

Av ralmqvist

Norton- roten till allt ont?

Igår var jag hem till pappa för han hade en del problem med sin dator. Han sa att vissa program inte ville starta. De flesta funkade men vissa kom bara inte igång. Han hade också problem med Windows Update och Office Update. Installationerna började men låste sig alltid mitt i.

Åkte över och började felsöka. Insåg rätt snabbt att alla program som inte startade var såna som på ett eller annat sätt anslöt till internet. T ex iTunes, Google Earth, Sony Ericsson Update service m fl. Jag konstaterade också att även om programmet inte startade så fanns det som en process i aktivitetshanteraren. För varje gång man försökte starta programmen igen kom en ny process upp. När man försökt starta några program och ville starta om datorn gick inte det utan man var tvungen att stänga av med strömbrytaren på datorn.

Efter att tittat igenom i stort sett varenda inställning i Windows började mina misstankar peka mot Norton Internet Security 2005. Varför jag misstänkte just det kan jag inte förklara helt men eftersom jag läst om andra som fått alla sorters problem av just Norton-program tänkte jag att det var värt att kolla på iaf. Gick igenom de inställningar jag kunde hitta och begripa men inget verkade hjälpa. Blev då arg och avinstallerade skiten. Startade om datorn och helt plötsligt funkade allt som en dröm!!!

Nån mer som råkat ut för detta men löst det på nåt annat sätt?

För mig blir det nog aldrig mer nå Norton.

Av ralmqvist

En iPod oavsett modell är aldrig partitionerad. Du ska heller aldrig använda något annat än Apples mjukvara för att formatera den.

Med iTunes för du över låtar och ställer in iPoden för bruk som flyttbar disk.

Av ralmqvist

Vilka program funkar ej med DEP i XP SP2?

Jag tycker pappas i stort sett nyinstallerade dator beter sig lite konstigt. Framförallt är det vissa program som bara inte vill starta. Eller rättare sagt, det startar inte färdigt. Går man in i aktivitetshanteraren finns de där som en process men inget kommer upp på skärmen. Vissa processer går att döda men det får ju inte programmet att starta.

Jag har nu börjat fundera på om det inte har DEP (dataexekveringsskyddet) i XP SP2 att göra. Provade med iTunes att högerklicka och välja Kör som och där klicka rutan för DEP. Då startade det. Försökte sen samma sak med Google Earth men där blev det inge bättre. Vägrar starta helt enkelt.

Så vad säger ni? Vad med DEP är det som gör att program inte startar (om det nu är det som är felet) och vad är era erfarenheter? Finns det program som helt enkelt inte funkar med DEP?

Jag vill veta mer så jag kan fixa igång skiten. Omformatering varannan vecka går ju inte. Det har iofs aldrig hjälpt för just detta problemet.

Nån som vet nåt?????

Av ralmqvist

Inte en aning.

Men jag hittade tips om att man skulle koppla in modemet i en vanlig lan-port isf wan-porten och sen klicka bort "Use router as dhcp-server". Det har jag dock inte kunnat prova än. Det vore dock toppen om nån kom med ett tips man vet fungerar.

Av ralmqvist

Får inte Tele2 8mbit adsl+Netgear WGR614v2 att funka

Svärfar har fått en ny bärbar pc med w-lan som hempc. Han ville ha lite hjälp att få igång ett trådlöst nätverk så jag åkte över med min gamla Netgear WGR614v2 för att sparka igång saker.

Men trots försök i nästan 4h får jag bara inte igång det. Eller rättare sagt, jag får igång det trådlösa nätverket men kommer inte ut på internet. Varken på den stationära eller bärbara. Med nätverkssladd direkt in i datorn funkar det på bägge men via routern bara går det inte att få till. Har resetat allt som går säkert 40ggr och läst alla instruktioner som går att komma över men inget hjälper.

Anslutningen är Tele2 adsl 8mbit som man ansluter till via PPPoE. Routern är som sagt en Netgear WGR614vs. Modemet är ett Speedtouch 510. När man kör inställnings-guiden i routern så identifierar den att det rör sig om PPPoE och den frågar efter användarnamn och lösen som knappas in. Sen uppdaterar man routern med en omstart och allt borde vara frid och fröjd. Men det är det inte. Går man in och kollar routerns status har den inte fått nått ip-nummer, det står bara 0.0.0.0.

Vad gör jag för fel? Alla tips är välkomna men helst från nån som kör Tele2 adsl med Netgear router. Behöver tips så snart det går också.

Av ralmqvist

Men om det nu var det viktigaste varför köpte du då bara inte en Jens of sweden eller nåt annat crap?

Är du sugen på att strula med Linux så kör hårt:
http://www.ipodlinux.org/

Av ralmqvist

Det finns inget sånt firmware. Så enkelt är det. (Om det inte går med den Linux-variant man kan installera men isf går ju hela charmen med iPod förlorad).