Inlägg

Inlägg som dagle har skrivit i forumet
Av dagle

Dela upp bilden i lika många delar som du har workspaces. Använd sedan: http://wallpapoz.akbarhome.com/ (om du kör gnome). Finns säkert bättre lösningar men detta var det som jag hittade när jag googlade 3 sekunder.

Av dagle

Det han gjort är helt lagligt i sverige och borde imo vara helt lagligt att göra i USA också.

Av dagle

Måste avboka också, skyller på att folk bokar in födelsedagar dumt.

Av dagle

Kan nog säga att jag med stor sannorlikhet kommer. Reservera en ½ stol till mig? (om du inte redan bokat)

Av dagle
Skrivet av -=FULLMOON=-:

Nu spelar ju åldern in lite.. är man kanske bara 14år så kan ett år vara mycket men är man 20-25 så är 3-4 år rätt normalt / okey.

Beror på, vet många som tycker det är big no no om killen är yngre eller att tjejen är äldre.

Av dagle

Testat att göra det som står i manualsidan?
ssh remotehost /bin/true > out.dat
och kolla att out.dat är helt tom (inga mellanslag heller).

Av dagle

Dumpad efter 9 månader. Känns ganska tråkigt eftersom hon skulle komma hit i morgon och så skulle vi fira min födelsedag men så blev det inte. Fast jag mår typ oförtjänt bra ändå, lite sur (speciellt hennes upplägg av det hela) men inte speciellt ledsen. Känns lite sjukt.

Av dagle
Skrivet av Scirocco:

Ett Nvidia grafik kort är rekomenderat om man vill att det ska gå 100% smärt fritt. Men annars testa det som står på sidan där, är bara att kopiera och klistra in.

100% smärtfritt? Ja du verkligen.... Jag har haft samma buggar i 2 år nu till mitt kort som nvidia inte vill fixa. Det är sådana där småsaker som att hela xorg krashar och jag kan reproducera problemet. Kan göra listan lång med saker som jag ogillar med nvidia (och då pratar jag inte om licensen), så smärtfritt är det inte.
Nvidia är för dem som vill ha ett snabbt kort... annars så är det inte speciellt bättre än något annat. Skulle säga att Intel faktiskt har bättre stöd i linux än nvidia, även om deras drivrutiner skrivits om en hel del (vilket inte är så konstigt).

Av dagle
Skrivet av Fernan:

x86 är samma som 32 bitar.

Fast nu så skrev han x86-64 vilket är 64bitars, vilket felaktigt ibland kallas för x64.

Av dagle
Skrivet av =JoNaZ=:

det är väll bäst att lära sig göra rätt från början? Jag har då aldrig i hela mitt liv använd grafisk vnc för att styra en linux server. Alltid bara SSH. Och detta även när jag var ny och inte kunde ett enda kommando i terminalen.

Varför skulle detta vara mer rätt? Tänk om man kunde remotea grafiskt till en linuxburk men det inte drog mer än ssh vore detta fel då? Visar hur grafik verkligen suger i unix (inte för att windows är bättre).

Av dagle
Skrivet av Alakai:

Det var lite ovanligt. Studerar design?

Nej det gör jag inte, tror att mina lärare hade tagit sina liv då.
Studerar till dataingenjör. Det som gör att troligtvis har så mycket filer är:
Kör linux, har oftast många små-filer.
Har en del moddade versioner av program (källkod etc)
Har jobbat en del med Operativsystemsutveckling. Pga det så har jag källkoden
för 4 OS på datorn, vissa av dem är hela userspace också, då jag har behövt bygga hela skiten några gånger.

Av dagle

Kön: Man
Ålder: 25-strax
Yrke: Student

1.318.291 filer här. Inga mappar men en massa kataloger som jag glömde räkna.

Det konstiga är nog inte antalet filer utan att de alla ligger på en 250GB disk.

Av dagle
Skrivet av 02dino:

jag förstår mig inte på alla som får så jädrans mycket problem med datorn, vad går ni in på för sidor? vad laddar ni ner och installerar? läser ni ens vad det är? alla klickar bara next utan att se vad dom gör. vad stoppar dom in inne i burken egentligen? windows funkar ju alltid så länge man vet vad man håller på med!

Du menar att jag inte kan gå in på vilken hemsida jag vill? Vad är nästa steg? Inte titta på de bilderna jag vill? Inte spela den musiken jag vill? Inte skriva de orden jag behöver?

Bara för att jag råkar gå in på www.getmevirus.ru så skall jag inte få virus, har vi inte kommit längre än så?

Av dagle

Vilken bootordning är det nu då? Kanske är lättast att bara slita ut disken och installera linux och sätta tillbaka den?

Av dagle
Skrivet av saddam:

Men det är påslaget, per default? Men inte på Solaris. Ett skäl till att det är påslaget per default, kanske är att Linux ofta råkar ut för minnesläckor pga slarvig programmering, men det gör inte Solaris pga Unix programmerare är gamla skäggiga utvecklare (det finns en teori om att ju större skägg, desto mer guru. Kolla bara på Bjarne Stroustrup, Kernighan, Gosling och alla gamla rävar). Ja, vi får se. Jag vill veta vad Solaris gör, så jag frågar och återkommer.

De flesta gamla rävar som jag pratat med sitter på mac , linux eller windows (Ritchie har uteslutande windows på sin desktop idag) och Bjarne... Han är ju bara galen. Kvaliteten på koden i solaris är inte speciellt mycket högre än i Linux imo, visst att gnu's stdlib är lite värre och att mycket legacykod i linux borde städat ut.

Angående att linux inte följer POSIX så är det väl jättebra? Det gör ju att systemen utvecklas och att vi kanske slipper de buggar som UNIX har dragits med i massa år. För att inte tala om crap_ctl, som är en av orsakerna till att jag inte gillar freebsd och de skapar ju bara fler och fler sådan.

Utan Linux skulle nog stora delar av *nix vara dött idag. Är ingen jättefan av Linux heller tbh men som Rob Pike sa: Det coola med Linux är inte koden, det är modellen och att hur bra det funkar.

And Yes, I have kissed a girl.

Av dagle
Skrivet av johanna_l:

o ja lite svartsjuk blev han nyss, spelade me han o pratade med hans kompis o då stängde han av xboxen o ja flirtar inte ens me hans kompis.

Om han blir svartsjuk så tycker han ju iaf om dig. Något possitivt iaf.

Av dagle
Skrivet av superboss:

Verksamheten kanske har en annan funktion än att gå med vinst..

Blåsa folk på pengar och sko sig själva?

Av dagle

Kommunikation och ärlighet.
Går ju alltid att säga saker på mer eller mindre smickrande vis t.ex att han egentligen inte är din typ men gärna träffar honom lite mer för att han har andra possitiva sidor. Att bara bjuda in och sedan tokdissa är sådär.

Sedan kan man vara bra på hitta saker i andra som man ogillar om man är inställd på någon annan, så bara för att han inte är killen som du är kär så betyder det inte att han är dålig.

Folk är lite olika vad gäller det här men jag anser inte att man skall behöva skämmas så mycket för vad man känner. Säg till den första killen att du känner grejer för honom men du behöver inte göra någon tokstor grej av det. I värsta fall får ni väll sluta träffas ett tag för att sedan bli vänner igen.

Av dagle
Skrivet av Billy Bob:

Tjejer är skit.

Men inte vilken skit som helst utan the shit.

Av dagle
Skrivet av fratey:

Outlook 2010

Outloot 2010... Ursh. Hur kan folk rekommendera skitprogrammet? Programmet kan inte svara på mailinglists (Och nu menar jag på riktigt och inte deras retarded lösning som trasar sönder mailinglistan för alla andra). Den verkar defaulta till att göra sönder mailstandarden och lägga in massa html. Listan kan göras lång... Thunderbird är sjukt mycket bättre program tbh. Händer ibland att jag inte orkar svara på mail från Outlook användare just pga av deras program inte kan bete sig.