Inlägg

Inlägg som dagle har skrivit i forumet
Av dagle
Skrivet av klk:

Är du med och utvecklar windows 8? Menar du att ni har olika kod för arm och x86 ?

Menar att platformen windows 8 och windows phone 8 är iaf inte i dagsläget samma. Precis som de inte var samma för windows 7 och windows phone 7. Vårat team på jobbet har varit utvecklare av delar av windows 8 och visat upp produkter åt microsoft.

Angående acid3 så om det inte ändrats nyligen så är det enbart skitsnack att någon får 100% i det. Alla fuskar för att få det, för att hårdkoda vektorfonter vars funktion är att de inte skall vara hårdkodade... mer fail än så kan man inte få?

Av dagle
Skrivet av klk:

Läs här: Review: Nokia Lumia 800: Microsoft doesn’t have to buy Nokia, they already did

Apollo är helt nytt, det är windows 8. Windows 8 har anpassats för att kunna köras i mobiler

Precis som windows 7 har en windows phone 7 har windows 8 en windows phone 8. Detta är inte windows 8 för arm-plattformen och har inte speciellt mycket med windows 8 att göra i övrigt.

Av dagle

Kör lxc och namespaces när jag skall köra samma system. Grymt mycket snabbare än tung virtualisering. När jag behöver riktiga saker så får det bli kvm/qemu. Körde en del qemu för att automatisera testning på arm när jag sitter på min x86 dator.

Av dagle

Slutat spela skiten nu. Vad sägs om 18 min legio utan gank? Från level 7 och frammåt så la jag 83 av 183 på att fråga när han skulle ganka. Får ner 2 hjältar till 50 och 30 hp själv, om han bara hade kommit så hade det varit minst 4 kills... Sedan gör vi en cc och han har aldrig lämnat jungeln. Börjat tro att LoL faktiskt är ett bättre spel än HoN pga att HoN inte har ett bra system för att slippa spela med idioter och i LoL så är det inte hela världen. Säljer ett legacy-konto om någon vill ha det. Var min katt som godkände avtalet, så ni får ta det med han om att han inte får sälja kontot.

Av dagle

80, dock så klarar jag inte av den hemsidan.

Av dagle

Blir så sur ibland på detta spelet. Jag får mest spela med idioter tror jag, eller jag vet. Var solo top som hellborn som flint, vilket borde vara ok eftersom det går rätt fort att få lite range. Speciellt eftersom de inte hade det allt för många stuns eller nukes för att kunna diva. Säger till predator att stacka för att sedan göra en pull. Något som vi båda hade tjänat på. Detta utspelar sig då:
"Please pull ffs"
"You noob, you are on your own, you can't handle top? You noob"
"Yes I can handle top but I need to be close to tower so the can't dive me, so for the love of god, stack and pull"
"Hahahahahah, die noob"

Det som hände sedan är så klart att creepsen kommer en bit ifrån tornet, de ställer sig ivägen så jag inte kan lasthitta, de får massa denies och flyttar possitionen ännu mer. Jag skriver mera till preditor och han enbart skrattar som svar. Jag har nu 2 val, stå vid tornet och få 0 xp eller iaf försöka få någon xp. Detta resulterar i att jag går lite frammåt och dör. Så fortsätter sedan matchen i 5 minuter, jag så fort jag kommer inom xp range så dödas jag. Efter 3 deaths och predator har skrattat jag vet inte hur många gånger istället för att göra något för laget så bestämmer jag att ett besök på ICA är på liv och död och lämnar matchen.

Jag önskar verkligen att detta enbart hänt 1 gång men det är typ mer regel än undantag och det känns som det är det som gör att jag inte kommer upp i 1700 som jag var i innan (inte spelat jättelänge men iaf). Ibland undrar jag hur svårt det kan vara egentligen... Man blir inte lite trött på spelet när det är sådär.

Av dagle

Är det inte lite dumt att fest i 70 år när han är så gammal?

Av dagle

Smidigare än windows: check,
Snabbare än windows. check,
Kan ändra saker jag inte gillar: check,
Skalar bra: check,
Funkar med mer hårdvara än windows: check,
Är stabilt om man inte kör lul-lul: check.

Sedan så tycker jag hela unix är ett fulhack idag, dock så måste man välja något om man vill kunna köra den hårdvaran man äger och då får det bli just linux då det har best support. Därför är BSD och solaris helt ointrassant för mig, samma skit, samma buggar etc.

Sedan får det gärna vara hur dött på desktop som helst, bryr mig inte speciellt.

Av dagle
Skrivet av plunn:

Inte alls... RedHats användare betalar generöst för sina Enterprise licenser..... (software subscriptions)

Sen som alltid angående RedHat så vet man inte hur mycket de gömt undan i egna "mjukvaruvalv" för att göra kunderna nöjda.....

Hursomhelst GNU/GPL ÄR stendött !

FSF har några "Baghad Bob" liknande figurer som försöker sprida något annat men det ÄR kört !!

Och det ser ut som att vi bryr oss? Kör du din mjukvara från microsoft, den är buggig rätt igenom. Program som blåskärmar och som kör i kernelspace. Vad sägs om att köra regex i kernelspace? Varje gång det programmet gör något fel så får du blåskärm och hela systemet krashar, pga av att det måste köra i kernelspace. Detta är vanligt och är i bruk, när man frågar microsoft hur man skall göra så säger de: Ni gör helt rätt, se till att det inte finns några buggar så är det ju inga problem. Just de ja försök att få ett system på flera miljoner rader kod buggfri.

Blir mer och mer mörkrädd hur utveckling eller inveckling ser ut på windows. Jag skulle kunna prata rätt länge om hur det krävs ungefär 2x arbetsstyrkan för att få något som 50% så bra i linux (kernelen).

Att Android är guld och gröna skogar och att allt inte är fritt är inga problem... Kom tillbaka när du jobbat med android, det är ett jätteproblem. Jag kan ta ett exempel, det finns jättemånga, nu för tiden så (iom ICS (ok det var iom hc, men folk hade inte tillgång till den)) så skickar google ut en fulhackad ril som stödjer hela 4 versioner av ril-protokollet. Varför undrar säkert ni? Jo för rilen som ser till att man kan ringa, problemet är att 95% av alla som utvecklar sådana gör släpper dem inte och därför kan inte vi konsumenter updatera fritt mella olika versioner av android. Finns många andra ställen där google har fått problem med detta, något som antingen google får betala med fulkod eller vi användare får betala i att vi inte kan upgradera. Så du med 0 erfarenhet har ungefär lika mycket vettigt att säga om detta.

http://www.openbsd.org/songs/song39.ogg . Jag förstår inte varför du är så intresserad av blob, det skalar väldigt dåligt, något som jag fått erfara om och om och om igen. Säger verkligen inte för att något är öppet så är det värdsbäst men skit får iaf inte finnas kvar.

Av dagle
Skrivet av mats42:

Tyvärr så har du rätt ordentligt fel när det gäller driverkod eller egentligen all kod.
Varför tror du att mjukvarupatent håller på att bli en mångmiljardmarknad? Jo därför att det ligger stora värden i koden och är det värdefullt så delar man inte med sig av det. Detta kommer att bli en akilleshäl på sikt om man inte börjar ta itu med problemet. Grafikdrivers är ju ett legendariskt sätt att visa på det

Tycker du att det är lättare att kompilera en kernel från scratch pga att disttilverkaren inte hadde kryssat i just mitt tvkort istället för att sätta i en CD och ett dubbelklick så får det stå för dig. I synnerhet om du hävdar att det är enklare för din farmor eller mormor.

En mac är enkel och den dagen Linuxfolket förstår att de flesta användare faktist inte vill veta mer om datorer än så och börjar bygga system efter det så kan man börja växa hos vanliga användare.

Att ha fått ihop en marknadsandel på 1.4 procent på snällt räknat 15 år är ett rätt tydligt tecken på att man behöver tänka om om man vill växa och efterssom jag vill det så är det den smidigheten jag vill att man satsar på

Jag vet inte hur din linux-kärna ser ut men min ser ut så att jag har stöd för moduler. Saknar jag en drivrutin för något så hämtar jag den med pakethanteraren och laddar in den. Hade jag kört ubuntu så hade jag klickat på extra hårdvara i menyn och tryckt install.
Det är inte speciellt svårt längre, men vill man göra det svårt för sig så blir det svårt.

Att man kan tjäna pengar på drivrutiner, ja och nej. Ta t.ex. fallet med nvidia vs amd på grafikkort, amd har helt värdelösa drivrutiner och nvidia har okej drivrutiner. Där tjänar nvidia mot amd pga detta, frågan är enbart om det är något som konsumenten vill ha. Alternativet bra drivrutiner verkar inte riktigt finnas. Har sett för många drivrutiner till windows vara totalt rutna från grunden som är så bortom räddning.... ändå lever dessa vidare... för att det är en produkt och har värde, tror Torvalds skulle se på sådana drivrutiner på ett annat vis.

Av dagle
Skrivet av plunn:

Tjau... de allra flesta är eniga om att de allra flesta måste tjäna ihop till brödfödan varje dag och ber man alla kommersiella bolag att fara o flyga med hänvisning till GNU så kan det bara gå åt skogen....

Man kan enkelt studera Android som har ett helt annat eko-system inkl att det är naturligt att betala för något man tycker om så är det ju enkelt varför GNU kört fast.

Med Android så kör man då med öppna licenser som tex Google kan använda, GPL skulle aldrig användas förutom för Linuxkärnan, men den är just nu omöjlig att licensiera om.

Så visst har GNU/GPL kört fast.... rejält !! RMS kommer troligen ståndaktigt att vägra gå med på några som helst ändringar....

Känner inte igen det där, alls. Jobbar i dagsläget med GNU/Linux och Android. Vi har släpper allt som 100% open source (drivrutiner, ril, services, gps etc etc). Vi har mycket bra rykte hos våra kunder pga detta och har fått priser för det. Så att säga att det inte går att bygga en affärsmodell pga det är helt fel i min mening.

I slutändan tjänar våra kunder rätt mycket pengar på att källkoden är öppen, att inte behöva ringa oss för att byta en variabel från 5 till 4 för att komma igenom ett test i japan, där deras nätverk är inställda på ett helt annorlunda vis, det är rätt stort hos kunder.

Så jag tror det visst går att ha en modell där man skall samarbeta istället för att motarbeta varandra. Jag har också arbetat en del med windowssaker och det är långt ifrån guld och gröna skogar där. Windows exporterar ibland helt vansinniga API:er som tvingar dig att köra userspace applikationer i kernelspace.

Personligen så håller jag med torvalds på mångt och mycket. Det är sällan jag hittar ett program som jag är 100% nöjd med och att då ha källkoden är en extremt viktig faktor. Öppen källkod är lite som demokrati, det garanterar inte det bästa, men det garanterar makten att byta saker som är rent ut sagt skit. Något som jag tycker det flesta windows programmen tyvärr är.

Tillsist så tycker jag att du whinar en jävla massa på alla andra och hur de skall släppa sin kod. Jag skulle vilja se vart din kod ligger. Eller klagar du enbart på utvecklarna som faktiskt gör något?

Av dagle

Jag tror inte det. Men snart kanske windows får ett vis att visa filer i terminalen (dir är så trasigt att det borde stå: använd aldrig, så den räknas inte) ?

Av dagle

Någon som testat att köra ett helt system med bdver1? Många program verkar bli otroligt mycket snabbare och blir lika snabba som om man kör dem på en i7:a.

Dock så finns enbart bdver1 till Linux.

Av dagle

Det har alltid varit "billigare" att inte ha något lån på det.

Det man menar med att det var billigare att ha lån var att:
1. Låg ränta som var nära eller under inflationen.
2. Lån var avdragsgiltligt på skatten.

Om då dessa 2 tillsammans gjorde att du fick en årlig avgift som var lägre än inflationen så innebar detta att ditt din bostad steg snabbare i värde än dina lån. Om du istället för att betala av lånen då köpte något annat som också steg i pris snabbare än inflationen, så fanns det ingen större mening med att betala på lånen, detta kallade man "inflationen äter upp lånen". Detta i sin tur gör att huspriser går upp, om folk får ta lån (vilket var ett sätt man reglerade detta innan man fick flytande valuta i sverige). Om det skulle vara helt oreglerat (och fiat valuta, vilket är en förutsättning för inflation) skulle det i längden leda till hyperinflation då varje husköp hade trissa upp priset -> höjt inflationen -> kvoten mellan inflationen och räntan blir mindre -> man tjänar ännu mer på husköp -> man är villig at låna och betala mer för en bostad.

Dock så finns det alltid några som har otur när man leker sådana här lekar med lossas-valuta och får gå ifrån hus och allt de äger.

Av dagle
Skrivet av dala56:

Utveckla gärna det där.
Jag vet att homosexuella män inte får(eller fick) lämna blod. Är det detta du tänker på?

De får fortfarande inte. Det har varit väldigt många turer runt det där och väldigt förnedrande mot många i mitt tycke. Deras statistik faller under "lögn, jävla lögn och statistik"-bilden av verkligheten. Detta tycker jag är riktigt humoristiskt:

Haft samlag med person som har utsatts för risk för blodsmitta
Vänta 12 månader.

Är man och har haft sexuellt umgänge med en annan man
Får inte ge blod.

De får som sagt ha vilka regler som helst men om de behandla folk enligt denna enkla modell så får de gärna göra så men räkna inte med mitt stöd då. Och jag får fortfarande ge blod om det är någon som undrar.

(skulle kunnat gjort mycket längre post men tror det inte ger något att posta en mindre bok för att beskriva det jag tycker, jag tror de flesta förstår)

Av dagle

Kan någon översätta?

Av dagle
Skrivet av guvvan:

Ram är väl till för att användas?
Min linux server användar allt ram minne.
Cached 73%
Kernel + applications 27%

Precis, till för att avändas. Inte till för att ligga fragmenterat i hål i arenor och pooler.
(Och du verkade veta hur system funkar så jag antar att du vet hur man skriver en malloc )

Av dagle

Givit 15+ gånger men nu är det slut.
Gör om gör rätt om ni vill ha tillbaka mig (för många hbt-vänner för att känna mig bekväm med deras behandling av folk.)

Av dagle
Skrivet av Manneh:

Japp, man får ju tänka på andra sidan pannkakan också. Det finns oändligt med gudar i oändligt många världar/galaxer, men det finns även oändligt med världar/galaxer där gud inte finns. Så min teori bevisar inte att gud finns här, men att gud definitivt finns någon annanstans.

Din teori bevisar inget och är matematiskt och logiskt felaktig och min är enbart ännu löjligare.

Av dagle
Skrivet av Manneh:

Om man ska se det matematiskt (Det enda argumentet som alltid håller) så måste det finnas en liten chans att gud finns då vi inte kan bevisa antingen eller.

Så Gödels incompleteness theorems visar på gud kanske finns? Betyder det att det finns oändligt med gudar då eftersom varje gud har en liten changs att existera och vi kan inte bevisa att inte någon av dem inte finns och det finns oändligt med möjliga gudar.

Oändligt med gudar till folket!