Inlägg

Inlägg som yuppo har skrivit i forumet
Av yuppo
Skrivet av finskturist:

Låter ju skönt det där med touchpaden, hur upplever du skärmen? Hunnit testa batteritid något?

Kommer inte ihåg om de tog upp det i recensionen, men hur befriad från onödiga extraprogram är den?

Betraktningsvinklarna i höjdled är inte speciellt bra, likt många andra laptops (det finns några undantag). Färgerna känns inte helt optimala heller. Upplösningen är perfekt för att koda tex.

Batteritiden diffar ganska mycket beroende på vad man gör. Kör man i strömsparläge så den kör på en kärna, ställer ner hastigheten så turbon inte används och har 60% skärmstyrka så håller det länge, medans om man spelar så tar det slut mycket tidigare.

Det verkar inte vara så farligt mycket bloatware, det är lite widgets på skrivbordet och diverse asusprogram, men inget som är speciellt jobbigt att avinstallera om man vill.

Av yuppo

Jag hämtade ut min ux31 från webhallen igår kväll. Här är några reflektioner.

Keyboard
Jag har inga problem alls med tangentbordet. Jag har inte missat något tecken hittills tror jag.

Touchpad
Jag är inte van vid att ha knappar som är en del av touchpaden, jag är van att vila ena fingret på vänsterknappen hela tiden, det fungerar inte med den här typen av touchpad då det lätt leder till zoomning istället för att flytta musen. Annars tycker jag den fungerar bra. Den känns bättre än touchpaden på min hp elitebook jag har på jobbet.
2 finger scroll fungerar bra medans zoomningen är sådär. Jag har aldrig haft någon mac så det är möjligt att dom är bättre på det här området, men den här står sig bra i pc-konkurensen tycker jag.

Wifi
Jag testade att kopiera lite filer igår, jag verkar få ca 4,5 megabyte per sekund i hastighet.

Det generella intrycket är mycket bra, jag känner mig riktigt nöjd hittills.

Av yuppo
Av yuppo

Fördelar / nackdelar

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag skall köpa en ux31 (varianten med i7+128 ssd) eller inte. Här är ett försök att jämföra den med konkurenter.

Prestanda
I7an får ses som det snabbaste man hittar i ulv-klassen.

Skärm
Upplösningen på 1600*900 är bättre än konkurenterna. Färgsättning och betrakningsvinkel är sämre än hos den bästa konkurenten.

Grafik
Det sitter ett intel HD 3000 i. Duger till enklare spel / se på film. Det finns konkurenter med extra grafikchip för bättre prestanda i spel.

Disk
SSD:n verkar vara snabbast i klassen.

Tangentbord
Tangentbordet kräver att man trycker ner knapparna lite längre än vanligt. Home/end/pgup/pgdown saknas som dedikerade knappar. Finns bättre konkurenter.

Touchpad
Segare än konkurenterna. Kanske kan fixas av framtida drivare.

Batteri
Vissa tester sätter den här som bäst i klassen/ lika bra som de bästa (borträknat modeller med extra stora batterier som sticker ut) andra sätter den en bit ner. Svårtolkat.

Byggkvalite/utseende
Byggkvaliten verkar mycket bra. Utseendet är subjektivt, men jag skulle säga bäst i klassen.

Då jag inte är någon "gamer" numera stör jag mig inte på att det bara är integrerad grafik. Vad det gäller skärmen tycker jag att upplösningen är viktigare än färgåtergivning/betraktningsvinkel så där är ux31an en vinnare för mig. Stötestenarna är mao tangentbord/touchpad, och dom är svåra att resonera sig fram till.

Efter att ha kikat lite på vad som finns på marknaden känns det som att de närmaste konkurenterna är någon av de billigare i samsungs 900-serie, någon av de dyrare asus u36-modellerna, ultrabooksen från acer eller lenovo, eller en 13" macbook air + windows (har jag glömt någon i rätt storlek som kostar 10+-2k?).

UX31:an ligger bäst till i min värld om inte tangentbord/touchpad suger rejält. Frågan är om man skall vänta isåf eller slå till på någon av de andra.

Av yuppo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av janne_145
Stödjer mp3 spelaren i telefonen VBR?

Jepp det gör den, även om det står 192 kbit/s i dokumentationen så fungerar det fint med t ex 192-320 VBR.