Inlägg

Inlägg som AaNgelL har skrivit i forumet
Av AaNgelL

Vad finns kvar?

Av AaNgelL

Bud: 600:- inkl. frakt för AMD A-Series A10-5800K + ASRock FM2A85X-ITX...
//AaNgelL

Av AaNgelL

Omdöme

Användare: @Manneh
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt via Schenker
Produkt: Vattenkylningspaket

Positivt:
Snabbt svar, bra packat, precis så som jag vill göra affärer! Snabbt och rakt!

Negativt: Inte det minsta!

Slutbetyg: 5/5

Av AaNgelL

Tveklöst!

Skrivet av atem:

Tycker ni det är värt att lägga ner 600kr för den?
Är det fortfarande bra ljud i dessa?

Av AaNgelL

Välkommna!
Som redan ovan nämts är det bra med flertalet tillverkare som kryper in under samma tak.
Finns ett par "gyllene" små tips att ta med redan nu & det främsta är 1, smörj upp supportleden lite så dom flyter lite mer friktionsfritt iaf. för den Svenska/Suropeeiska marknaden. 2. Det "MÅSTE" blir bättring på BIOS sidan på samtliga brädor som görs. Det är på tok för dålig respons gentemot marknaden/konkurenterna när det kommer nya minnen, processorer m.m. Gillar era produkter & har ett flertal däribland Z68 FTW Classified III, Classified IV för att nämna några...

Av AaNgelL
Skrivet av Bjebbosten:

Ändå klagar folk.

Det gör dom väl fan alltid känns det som...;)
Precis som i sandlådan på dagis

Av AaNgelL
Skrivet av Aqua_HeaD:

Har tidigare kört med 2X7970 och har aldrig haft så mycket strul med att få korten att fungera. Bytte drivrutiner i ett och lyckades ändå inte få korten att fungera tillfredsställande.

Jag kör med 3 stycken 120Hz skärmar och fick aldrig korten att leverera 120Hz. Köpte olika kablar och la ner över 2000:- bara i kablage eftersom jag trodde att det var adaprtarna dom var trasiga.

Det slutade med att jag efter 2 månader lämnade tillbaka korten där jag köpt dom. Fick också tillbaka alla pengar vilket gjorde att jag bytte upp mig till ett Asus GTX690 istället.

Bara att trycka in sladdarna, installera drivrutiner och köra på i 120Hz. Inga som helst problem!!
Sonen kör med ett Radeon kort och det funkar bra, men ska du köra CF och fler skärmar så ska du nog skippa Radeon.

Skitsnack!

Har i nuläget 2 Eyefinityriggar med 3X skärmar på Både HD6970-CF samt HD7970-CF...
Däremot så som med allt lite mer extrem/värre saker krävs det en gnutta skill och kunnande från användaren...
Här skiljs "agnarna från vetet" så att säga....;)

Av AaNgelL
Skrivet av Zotamedu:

1, Nu pratade vi ju om servrar i den här tråden och då cirkulerar man oljan för att kyla den. Det är även väldigt vanligt att man har en pump även i hemmabyggen då risken annars är stor att datorn överhettar. Det finns många exempel på det men det kan räcka med en radiator utanför tanken om man kan få till en termosifon. Det är dock inte helt lätt alltid och har man ett akvarium måste man ju i så fall borra hål i botten vilket inte är så kul. Därför väljer många att ha en liten pump för att pumpa runt oljan till en radiator.
http://www.pugetsystems.com/submerged.php
http://www.maximumpc.com/article/features/hardcorepc_reactor?...
http://www.bit-tech.net/modding/case-mod/2010/09/15/the-miner...

2, Det finns en hel hög med silikonoljor som har lägre viskositet än vatten och massa organiska vätskor som har lägre viskositet än vatten. Men nu var det ju inte det jag sa utan att viskositeten inte är allt då gränsskitsspänningen också är viktig. Motorolja har ju betydligt högre densitet än vatten men den kan ändå krypa in på ställen där vatten inte kommer åt eftersom gränsskitsspänningen är mycket lägre. Se kapillärkrafter för en snabb genomgång av den grundläggande fysiken. Sen undrar jag vad du fick det påståendet ifrån. Jag skrev aldrig att oljan hade lägre viskositet än vatten, det har du hittat på själv.

3, Läste du ens inlägget? Hårddisken läckte olja runt tätningarna till kontakterna. Hårddiskar är inte hermetiskt förseglade, tvärt om, de är gjorda för att släppa in och ut lite luft och därför fungerar de inte att sänka ner i olja. Hitta gärna någon sida som visar att det går att köra en hårddisk nedsänkt i vätska utan modifiering. Jag har förklarat varför det inte går och visat ett exempel när någon faktiskt testat och misslyckats.

4, Nej man kan inte köra en hårddisk i olja utan att först täta den för då går den sönder.

Vad hände med kondensen du pratade om? Jag är fortfarande lite nyfiken på vad du fiskade efter där.

Att vatten inte tar sig in där motorolja gör är väl i normala fall ganska självklart då man knappast vill ha vatten i motoroljan eller oljekanalerna.
Ett test med ett misslyckande är knappast en benchmark för allt.

Kondensen var till för att illustrera att det inte finns nått helt "hermetiskt" material, eller ämne. Går du ner på partikel/atom nivå så finns det alltid nått som är mindre och vi hittar hela tiden mindre och mindre partiklar. '
Men nu skall vi inte sväval in på en kemi/Fysik lektion utan detta var bara för att göra en enkel jämförelse på vattens förmåga att tränga igenom material! Visa mig den olja som tränger igenom ett vanlig FM Mattsson VA-Kran så har du övertygat mig.

Ser gärna att du även kommer med en riktigt bra förklaring på ditt nu så tämligen skrattretande uttalande kring serverrelaterad lagring med primärt förekommande SSD som det förvalda alternativet bland företag.

Av AaNgelL
Skrivet av Zotamedu:

Vad vet du om oljans viskositet? Generellt vill man ha lågviskösa saker när man ska pumpa runt det eftersom pumparbetet blir mindre. Vidare är inte bara viskositeten relevant utan även andra reologiska egenskaper som gränsskitsspänning. Även högviskös olja har en förmåga att krypa in i minimala utrymmen om den kan väta ytan. Generellt har hårddiskar faktiskt ett hår rakt igenom chassit på något ställe där det sitter ett luftfilter. Brukar vara typ något skumgummiliknande.

En slät skiva ger inte mycket till mottryck. Du kan få ett svagt luftflöde men det dynamiska trycket kan inte vara mer än någon enstaka Pa vilket är helt försumbart i förhållande till vätsketryck och även varierande lufttryck.

Det är betydligt lättare att göra något dammtätt än det är att göra det tätt mot en vätska. Damm tar sig inte alls in överallt. Nu lever du bara på skrönor.

Vad har kondens med saken att göra? Hur hade du tänkt dig få kondens i ett oljebad?

Här har du ett lysande inlägg från någon som byggde en dator nedsänkt i olja. Han tätade lufthålen i sina diskar innan han sänkte ner dem i olja. Först finns ett par bilder på ett test han gjorde med en disk utan tätning. Den dog på en dag. http://forums.bit-tech.net/showpost.php?p=1866014&postcount=2...

Nej det verkar mest finnas osammanhängande svammel i dina kommentarer. Plus en viss brist på kunskap i fysik.

Lol, nu är du bara så jävla dum att det börjat på bli löjligt...

Du har 1. inget pumpsystem i en dator fylld med olja som du bygger hemma.
Det sköter nätagg, grafikkort, CPU kylare mm om.
2. Kommer du sen o säger att olja har en lägre viskositet än vatten då får du nog fan ta o gå om lågstadiet o leka lite med sand, vatten, olja mm...!
3. Bara för att "en" som du hittat misslyckats med 1 hårddisk (Tillverkningsfel, Måndagsexemplar, ja faktorerna är oändliga) så påstår du att det är dagens sanning...
4. Att säga att du "inte kan" köra en mekanisk disk i olja för då går den sönder, istället för att säga att det kanske kan finnas "vissa" risker som det i princip kan göra med allting med det är nått helt.

Sluta spela Alllan och kliv på tåget!

Av AaNgelL
Skrivet av Zotamedu:

Hårddiskar är inte hermetiskt förseglade även om det mycket riktigt sitter en packning i locket.

Hurivida vi nu skall diskutera någontings form av hermetiskt tillslutet känns föga intressant i frågan. En disk är "tät" nog för oljans viskositet. Disken roterar för övrigt vilken skapar ett mottryck vilket snarare pressar utåt, än att låta någonting tryckas innåt. Du vet förhoppningsvis att en disk är så tät att inte ens ett dammkorn kan ta sig in, och som nog alla vet "Damm" tar sig in "överallt" där det är tänkbart möjligt o sen lite till..
Åter till det hermetiska perspektivet, så skall vi följa ditt resonemang så kan nog kallkondensering på en vattenkran som står och rinner heller inte klassas som "hermetisk" tillslutet...;)
Tror nog det finns nog med info i desssa mina 2 kommentarer för att tillfredställa de tänkbara oklarheter som skapats här!
Ja, det går att köra en mekanisk disk i en oljekyld dator!
Flera år sedan detta var på tapeten första gången o där var "ALLT" i datorn helt nere och omslutet av olja.... Den datorn rullade för övrigt i ett bra tag innan den uppgraderades som normalt. Snarare sannorlikt att du uppnår max antal drifttimmar på disken, eller växer ur storleken, snarare än att du får ett oljelekage...
Nog sagt om detta ämne!

Av AaNgelL
Skrivet av Zotamedu:

Den typen av servrar är inte så priskänslig. Du blandar ihop hemmaanvändare med företag. De fungerar på helt olika sätt. Ingenting i större servrar är prisvärt ur ditt perspektiv. Du hade fått skrämselhicka om du så vad man får ge för en högpresterande 4-sockels server. Det handlar inte om pris på GB där utan priser per prestanda.

Missat hela SAS-HDD segmentet du ser jag...
Hemskt dåligt med SSD på den fronten, och både LFF & SFF är "Industristandard" för servrar sedan ett bra tag tillbaka nu, och SSD som std. där är det inte nån fråga om, utan mekaniska diskar med antingen 10K eller 15K rotation.
Dom sitter för övrigt heller nästan aldrig i "servern" för den delen utan i separata SAS-Expanders som oftast länkade via Fiber/Lan gränssnitt till servern.
Har för tillfället med 3 Servrar på arbetsbänken hemma med "All of the above" och delar gärna med mig av HP/DELL P/N:s på delarna om du/nån annan skulle vill kika och kanske lära sig ett och annat...
Hurivida en disk är helt tillsluten tror jag heller inte du besitter nått definitivt svar på för jag tror inte du, precis som jag kört nån disk i labbsyfte att ta reda på just detta...
Jag har plockat idär ett 50 tal mekaniska diskar & nästan samtliga sitter fast mellan "top cover" & underliggande silikonpackning så du måste bryta isär dom, så visst finns det möjlighet att en massa vätska sipprar in däremellan. Men vad vet jag om det mån tro...;)
Skruvar en del datorer/servrar/Laptops/Hifi/Bil/MC/skoter för att nämna några & i det som är "motor relaterat där brukar det som regel vara ganska tätt i oljetrågspackningen, vilken för övrigt varken prop. är större eller tätare än diskens.
Tycket att du formulerar många av dina kommentarer lite "väl" själväkert & "som om självklara".

Känns för övrigt som i vanlig ordning röra sig om rätt onödiga utsvävningar kring oftast relativt banala/triviala detaljer...

Av AaNgelL

Fan vilken Julgran

Av AaNgelL

Läs detta så ser ni att AMD funkar rätt bra ändå...
Länk till artikeln kommer längst ner & den är rykande färsk...

MD FX-8350 "Vishera" Linux Benchmarks
Published on October 23, 2012
Written by Michael Larabel
Page 10 of 10
Compare Prices
Find More AMD Articles
Discuss This Article

From the initial testing of the brand new AMD FX-8350 "Vishera", the performance was admirable, especially compared to last year's bit of a troubled start with the AMD FX Bulldozer processors.

For many of the Linux computational benchmarks carried out in this article, the AMD FX-8350 proved to be competitive with the Intel Core i7 3770K "Ivy Bridge" processor. Seeing the FX-8350 compete with the i7-3770K at stock speeds in so many benchmarks was rather a surprise since the Windows-focused AMD marketing crew was more expecting this new high-end processor to be head-to-head competition for the Intel Core i7 3570K on Microsoft's operating system.

The slated retail price at launch for the FX-8350 is $195 USD. The Intel Core i5 3570K is presently retailing for around $230 and the Intel Core i7 3770K is around $330. In other words, the AMD FX-8350 is offered at a rather competitive value for fairly high-end desktops and workstations against Intel's latest Ivy Bridge offerings -- if you're commonly engaging in a workload where AMD CPUs do well.

In not all of the Linux CPU benchmarks did the Piledriver-based FX-8350 do well. For some Linux programs, AMD CPUs simply don't perform well and the 2012 FX CPU was even beaten out by older Core i5 and i7 CPUs. We can hopefully see improvements here later on through compiler optimizations and other software enhancements. As shown in my earlier AMD Piledriver compiler tuning tests from the A10-5800K Trinity, with the current GCC release there isn't much improvement out of the "bdver2" optimizations for this processor that should expose the CPU's BMI, TBM, F16C, and FMA3 capabilities over the original AMD Bulldozer processors. I hope that we will see further compiler improvements out of AMD to close some of these performance gaps.

Due to the open nature of Linux with a wide variety of options being available for testing the kernel, different compilers and compiler flags, plus countless other settings and packages that can be tweaked, many more AMD FX-8350 benchmarks are on the way. An article following up closely after this initial launch-day AMD Vishera article will also go over the performance-per-Watt, the Linux gaming benchmark performance, and other interesting data.

From my initial testing of the AMD FX-8350 over the past two weeks (though the last couple of days over in Prague for LinuxDays), I'm quite satisfied with the AMD FX-8350 eight-core processor on Linux. Aside from the FX-8350 performing well in most CPU benchmarks, the FX-8350 also works well under Linux. The only Linux compatibility complaint I have about the Piledriver CPUs on Linux is that the CPU temperature monitoring didn't work from Ubuntu 12.10, but that isn't normally a show-stopping problem. It would also be nice for AMD to port more user-space utilities to Linux for overclocking and other CPU information reporting, but there isn't any CPU vendor currently doing that for Linux so it's basically a feature request.

Stay tuned for more Vishera Linux testing and thanks to AMD for providing this early FX-8350 sample for being able to provide launch-day Linux coverage for their many open-source customers.

Länk till artikeln: http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_fx8350...

Av AaNgelL
Skrivet av Aka_The_Barf:

min klarar 4.8ghz men den låter så illa då, insåg att det var mer värt att ha fläktarna på 5 volt, sen brukar jag inte skryta så mkt :). så jag kan nog utmana din amd om jag vill. för mig blev det helt enkelt en intel för att jag spelar mest och där är dom helt klart överlägsna AMD. eftersom båda klockar ungefär lika bra så är intel bäst. men om intel enbart klarar en klock runt 4 ghz så hade det sett väldigt annorlunda ut.

det här är min första intel sedan intel pentium 1 233mhz.

så jag gillar amd men tänker främst på vad jag behöver.

Vad beträffar spel och att Intel är överlägsen där har du fel.
I många spel ligger som hack i hälen på varandra, i vissa spel som är Intel-Optimerade, ja det säger sig ju själv.
På andra spel har ATI/AMD övertaget & så har det i stort sett alltid varit.

Rent generellt de senaste åren har man köpt ett Intel-System för prestanda, men spelar man funkar det minst lika bra med en AMD-Platform, vilket för övrigt är rätt så mycket billigare.

Av AaNgelL
Skrivet av SwedenVirre:

Slog mig nyss.. ni klockan ökade frekvensen till 5GHz utan att röra fsb'n. Då finns där ju en hel del marginal med sjysta minnena ju

Absolut!
Men framför allt utrymme för att bussa på mobot, samt få upp HT och minnesbandbredd, minnesfrekvenser samt timings.
Minnen på en AMD rigg är "A & O" att man trimmar in rätt om man skall komma nån vart.
Tyvärr allt för få som har hållit på ett tag verkar det som då detta aldrig diskuteras, förekommer heller aldrig i några tester här.
Minns den "gamla" goda tiden med socket A & s.939 och ett par "feta" 400Mhz BH5-stickor som klockade som GUD Själv....
Får väl avvakta tills jag lägger vantarna på en prolle & får möjlighet att riktigt hårdtest den....=)

Av AaNgelL
Skrivet av erikssonown:

Ni som klagar på elpriserna, det finns något kallat energiprincipen som innebär att energin inte kan försvinna utan omvandlas till andra former. I det här fallet värme vilket värmer upp huset, det går jämt ut med förbrukningen för er vanliga värmeanläggning(så länge den går dvs inte sommarn). Att energiförbrukningen är tråkig för att det blir varmt i datorn är en annan sak.

Även kallat "Termodynamikens första & andra huvudsats"....

Av AaNgelL
Skrivet av Thorulk:

Fortfarande inget som övertygar en gammal 2500k användare.

http://www.sweclockers.com/image/diagram/2025?k=60742b8545772...

Fattar inte hur dom gör med strömförbrukningen. En 2 år gammal Intel är bättre än den här för spel så jag tycker knappast att man ska vara positivt överraskad. En stock 4ghz cpu ska inte dra mer än en stock 3.3ghz cpu 4,6 vs 4,75.

Hade hoppats på mer. En 2600k är snäppet bättre än den här med 20% långsammare frekvens, och klockar upp sig 30% utan att ens röra volten i dom flesta fallen. Den här kompisen klockar upp sig 15% innan den drar så mycket ström att man måste ringa sin leverantör innan man startar datorn.

Bra om man gillar att zippa upp 5gb filer.

Men nu var det dags för dig oxå att ta på brillorna och läsa!

1. 2600K@ 4.7Ghz drar lite mer än 2500K i din tabell ovan (250W under load)
2. FX-8350@ 4.6Ghz på stock-spänning drog 258W under load, så du måste ha en taskig el-leverantör om den inte klarar av 8-10W extra... LoL
3. Sen har vi prisskillnaden att ta hänsyn till. Skall du köpa en 2600K idag kostar den c:a 2400:- vs 1700:- för en FX-8350...

Av AaNgelL
Skrivet av Aka_The_Barf:

Ja det billigare priset käkas snabbt upp av el priset. Hade hoppats att dom kunde konkurera på riktigt. Intels processorer piskar amd hårt oh ligger i många fall flera hundra mhz under amds modeller.

Få se om jag byter till and när dom kan sätta imot min 2500k@4.2ghz.

Skickades från m.sweclockers.com

Lovar dig att jag kan piska din lilla 2500K@ 4.2Ghz med en AMD prolle...
BTW 4.2Ghz på en 2500K är väl ändå inte mycket att skryta om..

Av AaNgelL
Skrivet av joshoa:

handlar mera om att det kostar som satan med el idag. o det blir dyrare 300W konstant extra i ett år är väldigt mycket pengar...

1. Ta och kolla dina siffror en gång till! Skillnaden i load (stock) låg på 120W för Intel 3570K vs 205w på FX-8350...
2. Klockat med stock-spänning ökade load för FX-8350 till 258W, vilket även Intel-3570K % skulle gjort.

Så vad har vi lärt oss av detta då?
Jo, att läsa och förstå vad man läser är rätt viktigt om man dessutom skall kommentera ämnet.
Kan du inte leva med knappa 80-100W skillnad med klockfrekvenser på 4,6Ghz över 8-Kärnor kanske du skall hitta en annan hobby....;)
Som alla vet ska & får en "hobby" kosta lite pengar, så får man några 100-lappar högre elräkning på ett kvartal för att man har en "fet" dator så är det inget att "snyfta" över....

Av AaNgelL
Skrivet av THB:

Fortfarande hästlängder efter Intel, vilket iofs inte var så oväntat.
Min 2600K hänger fortfarande med riktigt bra, vilket känns trevligt

Nog dags att ta av Öl-Brillorna & sätta på dom vanliga flaskbottnarna för dig tror jag....
"Hästlängder" efter var ju inte ens nära sanningen i jämförelsen mellan 2600K & FX-8350...
Som tidigare citeringar på detta inlägg Läs igenom hela recensionen & "tänk" till ett slag på det du läser så du verkligen förstår vad det är du läser...