Inlägg

Inlägg som Sheep har skrivit i forumet
Av Sheep

Förmodligen är inte din processor upplåst. då måste du välja "user define" som processor hastighet. Om du då försöker starta upp datorn igen kommer den inte starta. Detta beroende på att din cpu typ har printats in i cmos, och du måste nu göra en "cmos clear" detta kan du läsa om i manualen till moderkortet.

Av Sheep

heh

Rätt så många elaka kommentarer men herregud, man ska inte peta i en dator om man gör sådana misstag!

Av Sheep

keep us posted!

Av Sheep

mm, tveksamt

Ja det är verkligen tveksamt. Tänk dig en 3 år gammal värstingdator idag, den kan ju knappt starta ur2003 ens, än mindre spela det.

1-2 år är realistiskt, största problemet i den där datorn är grafikkortet, det matchar inte datorn i övrigt. Skulle inte acceptera något långsammare än ett Ti4400 i dagsläget.

Helst Ti4600 eller Radeon 9700...

Av Sheep

Jag tycker dom lite skjuter sig själva i benet när dom gör så här, det dom säger är ju att man inte kan lita på deras prissättning. Telia är inte direkt något starkt varumärke i sverige idag, såna här saker gör det knappast bättre.

"Näthandel som fungerar" har länge varit ett slagord för dagens internetbutiker, ändå kan dom inte gör något så förbaskans enkelt som att sätta rätt priser!

Av Sheep

hmmm

I princip alla som köpte telefonen insåg ju att det var en miss av telia. Men vi kan ju inte undgå faktum att vissa borde ha köpt telefonen av andra orsaker. Alla har inte bra koll på telefonmarknaden, och jag tror inte det är många som vet hur en siemens s45 ser ut. Dessutom är det en gammal telefon i dagsläget. Jag köpte min för ett år sedan för 2900:-.. inte alls orimligt att den skulle ha sjunkigt till 297:- vid det här laget.

Det som lite granna stör den här debatten är de köpare som beställde flera telefoner. Dom så att säga förstörde ju för alla andra också. För det blir väldans svårt att motbevisa att dom inte förstod att priset var för lågt.

Hade dom tagit 0:- så hade fallet varit solklart.. hade dom tagit 1:- så hade det varit nästan solklart, man kan ha missat det där med abbonemanget! men 297:-... nej, det här blir en svår tvist.

Jag anser att alla som beställde en telefon borde få den till det priset. Dom som beställde flera, svår fråga! Men det lutar åt nej.

Det är ju synd att ett stort företag som telia inte har bättre rutiner än så här i deras prissättningar. Hur svårt kan det vara att ha ett program som gämför inköpspris och försäljningspris och varnar om det verkar orimligt!!! Nej, dåligt skött av telia, dom skulle åtminstonde ha erbjudit någon sorts kompensation.

Av Sheep

tumknapparna funkade i ut2003 iaf... scrollen fick jag inte att funka med mouseware 9.7 ... ska prova att installera 9.73 nu.

Av Sheep

förhoppningsvis så skulle du inte vilja ha det betalt heller. Fy fan för folk som lurar till sig pengar genom att sälja saker till okunniga.

kajic - beror på.. det som drar upp priset är radeon 8500 kortet (om det inte är LE) 80Gb seagate disken och delvis lådan... resten är skit

Av Sheep

Jag köpte en MX500 häromdagen.. grymt skön mus. Men det har ni ju redan fått höra 500 ggr.

MX700 är mycket komplexare än MX500.. istället för optisk sensor - micro processor - kabel - usbkontakt som i MX500.. så går den optisk sensor - micro processor - radiosändare - radiokanal - radiomottagare - kabel - usbkontakt...

radiovägen och den lite jobbigare gången ger en liten fördröjning mellan rörelse och registrering på skärmen.

Sen ett annat "problem" med MX700:an är att dess optiska sensor sitter vid kanten av musen, vilket gör den känslig för vridningar. Alla vi som använder uteslutande handleden när vi spelar kommer märka av det något.

Så för er spelfreaks, håll er till mx500. Som för övrigt är rätt så lagom i storlek. Inte alls lika stor som dom gamla mouseman mössen.

Av Sheep

Har nästan bara haft positiva erfarenheter av sveriges/danmarks itbutiker... Det enda negativa jag har varit med om är datorbutikens leveranstider... ni behöver ett betydligt mycket snabbare paketerings/utskicks system.

itbutikken levererade riktigt snabbt tycker jag. fick prylarna på 3 arbetsdagar efter beställning.

komplett.se var lite segare, 4-6 arbetsdagar.

datobutiken.com vette fan.. har fått sakerna allt ifrån 3 dagar efter beställning till 2 veckor för sent.

Däremot ett stort + till datorbutikens support. Schyssta och blir inte sura fast man bråkar och byter en massa saker under beställningens gång.

Av Sheep

Jag har till slut fått lov att ge upp min älskling (Logitech Wingman Gaming Mouse)... till slut dog den helt och jag hittar ingen ny =(

Så valet föll på en optisk (trots att jag har haft det tvivelaktiga nöjjet att prova microsoft wheelmouse optical) mus. Närmare bestämt Logitech mx500... 539:- kändes lite saftigt, men jäklar anamma vilken underbart fantastiskt skön och bra mus det är. Har fan aldrig varit med om dess liknelse.. den får Gaminmousen att kännas urseg. Den här KAN verkligen INTE spåra ur ens för den mest fanatiske fps spelaren. Skakade mig svettig för att försöka få den att balla ur.. det gick inte. Dessutom är den äckligt exakt.

Ni som funderar på vad ni ska köpa.. think no more!

Av Sheep

Hade du sålt det i lösa delar hade du fått 4500-5000 för allt.

Så du kan ta allt mellan 4000 och 6000 utan att skämmas eller känna dig lurad, beroende på vad mer du skickar med. (mus, tgb, skärm etc)

Av Sheep

kyro2 i winxp, spel krashar etc.

Hej!

Jag har en athlon thunderbird 1.4GHz, abit kg7-raid moderkort, 512Mb DDR, Creative SB-live 5.1 bulk och ett kyro2 (STM´s reference) grafikkort... kör winxp professional...

Har haft problem sedan en tid med att köra spel som använder sig av 3d-delen i grafikkortet (typ alla spel). 3d-delen av grafikkortet (eller dyl.) tycks hänga sig. Det går fortfarande att använda datorn vid dessa "krasher" men inget directx-spel går att spela om man inte startar om datorn.

Tror att jag lyckats lösa ovanstående problem genom att stänga av AGP Dynamic Memory (något i den stilen) i BIOS...

Nya problem har dock uppstått (efter ändringen i BIOS). När jag startar Battlefield 1942 mp demo så blinkar datorn till svart och kommer tillbaka till skrivbordet som om inget har hänt (inga prg. kvar i minnet vad jag kan se).

sof2 visar konsollen kör några rader och krashar sedan...

MOHAA hänger sig när datorn lyckats byta skärmläge och visar en svart skärm med en muspekare. (--> hårdboot)

Har någon några schyssta lösningar, eller haft liknande problem med (antagligen) kyro2 grafikkortet?

ps.
Bra att tillägga kanske är, att det möjligtvis kan ligga någon tweak installerad för att fixa 60Hz problemet...
ds.