Inlägg

Inlägg som xylocain har skrivit i forumet
Av xylocain

Okej.. Var hittar jag den?
Jag är ny här...

Av xylocain

Det som låter mest är självklart CPU fläkten, och när det är varmt får den jobba mer, och klart som fan låter det. Jag har själv sådana problem.

Nätagget kan låta, men CPU-fläkten överröstar boxen.

Av xylocain

Köra CPU på full effekt?

Hej! Jag har en kompis som påstår att han har tweakat sin CPU/processor i BIOS så att den verkligen är t.ex 3 gHz och inte slöar. Alltså att den verkligen använder och utnyttjar sina 3 gHz...

Det jag vill veta är för det första om detta går? Om det går vill jag gärna veta hur man gör. Det finns säkert några klockningsveteraner här?

Tacksam för svar

MVH
En Noob

Av xylocain

För varm CPU!

Hej! Jag har en Celeron D processor. CPU temperaturen ligger mellan 55-66 grader, och för inte så länge sedan dog just CPU:n, och detta är en ny med precis samma problem.

Jag tror att det är moderkortet som är felet. Min bror har en identisk processor, men ett annat moderkort, som har en CPU temp på ca 30 grader. När jag provade min CPU på min farbrors moderkort, som är identiskt, var temperaturen runt 30 grader. Är det moderkortet som felar?? Vid den förra CPU kraschen lämnade jag in både CPU:n och moderkortet. De konstaterade att CPU:n var kass, men moderkortet var det inget fel på. Jasså? Jämförde de verkligen temperaturerna? Jag börjar fan tro att mamma har gjort sitt.

Det börjar bli ganska jobbigt att oroa sig kring om CPU:n ska brinna upp eller inte...

Dessutom gäller inte garatin om jag köper en ny fläkt och håller på och mixtrar.

Jag hoppas att det finns någon med samma problem, eller någon som har löst detta dilemma tidigare.

MVH
En Noob

Av xylocain

Men asså.. aj! Gör det inte ont, då?

Av xylocain

Men Bobby... Datorn ska vara igång när det sker...

Av xylocain

Ny CPU fläkt.

Hej! Jag ska köpa en ny CPU-fläkt, och vad jag har hört är Zalman 7000B-ALCU ett av de bästa köpen. Har ni några andra förslag?

Vad är skillnaden mellan CNPS7000B-ALCU och 7000B-ALCU?

Vad står CNPS för?

Sedan vill jag också veta hur man stoppar fläkten utan problem. Min kompis sade att jag skulle köra en en penna i den, men det känns inte rätt. Jag behöver veta hur mycket nätaggregatet låter. CPU-fläkten låter som satan och temperaturen är 62 grader! Jag måste köpa en ny fläkt. Hur gör man för att stänga av fläkten i nåt ögonblick??

MVH
En Noob.