Inlägg

Inlägg som Toombass har skrivit i forumet
Av Toombass

Thumbnails problem

Tjenare!

Håller för tillfället på att utveckla en sida där användaren ska kunna tanka upp egna bilder, och då ska en thumbnail skapas automatiskt.

Problemet är att mina thumbnails inte blir riktigt proportionsenliga, de blir antingen för avlånga eller för breda i förhållande till orginalbilden.

Skriptet jag använder för tillfället för att skapa thumbnailsen ser ut såhär:

$thumb_max_width = '141'; $thumb_max_height = '163'; $copy = copy($_FILES['laddaUppSokvag']['tmp_name'], $dir.'/'.$new_url); $simg = imagecreatefromjpeg("$dir/$new_url"); $currwidth = imagesx($simg); $currheight = imagesy($simg); if($currheight>$currwidth) { $zoom = $currheight/$thumb_max_width; $new_height = $thumb_max_height; $new_width = $currwidth/$zoom; } else { $zoom = $thumb_max_width/$currwidth; $new_width = $thumb_max_width; $new_height = $currheight * $zoom; } $dimg = imagecreate($new_width, $new_height); imagetruecolortopalette($simg, false, 256); $palsize = ImageColorsTotal($simg); for($i=0;$i<$palsize;$i++) { $colors = ImageColorsForIndex($simg, $i); ImageColorAllocate($dimg, $colors['red'], $colors['green'], $colors['blue']); } imagecopyresized($dimg, $simg, 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $currwidth, $currheight); imagejpeg($dimg, $thumb_dir.'/'.$new_url); imagedestroy($simg); imagedestroy($dimg);

Har sökt runt mycket på google och testat lite olika lösningar men inte riktigt fått det att fungera. Mycket tacksam för all hjälp som kan fås

/Tomas

Av Toombass

Okej!, tack för svaren.

Av Toombass

Bli av med html taggar och javascript i text som ska in i databas.

Tjenare!

Jag undrar hur man gör för att bli av med html taggar och javascript i en sträng som ska in i en databas. Eller att de bara behandlas som "plan text". Har googlat utan några bra resultat.

/Tomas

Av Toombass

Program för att göra gif animationer i

Tjenare!

Jag undrar om det är någon som känner till något bra program att skapa enkla gif animationer i?

/MVH Tomas

Av Toombass

tack för svaren!, fick till det nu

Av Toombass

å, ä, ö problem

Tjenare!

Jag har råkat ut för det här med att å, ä och ö ser konstiga ut ett antal gånger. Tidigare har jag alltid kunnat lösa det genom att lägga till dessa rader:

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

Varav den senaste raden ska ligga i headern medans xml deklarationen ligger direkt under doctypen.

Men detta vill sig inte att fungera på denna sida, vilket jag tycker är ganska skumt.

här är en url till sidan: http://warcraftpowerleveling.se/

ställer man manuellt om kodningen från unicode till västeuropeiska så funkar det, men tanken är ju att användaren inte ska behöva ställa om någon kodning manuellt, såklart.

Skulle vara mycket tacksam om det är någon som har lite bättre koll på det här än mig som skulle vilja hjälpa mig att reda ut ett och annat

/MVH Tomas

Av Toombass

Tack för hjälpen!, precis som jag vill ha det, enda problemet är att numrena försvinner när jag använde float i IE :S

Av Toombass

Sata problem med elitgroup p965t-a

Tjenare!

Har precis plockat ihop en dator med ett elitgroup p965t-a moderkort. Allt funkar skitbra, men sen när jag ska börja installera windows så vägrar den att hitta min sata disk. Någon som vet om man behöver ställa om nått i bios eller på något sätt installera nått?

tacksam för svar!

/Tomas

Av Toombass

hehe nu känner jag mig gansak dum. Det jag snacka om är xhtml. Jag vill kunna använda mig av <ul><li></li></ul>. Och med hjälp av css forma den som jag beskrev.

Av Toombass

Numrerad lista

Hejsan!

Jag har hammnat i ett läge där jag behöver en nummrerad lista, både på bredden och höjden. Ganska dålig förklaring, jag vet. Därför ska jag försöka illustrera lite enkelt nedan hur det är jag menar : ).

1. link 6. link 11.link
2. link 7. link 12.link
3. link 8. link 13.link
4. link 9. link 14.link
5. link 10. link 15.link

att göra en vanlig numrerad lista är inga problem, dvs en sån här:

1. link
2. link
3. link
4. link
5. link
6. link
7. link
8. link
9. link
10. link
11. link
12. link
13. link
14. link
15. link

nån som vet?

/MVH Tomas

Av Toombass

Håller inte med sunkBurk, jag tycker flagorna ser bra ut.
Sidan i övrig är en ganska mysig hemsida enligt mig.

Dock tycker jag inte det ser så proffsigt ut. Känns inte som en företagssida där jag skulle boka eller köpa något som kostar pengar. Inte så stilrent heller.

Men det är min åsikt

Lycka till med sidan i övrigt!

Av Toombass

hehe

Av Toombass

Vad har ditt inlägg med rubruken Frames att göra?

Av Toombass

Okej, har läst på cic länk och lite om smarty, verkar vara helt ko-lugnt att använda det till hur kommerciella saker som hellst.

Av Toombass

Licenser för PEAR och Smarty?

Tjenare!

Har en liten fråga angående PEAR och smarty. Om jag kodar ett project där jag använder PEAR och smarty, får jag få sedan sälja det. Eller får man bara använda dem i syften där det inte handlar om att tjäna pengar?

/Tomas

Av Toombass

Problem med PEAR

Hejsan!

Jag har inte jobbat så mycket med PEAR förrut, och nu är det så att jag har stött på lite problem när jag ska använda mig av DB classen.

Det första jag gör är att ställa in include_path i php.ini med den här koden:

<?PHP define("SITE_ROOT", dirname(dirname(__FILE__))); define("SITE_GENERIC_ERROR_MESSAGE", "<h2>TShirtShop Error!</h2>"); if ((substr(strtoupper(PHP_OS), 0, 3)) == "WIN") define("PATH_SEPARATOR", ";"); else define("PATH_SEPARATOR", ":"); ini_set('include_path', SITE_ROOT . '/libs/pear' . PATH_SEPARATOR . ini_get('include_path')); ?>

sen när jag ska includera DB.php med require_once så får jag detta felmedelande: TEXT: require_once(DB.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory

Jag följer en case study så tycker att det är lite konstigt att det inte fungerar. Någon som förstår varför det har blivit såhär och vad jag kan göra åt det?

/Tomas

Av Toombass

Det viktigaste är ju att man förstår precis vad koden gör och hur det fungerar. Gör man det så är det ju en självklarhet att man inte använder använder WYSIWYG editorer. Iallafall så har jag alldrig stött på någon som genererar bra kod.

Angående hur tid så måste jag bara säga att när man kan koda, så tar det inte så jättemycket tid att göra det för hand. Efterssom man vet precis vad man ska göra i de alldra flesta fall.

Sen kan man ju ofta återanvända delar av kod som man har skrivit tidigare.

Av Toombass

landen: Men skillnaden emot att använda Dreamweaver i designläge och att använda en dremel för 499kr istället för en för 4999kr är ju att resultatet blir mycket sämre.

Att använda en billig dremel påverkar ju inte slutresultatet, utan endast hur bekvämt det blir för din farsa att tilverka sin produkt, eller hur länge han kommer kunna använda dremeln utan att den går sönder.

Av Toombass

totoo: Hmm okej, verkar inte få det att fungera med touche. Finns det något mer man kan göra i php eller ligger felet på servern tror du?

Av Toombass

Riktigt skoj ide faktiskt! Hur bra det funkar i praktiken kan man ju inte veta innan nån har provat.