Inlägg

Inlägg som Stroemberg har skrivit i forumet
Av Stroemberg

Ser bra ut, men jag skulle försökt övertyga kompisen om en SSD redan i detta skede.

Av Stroemberg

212 EVO bör kunna monteras av Inet.

Byte till MX100 var snarast för att spara lite pengar, Samsungs Pro 850 är både bättre och dyrare. Men sannolikt kommer du inte märka någon skillnad, därför kändes det onödigt.

Vad gäller GTX 970 och coilwhine verkar det vara lite lotteri, jag har haft tur med mina MSI - är riktigt nöjd med dem. Eller så kanske jag bara hör illa.

Kanske du istället ska lägga pengarna på SSD även som lagring/speldisk? Nytt tangentbord/mus?

Av Stroemberg

Tycker det ser bra ut. Om jag skulle plocka ihop en hyfsat välbalanserad maskin skulle den sannolikt likna den. Det saknas en processorkylare om du vill överklocka. En Cooler Master 212 EVO skulle göra jobbet till en låg penning.

Av Stroemberg

Kompletts är ju modernare, Z97, 4790K, GTX 980, MLC SSD. Open and shut case.

Av Stroemberg

Instämmer med ovanstående, byt kylaren till en Cooler Master 212 EVO, byt SSD:n till en Crucial MX100 och skippa extrafläkten. Lägg tusenlappen du får över på en skärm med G-sync.

Av Stroemberg

Min setup ser du i signaturen. Inget flaskar i min setup. I t ex BF4 singleplayer (spelar sällan MP) ligger jag på 90-100% på GPU och 30-40% på CPU. Så mer CPU än vad jag har (klockad till 4.6 GHz) kommer sannolikt inte påverka fps:en alls. Och då verkar BF4 vara mer CPU-bunden än andra spel t o m.

Mina GTX 970 är klockade till 1500/8000.

Av Stroemberg

Jag köpte Acer XB280HK, bara 28 tum, men med G-sync. Tycker den är helt underbar, 4K-skärpan man får i både desktopläge och i spel är oslagbar. Man mår nästan dåligt av att se en 1080p-skärm numera. Har ännu inte hittat några riktiga brister med skärmen, bortsett från att den gärna hade fått vara några tum större.

Mina två 970-kort har heller inga problem att ligga på 50-60 fps vilket gör i stort sett allt spelbart i Ultra med låg eller avstängd MSAA. Trodde korten skulle få det kämpigt, men det funkar klockrent!

Av Stroemberg

Ur pris/prestanda-synpunkt är GTX 970-alternativet givet.

Av Stroemberg

Vad är det för nätagg mer exakt?

Av Stroemberg

Man brukar oftast ändå rekommendera att byta fläktarna på H100i då de låter mycket. Tycker du ska satsa på en bra luftkylare som posten ovan föreslår.

Av Stroemberg

Tycker det ser bra ut. Eventuellt byta ut Samsung SSD:n mot t ex en Crucial MX100 för att slippa TLC-minne. Sedan kanske en uppgradering till 4790K, om du senare har tänkt stoppa i ett GTX 970 till.

Av Stroemberg

Se till att prollen håller hyfsad frekvens - sen är det bara att tuta och köra!

Av Stroemberg

Då har skärmen anlänt, kopplade in den igår kväll. Så ett första kort utlåtande.

Storleken är i mitt subjektiva tycke perfekt, 28" blir varken för stort eller för litet. Upplösningen gör sig perfekt i Windows/desktop, äntligen får man lite samma känsla som på en Retina iPad eller iPhone. Text blir galet krisp och tydlig. Oavsett om jag sitter i Excel eller i Chrome, all text ser underbar ut. Jag kör desktopen i 200%.

Hann dra igång några spel, Batman Arkham Origins, COD Ghosts och Sleeping Dogs. Ställde i snitt inställningarna på 4K-upplösning och 2XMSAA. Allt flöt underbart, landade i stort sett under 60 fps så G-sync slog väl aldrig igång. Ska prova att dra upp en del inställningar ikväll.

Men känslan i t ex COD Ghosts är underbar, det är helt klart att mina ögon föredrar skärpa och detaljrikedom före hög fps. Värt att nämna är att jag främst är en singleplayer-spelare. Upplevelsen av den här skärmen är, för mig, oändligt mycket bättre än Asus ROG Swift.

Skärmfoten fungerar tillräckligt bra, tycker inte den är speciellt ranglig som har påpekats i en del recensioner.

Av Stroemberg

Skillnaden verkar högst minimal, den upplevda skillnaden torde vara av närmast akademisk betydelse.

Av Stroemberg

Håller med makn fullständigt. Varför inte gå upp en storlek på kylare? Då är 212 Evo antagligen den kylare som ger mest för pengarna. Både i prestanda och ljudnivå. Enda anledningen att forsätta på 92mm-spåret vore om chassit har väldigt begränsad storlek då TX3 är lägre.

Av Stroemberg
Skrivet av Pollux89:

Undrar också om det kan bli strul om man använder sig av olika controllers på ssd:n. Typ en sandforce och en intel.

Ingenting jag har märkt av iallafall. Kör både 840 Evo och MX100, hade även ett par Intel i maskinen jag precis har plockat ur.

Av Stroemberg

Jag köpte en sån här. Den funkar väldigt bra på semestrarna. Att t ex plocka in trådlös Telia Homerun och dela ut trådlöst till hela familjens surfplattor och mobiler. Och så är den ju väldigt billig.

Av Stroemberg
Skrivet av orbsaaeri:

Verkar inte ha kommit in någonstans ännu. Jag lurar på om man ändå ska slå till på en Asus 4k skärm. Bild i bild vore inte så dumt när man ibland jobbar hemma.

Men en rapport på acer ser jag fram emot

Absolut. Rapport kommer.

Den finns i lager hos Komplett.

Av Stroemberg

Sorry, var lite snabb där. Då kanske man inte påverkas av vad man inte känner till. Jag har beställt rätt mycket från både Ebay/Kina och AliExpress/Kina i tusenspänns-klassen. Har aldrig behövt betala tull eller moms separat.

Av Stroemberg

Den här vore ett bra val.