Inlägg

Inlägg som roVVel har skrivit i forumet
Av roVVel

Och varför är det dumt? jag behöver egentligen inte mer än 80gb, men det är alltid roligt att ha mer, och med tanke på priset så verkar en 160gb som mitt bästa val. jag behöver inte 320gb... Dumma konsumtionssamhälle....

Av roVVel

Men seb, är det inte smartare att köra med dvd skivor ändå ? Visst, det blir fler som tar mer plats men om du har en spindel att ha dom färdigbrända i eller liknande gör det ingen stor skillnad.. och det blir mkt billigare.

Av roVVel

har mailat honom och frågat, men jag räknar inte med att garantin finns kvar..

Av roVVel

Ok. Då måste jag installera min gamla diskettstation igen... fast den kan ju vara bra att ha iaf. Om den nu funkar. Annars får jag låna den som sitter i familjedatorn. Ja men det blir sata iaf, frågan är om jag ska köpa maxtorn elelr en ny. Har ju hört mkt dåligt om maxtor så jag vet inte.. ny med garanti känns bättre... men man förlorar ju iofs 40 gb för samma peng..

Av roVVel

Ok, tack jo jag har förstått att det är ett bra pris, men grejjen är att jag har hört en hel del dåligt om maxtor och jag vill inte att denna disken ska krångla lika mkt som min förra... kanske är bättre att köpa en 160gb ny istället..

Av roVVel

ok, sry, skriver väl i den tråden istället då...

Av roVVel

Hur är det när man ska installera windows på en helt ny sata disk? Man kopplar in alla sladdar, sen bootar man från windows cdn och installerar det som vanligt? Eller måste man formatera den eller nåt konstigt?

Är det någon som kan rekommendera Maxtor DiamondMax 200Gb 7200rpm 8Mb S-ATA ?

Jag kan köpa en sån för 500:- om jag vill.

Av roVVel

Jag tror han menar att ingen hårddisk har ännu presterat i 150 MBps, det är bara en teoretisk gräns för sata tekniken.

Av roVVel

Ny hårddisk, ska jag köpa sata eller ide?

Hejsan, nu har min gamla 40giggare kraschat och jag behöver en ny hårddisk. Har aldrig haft eller installerat en sata disk, är det svårt? Jag vet inte om jag ska köpa en ide för att vara på den säkra sidan. Är sata mkt snabbare?

Jag vet inte heller hur stor disk jag ska köpa, man får ju mer gb/peng ju större man köper, men jag vill inte lägga mer än 7-800 på en disk.

Eftersom jag aldrig har haft större hdd än 60gb så kommer allt kännas som ett stort lyft, men man behöver ju alltid mer utrymme. Jag funderar på 120-250gb nånstanns där. 80gb känns iaf för litet, men man vill ju ha lite fickpengar i sommar också...

Så, frågan är, hur stor hårddisk ska jag köpa? Och ska den vara ide/sata?

mitt system:

3200+ amd s939

1024mb ddr

6600gt

Mobo: msi k8n neo2 - fx - det tar väl iaf sata, men är inte sata2 bakåtkompatibelt?

EDIT: vad är hot swap??

Av roVVel

Låter som grafikkortet. Sätt i ditt grafikkort i en annan dator och se om det funkar, eller ta ett annat grafikkort och sätt in i din dator.

Av roVVel

har du råd med det ta dem minnena, det var ett bra pris.

Av roVVel

Nils edvard hade rätt. Ta 3200+ och x1800 kortet. 3200+ klockar du lätt upp i 3500+, det är löjligt att betala flera hundra för 200 mhz. klocka upp 3200+ 500 mhz så har du tjänat en bra slant, och har en bättre processor än 3500+, och ett bättre grafikkort.

Av roVVel

Undra om det funkar att koppla in en extern usb hårddisk till den. Då kan man använda den som ftp server, och ha den som nätverkshårddisk. Och en massa fler saker...

kanske kan installera ett vanligt windows...tror ni det funkar med 2k eller iaf 98? finns det usb cd enheter?

Av roVVel

tror inte det räcker, iaf inte om det inte är ett märkesagg som typ fsp.

Av roVVel

men ta det och sälj det lite diskret, sen kan du säja att du fick 200:- för det så blir han skitsur Eller det var inget, ge det till mig.

Av roVVel

det finns alltid någon som vill köpa ett billigt uppgraderingspaket. Lägg ut det (A7N8X-E Deluxe
ATI Radeon 9800pro
3x512 pc2700 ddr
Amd athlon 3000+)
för en 2000-2500:- på blocket så har du iaf halva summan

Av roVVel

Ok. låter ju ganska lamt och det är nog inget man lanar på ett lan, så att säga. Men hemma me brarsan kanske Nej, jag ska skydda min stackars plånbok och spara pengarna tills ett roligare spel släpps.

Av roVVel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av drifty
Vore bra om du kunde fixxa typ 5000:- du får en mkt bättre dator för dom pengarna.
A64 3200+ 995:-
ECS nf4 550:-
Kingston 1GB (1 sticka om du ska uppgradera nån gång o köra 2gb i dual channel) 895:-
Samsung SATA2 250GB 795:-
PoV 7600GT 1695:-

4900+frakt.

Är din budget väldigt tight och inte får överstiga 4000 får du ta en mindre hdd (80gb 450:-) och snåla på grafikkortet.

eller kompromissa och ta 512mb minne och uppgradera senare.

Av roVVel

kan man lana detta spelet? och isf. hur funkar det med tiden osv? ( det är väl typ en knapp man trycker på så byter det månad elelr vad det är ?)

Av roVVel

Hell TD är kul, och Green TD är ett måste. Green blir dock ganska lätt på slutet, då handlar det bara om hur snabb du är med musen( /snabbkontrollerna ) eftersom du får extremt mycket pengar. Fast det är svårt som fasen i början och mitten.

Sen finns ju Battleships - antingen älskar man eller hatar man det. när vi lanar är det alltid några som "måste" spela det och några som vägrar.Själv gillar jag de