Inlägg

Inlägg som Toombass har skrivit i forumet
Av Toombass

m1nken: Detta är ganska offtopic, men vart tankade du hem javaappleten som gör att man kan chatta på quakenet?

Av Toombass

hoena: Du sade att du ville utvecklas som webbdesigner, då är det ju en ganska bra början att försöka lära dig att designa utan en massa & nbsp ;.

Av Toombass

Vad är "the Venice project" ?

Av Toombass

Tjofras: Okey, misstänkte att det fanns nånstans, men kunde inte hitta det själv. Kom förövrigt inte åt functions.js.

Mensomsagt, ser inte poängen med att använda ajax till navigationen.

Av Toombass

Designen var faktiskt rätt snygg tycker jag. Blir ochså alldelles galen av fadningarna.

Vad jag kan se använder du inte ajax, kanske missade nått?, lyckades inte komma åt och kika i alla js filerna.

Iallafall, om det nu är ajax eller dom eller vad det nu är du använder till menyn så tycker jag att det är missbruk av tekniken. Det tillför inget, enligt min mening. Däremot så gör det att inte bakåt knapparna funkar.

Av Toombass

CARL: Ta ett printscreen av bilden och spar om den i ps

Av Toombass

iNi:
Man ska undvika onödiga divar, byt ut <div class="text"></div> emot <p>text</p>. ifall det ska finnas någon rubrik o boxen så skall även <div class="top"></div> Bytas ut emot en <h1></h1> eller <h2></h2> eller vad man nu vill ha. Det är ju även snyggare att skriva <div class="bottom"></div> som <div class="bottom" />

Av Toombass

mmm funkade när jag tog bort auto_increment. Men tycker det är konstigt, för det funkade inte när jag hadde null på den heller, och det har det alltid gjort annars. Men men det funkar nu iallafall

Av Toombass

gör en mall, sen includerar du det som "'ändras" med php. Så gör jag iallafall. T: ex brukar jag låta headern, menyn och footern vara kvar. Så includerar jag olika sidor till "huvuddelen" beroende på vilken länk man har tryckt på.

Var det så du menade ungefär?

Av Toombass

Mysql problem

Tjenare!

Har gjort en tabell i mysql som ser ut såhär:

create table annonser ( ansID int not null auto_increment primary key, kategori int not null, namn varchar(50), email varchar(200), rubrik varchar(30), inlg text, picUrl varchar(255), kod varchar(6), datum date, pswd varchar(20) )

När jag försöker mata in denna fråga:

$kod = codegen(6); $datum = time(); mysql_query("INSERT INTO annonser VALUES ($ID, $kategori, '$name', '$email', '$rubrik', '$message', '$img', '$kod', $datum, '$pswd')") or exit(mysql_error());

Så får jag bara felmedelandet:
Column count doesn't match value count at row 1

Varieblerna $ID, $kategori, $name, $email, $rubrik, $message och $pswd inehåller korrekta värden. Det har jag redan kollat upp.

Någon som kan hjälpa mig att knäcka den här nöten?

Av Toombass

Tackar för hjälpen, fick det att funka kanonbra med din metod Brasse.

Av Toombass

Byta namn på uppladdad fil

Tjenare!,

Håller på med ett bilduppladdninsscript i php, är ny på det här med filuppladdning. Iallafall så funkar det ok, problemet är dock att jag måste byta namn på filerna som jag tankar upp. Detta för att undvika att folk tankar upp två filer med samma namn.

Såhär ser mitt script ut nu:

if(isset($_POST['frm_upload'])) { if(is_uploaded_file($_FILES['frm_file']['tmp_name'])) { if((eregi(".jpg$", $_FILES['frm_file']['name']) || eregi(".jpeg$", $_FILES['frm_file']['name']) || eregi(".gif$", $_FILES['frm_file']['name']))) { $check_filename = true; } else { echo "Filen måste ha filformatet JPG, JPEG eller GIF.<br>"; $check_filename = false; } if($_FILES['frm_file']['size'] > 500000) { echo "Filen kan vara max 5000kb.<br />"; $check_filesize = false; } else { $check_filesize = true; } if($check_filename == true && $check_filesize == true) { copy($_FILES['frm_file']['tmp_name'], "pic/{$_FILES['frm_file']['name']}"); echo "Du har laddat upp filen {$_FILES['frm_file']['name']}.<br>"; echo "Den var {$_FILES['frm_file']['size']} bytes stor."; } else { echo('Du har valt att inte ladda upp någon bild'); } } }

Kommentera även andra fel och brister med scriptet om nu hittar, vilket ni säkert gör :P.

Av Toombass

Det beror ju på vad syftet med sidan är, om det är någon form av perssonlig hemsida går det ju bra. Men är det något mer professionellt är det ju knappast en bra ide att använda sig av färdiga mallar.

Av Toombass

cic: Tycker faktiskt att du överdriver lite, med hjälp utav !important så får jag mina sidor att se lika bra ut i IE som i övriga webbläsare, utan att ändra något i strukturen.

Av Toombass

Självklart ska man programmera sina sidor så att dom funkar för IE ochså, det är trotsalt inte användarnas fel att IE suger och många vet ju inte ens om att det finns andra, bättre webbläsare.

Men bara för att man bör skriva sina sidor så dom funkar i IE, betyder det inte att IE inte suger, för det gör den verkligen!

Av Toombass

Bombur och FLAGEL: Håller med tidigare skribenter, man kan ju inte straffa folk för att dom använder en webbläsare som inte följer webbstandarder om dom inte ens vet vad en webbstandard är.

Så svårt är det faktiskt inte att få sin site att fungera i explorer ochså, och det är helt klart värt det.

Av Toombass

Får tacka så mycket för alla svar, och jag kan tillkännage att bilderna kommer bli i form av egna filer.

/Tomas

Av Toombass

hmm, ja nu har jag ändrat mig igen. Det är ju somsagt inte speciellt jobbigt att ta backup om allt dynamiskt inehåll ligger i samma katalog. Och det verkar ju som att det går snabbare att sköta det så ochså.

jonasc och totoo: Finns det som ni kan se, något scenario då det är bättre att lagra bilderna binärt i databasen?.

/Tomas

Av Toombass

hmm, känns som det lutar åt att spara bilderna binärt iallafall. Backup osv är mycket viktigt på den här sidan. Tack för alla svar!

Av Toombass

Bilddatabas. Spara hela bilderna eller bara en url i databasen.

Hejsan!.
Har en fråga angående vad som är bäst när man vill göra en bilddatabas.

Altenativ 1. Spara ner bilderna binärt i databasen.

Altenativ 2. Spara ner en sökväg till bilderna i databasen och lägga bilderna i en separat mapp på servern.

Dra gärna lite för och mot argument!

/Tomas