Inlägg

Inlägg som RUJa har skrivit i forumet
Av RUJa

Har precis det problemet som de nu skriver ska vara fixat. Dock har jag 4650 och inte något 58XX... Kan det vara värt att testa ändå eller passar helt enkelt inte denna hotfix till något annat än 5800-serien?

Av RUJa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=|ZetaXtreme|=-
Då är det väll antagligen nod32, om du skulle kunna svara här eller pma mig på måndag och säga om du fått några frysningar så skulle det vara snällt, har du inte fått några då så åker nod, jag ska iväg så fram till måndag kommer jag endå inte använda den datorn direkt.

Det har fortfarande rullat på finemang sedan avinstallationen. Lite konstigt att datorn inte kan ge en bättre förklaring i sina error-meddelanden osv vad som egentligen är orsaken till problemet. Jag satt seriöst och började plocka ihop delar för en ny dator eftersom jag hade detta problem. Att det sedan löste sig genom att endast byta antivirus program var en glad överraskning

Förresten så nämnde jag i en annan tråd hur jag fixat mina frysning. Men den personens problem försvann dock inte då han tog bort NOD32... Det jag iaf gjort utöver detta är att ha installerat senaste drivrutinerna till bl.a. nätverkskortet via programmet DriverMax.

Av RUJa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=|ZetaXtreme|=-
Edit: Nä det var inte drivrutinerna, om du klara dig utan frysningar utan nod32 i ett par dagar till så meddela gärna mig så gör jag mig av med nod32. När jag tänker efter så hade jag inget antivirus program föränn runt nyår och det var nog då någon gång som frysningarna startade.

Har inte varit några problem på 5 dagar nu efter avinstallationen av NOD32.

Av RUJa

Det var synd...

Har inte läst igenom allt du skrivit i tråden, men detta kanske hjälper ändå.

Det jag i alla fall gjorde förutom att avinstallera NOD32 var att med programmet DriverMax uppdatera drivrutiner för både nätverkskort och ljudenhet. Väldigt behändigt program som automatiskt söker efter de passande och senaste drivrutinerna.

Fick tipset från denna otroligt långa tråd som endast handlar om frysningar i Windows 7: http://www.w7forums.com/windows-7-freezes-t114p23.html

Inlägget som nämner det programmet ser du lite längre ner på sidan jag länkade.

DriverMax finns dock att hämta här: http://download.cnet.com/DriverMax/3000-18513_4-10572602.html...

Edit: glömde nämna att DriverMax tydligen löst problemet för flera personer om man läser vidare i tråden.

Av RUJa

Som tidigare sagt ska du när du nu är inne i BIOS ändra så att skivan läses in före HDDn som Vista är installerat på.

När jag gör detta så går jag till en flik som heter "Boot" och där väljer i vilken ordning allt ska köras. Borde se i princip likadant ut på din.

Av RUJa

Jag har haft exakt samma problem med samma error-kod. Jag har testat i princip allt (förutom att byta ut hårdvara).

Men efter att jag avinstallerade NOD32 antivirus och istället skaffade Microsoft Security Essentials så har det inte varit några problem på 3 dagar.

Men, är inte helt säker än att detta är lösningen. Har kanske bara haft tur de senaste dagarna

Av RUJa

Jag har haft random frysningar sen jag skaffade Windows 7. Har testat väldigt många saker för att lösa det och även installerat om operativsystemet utan några resultat.

Dock sen jag avinstallerade NOD32 Antivirus och istället skaffade Microsoft Security Essentials så har det inte fryst (drygt 2 dagar har gått).

Edit: kan nämna att jag också upplevde exakt samma som du nämnde i din post ovan då jag pratade i mumble samtidigt som jag spelade tf2. Spelet frös fast först, men mumble var fortfarande igång. Tryckte jag dock på musknappen så frös allt fast.

Av RUJa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sheikh Plisken
ett tips:

byt till mumble!
det är mycket bättre ljud, har möjlighet att köra överlay i spel OCH det är helt gratis.

http://mumble.sourceforge.net/

Tänkte precis säga det samma! Mumble är så otroligt mycket bättre än Ventrilo. Det är i princip ingen fördröjning i ljudet och finns fler inställningar för både admin och användare.

Av RUJa

Har haft samma problem då jag hämtat foton till datorn från min FTP :\ riktigt störande...

Av RUJa

Dubbelklicka på den röda ATI ikonen som antagligen finns i nere till höger i taskbar. Ska finnas ngt som heter "Information center" där som anger "Catalyst version".

Av RUJa

Har du ATI grafikkort med Catalyst 9.12?

Isåfall: http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/ATICatalyst912Hotf...

"Hotfix that resolves the mouse being enlarged"

Av RUJa

Datorn krashar med Windows 7

Hej,

Uppgraderade för inte så länge sen från Vista till Windows 7.

Jag hade inga problem förut med datorn, men nu med bytet så krashar datorn stup i kvarten. Detta händer främst under tiden jag spelar spel (t.ex. TF2 och L4D2) men har även hänt då jag sett på film eller har hämtat filer som jag har på en FTP (Telia säker lagring ).

Det som händer är att både ljud och bild stannar upp och jag kan inte göra något annat än att starta om datorn. Det konstiga är dock att jag ibland kan styra musen efter att allt frusit fast. Klickar jag dock så slutar även muspekaren att röra på sig.

Jag får ingen bluescreen, utan när jag fått igång datorn igen får jag ett meddelande som säger att datorn stängdes inte av ordentligt och att en dumpfil skapats.

Dumpfilen:

==================================================
Dump File : 121909-17035-01.dmp
Crash Time : 2009-12-19 15:18:49
Bug Check String :
Bug Check Code : 0x00000124
Parameter 1 : 00000000`00000000
Parameter 2 : fffffa80`04de5038
Parameter 3 : 00000000`00000000
Parameter 4 : 00000000`00000000
Caused By Driver : hal.dll
Caused By Address : hal.dll+f64c
File Description :
Product Name :
Company :
File Version :
Processor : x64
Computer Name :
Full Path : C:\Windows\minidump\121909-17035-01.dmp
==================================================

Jag har både uppdaterat BIOS och uppdaterat alla drivrutiner jag kan tänka mig.

Har sökt väldigt mycket på nätet om det error meddelande jag får men inte hittat mycket av nytta. En hade dock identiskt problem (där även han inte hade några problem i Vista) men han löste det genom att ändra voltage på RAM och CPU till det som var standard. Synd bara att jag redan har Auto och Standard på allting i BIOS...

Slutligen så har jag dessa komponenter:

CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+
GPU: ATI Radeon 4650
RAM: Corsair 4gb (TWIN2X4096-6400C5C)
Moderkort: Asus M2N68-AM

Någon som vet vart problemet ligger?

Som sagt hade jag inga problem i Vista och inga av mina komponenter är överklockade. Har dock testat att öka voltage till mina RAM-minnen för att se om det skulle hjälpa, men det gjorde det inte.

Och ja, det är äkta Windows 7!

Tack på förhand!

Edit: Glömde nämna att jag körde Memtest86+ i drygt 2 timmar. Inga errors.

Av RUJa

Jag funderar på att införskaffa 5850. Det jag dock funderar över är om mitt 400W nättagg (Chieftec GPS-400AA) är tillräckligt? På återförsäljarnas hemsidor står det att rekommenderat är minst 500W, dock säger ju Sweclockers recension av kortet att hela systemet endast drar 265W under hög beslastning.

Läste igenom några sidor av tråden men hittade inget svar på detta.

Av RUJa

Vet någon hur länge denna "kampanj" på Dustin Home pågår eller hur länge det stått att det är en kampanj på just denna skärm?

edit:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av c_lyckholm
Förresten, någon som har bra kalibrerade inställningar till skärmen

http://www.hardforum.com/showpost.php?p=1033705844&postcount=...

Har inte skärmen än så har inte testat denna men i den forumtråden är det många som säger sig använda den profilen (vilket även jag ska testa).

edit2: lol såg nu att du returnerat skärmen xD Jaja, någon annan kanske har nytta av länken.

Av RUJa

Den svarta modellen finns nu i lager tydligen (om det inte nämnts) hos Dustin.

Av RUJa

Ljudproblem i samband med att fläkt startas

Hej!

Jag är inte så datorkunnig så jag ursäkta om jag inte förklarar på bästa sätt, men iallafall:

Behöver hälp med en sak. Har ett tag haft ljudproblem på min dator. Det händer ibland att när min fläkt i datorn sätts på (när datorn behöver avkylas om den stått på länge) så sprakar det till i högtalarna och sedan försvinner ljudet, efter kanske 10 min kommer det tillbaka igen. Någon som har någon aning om vad detta beror på och vad jag ska göra? Ställt frågan på andra forum och folk har frågat ifall jag har ett integrerat ljudkort, och jag vet faktiskt inte vad det om jag har det eller helt säker på vad det innebär. Men ljudkortet sitter inte baktill på datorn och då är det väl inte integrerat? Men iallafall har jag testat med senaste drivrutinerna ifrån soundblaster.com (ljudkortet heter Creative SB Audigy 2) och det har tyvär inte förändrat någonting.

Väldigt tacksam för svar!