Inlägg

Inlägg som makatech har skrivit i forumet
Av makatech
Skrivet av Ozzed:

Jag Har också märkt att Just Apex Legends är extremt känsligt och en väldigt bra indikator på om OC är stabil eller ej.

Känsligare än PUBG kan det väl ändå inte vara? PUBG verkar åtminstone vara ganska känslig för OC av GPUn, en bra test för stabil GPU OC.

Av makatech

Hur viktigt är egentligen ljudkvalitén i ett spel som PUBG? Hur gör ni andra, kör ni med datorns inbyggda ljudkrets? Kör ni med bra lurar?

Jag är rätt taskig på att avgöra var skott och steg kommer ifrån, säkert en av anledningarna till att jag är såpass dålig i detta kanske världens bästa dataspel någonsin (enligt mig). Det som jag tycker skiljer PUBG mot mängden är att det har en lite högre känsla (inbillning) av realism vilket för mig gör det till ett mera "vuxet" spel jämfört med många andra. Kul också att prova olika strategier, leka "Rambo" vs en mera realistisk försiktig smygstrategi. Nackdelen med en mera realistisk strategi är att det kan bli lite långtråkigt samtidigt som man inte får tillräckligt mycket övning i närstrid.

Av makatech
Skrivet av Gramner:

Blizzards officiella kommentar på Weibo (typ kinesiska twitter): https://i.redd.it/3innty5cmjr31.jpg

Var väl ok skrivet tills man kom till sista meningen vilken känns något överdriven: "We will always respect and defend the pride of our country."

De känner alltså mer att de försvarat Kinas stolthet jämfört med att man inte bör blanda ihop spel/sport etc med politik?

Av makatech
Skrivet av LeJoke:

Ett RTX 2070 super som presterar marginellt bättre och är helt nytt får du ju för runt 6k idag. Jag tror du ligger något högt i priset, jag köpte själv ett EVGA FTW 1080 ti med vattenblock från EK för 4500kr för ca 2 månader sedan Skulle gå ut med bud från 4000kr eller liknande i ditt fall istället, bara ett tips

Skickades från m.sweclockers.com

EVGA FTW 1080 ti med vattenblock från EK för 4500kr är väl dock på gränsen till ett fynd.

Av makatech
Skrivet av Mocka:

Vad menar du?

Det jag menar är att det är läskigt hur många företag tar en politisk ståndpunkt.

Ok, jag missuppfattade dig, peace

Av makatech

Bättre sent än aldrig

Av makatech
Skrivet av Mocka:

Här är en lång lista på företag som böjer sig för Kina i hopp om att pengaflödet till dem skall förbli oförändrat : https://www.reddit.com/r/worldnews/comments/dfc6qi/disneyowne...

Man blir mörkrädd!

Ok, hur gör du själv, du är medveten om att AMD har stor tillverkning i Kina

Av makatech
Skrivet av JonHolstein:

Trodde intel fortfarande hade lägre latenser och därav är bättre för musikproduktion.

Intressant kommentar, jag är lite osäker men du kan mycket väl ha rätt, skulle vara intressant med lite mer kommentarer från andra angående detta. Å andra sidan tror jag väl att den typen av program mår bra av många kärnor och trådar?

@the squonk du kan väl detta, hur ligger det till egentligen?

Av makatech
Skrivet av Ortovox:

Håller verkligen med, fattar inte hur folk kan se saker och ting så svart och vitt.
Sen köpråd tycker jag faktiskt är enkelt, hardcore gamer = köp Intel, jobbar med media creation = köp AMD. För resterande 90% köp den CPU som ligger närmast i pris för vad man vill spendera oberoende märke 😊 man kommer troligen inte märka någon nämnvärd skillnad.
Förutom om man är en fanboy då kommer man ju få sura uppstötningar så fort man rör datorn om man mot förmodan köpt en CPU från andra sidan. 😋

Skickades från m.sweclockers.com

Du har säkert rätt rent generellt även om svart och vitt blir sällan bra.

Lite mer komplicerat än så tycker jag det är. AMD Ryzen 3 series är ju fruktansvärt bra allround CPU'er även om de kanske inte ligger i topp i alla spel benchmarks.

Man kan ju jobba fint med media creation även med Intel på samma sätt som det går bra att spela med en AMD.

Men ja, är man en tävlande hardcore gamer som kanske mest lirar 1080p och har ett 2080Ti, visst vinner man fps i en hel del spel då och det är säkert viktigt för dem (det betvivlar jag inte).

Väldigt många blir nog nöjda med vilken som (AMD/Intel) men som sagt, det beror på.

Edit: Tilläggas bör att inte jag är en gamer (möjligtvis en casual gamer) så vad f-n vet jag egentligen. Sedan känns det ibland som folk vänder på varenda jäkla enkrona i val av CPU när det egentligen är GPU som de verkligen borde fokusera sina analyser på (och som ju kostar skjortan).

Av makatech

Tackar

Just att man måste avinstallera från battle.net launcher och sedan ladda hem det igen via steam var kanske inte glasklart att förstå men man skulle väl ändå fått något felmeddelande vid start. Inbillade mig först att de hittat på något något smart som inte krävde ominstallation.

Av makatech
Skrivet av HaBBarN:

1. Ja
2. Den kostar
3. all content tills shadowkeep är gratis
4. Ska du få tillgång till nya raider och content så ja

Tack men fortfarande lite confused över gratisvarianten.

Det är alltså en helt ny uppdaterad gratisversion nu som skiljer sig från den gamla som jag installerade i november 2018?

Är även Forsaken gratis nu, ingår det i gratisreleasen (du skriver "all content till shadowkeep är gratis") eller det är annorlunda eftersom det är en expansion?

Av makatech

Blir lite trött på att det oftast är två läger här på Sweclockers, varför måste man antingen vara för eller anti Intel respektive AMD, jag fattar inte riktigt det. Men jag förstår att det inte är helt enkelt nu i köprådstrådarna att ge råd om Intel vs AMD...

Av makatech

Jag och dottern körde Destiny 2 en del när det blev gratis förra året och hade ganska kul (vi spelade enbart gratisvarianten).

För ett par veckor sedan försökte jag flytta kontot till Steam och tror jag lyckades med det.

Fyra frågor nu till er som har koll:
1. Måste man även installera om spelet nu efter flytt av kontot till Steam?

2. Läser att de precis nyligen släppt en ny expansion (Shadowkeep) vilket kostar en slant oavsett om man spelat Destiny 2 tidigare eller ej?

3. Har det skett någon förändring även när det gäller gratisvarianten nu i dagarna, det är en helt ny version eller det är bara tuta och köra?

4. Är det värt att köpa Shadowkeep om man ska få ut någonting av spelet eller gratisvarianten är bra också?

Av makatech
Skrivet av employed:

Placerar man en fläkt i chassit så kan man ha otur och bara vispa runt dem varma luften i chassit och på så vis få högre temps.

Man behöver tillföra mer luft i chassit. Ser oå dina bilder tex att du inte maxat antalet fläktar fram. Mitt tips är.
- En bak Luft ut
- Två i taket Luft ut
- Två-tre fram Luft in
- En k bltten. Luft in

Något jag ska testa när jag får lite mer tid är att skippa "en bak luft ut", istället vända på den fläkten och istället köra "en bak luft in", i övrigt liknande/samma förslag som din men med två st fläktar för luft in i botten.

Lite av en skorstens princip men det är möjligt att "en bak luft in" fläkten kan ställa till det med flödet i lådan, lite osäker.

Av makatech
Skrivet av Json_81:

Är det enbart för spel är det inte särskilt stor skillnad mellan 1080p och 1440p i hur snyggt det är.
Spelar man dessutom någon form av competetive så är skillnaden nästan noll skulle jag säga men man får ändå "betala" prestandaförlusten.

Jag valde en 1440p skärm för jag gör annat med datorn också och 1080p på 27" är helt gräsligt i windows osv.

Du skriver: "Jag valde en 1440p skärm för jag gör annat med datorn också och 1080p på 27" är helt gräsligt i windows osv."

Tungt, bra argument, jag köper det.

Kan du förtydliga vad du menar med den här meningen:
"Spelar man dessutom någon form av competetive så är skillnaden nästan noll skulle jag säga men man får ändå "betala" prestandaförlusten."

Du menar att skillnaden om spelar någon form av competitive är försumbar mellan 1440p och 1080p, är det inte det ett ganska grovt generaliserande där åsikter faktiskt går isär?

"men man får ändå "betala" prestandaförlusten." ? syftar du på att det trots allt blir prestandaförlust med 1440p vs 1080p?

Av makatech
Skrivet av Boggus:

Fortsätta spara pengar och investera i en bra 144hz 1440p skärm med ett grafikkort som leverera bra prestanda i den upplösningen. Det ger en märkbart större upplevelse än teoretiska 25% mer fps i 1080p.

Jag är ganska förvillad i debatten mellan 1080p och 1440p måste jag säga.

Det som framförallt förvillar mig lite är att en majoritet av seriösa gamers verkar fortsätta med 1080p för att maximera fps och få en mer responsiv upplevelse? Tror knappast de gör det valet av ekonomiska orsaker utan eftersom 1080p helt enkelt fortfarande oftast är bäst för spel?

Sedan att 1440p ser bättre ut, snyggare, ja, så är det så klart och för de flesta av oss som inte är seriösa gamers är det oftast mera värt.

1080p: Bättre för spel (om du är seriös och vill maximera fps)
1440p: Snyggare bättre upplevelse men kräver mer av grafikkort samt du kommer inte få lika höga fps som med ett 1080p.

Möjligtvis blir detta ännu rörigare av att det kanske kan skilja sig mellan olika typer av spel (om 1440p eller 1080p är att föredra)?

Hoppas att någon kan reda ut det här för mig så att jag blir lite mindre förvillad.

Av makatech
Skrivet av sKRUVARN:

"The chip that hits frequency benchmarks as promised, our new #CoreX -series processor, provides a stable, high-performance platform for visual creators everywhere.​"

Detta översätts ju inte till att dom "når utlovade turbofrekvenser stabilt", dom menar väl att plattformen är stabil inte att klockfrekvenserna är det? Iof kan man ju tycka att bör vara stabila om de nu ska slå på stora trumman.

Känns ju lite lökigt med pikar som dessa, dock ska de faktiskt få lite pluss poäng för de där tabellerna som specar exakt vilka frekvenser som gäller i vilka lägen!

Blir mera konkret när vi får se benchmarks etc.

Av makatech
Skrivet av Nyhet:

Intel går åter till attack mot AMD utan att nämna konkurrenten vid namn. Enligt processorjätten når kommande Core X-serien sina turbofrekvenser som utlovat, med stabil prestanda för kreatörer.

Läs hela artikeln här

Extremt bra med lite konkurrens mellan Intel & AMD, det är kul, så länge som man är öppen både för Intel och AMD finns det bara en vinnare och det är vi konsumenter.

Intel har enorma resurser och bör kunna skärpa till sig men AMD verkar mycket offensiva, innovativa samt har sannolikt kortare beslutsvägar.

Lite irriterande dock att inte AMD lyckades tvåla till Intel rejält även gällande spelprestanda med Ryzen 3 series, då jäklar skulle det varit liv i luckan.

Blir också intressant att se vad Agesa 1.0.0.4 innebär för Ryzen 3, om det är ett tydligt lyft eller ej.

Av makatech
Skrivet av martinot:

Jag håller med dig. Detta gissar jag kommer vara en helt menlös satsning av Microsoft på ett system som inte är kompatibelt med resten av deras ekosystem.

Tror på en klar flopp för Microsoft+Android, men det får tiden utvisa.

Menar ni på allvar att ni tycker att Microsoft borde satsat vidare på deras egna mobila OS?

Av makatech
Skrivet av Fenrisulvfan:

@Tapperswe: Ja, en 1600 är inte långt ifrån en 3700X.
25% mer krut och 25% fler kärnor & trådar, så ungefär 56% bättre.
En 3700X kostar dock nära det trippla. 179% mer.

Jag skummade bara igenom videon, har sett massor av liknande 1600/2600/3600 test med och utan X:en.

Nu spekulerar jag bara med jag tror 3700X kommer stå sig bra när 4000 serien kommer, bättre än 3600 faktiskt.
Min nästa CPU blir troligen en 3700X om inte 4000 serien fortfarande funkar till mitt MoBo och fortsätter Ryzen trenden.
Det skulle inte förvåna mig om 4000 serien har 8 kärniga CPU:er som minimum.

1300x -> 3700x ger ju 250% mer kräm och kostar 370% mer, så än är tiden inte kommen för uppgradering.

Lite svårt att följa ditt resonnemang....

Först skriver du att en 1600 inte är långt ifrån en 3700X men senare skriver du ändå att 3700X sannolikt blir din nästa CPU? Ok, då vet vi...

Sedan vet jag inte riktigt vad du fått det ifrån att man ska jämföra procentuell prestanda förbättring med procentuell prisskillnad. Det är väl en kul grej möjligtvis men inget man kan ta för givet att dessa på något sätt ska samverka.

Är du nöjd och har den prestandan du känner att du behöver så fine, ingen tvingar väl dig till att uppgradera men inte heller behöver du peka finger på oss som gjort det?