Inlägg

Inlägg som zatanX har skrivit i forumet
Av zatanX
Skrivet av Göteborgaren:

minnena throttlar vid 110c dock.
vet ingen som minar och har lägre än 90c på minnena, oftast runt 100c.

du borde dra ner core clock till ca -300 också på dina settings då det inte ger något förutom värme när du minar 👍

Ex: -300mhz core, 65%powerlimit och +500mhz minnet( beror på vilken modell av 3080 du har så kan vara mer eller mindre på minnena).

Jag vet vad jag gör och mina temps är korrekta så det är lugnt.
Är inne på flera "mining" Discord-servrar kopplade till Youtube-profiler där det finns vettig information och merparten av 3080-användarna där kör samma settings som jag och samma temperaturer.

Av zatanX
Skrivet av Chrisj:

Läs på lite själv. Det finns gott om trådar från människor med GDDR6Xkort som är oroliga över minnestempsen och lagt på en extra fläkt eller ghettomoddat en extra kylfläns på grund av VRAM temperaturerna. Vilket program mäter du ens temperaturen med?

Ja precis som du säger så är det sådana teknikanalfabeter som du läst om i dom trådarna som tar till ghetto-mods/extra kylflänsar och inte känner till att GDDR6X-minnena är känsligare gällande temperaturer.
Jag mäter med EVGA-Precision, GPU-Z samt HW-info.

Av zatanX
Skrivet av Chrisj:

Personligen kommer jag nog vara lite försiktig med begagnade 3080 som använts till mining, minnena verkar gå väldigt hett när det är GDDR6X och frågan är hur långlivade de blir efter att ha körts i 110C några månader.

Läs på lite mer än att gissa dig till helt absurda antaganden. Nvidia 3080 och 3090 trottlar vid för hög temp på minnena vid strax över 70 grader vilket resulterar i rejält sämre hashrate. Miners håller därav minnena under 70 grader och ser till att ha bra kylning i sina chassin/riggar.

Mitt EVGA FTW3 Ultra i min burk ligger på 65 grader på minnena, 60 grader på gpu, 65% fanspeed och välventilerat chassi, strypt till 58% powerlimit till kortet och levererar max hashrate för mitt 3080. Pausar enkelt miningen och switchar till default-inställning i MSI-Afterburner när jag spelar.

Jämför istället dessa ovanstående settings med vissa teknikanalfabeter som enbart har kunskap av spel men saknar koll på både hård- & mjukvara som köper top-hårdvara och enbart gamar med chassi-filtren fulla med damm och inte öppnar sin burk på X-antal år för underhåll och rengöring.

Ganska lätt att räkna ut vilket av alternativen som är skonsammast för ett grafikkort, eller hur?

Av zatanX
Skrivet av Sonaks:

Hejsan, allt beror ju mycket på pris, tanken är att antingen uppgradera min nuvarande burk och ta dom komponenterna och bygga en spelburk som övriga familjen kan använda. Alternativ är ju att behålla min nuvarande och hitta en något sämre burk för mindre peng.

Sitter nämligen på en i5 7600k och gigabyte z170 och 8gb ddr4 ram så dina prylar hade ju varit ett steg upp. Dock har jag tankarna på att köpa 3060ti / 2070 super / 2080 super för att orka driva min nya BF2020 samsung 49" skärm.

Har du någon ide om pris exkl gpu?

Hejsan!

Okej då förstår jag.
Det bästa hade nog varit att hitta något paket bestående av: AMD Ryzen (2-3000serien), med moderkort och ram stickor.
Jag klippte ett sådant till min server i början av året för ca 3000kr och kompletterade sedan med ett chassi och nätagg.
Generellt blir det alltid dyrare om man ska köpa del för del.

För ditt ändamål är mina prylar inte riktigt prisvärda.
Exempelvis är min cpu värd ca 2000-2500kr eftersom det är sista modellen som är kompatibel med socket 1151-gen1, moderkortet har dock inget direkt värde, ram-stickorna uppskattningsvis mellan 1000-1800kr, Arctic cooler AIO kylaren är ganska ny och bör väll vara värd 600-700kr (nypris: ca 1100kr) och nätagget bör antagligen bara ligga runt 700-1000kr eftersom det är Corsairs första version av AX1200 vilket sänker dess värde.
Dessa ovanstående prisuppskattningar av vad jag skulle kunna få för sakerna om jag skulle sälja dom styckvis på Tradera, (mest lönsamt att sälja dom där för min del).

Jag skulle föreslå/tipsa att du försöker hitta något paket med minnen, moderkort och cpu på Sweclockers marknad och FB marketplace för att få prylar så billigt som möjligt och jag själv har fyndat mycket saker på det viset, (Tradera brukar ofta vara dyrt för enstaka datordelar).

Hoppas du förstår hur jag resonerar och jag känner inte för att lura människor.

Mvh Daniel

Av zatanX

Har ett Corsair AX1200 modulärt nätagg, (första modellen som dom tillverkade, https://www.nordichardware.se/test/svenska-naetaggregatsguide..., om det skulle vara intressant?
Har även: Intel I7 7700K, MSI Z270 GAMING M3, Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO, Corsair Vengeance RGB PRO Light Enhancement Kit - Black, Arctic Cooling Liquid Freezer II 240 samt ett Geforce GTX 1080 TI med hybrid vattenkylning (har även kvar den vanliga luftkylaren).
Dock är det kanske över din tänkta budget men skriv gärna ett pm om det skulle vara intressant?

Mvh Daniel

Av zatanX

Om man tänkt försöka haffa ett kort vid release imorgon, lyckas man om man bara lagt ett i varukorgen eller måste man även gått igenom hela beställningsprocessen och lägga ordern för att återförsäljarnas system ska se att man har "reserverat" ett av korten?
Kan va bra att veta i förväg så man kan förbereda sig och vara så snabb som möjligt.

Av zatanX

4000SEK + frakt, för gpu:n.

Av zatanX

Användare: @-Aminoxxe
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Gigabyte rx 5700xt

Positivt:

  • Trevligt bemötande och trevlig kille

  • Väl Packad vara

  • Ordning och reda gällande att göra affärer med

Negativt:

  • Absolut ingenting

Slutbetyg: 5+/5

Av zatanX

Användare: @-112KinG
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Ryzen 7 2700X / Asus rog strix X470-f / 4x8gb Hyper X minne

Positivt:

  • Trevligt bemötande

  • Väl Packad vara

  • Ordning och reda

Negativt:

  • Absolut ingenting

Slutbetyg: 5/5

Av zatanX

3700SEK + frakt.

Mvh Daniel

Av zatanX

@Aminoxxe: Okej, tack så mycket!

Av zatanX

@Aminoxxe: 3100SEK + frakt.
Hur länge pågår budgivningen?

Mvh Daniel

Av zatanX

3700 + frakt för allt.

Av zatanX

@Eckelhesten: Om kortet fortfarande finns kvar ger jag ett bud på 2700 SEK + frakt.

Av zatanX

Bud: 3600 SEK + frakt för grafikkortet.

Av zatanX

@BlondeDexter: vad är det för 24" skärm? Pivot funktion, 1080p, minst 60hz och hdmi eller displayport är ett måste. 🙂 Den andra går ju att packa ner i en rusta flyttkartong och mosa till och en hel del tejp ala Kina paketering. 😉 Jag står givetvis för frakt och emballage då jag ej har vägarna förbi Jönköping dom närmsta veckorna om det ändå skulle gå att ordna.
Mvh Danne

Av zatanX

@BlondeDexter: Hej! Säg till om du är villig att sälja den vidare. Jag är i behov av en bra pivot display. 🙂
Mvh Danne

Av zatanX

@MrGorgo: I mitt fall går det bara att skicka då jag bor på andra kusten. Hur som helst kvarstår mitt bud och om någon bjuder över och bor så pass nära och kan hämta det så kontrar jag med ett betydande högre bud.
Mvh Daniel

Av zatanX

1800kr+frakt

Av zatanX

Hej!

Köper gärna din DS1513+ för 2000kr + frakt, vid snabb affär.

Mvh Daniel