Inlägg

Inlägg som dagle har skrivit i forumet
Av dagle

Hoppas en del på Blizzard DOTA då HoN är buggigt. (12 buggar and counting)

Av dagle

Oj oj oj, nu är de bara 4 månader efter linux? Vi har haft detta ett tag nu.

Av dagle

Jag drog ut 1 tand, fick bettskena (inte en sådan man har under natten utan denna satt bakom tänderna 24/7) och tandställning + tandtråd (dvs en tråd på baksidan för att förstärka), smärtan var rätt enorm då dbettskenan tryckte bak mitt lilla underbett samtidigt som tänderna drogs åt. Gjorde så pass ont alla sakerna tillsammans att jag gick ned 3-5kg i vikt första veckan, sedan blev det mycket bättre.

Sedan var det lite jobbigt med bettskenan då jag konstant läspade (blev dock rätt bra på att inte läspa på slutet), mindre roligt när man är 16. Dock så tycker jag allt klart är värt det idag då jag mycket enklare kan hålla rent, det ser finare ut, etc etc etc.

Av dagle

För att ingen använder unix, *nix är en förkortning av unix-like system som BSD, Linux och Solaris.

Av dagle
Skrivet av saddam:

Åh fan, kör du Plan9? Hur är det? Jag är grymt nyfiken på det. Vet du om det funkar bra under VirtualBox?

Jo då. Det är väldigt annorlunda mot unix, t.ex. så kräver inte mount och alla liknande kommandon root utan är ett verktyg som är ett måste, dock så mountar man per default integet globalt utan enbart för den lokala processen, vilket gör mount lika "ofarligt" som vad som helst. Sedan finns det andra coola saker som grafiska terminaler (någon som är helt omöjligt att förklara för folk vad det är), cpu som kan binda devices remote vilket gör att du kan accessa din lokala hårdvara när du connectar till servern, med mera.

Det finns dock ape som är lite som wine för unix (ape = ansi posix enviorment) och linuxemu om man vill köra utomjordiska program (för vi bor väl alla på planet 9?). Dock så fungerar dessa program lite skumt ibland och kan inte använda sig av systemets styrkor.

Har aldrig kört det i virtualbox men det funkar bra i kvm/qemu och vmware. Finns lite dokumenation på deras wiki. Annarså så skulle jag nog rekommendera att du kör 9front, en fork på plan9 som har ett aktivt community då inget händer med koden för plan9, iaf inte med isos utan allt som hänt så sistone ligger som patchar man får applicera själv och bygga om, rätt drygt.

Av dagle

Beror på vad jag kör. Min plan9 installation behöver jag aldrig installera om då / inte är skrivbart och snål med att uppdatera så. Jag lägger ofta uppdateringar /update istället och när jag vill updatera så skriver jag updateringarna till /update, för att sedan aplicera dem så gör jag bara en bind på /update till / i ett nytt namespace. Om det funkar bra så gick updateringen bra. När systemet var stabilt i ett 1 år med en updatering så skriver jag den till / , känns som att jag inte hittat en bugg på 1 år så borde den inte finnas. Sedan har jag mina lokala updateringar för fixar / ändringar jag gjort i /usr/dagle/local som jag också kan binda på /. Om saker verkligen skulle skita sig så kör jag allt med fossil och venti så jag kan alltid steppa tillbaka á zfs-style. På linux så brukar det oftast inte behöva ominstallationer, gjorde första på 5 år i år. Ny hårdvara och gick från mekanisk disk till ssd, kändes inte värt att back up och ha sig. Slängde över home och konfigs, kändes smidigare. Men grejen att det har funkat så bra på linux är väl pga antalet användare och bra paketerare, det är väldigt sällan man är först att få en bugg.

Av dagle

1980 imo. Inget nytt skulle jag säga, men det är inte cloud över huvud taget. Säg vad det gör? "Works as a single device" tror jag inte du menar, även om det också har gjorts (vilket är rätt svårt att skriva ett OS som klarar).

Av dagle

Nu på kommunist-tv: Du betalar, vi säger vad du skall tycka.

Av dagle
Skrivet av bud_bundy:

På landsbygden där ingen bor vet jag några bra pizzerior, annars tycker jag många pizzabagare saknar självkänsla till att göra annat än barnpizzor. Med barnpizzor så menar jag sådana som varenda pizzabagare har och det finns absolut inget som utmärker dem på något sätt. Dessutom har de ofta en pizzameny med ca 70 pizzor, där de flesta än likadana förutom att en ingrediens har byts emot en annan, där en vettig pizza självklart hade de båda ingredienserna. Är det så att någon är allergisk emot något, så hade ju denna kunnat be att plocka bort en ingrediens.

En hygglig pizzeria på landsbygden är Athena i Trollhättan, de har t.ex:
Tigris: Oxfile, jalapena, ruccola, champinjoner tacokrydmix, lök, tzatziki, där tzatziki är den viktigaste ingrediensen.
Fiorentina: Mozzerellaost, oxfile, zucchine, auberginer, champ, pesto, tzatziki och färsk basilika.
Där dessa pizzor är extremt goda och egentligen inga märkvärdiga ingredienser, vilket gör att priset också är normalt.

En annan hygglig pizza i samma stad i centrum (minns ej namnet på den) kör med vedugnsbakning, där man får handskalade räckor m.m. Och de har goda pizzor som har bl.a. soltorkade tomater och en pizza som har honung och cachenötter, som passar så otroligt bra tillsammans. Soltorkade tomater är annars något alla borde testa på en pizza.
Denna pizzeria är dock väldigt dyr, men man får lite vad man betalar efter. Deras luncherbjudande (buffen) är dock inget som jag rekommenderar, då de inte gör de goda pizzorna på denna.

Sist så jag själv i ett samhälle närmare göteborg. Där min porterpizza är underbar, då med portersteksås på. För ni som inte vet så är porter ett mörk öl och steken i mitt fall är en fransyska (hyfsat nötkött).

*edit*
Om någon har förslag på en vettig pizzeria inne i göteborg så vore jag tacksam, med vettig så menar jag inte enbart "standardpizzor". Men samtidigt behövs det inget extremt konstigt på dem heller som en bäver eller så. hehe

http://www.pizzeriamums.se/ , sjukt goda pizzor och med mycket smak. Tycker att vanlig pizza är lite mycket: fett + kött + bröd, gött när man är bakis eller trött men inte så jättegott egentligen. Han vann pizza SM förra året så jag gissar att han vet vad han gör. Vill du dock ha någon av de mer exotiska pizzorna så måste du beställa dem dagen innan (vilket är lungt då det vanliga sortimentet slår de flesta andra pizzerior imo). Dock så får man betänka att det inte är en pizzeria dit man går om man vill ha den största pizzan med mest fett och som dryper med sås, även om man blir mer än nog mätt.

Av dagle

Vet inte hur du tänker. Hur många spel har du sett där det står att det går att köra det på mac? Ta det delat med 10 så får du antalet spel till kubuntu. Så om du köper en dator för att använda windows så måste du nog använda windows.

Av dagle
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Fan va kul att höra att de vart nått av detta Men detta med att skriva operativsystem från grunden är ju ingen som kommer göra i framtiden. Det är så teknikutvecklingen har sett ut genom tiden. Ingen "uppfinner" ju hjulet igen när dom ska bygga en bil. T.ex. är ju OSx byggt på Unix från början(?)

Händer lite då och då skulle jag säga. Om man ser till konsument OS så är det inte så vanligt att man skriver nya då om än man skulle få ett bra system så är det väldigt svårt att få 3dje-parts program att fungera etc. För att inte tala om worse is better..

Det är inte så svårt imo att få ihop ett litet hobbyOS för att hacka lite. Det är rätt nyttigt att ha ett sådant imo när man skall skriva drivrutiner ibland. Sedan är det svårt att alltid säga att man kan bygga på det som finns där ut. Det går till en viss gräns, men vill du göra något som allt för konstigt så behöver man designa systemen från grunden. Dock så är väl det viktigaste idag att man får fina knappar i sin webläsare så jag vet inte riktigt.

Av dagle

Tycker nog Da_Bear får ragga upp någon ny på icq. Börjar bli dags.

Av dagle
Skrivet av Gnejs:

public boolean isAlive(){
return chroniaxHealth > 0 ? true : false;
}

borde va same shit i C# som i Java här iaf ;o

Förstår inte koden riktigt, varför vill man skriva sådär?

public boolean isAlive(){
return chroniaxHealth > 0 ? true : false;
}

är ju samma som:
public boolean isAlive(){
if (chroniaxHealth > 0) {
return true;
else
retrun false;
}
Så om true så returnera true och om false returnera false. Varför inte bara göra?:

public boolean isAlive(){
return chroniaxHealth > 0;
}

Av dagle
Skrivet av Ratatosk:

Jag har absolut inget emot Dennis Ritchie, han är dessutom död och skall få vila i frid.
Däremot gillar jag vare sig C eller C++, det är jag långt i från ensam om.

Ser inte vad C++ har med saken att göra, C++ är något från helvetet, precis som java. Hade jag fått byta C mot något så hade det kanske blivit scheme, ett av få språk som klarar av att axla ansvaret imo.

Av dagle
Skrivet av Ratatosk:

Det är nog ett skämt, men det skulle inte förvåna mig om det visar sig vara sant.

Får jag fråga vad du har emot Dennis Ritchie? Att folk använder C när de inte borde eller använder C de inte klarar av det kan inte anses vara hans fel imo. Sedan är de flesta C system skit, men han har nuddat väldigt få dem också.

Av dagle

Dennis Ritchie död.

"I just heard that, after a long illness, Dennis Ritchie (dmr) died at home this weekend. I have no more information.

I trust there are people here who will appreciate the reach of his contributions and mourn his passing appropriately.

He was a quiet and mostly private man, but he was also my friend, colleague, and collaborator, and the world has lost a truly great mind."

https://plus.google.com/101960720994009339267/posts
:'(

Av dagle

Adobe släpper ännu en buggig version av sina buggiga program, gggggggggggg.
Har skitföretaget gjort något bra egentligen? Flash suger rövpung, acrobat reader är nog den sämsta pdf-läsaren jag använt (klarar inte stora pdfer bra äns) och photoshop är 40 lager av bling bling men är fortfarande skrivet för 1980. Jävla skitföretag, kan inte folk bara sluta använda deras produkter?

Av dagle
Skrivet av m0rk:

Stallman är ett riktigt r*vhål.... Ska vi tala om en riktig fanatiker så är han ett praktexempel.

Han är en riktigt bra programmerare också. Inte som man böhever lyssna på honom om man kör hans program.

Av dagle

"Steve Jobs, the pioneer of the computer as a jail made cool, designed to sever fools from their freedom, has died.

As Chicago Mayor Harold Washington said of the corrupt former Mayor Daley, "I'm not glad he's dead, but I'm glad he's gone." Nobody deserves to have to die - not Jobs, not Mr. Bill, not even people guilty of bigger evils than theirs. But we all deserve the end of Jobs' malign influence on people's computing.

Unfortunately, that influence continues despite his absence. We can only hope his successors, as they attempt to carry on his legacy, will be less effective." - Stallman

Kan faktiskt hålla med lite om det där. Tycker inte om det han gjorde, tycker inte han har bidragit till en utveckling åt det hållet jag velat etc. Men jag skänker en tanke till hans familj då han ändå dog i ung ålder och kanska aldrig fick göra de där sakerna man vill göra som människa, speciellt om man har familj.

Av dagle
Skrivet av saddam:

Det du pratar om, är en dator. Du beskriver en dator helt enkelt. En dator är hårdvara som man kan programmera om att få olika funktioner. Så det du verkar vilja ha, är hårdvara som du kan programmera om med mjukvara. Så det verkar som att du är inne på linjen att om man kan göra samma sak i mjukvara, bara aningen sämre, så är det ingen stor poäng att köpa dedikerad hårdvara. Om jag har en cpu på 2.4GHz, så är det ingen mening att uppgradera till 3GHz. Visst är 3GHz lite snabbare, men inte så stor skillnad. Har man extrema behov så måste man uppgradera till 3GHz, men det har man oftast inte.

Min dator består alltså av 3-4 datorer? Så det kanske inte är nödvändigt för gamers att köpa ett grafikkort? Grafikkort är helt värdelösa helt enkelt och man borde inte ha dem ens integrerade i cpun? Det jag pratar om är något helt annat.

Det jag menar är att du gör som på en hårdvarubradvägg, där programmerar du regler som du sedan kompilerar till vhdl (eller något annat bös) och skriver om hur hårdvaran fungerar och det nuddar aldrig cpun, till skillnad mot en cpu där du ger den instruktioner men inte kodar om instruktionerna. Varför skulle man inte kunna göra så med controllers lika väl? Tror man till och med skulle kunna få ännu bättre prestanda av dem än i dagsläget utan att gå miste om speciellt mycket. Visst du kommer inte kanske kunna spela en låt varje gång en inode får sin kontrollsumma kontrollerad, känns som man kan leva med det.

Tror för det stora flertalet så kommer nog alltid hårdvaru raid att vara något rätt ointressant egentligen men tror det finns en marknad för dem, speciellt om det görs på ett bra vis.

Detta är tråden för folk som sitter fast i låder och inte kan se utanför dem tbh.