Inlägg

Inlägg som randy har skrivit i forumet
Av randy
Av randy

Nej kanske inte, hade för mig det va 4+ år gammalt men va visst fel hehe. Men om jag ska köpa 8gb minne vad ska man tänka på då, stor skillnad på 1333MHz och 1600MHz?
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=744213#extra Är dom värda sitt pris lr?

Av randy

Okej får köpa 8gb nytt då, är ju inte så dyrt med minnen.
Men såg att jag hade skrivit fel på vad jag har för grafikkort nu, det är ett 4890.
Du kan inte länka nått billigt men grymt grafikkort som passar min dator?

Av randy

Behöver hjälp att uppgradera gamla minnen och kanske grafikkort!

EDIT: Mod flytta gärna tråden till rätt forumdel (Köpråd) då jag la den helt åt helvete fel, ber om ursäkt!

Tja, kortfattat så köpte jag ett uppgraderingspaket för 2 år sen ungefär, bestående av ett Asus M4A79XTD Evo Moderkort, AMD Phenom II x4 processor, 750w nätagg samt 3x2gb Corsair xms3 1333MHz DDR3 minnen.

Tanken va då att köpa nytt grafikkort ca ½ år efter pga pengabrist men det hände aldrig, samt att jag hade problem med minnena pga att jag kunde bara använda 4gb annars fick jag bluescreen vid boot. Läste runt och upptäckte att mitt moderkort bara stöder 4/8gb minne :s. Aja det va längesen nu till vad jag vill göra

Vill uppgradera mina minnen till 8gb men kan inte hitta sådana jag har på internetbutik så får väl köpa 8gb nytt eller går det att blanda minnen lite hur som?

Vill också köpa nytt grafikkort då mitt är uråldrigt (Sapphire Radeon 4890) men har inte så mycket stålar så tänkte nått i stil med http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=633052
Nån kan kanske tipsa om nått bättre i samma prisklass?

Av randy

Bluescreen med 6gb minne

Tja. byggde precis min dator och har ett problem. När jag ska starta datorn med 6gb minne får jag bluescreen när windows ska startas efter bios inläsningen . Om jag startar om med 4gb minne så funkar det klockrent, har testat alla minnen och dom fungerar, samt minnesplatserna. Moderkort är ASUS M4A79XTD EVO och minnerna är Corsair xms3 1333 MHZ.

Vad är fel ?!

Av randy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
HD4890 i CrossFire = ett HD5870

Se här: http://www.overclock3d.net/reviews.php?/gpu_displays/gigabyte...

Dvs, antingen köper du det du tänkte, och lägger på ett HD4890 om ett tag.

Annars drar du ner lite på moderkort och nätagg, och köper ett HD5870 om ett tag.

Totalt sett blir ju HD5870 dyrare, och inte bättre, bara möjligheten till DX11 finns om du har Win Vista eller Win 7.

Jag hade nog valt att köra det du tänkte från början och köpa till ett HD4890 när de sjunker lite till i pris...

/xJom

Tack som fan för hjälpen Då kör jag nog på det, men tänkte passa på o fråga, är de nått man behöver veta om att köra crossfire eller är det bara att koppla in och tuta o köra? Eftersom jag är kass på det här så måste jag fråga. det funkar o köra vilket HD4890 kort som hellst va? Spelar ingen roll om det är Powercolor eller XFX som körs med ett Sapphire?
Det lär ju bli varmare i burken så tänkte ta fläktarna från mitt gamla chassi och koppla in i nya där det är ledigt.

Av randy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
Om du har tänkt att köpa ett till HD4890 så är det där utmärkt. Annars kanske nätagget är i kraftigaste laget, och du kanske kan klara dig med ett moderkort utan CrossFire?

/xJom

Hm har inte tänkt på att köpa ett till HD4890. Hur skiljer sig det att köra 2 sånna kort jämnfört med att köpa ett nytt bra HD5xxx kort ? För om jag köper ett till HD4890 så vill man ju att det ska gå att köra nya spel på hög upplösning i minst 1 år framåt ju. Hur skulle du gjort?

Av randy

Tjena! Jag ska köpa ett uppgraderinspaket till min dator nu, har spanat i denna tråden i några veckor så jag vet ungefär va jag borde köpa men tänkte endå kolla med er experter om det är vettigt.
Jag har ett "nytt" grafikkort från i somras, ett Sapphire radeon HD4890 1gb samt har jag en ny hårddisk jag köpte förra veckan som är oanvänd. Så paket ska inte innehålla graffekort lr hårddisk.

Paketet jag tänkt på hittills är detta :

http://data.fuskbugg.se/skalman01/data.png

Min budget sträcker sig till 7000kr max. Så xjom och ni andra proffs kan ju tipsa om nått bättre/mer prisvärt . Tänkte köpa nytt grafikkort efter årsskiftet, troligtvis.

Av randy

datorn - död

Det hela började när jag satt o skrev arbete då det kom upp att mina USB enheter inte kändes igen. Ingen USB enhet funkade så jag hämta mitt andra tangentbord och starta om datorn.
Började snacka med min polare om vad som kunde va fel o vipps då helt oväntat så slockna datorn (!) observera att den inte stängdes av, det blev bara helt svart
Starta då om datorn och då var den igång i 3 sekunder innan den dog. Så håller den på nu och ibland kan den vara på upp till 20 sekunder fast inget händer på skärmen och den verkar inte få tillräckligt med ström då fläktarna saktas ner och sen dras igång igen.
Ibland startar den inte ens när jag trycker på power knappen.

Jag har märkt att mitt nät-agg var brännhett fast datorn stått av en hel dag efter "olyckan". Så jag luktade på det och det lukta lite bränt. Men det lukta även bränt längst ner vid moderkortet.
Så jag undrar om mitt nätagg är kört och även om jag kan lyckats bränt mitt moderkort och andra saker? (jag har inte märkt några brännmärken på moderkortet)

tacksam för hjälp

Av randy

Kan inte installera winxp

Hej, Jag skulle installera winxp på min 250gb hdd. Jag började att formatera den och sedan partionera den.. allt det gick perfekt.
Sedan började jag kopiera filer och när det var klart så startade datorn om som vanligt.
Men när den startat om så står det "Operativsystemet kan inte startas" i den där screenen som kommer före boot screenen men efter screenen där man kan trycka "del" "F11" osv.. hoppas ni vet vilken.
aja någon som vet vad jag gjort för fel för att få winxp installerat?

Det är IDE, jag formaterade med NTFS snabb, har ingen annan hårddisk inkopplad,

snälla behöver hjälp.

Av randy

Spelar ingen roll hur jag partitionerar. Har testat några gånger :P. Formaterar med NTFS Snabb

Av randy

"Operativsystemet kan inte startas" är det som står efter boot från cd m.m..

Det är bara en hdd som är IDE.

Primary master: Hddn som xp ska ligga på
Primary slave: inget
Secondary master: DVD-läsare
Secondary slave: CD-läsare

I BIOS ligger först cdrom sen hdd och sist floppy.

Av randy

Nja först försöker den boota från cdrom osv. Sen står det så. Det kan inte ha något att göra med att man byglat fel eller något i den stilen?

Av randy

Operativsystemet kan inte startas

Min gamla hårddisk gick sönder så då skulle jag formatera min lagringshdd istället och köra in windows xp på den istället. Installationen börjar bra och det går fint att partitionera men efter kopieringen av filer är klart så vill den starta om. Och när den har startat om står det att operativsystemet inte kan starta. Vad är problemet?